Laʻau

E faʻafefea ona fafaga begonia - ituaiga o fugalaʻau, faʻaaogaina

O se tasi o laau sili ona lauiloa o le fugalaau teuteu o le begonia. O se filifiliga sili lenei mo le faʻaogaina o fanua o se fuafuaga a le tagata lava ia poʻo teuteuga o fale nofo. O le fugalaau e lagona lelei lelei uma i le avanoa e tatala ai ma totonu o se ulo.

E faʻafefea ona fafaga begonia i le fale

O fualaau teuteu teuteu e tatau ona faʻamalosia atili. O le mea sili, o lenei mea e manaʻomia mo le tuber begonia. Latou te fafagaina le fugalaau i le vailaʻau ma le phosphate-potash fertilizers.

O le fiafia o le begonia

Faʻalogo lelei! E taua le filifilia o le vaifofo aupito sili nai lo le fafagaina o begonia, ma mulimuli i tulafono mo lona faʻaaogaina. E moni lava lenei mea i le taimi o le vavao.

O mea e sili ona taua mo le vevela o le potassium ma le phosphorus. E faʻaaogaina fugalaau i le 2 taimi i le masina. Ona o lenei mea, o le numera o le pepe e faateleina, o le vaitau o le vavalalata e umi atu, o se foliga vaaia lelei o le fugalaau e mautinoa.

E manaʻomia e vailaʻau teuteu o vailaʻau faʻasaina o loʻo i ai le vailaʻau, poʻo fua faʻataʻitaʻiga. E faʻaaogaina naʻo na o ituaiga taʻitasi. O se taunuuga, o le laau o loʻo faʻatupulaʻia ma le faʻateleina lona laumei lanumeamata, ma faʻalautele lauʻau teuteu.

Taua! Nitrogen-based products e faʻalavelaveina le atinaʻeina o faʻavao.

O le begonias

Tulafono lautele mo le faʻamaʻiina

Faʻafefea ona vaʻaia begonia i se nofoaga fou

I le fale, pe a faʻaaoga le faʻamalo mo le begonia, e tatau ona manatu nisi mea taua:

  • Malamalama ma le vevela. O le vave amataina o le faʻamaʻiina o meaai o le a tupu naʻo le soifua maloloina lelei. O Begonia e fiafia i le malamalama ma le vevela, e fefe i suiga faafuasei i le vevela ma ata.
  • Taimi. Fertilizers e sili ona faʻaaogaina i le afiafi pe oʻo lava i le po, pe a maeʻa.
  • Suavai. O le faʻaaogaina o meaʻai e tatau ai i le laau e faalagolago i le susu o le palapala. E sili atu le suamalie o le fugalaau i ni nai itula aʻo leʻi faʻaaogaina le pito sili.
  • Saogalemu Auala mo le fafagaina e le tatau ona paʻi saʻo i le laau. O lenei mea e mafua ai se mumu kemisini.
  • Faʻafetaui. O le tausisia o le tele ma le tele o taimi e manaʻomia ai le faʻaaogaina o tonisi. O faʻalavelave e pei lava o le faʻaleagaina o le laau e pei o le le lava o mea.

O Begonia e fafagaina mo le tele o le fugalaau ma le tuputupu ae e ala i faleoloa ma togafitiga faa-tagata.

Fale o le aiga o le begonias

Fertilizers ma le faʻamalosiina mo le tuputupu ae

O le a le mea e foliga mai ai le vegonia - ituaiga ma ituaiga o fugalaau

O le tautotogo o le vaitau lea o le fafaguina o le begonia, ona faia lea o le totoina i ni ipu i se mea fou fou. E amata ona tuputupu ae malosi le ulu. O le pito i luga pito i luga e talafeagai i lenei taimi. I le avea ai ma faʻamalositino, e tatau ona e filifilia le ammonium nitrate. O fua o le Nitrogen ma le potassium e faaosofia ai le tuputupu ae o le fana ma fausia ai le lanu meamata.

Faʻalogo lelei! O le nitrate o le Ammonium e le tatau ona faʻaleagaina. O le malosi o le vevela e faʻalavelaveina i le vaʻaia ma le faʻapipiʻiina foi o le tupu.

O le a ma le tele o taimi e fafagaina ai le fuga

O le totonugalemu ole fugalaau e tatau ona aumaia ai le fiafia faʻafiafia. O le fesili faanatinati o le auala e faʻafefe ai le begonia mo le fuga. E mafai ona faʻatauina ni oloa gaosiga i le faleoloa, o loʻo iai ni laʻei faapitoa mo nei laau ("Begonia" poʻo "Lelei Lelei").

E faʻafefea ona fafaga le hydrangea i le tautotogo mo le totoina vave i le togalaau

O le elemene muamua e tatau ai mo le fafagaina o le vevela. E mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo vaifofo o le kulimi.

Faamatalaga faaopoopo! O le vaitau o le vavao o le laau e tusa ma le ono masina - mai ia Me ia Tesema. Ona malolo lea o le laau. I le taimi lea, o le fugalaau ua leiloloa ona lau ma ua mamae.

