Pasili

O vaega o le faʻaaogaina o le aisa pasili e teuteu ai poloka tio

O tamaitai uma e moemiti i se foliga lamolemole ma lelei. Ae ui i lea, e manao o ia e faʻaalu i le tausiga o ia mo se taimi itiiti, ae ia maua ai le iuga maualuga. I lenei tulaga, e matua fesoasoani lava i mea e teuteu ai fale mo foliga.

E sili ona lauiloa o poloka aisa e faia mai le vai mama ma le faʻaopoopoga o nisi o meaʻai. I a tatou tusiga o le a tatou taulaʻi atu i luga o poloka oisa o le pasili.

O faʻamanuiaga ma aʻafiaga a ice i luga o le paʻu

E oo lava i taimi anamua, na maitauina le malulu e fesoasoani i le taulimaina lelei o manua, mumu ona o manuʻa, fesoasoani e aveesea ai le tiga, faaitiitia le vevela. Na maitauina e tagata, o le masani ona faʻaaogaina faʻamalosi malulu, suiga o le paʻu, ma atili faʻaleleia ma mafai ai.

O lea la, o le manatu o le faʻaaogaina o le aisa e faʻaleleia ai le tulaga o le paʻu na faʻaali mai. A uma, pe a faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu, e liua i le suavai suamalie, lea e ese lona fausaga faʻatusatusa i vai masani. E sili atu ona faʻatonuina, lea e maua ai le mana sili atu o le manava ma le mafai gaoioi vave faʻatasi ma mea.

E le gata i lea, o le malulu e mafua ai ona faʻaleleia le toto i se nofoaga malulu, ona o le sili atu ona tumu o sela i le okesene ma meaʻai. Na faʻalauiloaina foʻi le toe faʻaleleia o faiga faʻalelei.

Aoao atili e uiga i foliga o le pasili mo le paʻu o foliga.

O le taunuuga o se faamanuiaga mai le aisa:

  • sel maua le aofaiga manaomia o le susu ma meaʻai;
  • faʻaleleia le paʻu o le paʻu, e mafua ai le fesuiaʻiina o foliga o le paʻu;
  • galuega o matala faalilolilo fafo e toe foi i mea masani;
  • poresiti vaapiapi, afaina le alu ese;
  • le suiga tele, o se mea e masani ai le susulu;
  • toe faʻafouina o le faʻalauteleina o le tino;
  • faʻaitiitia le faʻalauiloaina po o le faʻailoga e fano atoa.

O se aafiaga taua faapena e mafai ona matauina pe a faʻaaogaina naʻo le vai malulu, ae afai e faʻafefiloi ma le pasesa, o le a faʻaopoopoina mea nei:

  • e oʻo lava i le paʻu o le paʻu;
  • fetogi, ato i lalo o mata e mou atu;
  • o meaola leaga o le a mate, ma o le mea lea, o le a faʻateleina le faʻamaʻi, tusa lava pe itiiti;
  • o le a faʻaumatia faʻafefe.

E te iloa? Pasili - manava manava natura. O le fufuluina o ona laʻau pe a uma se taumafataga, e mafai ona e faʻaumatia se manogi manogi pei o le manogi manogi.

Vailaau faʻamaʻi

Pasili o se fualaau aoga tele fualaau fualaau aua o loʻo i ai se tuufaatasiga tele o vitamini ma isi mea.

O elemene pito taua e aofia ai:

  • pati;
  • vitamini: A, C, E, B2, B9, PP;
  • vailaʻau eletise;
  • sima o le potassium ma le magnesium.

Faʻapitoa o le faʻaaogaina o le aisa

A faʻaaoga le pasesa mo faʻamalositino, aua nei galo e sauni muamua le paʻu e faʻaaoga le meafaigaluega filifilia.

Tulafono o le kuka

E tele filifiliga mo le faia o le pisisi ice. O i latou uma lava e afaina ai le paʻu.

Parsley Broth Ice

Muamua e tatau ona e kukaina se teuteuga o le 2-3 ipu o le pasili (lau). O laulaau ua vaʻaia ma nutimomoia i se mea faʻapipiʻiina pe tipi lelei i se naifi. O le pasia oi latou e ala i le faʻaleleia, e leai se mea e tatau ona aumai i le setete. Ina ia saunia le susu, e tatau ona ave le vai i le fua o le 1 tbsp. i le 2 tbsp. lauusiusi. Liligi le lanu meamata e manaʻomia ai le vai inu.

E taua! Mai le taimi e oso ai le suavai, seia oʻo i le taimi e tatau ai ona sasaa, o le pusa o loʻo i ai e tatau ona tapunia tumau.

