Tala Fou

Faʻafefea ona faʻaopopo lanu lanu i lau togalaau?

Afai e te manatu e le lava le lanu i totonu o le togalaau, ona e taumafai lea e faʻasalalau lana mamanu i le taimi nei, e le tolopoina mo le isi tausaga.

Faʻaalia sina mafaufauga, o le ae fatuina se fasi ata tusi i luga o le saite, totoina laau toto i ona vaega eseese.

O ia lanu matagofie o laau o le a le gata ina faaolaolaina le siosiomaga o le saite, ae faatumuina foi i le tulaga lelei ma le mafanafana.

O le teuina lelei o lanu e le gata ina mafai ona tosina atu i nisi o vaega o le togalaau, ae faʻamalo foi ona sese.

O le tuʻuina o se Salvia lanumumu mumu i se tasi o eria, e mafai ona e vaʻavaʻai le vaai vaʻaia mai le pito i luma ole pito i tua.

Mo le faʻatinoina o le fuafuaga o le a e manaʻomia ai fualaʻau taʻitasi taʻusalaina. O nei fugalaau e tutupu vave ma fiafia i mata o le talimalo ao le i amata le tau malulu muamua. Faatasi ai ma le fesoasoani a nei laau toto, e mafai ona e faia se eseesega i le mamanu o le togalaau togalaau i tausaga uma lava.

O teuteu matagofie mo lau togalaau - tausaga taʻitasi

Cosmea. O lenei laau o se teuteuga matagofie o lau togalaau i le afa lona lua o le taumafanafana. E faʻaaoga e puipui ai vaega le fiafia o le togalaau. O le umi o le aʻa o se laau e mafai ona oʻo i le 120 cm.

Zinnia Faatoagaina le faatoʻaga mo le tumau i le maualuga ma le susulu o lanu. E mafai ona i ai ni ata, vagana ai lanu lanumoana. Maua ni maualuga eseese maualuga. I le pito i tua o le togafiti o le a foliga mai e oʻo atu i le 90 cm le umi. O le pito i luma o le togalaau o le a teuteuina i laau toto ma le maualuga o le 20 cm.

Balsam teuteu i ona lauolaola lauusiusi o togalaau. O le itu i matu o loʻo i lalo o le faamalama o le a suia i lenei lumanaʻi ma le umi-fuga laau.

Petunias. O nei fugalaau lauiloa e mafai ona faʻaaogaina e teuteu ai pusa tuʻu ma fugalaau fugalaau. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e fatuina ni togafitiga matagofie i laufanua. O le laau e le lelei i le tausiga ma e lelei le tumau.

Faʻailoga. E mafai ona lelei le mata ma ona fugalaau lanu samasama sei oʻo i le muamua malulu. O le fugalaau e faʻafefe ai le vevela, e galo ai le lamala ma fiafia e tupu i luga o le la.

Faatasi ai ma tausaga taʻitasi e mafai ona e maua fugalaau o lanu sili ona lauiloa. O ata uma o le nuanua e mafai ona tafe i lau togalaau. Ufiufi, mauoa pe faʻamalosi, paolo paʻu?

Pe atonu o oe o se tagata o lanu lanu? Faatasi ai ma togavao taʻitasi, e mafai ona e mauaina ni tulaga e fetaui lelei ma ou uiga.

Fugalaau matagofie e teuteu lau togalaau

Garden geraniums. O le laau e foliga mai o se togavao mafolafola matagofie ma lau laʻau matagofie ma fugalaau susulu. Masalo o lanu eseese ma foliga.

Coleus. E le pei o isi laau e le mafai ona mitamita i le matagofie faapitoa o fugalaau. O lona uiga ese o se mea lapopoa, lanu lanu eseese.

Sedge. O lenei laau ua sili ona lauiloa i le tele o fofo o mamanu pe a mamanuina se togalaau togalaau. Faʻesea i le faʻamaʻaloga muamua poʻo le faʻaogaina o foliga e le masani ai. E mafai ona latou ufiufi sese i nisi o laau, mo se faataitaiga, o le leai o se vaega o le laulaau poʻo, i se isi itu, e sili atu le faʻaogaina o laau toto.

Angelonia. Laʻau matagofie matagofie na oʻo mai ia i matou mai Mekisiko matutu. Na te talia le vevela o le tau.

O lenei laau lalelei e le mafai ona toilalo e tosina mai mata. Faʻafeiloaʻiga o lanu eseese e mafai ona avea o se faʻavae mo le le teuteuina o togalaau.

Faatoaga togalaau e mafai ona e tuu ai fugalaau susulu

Veranda poʻo patio. O nei nofoaga e mafai ona teuteuina i fugalaau matagofie ma lau laʻau e le masani ai. O ia ituaiga o musika o le a maua ai le mafanafana ma le mafanafana i le saite.

Faatumu nofoaga leai. E mafai ona totoina fugalaau vave i luga o nofoaga e leai ni mea, e teuteu ai se puipui avanoa po o se tulimanu.

Ina ia mafai ona e natia lau meatotino mai le prying mata, e mafai ona e totoina ni laau uumi po o ni laau vevela e ola vave. O le a latou fatufatuina puipuiga mai vaitau e leʻo manaʻoina i lou lava olaga.

Teuteu le faitotoa i le fasi fanua. O laau lanumoana ma lanu e mafai ona faatupuina ai se atemosifia fiafia ma se uiga lelei pe afai e te tuu i tafatafa o le faitotoa.

E le tatau ona faʻatapulaʻa le vaʻaia o ou mafaufauga na o le totoina o togalaau teuteu. O faʻafanua eseese, moega o fugalaau poʻo se vaitaele e avea ma autu o le faʻaaloalo i ou tuaoi. Fatuina fugalaau e tusa ai ma se mamanu patino pe teuteu vaega taʻitasi o le togalaau. Faʻamau i lau oe lava, e le o ni faʻataʻitaʻiga o le teritori fale ma o lau fuafuaga o le a avea ma mataupu mo le faamemelo o isi.