Laʻau

E faʻapefea ona tupu le rosemary mai fatu i le fale

Rosemary ua tupu i le tele o atunuu o Europa ma Amerika. E ui lava o tagata gaosi oloa tetele o loʻo galulue i lana gaosiga, e toʻatele e taumafai e ola i lo latou lava fanua poʻo totonu o se fale mautotogi. I Rusia, o le laau ua na o le mauaina o le lauiloa. Iloaina pe faapefea ona tupu Rosemary mai fatu i le fale, e mafai ona e maua se mea teuteu matagofie mo totonu poʻo togalaau.

Le filifiliga a le rosemary

A o lei totoina Rosemary i le fale mai fatu, e tatau ona e filifilia le ituaiga talafeagai. O se aganuʻu le faʻaaogaina o ituaiga laau e lua:

  • Le masani, e taua foi o vailaau.
  • Tatala tatala.

Rosemary fuga

Fiafia ituaiga eseese o le rosemary:

  • O le mea na tupu o se vao e oo i le 60 cm le maualuga. O fugalaau a Rosinka o le lino-lilac. O le laau e iai sona manogi manogi. O loʻo faʻaalia le faʻaleagaina o ona meatotino aoga.
  • Tuscan Bleu - e mafai ona ola e oʻo i le 180 cm. E manaʻomia e ia le teuteu masani.
  • O le agaalofa - e oʻo atu i le maualuga o le 70-100 cm, e sili i le malamalama afi ma e le faʻafefe ai le malulu. Lea foliga e foliga mai o ni nila malo. O fugalaau lanumoana lanu.

O se lauiloa lauiloa o le rosemary tatala o Lavender. O loʻo i ai se manogi manaia lelei. O lenei ituaiga e fuga mai ia Me.

Taʻuina o aso

E faʻapefea ona tupu le fufulu mai fatu i le fale

O le tuputupu ae o lenei laau mai fatu e manaʻomia ai se taimi tele. E tatau ona amata le lūlūina e le sili atu i le masina ma le afa ao le i amataina le tau mafanafana. I le avea ai o se tulafono, i se tau vaʻaia, o lenei vaitaimi e pau i le faaiuga o Fepuari poʻo le amataga o Mati. O le taimi tonu e faalagolago i le itulagi o le galueaina.

Filifiliga o le gafatia mo le lulu

E faʻapefea ona totoina se orchid mai fatu i le fale

Mo le luluina, e tatau ona saunia se ipu malamalama ma sina vai mafanafana ma lelei. O fatu Rosemary o loʻo tuʻuina iina ma tausia mo le 5-6 itula. O se taunuuga, latou te toso sina vai itiiti, ma o le a faateleina ai lo latou toto.

Mo le germination e faigofie ona faʻaoga pusa palasitika. E mafai ona avea ma pusa maʻalaupapa. O le maualuga e le mafai ona itiiti ifo i le 15 cm. I le pito i lalo, o se alavai e faʻaaogaina i ni maʻa laʻititi poʻo ni faʻataʻetaʻe lautele. O le eleele ua saunia muamua ua sasaaina i luga o le alavai.

Rosemary fatu

Faʻaleleia eleele

E faʻafefea ona tupu se fugalaau fugalaau mai fatu i le fale

E le fiafia Rosmarinus ile eleele eleʻele. Ina ia saunia le mea e sui ai, ona faʻafefiloi ai lea o le vaega 1 o le palapopo pala, 1 - o le oneone mama ma le 2 - o le fanua o le togalaau. E le talafeagai le saunia o le eleele. E mafai ona e faʻatau eleele mo le totoina o totonu o fale i se faleoloa faapitoa.

Lauina o fatu

Mo le galueaina, o fatu ua taatia i luga o le eleele ma sausau i le eleele e tusa ma le 4 mm. A uma ona totō, faʻaaogaina se pulu moli, faʻamama lemu.

I le pito i luga o le atigipusa e tatau ona tapunia i tioata poʻo se palasitika. E mafai ona e faʻaogaina se paʻu i totonu o le pusa tioata mo lenei faʻamoemoe. Ina ia faʻaleleia fatu, o le pusa e tuu i totonu o se nofoaga mafanafana. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tuʻu i tafatafa o se masini faʻavevela.

Manatua! O le vevela talafeagai mo le totoina o fatu + 25 ... +30 tikeri.

Totoina i fualaau mama

Nai lo o se pusa mo le totoina o totogo, e mafai ona e faʻaaoga fualaau. Latou te tuʻuina fatu ma saunia vai. O le tuputupu ae e tupu i le auala tutusa e pei o le faʻaaogaina o pusa.

A tupu mai se fugalaau

Faatasi ai ma le faʻasusu masani ma faʻamafanafanaina fatu, e mafai ona e vaʻavaʻai i le ala na amata ai le rosemary, pe a ma le masina. O fualaau o le a faasolosolo atoa i le isi 2-4 vaiaso pe a maeʻa.