O le faʻafefiloi e tuʻuina i luga o se afi maualalo ma kuka mo le kuata o le itula i lalo ole tapuni tapuni. Ona faʻamamāina ai lea o le vai, ma faʻamamaina ai le susu. E mafai ona liligi i luga o siaki kulimi kulimi masani ma auina atu i le faleisa. O lenei aisa e faʻaaogaina e faʻaleleia atili ai le paʻu o le paʻu ma le gaosa. E mafai ona e faʻaaogaina mo le paʻu i mata.

Vitio: kuka ai ni kulimi kulimi mai le pasili decoction

Parsley Juice Ice

E mafai ona e maua mai le sua e le gata mai le laʻau, ae mai aʻa o le laau.

  1. O loʻo faʻasaina i totonu o se mea faʻaleleia i se setete. Ona tosoina lea o le uila i le gaʻo.
  2. O le suavai suamalie ua sasaaina i totonu. E mafai ona e faʻaaogaina i se tulaga mamā pe faʻafefe i le vai i tutusa lava.

I lenei aisa, e lelei le faʻamalamalamaina o le paʻu ma faʻaumatia ai le puaʻa, fasila.

Ice ma le ti uliuli

O le faʻaopopoina o le lanu uliuli i le taimi o le aisa o le a maua ai le paʻu o se togafiti poto. Mo lenei aisa o le ae manaomia se paluga o le 500 ml o le vai mama, 2 tbsp. l Chamomile fugalaau, 1 tbsp. l uliuli uliuli ma sina fasi pasili. E fufulu ipu, teuteu lelei ma tuʻufaʻatasia ma isi mea. O le faʻafefiloi ua tuʻuina i luga o le afi ma faʻapipiʻi mo le kuata o le itula pe a uma ona vevela ile vevela vevela.

E taua! E le fautuaina le faʻaaogaina o le aisa mo teine ​​ma paʻu paʻepaʻe ma iai ni faailo o le mumu i luga o le paʻu.

O le isi kuata o le itula e faʻaliliu ifo i lalo. Ona faʻamaligiina lea o le susu i totonu o le susu. E suaina le sua mai fualaau. Ua sasaaina le suavai. Pe a faʻaaoga soʻo se mea e faʻamatalaina, o foliga e ufiufi i cubes i se lio lio, o loʻo sili atu ona tumu i se mea e sili ona lelei.

Tulafono o le talosaga

E tatau ona faʻafeiloaʻi le paʻu i luga o laina lafoaʻi, faia o faʻatautaiga mautinoa ma vave. Aʻo le i faagasolo togafitiga, e tatau ona saunia le paʻu o foliga. Muamua e te manaʻomia e faʻamamā mai soʻo se palapala. E mafai foʻi ona e faʻamalosi sina mea itiiti.

O le selu e tatau ona afifiina i se fasi ie manifinifi poʻo se gau. I luga o rululula e tatau ona sili atu le faʻamoemoe lelei, sina patipati togi i lenei nofoaga. Ae e le mafai ona e tu i se nofoaga e sili atu nai lo le 4 sekone.

O lea o le ae le maua ai lagona o le le mautonu ma le malulu. I le itu o alafau, muaulu, alofilima ma le auvae, e tatau ona e alu i se liʻo.

Mata ma laugutu e tatau ona tafe lemu, ia paʻi mama i le paʻu. A maeʻa le faʻagasologa, e tatau ona e faʻamaluluina foliga i se laʻau susű ma faʻaaoga se suāsusu.

I se aso vevela, e sili atu le aua nei alu vave, ae faʻatali mo ni nai itula, talu ai o le paʻu pe a uma le faʻagasologa ua faʻalauteleina le lagona. I le malulu o le tau, ua lava le faatali 40 minute.

E tatau ona faia le taualumaga i le taimi o le taeao, talu mai lea vaitau ua amataina fefaʻatauaiga uma. Leai se mea e teu ai le aisa. E mafai ona teuina mo le silia ma le 7 aso.

E te iloa? E lua punetini o pasili e aofia ai le 153% o le aso manaomia ole vitamin K.

Faʻailoga talafeagai e faʻaaoga

E i ai foʻi faʻasolega i le faʻaaogaina o le malulu mo foliga:

  • allergy i le maualalo o le vevela, lea e mafai ona faʻaalia o ni paʻu ma lagona tiga;
  • tasi le le faapalepale i le pasili;
  • maualuga le vevela;
  • faaleagaina le paʻu o so o se ituaiga;
  • faʻailoaina "mamanu lautele";
  • purulent foci;
  • faʻaogaina o mea faʻanatura.

Mo ia faafitauli o le paʻu, e le fautuaina ia poloka kulimi mo le faʻaaogaina.

Afai e te saunia lelei le aisa ma faʻaaoga i le tausisia o fautuaga uma, ona lelei lea o le faʻamoemoe e te faʻatali. I ni nai togafitiga, e mafai ona e maitauina se suiga o le faʻalavelave, o se faʻaopoopoga o le gaosia o le paʻu.