Tomato ituaiga

Auala e ola ai tomato "Pertsevidny", aemaise lava le totoina ma le tausia o se laau toto

Tomatoes - o se tasi o togalaau e sili ona lauiloa i togalaau. E mafai ona maua i toetoe lava o togalaau uma. I le taimi o lenei fualaau faisua, e tele ituaiga o meaʻai ua gaosia ma e eseese o latou uiga ma ua talafeagai mo tulaga eseese uma.

Tomato "Pepa": faamatalaga ma ituaiga

Tomato "Ata" togafitia na togi o latou faʻamatalaga e mafua ai fegalegaleaiga ma isi fualaau faisua. O lenei ituaiga o ituaiga tino e foliga tutusa lava ma le pepa. O fua i le uumi e mafai ona oʻo i le 15 cm. E matua tino, e masani lava e leai ni fatu. O le faifai pea o aano e pala, o le tofo e suamalie.

O lenei ituaiga o tamato e mafua mai i paʻu-mamanu, ogatotonu o vaitau. I luga o pulumu taitasi, e tusa ma le 7-8 fua o fua, o le mamafa o mea taitasi e ese mai i le 50 i le 80 g. O le tumato Pertomid e maualalo pe mafai ona oʻo i le 1.5 mita le maualuga, ma o le fua o le fua i le sikuea mita e tusa ma le 9 kilokalama.

E te iloa? Faʻasologa o fualaau o le "pepa" - 115 aso.

E le faʻavaivaia tagata suʻesuʻe i le suʻeina o tamato, faʻapipiʻi mai pea ituaiga fou ma fesuiaiga o loʻo i ai nei. E faalagolago i le ituaiga, o le "Tomato Pertsevidny" atonu ei ai ni lanu eseese, o latou lanu e mafai ona mumu, moli pe samasama.

O a tulaga e manaomia e le tamato mo le alualu i luma alualu i luma?

Mo tomato o le "Pertsevidnogo" e talafeagai ma eleele palapala, moega, i le mea na i ai muamua na i ai le pefu po o le faapalaga. Afai e leai se nofoaga faapena i luga o lau 'upega tafaʻilagi, o le a manaʻomia le faʻaopoopoina o le eleele.

E taua! Pe a totoina tomato, aloese mai nofoaga e toto ai pateta.

E faʻapefea ona toto se tomato pepa

Tomato "Pertsevidny", e pei lava o soo se ituaiga lava, ua tupu muamua i fualaau ma ua na o le totoina i le eleele.

Sauniuniga o palapala ma fatu mo laau toto

Talu ai ona o le tumato e patino i ituaiga laau toto, o fatu e tatau ona e faatauina i totonu o le faleoloa.

E i ai mea lelei nei: e le manaomia le saunia o fatu na faatauina mai, ua uma ona lelei le fuga.

Ae mo le palapala, ona lelei lea o le mea e manaʻomia e saunia ai le eleele. O le faia o lenei mea o le a e manaʻomia (faʻavae i luga o le pakete e tasi o le fanua faʻatoʻaga):

  • 1 pakete o le decomposed humus;
  • 1 l Faletupe o le afa-otaota;
  • 0.5 lita oneone;
  • 1 tbsp. l lua maʻa superphosphate;
  • 3 tbsp. l laupapa fafie.

Auala e toto ai fatu toto

A o lei lūlūina le tomato o le "Pepper", e tatau ona faʻamautinoa o loʻo vaʻaia le tulaga saʻo o le vevela i le potu. Mo tomati o le +25 tikeri. E lūlū fatu i le loloto e le sili atu ma le tasi le centimita.

O le a le taimi ma pe faapefea ona piki se tamato

Picks i totonu o koneteina eseese o loʻo faia faʻatasi ma foliga vaaia o laʻau e lua. Suiga Tomato "Pertsevidnogo" i le avanoa tatala na gaosia ia Me. Mo le faʻaleleia o le tuputupu ae o le sikuea sikuea e tatau ona totō e le sili atu i le fa fatu.

E faʻapefea ona maua se seleselega lelei o tamato, aemaise lava le tausiga

Tomato "Pertsevidny" e le o le laau sili ona leaga, totoina ma tausia lenei laau i lalo o le malosiaga o se faifaatoaga i soo se tulaga. Ina ia aoina le maualuga o le gaosiga, e tatau ona e mulimuli i se mea faigofie, ae i le taimi e tasi o fautuaga sili ona taua. O le tausia o tamato e faʻaititia i le faʻaleleia lelei ma le pasynkovanyu.