Taua! A maeʻa le faʻaalia o pana, ona aveese lea o le pusa ata.

A oʻo i le maualuga o le totogo e oʻo atu i le 3-4 cm, e tatau ona e faʻaauau pea ona faʻamalosi i aso uma. Ina ia faia lenei mea, i le toʻafilemu o le tau, tatala se faamalama ma tuu se atigipusa e tupu mai i luga o le windowsill. I le taimi muamua, ua lava lava le faʻamalosiina mo ni nai minute. E faasolosolo lava, e tatau ona faateleina lenei vaitau.

Pe a taitaia le lele, e tatau ona vaʻavaʻai tusi, timu i luga o le totogo. E le taliaina le susulu o le la. I le vevela o le tau, e tatau ona saunia le ufiufi o le uila mo pana.

Sprouts

O le ā e aʻafia ai le germination

Ae e te leʻi tupu mai Rosemary mai fatu, e tatau ona e mafaufau pe faʻafefea ona faʻateleina le germination o fatu. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona tausia fatu mo le tele o itula i le vai, lea e faʻapipiʻiina ai se vaifofo faaosofia.

Taua! A o lei totoina, ua fautuaina e togafitia fatu ma se vaivaiga vaivai o le potassium. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le ono mafai ona gasegase.

Faʻafeiloaʻi i se nofoaga tumau

E mafai ona e totoina fatu laau, o le maualuga e oʻo atu i le 7-8 cm. Rosemary ua tupu uma i luga o le eleele ma totonu o se fagu i totonu o le fale.

I le tulaga muamua, e taua le filifilia o le nofoaga saʻo mo le tuputupu ae o le rosemary. E tatau ona lelei le suavai ma malamalama le eleele. E lelei pe afai oi ai se moli malamalama o le limesone. O le saite e tatau ona malamalama lelei. O le ufiufi o le a mafai ai e le laau ona tupu atoatoa. Aloese mai nofoaga maualalo e masani ona faʻalautele ai le susu. O Rosemary e le manaʻomia ona totōina i mea o loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga ma e malolosi matagi.

Faʻasologa o faʻasologa:

  1. Pe a totoina i se nofoaga tumau, ona fafagaina lea o laau i fugalaʻau. E lava le naʻo le lima o le manua pala.
  2. Fualaau na aumai mai le koneteina tuai ma se faaputuga eleele. O lea ituaiga o gaioiga o le a aloese ai mai le afaina o aʻa.
  3. O le totogo e tuʻuina lelei i totonu o se pu ma uʻu lima. Ona sasaa lea ma le faaeteete le aofaiga manaomia o eleele i luga o aʻa.
  4. O le totogo e totogo i itu uma, maua ai le suavai.
  5. Ona toe faaopoopo lea o le eleele ma fai si faapipii le eleele, ma faapipii i ou lima.

Pe a totoina ile laufanua, o le mamao pito mamao i le va o pana e tatau ona le itiiti ifo i le 10 cm, pe afai o le faamoemoega o le galueina o se mea teuteuina. Afai e fuafuaina le seleselega, ona tatau loa lea ole mamao ile afa mita.

Mo le tuputupu ae i totonu o se falemautotogi e tatau ona e faʻaaogaina se ipu e iai se tasi pe sili atu pu i le pito i lalo. E taua lenei mea ina ia mautinoa le lelei o le faʻavaivai. Pe a maeʻa le gaioiga, tuʻu le rosemary i le paolo mo aso e lua, ina ia sili atu le faigofie ona fetuunai i tulaga fou.

Vaʻa tupu

O le a le mea e fai pe afai e le totoina fatu fatumarymary

E masani lava o le mafuaʻaga o sea faafitauli o le le lava lea o le lelei o le fatu poʻo le solia o tulafono o tausiga. Afai ei ai ni faafitauli i le germination, e taua le faasaʻoina o le le atoatoa i taualumaga o le tausiga i le vave e mafai ai.

Faʻalogo lelei! Mo le totoina, e tatau ona e faatauina mai le fatu maualuga mai fatuga maumaututu. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le ono mafai ona tutupu faafitauli i le taimi o le germination.

Faʻamatalaga faʻavae vai inu

Pe a faʻamaluluina le totogo, e le tatau ona faʻatagaina a latou gaogao. O aʻa e amata ona pala, ma e mafai ona mate laau. E taua tele le taofia o le pito i lalo mai le faʻamago atoa. A maeʻa le susu o le palapala, e tatau ona e toe totoina totogo.

Fale matala toto

<

Afai e saʻo le totoina o fatu, ona mafai ai lea e le rosemary ona tuʻuina atu i le aiga se meaʻai lelei ma maloloina, ae avea foi ma se fale teuteu. Ina ia faia lenei mea, ua lava lea mo le tausia lelei o le laau.