I le taumafanafana, e le tatau ona taofi le begonias pito i luga. Faʻamaʻi faʻamalosi mo fugalaau o aiga e faʻaaoga. O se fofo faʻapitoa faʻatasi o Kemira Lux, lea e faʻaaogaina mo le tuputupu ae ma le lauolaola vave.

Uiga masani o le faʻaaogaina o fomaʻi:

  • O le uluai laʻei pito i luga e faia i le taimi o le vevela.
  • Le isi - 2 vaiaso uma e malolo ai.

O luga o laei e mafai ona faia i le tele o taimi, ae peitai, e tatau ona e faia se vaifofo vaivai. A maeʻa ona toto le laau, ona toe faʻaleleia lea o mea aoga.

Taua! E le tatau ona aofia ai le chlorine.

Blooming begonia

Fertilizing mea sese ma o latou taunuuga

E aoga le aloese mai tupe faasili. O le faʻalauteleina o mea o le fugalaʻau e fesoasoani i se suiga i le tuufaatasiga o le eleele, e faʻavaivai le puipuiga o le laau. O Begonia e amata ona afaina, e afaina i meaola faalafua. E mafai ona mate le fugalaau.

Faiga faigālaʻau faila

Fertilizer mo begonia e mafai ona saunia tutoatasi. Folafolaga masani:

  • Yever E iai ni hormones cytonium ma ni meainu. E manaʻomia mo le tuputupu aʻe malosi o le begonias. La latou gaioiga: o le tuʻuina atu o vailaau faʻasaina ma le gaosia o le maika ma le gaʻo. O se vaifofo o le 1 go o le fefete vevela, 1 sip. Auauna atu e fai ma mea e fai ai. suka ma le 1 lita o le vai mafanafana. Ua faʻafefiloi le paluga mo le 3 itula. Aʻo leʻi faʻaaogaina, ua faʻaitiitia le fofo i le vai i se fua faatatau o le 1: 5. Ole taimi o le toe faʻaleleia o laau e le silia ma le 5 taimi i le tausaga.
  • Suga O se punavai saʻo o le kulukose. Sauniuniga o le vaifofo: solo le 1 tbsp i le 1 lita o le vai. l suka. Faʻafeiloaʻi e vave mafai ona e faʻasaina le laau. Ua lava le toe faia o le faʻasere tasi i le masina.
  • Totoina o le tea. O le taga lauti faʻaaoga e tatau ona faʻamago. I le taimi o le vaeluaga o le begonia, o le faʻafefeteina o loʻo faʻafefiloi ma le sui i se fua faatatau o le 1: 3. I le maeʻa ona totoina, e tatau ona e faʻamamaina lelei le palapala.
  • Citrus Peel. O le talo o fualaau aina o se faleteuoloa o vitamini. Sauniuniga: o talo mai lago, tangerines poʻo lemoni e sasaa mai i vai inu. O le aofaiga o le peel e 80% o le gafatia o le lita e mafai. O le vai e faʻaaogaina mo le 5 itula, ona faʻafefea lea i le vai i se fua faatatau o le 1: 5. E le tatau ona sili atu i le 1 taimi i le masina.
  • Fualaau. O se faʻamautu vaifofo mo begonias ma lenei oloa e faʻaaoga i masina uma. O loʻo saunia mai le laumei o le laumei, faʻapaʻu i le vai (ratio 1: 5). O le taimi e faʻasolosolo ai e 15 aso, o aso uma e 3 e tatau ona faʻafefiloi.
  • Peel mai se faʻi. O le kuluga o le fua ua faʻamago ma faʻapalaina i le paʻu. E faʻaaogaina e fufulu ai le eleele i luga, pe a uma ona faʻamaʻaina le fale. O le faʻagasologa o le faʻatinoga o le taʻitasi. E maua le taunuʻuga sili ona lelei e ala i le faʻafefiloi o le paʻu i le palapala i le taimi o le totoina o fugalaau puna.
  • Lafu uila. O se vaifofo o le vai e saunia mai ai. I le 1 lita o le vai e faʻafefe 3 tbsp. l mea tau minerale. Faʻataga le fofo i le folasia mo le vaiaso, vai le laau 1 taimi i le 14 aso.

Alatele i le auala

Faamatalaga faaopoopo! Afai e te le iloa le auala e fafaga ai begonia i le fale mo le tele o fugalaau, e mafai ona e faʻapipiʻi fafie fafie i le mea e sui ai.

Faʻaleleia ma le maofa o le faʻamaoni e vaʻavaʻai le begonia mai isi faʻatoʻaga fale. O sina taumafaiga laitiiti, ma o le laau o le a fiafia le mata i fugalaau manogi ma manogi. O le tausiga masani ma le faʻaaogaina o fomaʻi o le a faʻamautinoa ai le tuputupu aʻe vave o laʻau, lanu lanu ma le matagofie o le laau.