Tomato "Pertsevidny": auala e faʻafefe ai le vai ma faʻamalolo ai se laau

O le gaosiga o le Tomato e tuusaʻo tonu lava i le maualuga o le faʻamalosi. Tomato "Pertsevidny" e manaʻomia le fausua tutusa, e tusa lava pe e te tupu lanu samasama poʻo le mumu. O ituaiga e maualalo le alualu i luma e manaomia le fafa fa taimi i le taimi:

  1. I le taimi lava na maeʻa ai;
  2. 20 aso talu ona tulaʻi mai;
  3. Ina ua uma ona fuga;
  4. I le faaiuga o Iuni.
E tatau ona faʻafefete le tele o tamato i le tele o kulimi, ma afai e vevela le tau, ona manaʻomia lea o le suʻeina i aso uma e tolu. Mo le leleiina o le vai e tamato, e tatau ona e eliina se tamai vai i luga o le togalaau togalaau ma laau ma sasaa vai i ai.

E taua! Aua le faʻaaoga vai inu malulu! O vai inu e sili ona fetaui lelei, e le fautuaina le faʻaaogaina o vai paipa pe faʻapipiʻiina mai se vaieli.

A maeʻa le tomato "Pertsevidny" tuʻuina i lalo laʻau (e leʻi muamua atu i le masina pe a mavae le tafe mai), e mafai ona faʻamaʻaina i le manua po o le moa. I le taimi o le totoina o tamato e tatau ona faʻasaina i lefulefu.

Afai o lau laau e mamago, o le a fesoasoani le fomaʻi faʻamalosi ia i latou. Afai, i se isi itu, latou te mauaina le televave vave, ona latou manaomia lea o phosphate fertilizers.

Masking a Tomate "Pepa-shaped" tomato, pe faʻapefea ona fauina se togavao

Tomato "Pertsevidny" i le malae vaʻaia e manaʻomia ai le faʻaeteete ma le faʻaeteete togafitiga, masani o le tele o isi meaola. E iai sona sao taua i lenei mea talafeagai le aveeseina o laasaga.

E te iloa? O lala o le itu e taʻua o le pasynkas, e ave meaʻai ma vai mai tamato.

Aveese le stepchildren e tatau ona i luga o le taimi, seia oo ina umi atu nai lo le 5 cm. Afai e te faia lenei mea mulimuli ane, o le a tele le atuatuvalega o le laau, mulimuli ane e mafai ona afaina se manua ma o le a mamae lau tomato.

Lelei le tau e sili ona lelei mo le aveeseina o laasaga; o manuʻa i le taimi nei o le a sili atu ona vave faʻamalolo.

E taua! Afai e le aveeseina laasaga ma tuu ia latou ola, ona le fua mai lea o le tamato.

E manaʻomia foʻi ona tipi lau laʻau e aliali mai ma le lanu muamua. Latou te aveina foi vai ma meaʻai, lea e aʻafia ai aʻafiaga.

Pepa Tomato: Pros and Cons of Varieties

E tofu le ituaiga ma ona lava lelei ma mea le lelei. O ituaiga o vailaau eseese e tele o latou lelei e sili ona lelei i ituaiga masani.

E te iloa? Tomato "Pertsevidny" moli e taua e le au fai togalaau e le gata ona o le tofo o le fua, ae ona o lona lanu susulu, lea e manatu e le masani ai i tamato.

Latou te maua fua lelei, o fua e fua tele, e tutusa uma lava.

E le gata i lea, o nei ituaiga, e aofia ai le tomato "Pertsevidny", matua faʻasao i faʻamaʻi ma meaola faalafua, lea e matua faʻamalosia ai le tausiga oi latou.

O le faʻaleagaina faʻaleaganuʻu o le tau o fatu, o se faatulagaga o le maualuga maualuga nai lo ituaiga masani. E le gata i lea, o nei fatu e le mafai ona maua i le lumanaʻi, e tatau ona e faʻatau i tausaga taʻitasi.

Tomato "Pertsevidny" e eseese ituaiga, ma o lona maualuga maualuga e mafai ona oʻo i le 1.5 mita.

Seleseleina "Pepa" Tomato

O le tamato e tupu i le 110-115 aso talu ona totoina. O fua muamua na aliali mai i le amataga o Iulai, ma ua iu lava ina fua mai i le ogatotonu o Setema. O le seleseleina i le auala e le ese mai le seleselega o isi ituaiga.

O fua e mafai ona faʻaaogaina e mafai ona faʻauluina fou, ae e lelei foʻi mo le faʻasaoina o le seleselega.

Tomato "Pertsevidny" o se sui sili ona lelei o fualaau faisua, ona uiga ma faamatalaga i tausaga taʻitasi e faʻamalosia ai le faatoʻaga e faʻatau i le faʻatauina o lenei meaola mo la latou 'upega tafaʻilagi.