Laʻau

E tatau ona ou togi le begonia ma pe faapefea ona fai

O Begonia o se laau e talafeagai mo le tuputupu ae i le fale ma fafo. O le aganuʻu e tali lelei i le malamalama lelei, aemaise lava i le taimi o le tuputupu ae malosi ma le fugalaau, ae sili ona fiafia i le faʻasalalauina. O le vavao ma le faʻataʻitaʻiga e faʻaleagaina ai le tulaga o le fugalaau. O le nofoaga sili mo begonias o ni faʻamalama i luga o le itu i sisifo poʻo sasaʻe o le potu.

E masani ona fesiligia e le au fai togalaau fai togalaau pe e tatau ona e togi le begonia. Tiliina - teuteuina o lala ma lala o loʻo i le pito i luga pe tuusaʻo i le pito o le aʻa o le laau. Mo Begonia, o lenei faiga e faʻatagaina, e pei o le teuteuina lelei o le laau.

Fugalaau o Begonia

O le a le mea e tui ai?

O le aʻoga o se mea tatau ma taua i le tausiga o le laau. O le teuteuga masani e faia e le gata mo le matagofie, ae faapena foi mo le toe faafou, faamaloloina. Pe a oʻo le fugalaau i le 8-10 cm le maualuga, o le uluai fufulu mama e faia. O le faapipiiina o pito i luga e fesoasoani i lala i le paranesi, faafetai i lenei mea, ua faia ai se lush vao. Afai na misi le taimi, o gaoioiga nei o le a fesoasoani:

  • Faʻasaga le pito i luga o le laau i le 4-5 cm.
  • O le faʻapuupuuina o le itu itu, o lo latou uumi e tatau ona tusa ma le afa o le tele o le ala autu.

Fausiaina lelei o fugalaau

O fugalaau e masani ona faʻaaogaina auala e lua e fausia ai se togavao: teuteu ma pine. Afai e te tilotilo le pito i luga o le laau, faapuupuu puʻu ma gaʻo, e le gata ina mafai ona e faia se pale paleni, ae maua foi le tele o fuālaau.

A o leʻi teuteuina begonia, e tatau ona e faamasani i tulafono faavae:

  • E le mafai ona e teuina ni fugalaau laiti. E le o iai ni o latou tuai tuai e tatau ona aveesea.
  • O le teuteuga e faia mo le tele o ituaiga vao. A le o lena, latou te faʻaauau pea ona faʻanoanoa e faʻavaivaia laulaau ma le saoasaoa o le tuputupu ae o le lanu meamata.

Fugalaau begonia

Ina ia maua se foliga manaia, e tatau ai ona tui le 'auʻau i se taimi talafeagai. O le filifiliga o metotia, pe faapefea ona fausia le begonia, e faalagolago i le ituaiga laau.

Manatua! O le faʻapipiʻiina o le gaʻo apical e faʻaolaina ai le vave faʻafouina o le itu moe.

A e manaʻomia lou togiina o le begonia

E mafai ona faʻatinoina le faʻasologa e faalua i le tausaga:

  • i le tautotogo, aʻo leʻi amataina le fuga;
  • i le taumafanafana, vave pe a uma le paʻu o lanu uma.
Amenega petunias - o afea ma pe faapefea ona tui

E faʻapipiʻi foʻi ma faʻapipiʻiina pe a faʻalautele lala. O le a le mea e fai pe afai e faʻaloaloa atu Begonia? Faʻasoʻoto le tipi. O faʻatulagaga e faia i taimi uma ma faasolosolo malie. O le taimi muamua e faia ai ia taualumaga i le maeʻa ona maua mai o le fugalaau, i le fuafuaina muamua o foliga o le fugalaau.

Manatua! E le mafai ona faia le gaioiga ma teuteuina i le taimi e tasi. E le mafai e le laau ona faʻafeteina le faaluafesasi.

Afai e leai se tausiga tumau a le laau, ona tupu ae lea ma avea ma se mea e leai sona uiga "mea." I le faʻaopopo atu i foliga vaaia, o loʻo i ai se faʻapuʻupuʻuga o le aʻa ma fuʻa. Paʻu laupepa laititi, o fugalaau e le faia pe e matua laiti lava.

Fale faʻatau

I le maeʻa o le autumn, aʻo leʻi teuteuina le taumalulu, e tatau ona faʻaitiitia le televave ma le malosi o le fafagaina o le fugalaau. Pe a oʻo mai faailoga muamua o le malogo i fafo o laulaau, o le a vavae ese uma le vaega o le ea. I luga o le eleele, aua le toe sili atu ma le 2 cm le ala. O se nofoaga mo le taumalulu e filifilia ma le faʻaeteete lelei: o le vevela i totonu o le potu e le tatau ona sili atu i luga +15 tikeri; O le leai o se malamalama o le la e talisapaia.

Taua! O fatu o se tagata matua e mafai ona teuina i le taumalulu, e le gata i le fagu fugalaau lea na tupu ai. E masani ona faʻaaoga e fugalaau fugalaau pusa o le oneone mago ma peat mo nei faamoemoega.

E mafai ona e faʻaaoga le fogafale lalo, se loli pogisa pe natia le fugalaau i totonu o le faleoloa. O Begonia e tatau ona matauina e tusa lava pe o iai le taotoga: e le tatau ona faʻamalo le palapala. Faʻatonuina fugalaau e faʻapipiʻi ia Oketopa. Mo le tafaoga masani, e manaʻomia e le tagata matua le itiiti ifo ma le ono masina. O le ala mai o se fugalaau e masani ona tupu i le faaiuga o Fepuari po o le amataga o Mati.

Manatua! O le tuputupu ae o se fugalaau talavou i le taumalulu na toetoe a taofi. O le malosi e faʻasaoina ai aʻa ma laʻau e naʻo nisi ituaiga o begonias.

Fai ituaiga uma o begonia e tatau ona teuteuina

Mosythia teuteuina - pe faʻapefea ma le taimi e faia ai

O ituaiga nei e le o teuteuina:

  • Royal Rex ma ona vaega faʻapitoa uma;
  • Faavavau.

O le faʻaaogaina o le begonia tuberous o se faʻatulagaga faʻapitoa. Mo le atinaʻe masani o le laau, e faia i luma o le taumalulu. Faʻafetai i lenei mea, o le mea faʻapipiʻi e malolo ma o loʻo malologa. O le mea lea o le a tupu ai ni aʻa fou fou i le lumanaʻi. O ituaiga o loʻo totoe o loʻo vavae ese i le loto.

Le Royal Begonia e le o se pine

O vailaʻau faʻamalosi e faʻamaluina i na o tulaga ogaoga. O le tele o taimi, o le pine e fai e tuʻu ai le fugalaau o se foliga manaia.

Faamatalaga faaopoopo. O vailaʻau faʻapitoa e faʻapitoa e le fautuaina e vavaeina, ae o le tuiina o luga o le a fesoasoani i le fausia o se pale fugalaau.

Faʻapipiʻi meafaigaluega

Faʻafefea ona vaʻaia begonia i se nofoaga fou

E fautuaina tagata totō fugalaau e faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi faʻatasi ma mea faʻapipiʻi. Mo nei faʻamoemoega, e mafai ona e faʻaaogaina se naifi, seleulu poʻo se faʻataʻitaʻiga o togalaau. E matua le fautuaina le faʻaaogaina o seleulu faʻapitoa masani mo le teuteuina ma le pine. O le faʻaaogaina o meafaigaluega sese e mafai ona mafua ai faʻamaʻi vailaʻau

Manatua! O le tufatufaina o ou lima e mafai ona faʻaleagaina ai le aʻa.

Faʻafefea ona fai pine: ala

O le pine e faia e tuʻuina atu ai se foliga patino i le pale o le laau. E mafai ona avea o se polo, o se pyramid po o se togavao.

Ina ia mafai ona tuʻuina atu i le pasene oe manaʻomia e fai taga nei:

  1. Mo le taimi muamua, toso ese le ape i le maualuga o le 5 cm. O le faʻatinoina o lenei faʻaosofia e faʻaosofia ai ma faʻavaveina ai le tuputupu ae o le itu itu.
  2. A oʻo le laina pito i luga i le 12 cm, e toe fai le faʻasologa.
  3. A maua le taunuʻuga tatau, e tatau ona tipiina lala i totonu ma lala itu mai lea taimi i lea taimi. O lenei mea o le a fesoasoani e taofia le pepa o le begonia mo se vaitaimi umi.

Trimming technology

Ina ia malamalama i le ala e tatau ai ona faʻamaonia le begonia talafeagai, e tatau ona e malamalama po oa mataupu e tatau ai:

  • O le teuteuina o fugalaau fugalaau e faia i totonu o ituaiga mea totino teuteu.
  • Pe a faʻaputu ma vevela lala ma laulaau, e tatau ona faʻaaogaina faʻafuaseʻi. O lenei faiga e faia ina ia alofia ai foliga vaaia o faamaʻi ma meaola faalafua.
  • O le teuteuina o se fugalaau aʻo leʻi oʻo i le taumalulu o se tulaga talafeagai mo soʻo se mea totino o loʻo i ai i le taimi malolo i le malulu.

Fautuaga! Afai o Begonia ua le toe tupu ona o ni mafuaaga e le iloa, e tatau ona e tipi le fatuga i le pito i luga e toe amata ai le alualu i luma.

E faʻapefea ona tausia se fugalaau pe a uma le faʻatinoga

Faʻailogaina le begonias e mafai ona avea ma tupe faavae, tumama poʻo le faʻamalosi. O le faʻatinoina vave o le faʻatinoga o le a mafai ai mo se taimi umi e faʻasaoina foliga vaaia o le laau ma faʻalautele ai lona ola.

I le maitauina pe tatau ona tui le begonia, e taua le malamalama o lenei mea e le muta le tausiga o le laau. A maeʻa le faʻatinoga, e tatau ona faʻaitiitia le faʻasaina ma faʻaitiitia ona faʻaoga. Toe faʻafoʻisia le malosi o le vai e le mafai ona mafai pe a maeʻa ona aliali mai ni tipu fou.

Tausia tausiga

Laʻei pito i luga pe a uma ona tipi le begonias e le o manaʻomia. O laumei e togafitia i le malala, o lenei mea e fesoasoani i le vave faʻamaloloina o faʻamaʻi. Faʻataʻotoina fugalaau mo le taimi muamua pe a oʻo mai pine fou.

Manatua! E oʻo lava i le tasi begonia tuber o loʻo i ai le tele o fua o le tuputupu ae. E tusa ai ma lea, e tusa lava pe tasi le tau, o se vaomatua mamana ma matagofie ua fausia.

Soo se ituaiga o begonia e mafai ona avea ma se leo i totonu. O fuga lanu tetele o ampel ituaiga e foliga mai o se afu manaia. O ituaiga meaola e mafua mai i latou foliga o le a maua ai se lagona o le mafanafana ma le mafanafana.

Begonia i totonu

<

Faatasi ai ma tagata amataina o fugalaau fugalaau, o loo i ai se manatu e faapea, o le begonia o se laau sili ona matautia. O le fatuina o se fugalaau manaia o le a mautinoa e manaʻomia ai le tele o taumafaiga, ae o le taunuuga e aoga.