Laʻau

Birch: faʻamatalaga ma le mea e tupu ai, totoina ma tausia

Common Birch o se faʻalapotopotoga o laau taʻitaʻia ma laau toto o le Birch family. O le nofoaga masani i le natura i totonu o Rusia ma le Northern Hemisphere. O le igoa o le laau e sau mai le aʻa o le bhereg, o lona uiga o le susulu, vevela.

Birch - faʻamatalaga ma faʻamatalaga

Birch o se laau e paʻepaʻe paʻepaʻe e oʻo atu i le maualuga e oo atu i le 30 m. E ola o ia i le 100-150 tausaga. O loʻo i ai se uumi umi, lamolemole, faʻatasi ai ma laina lanu uliuli po o ni mea i luga o le paʻu. O loʻo iai i le laʻau aʻa aʻa e alu loloto i le eleele. O laulaau e tolu tafatafa i le tele o lapopoa, sili ona manogi, valiina i lanu eseese o lanu meamata, o loʻo faʻamaonia i pito. O tamaʻi laiti laiti atonu o loʻo pipii. Faiva

Mai le taimi atoa i Rusia o se mea totino, o se faailoga o le Slavism. O le laau na fesootaʻi ma le foliga mai o se teine ​​talavou lalelei - mama ma le mama. I le aganuu a le Slav, o se laau faaleagaga - e tuliesea ai agaga leaga ma o se aiga e talisapaia.

Faʻaaoga tele i vailaau faʻasoifua. Mo se faʻataʻitaʻiga, mai paranesi e mafai ona e aoina se falaoamata mo le taele, faʻafefe lea o le a faʻafefeteina ai le musele ma faʻamamā le paʻu. O le Birch sap ei ai lona aoga aoga i le toto, ma o le tar e fesoasoani i maʻi paʻu.

O le matagofie ma le taua o lenei laau e viia i tusitusiga, ma o faamanuiaga o le birch o se laau e le mafai ona sili ona maualuga. E faigata ma faʻapalepale i soʻo se tau ma le palapala, o lona natura masani i le natura e lautele. Black

Wood

Ole malosi o le Birch wood, o le pito i luga o le paʻu e iai sina laumei. Ona o lona malosi, meatotino faʻapitoa, e masani ona faʻaaogaina i le fausiaina ma le faʻamaeʻaina o galuega ma le suʻuta ma le gaosiga o meafale. A aunoa ma togafitiga talafeagai, o le a taumafai e pala. Erman

Fuga

E amata ia Aperila. Birch ei ai le uila ma le pistil tautaliga. Pistil - fafine, 2-3.5 cm le umi, tasi i luga o le paranesi. Latou te nonofo i autafa o le paranesi. Faʻaalia i le fuga o lau muamua. Stamens - tane, umi le pala, 6-7 cm le umi, 3-4 iunite i luga o lālā, faʻamalo le tele o pollen. E tasi le earring e aofia ai le 600 fatu. O le fua o se manogi oona i apaʻau e lua e tele taimi e maualuga ai. E amata le amataina ia Aokuso. O laʻau e salalau i luga o le eleele ona o le matagi ma aʻa i luga o soʻo se eleele. Karelian

Ituaiga ituaiga keke

E leʻi amataina le faʻatulagaga saʻo, ma o le numera o ituaiga o aiga e tusa ma le 100. O le sili ona lauiloa:

VaʻaiMaea (m) / kalama (m)Faʻamatalaga
Fugafuga (faʻasalaga)E tusa o le 20-27.

E tusa 0.75.

O le paʻu talavou e enaena i le lanu, e faʻamaeʻa lona matua. Faʻasolo le pale, lala i luga, faʻalautele ituaiga. I le feʻaveaʻi i le la, le malulu, e faʻafefe ai le palapala. E tupu i Siberia, le Caucasus ma Europa i sisifo.
Dangling (warty)Maximum 35.

E tusa o le 0.8.

O le ituaiga masani. I laau laiti, o le paʻu e enaena, ma le mafiafia pe a uma le 10 tausaga. Paʻu tautau i lalo, ufiufi i le tele o resini. Nofoaga - Europa, Asia, Aferika i Matu.
Ehrman (maa)Seʻia oʻo i le 10-12.

E oʻo i le 1.

O le tulaga ese o le laau i le ola o le olaga e tusa ma le 500 tausaga. O se pusa faamalama, pale paleni. O le paʻu e lanu enaena i le lanu enaena. E tupu i Siberia, Sasaʻe Sasaʻe, Saina, Iapani.
Cherry (viscous, suamalie)Pe tusa o le 22-27.

E oo i le 0.65.

Paʻu paʻu enaena enaena. O le ufiufi o le laau i le foliga o se pyramid, ma lala i lalo. O laulaau e sili atu i luga o lanu lanu meamata. E le fiafia o ia i gutu, e fiafia i eleele susu ma suavai. Nofoaga - Baltic States, Belarus, Europa i Sasae.
Black (vaitafe)E le silia le 35.

Sili atu i le 1.

Brown po o le paʻu paʻepaʻe ma se agavaʻa faigata. O laulaau e tolu tafatafa pe ova, lanumeamata lanumeamata. Alofa i le mafanafana o le tau.

E tupu i Amerika.

Faiva (laʻititi, dwarf)Fluctuates mai le 0.2 i le 1.Laʻau faʻamalosia malosi faʻatasi ma se paʻu paʻu enaena. Laʻau vaivai e lafoaʻi faʻatasi ma pito faʻamau. E tupu tele lava i le tundra, o le mea lea, e sili ai ona susulu le eleele. O loʻo maua i Yakutia, Kamchatka, Siberia, faʻapea foʻi i atumauga mauga.
KarelianTaea i le 6-9.

E tusa 0.4.

O foliga foliga tutusa ma se togavao. O le ogalaau e gaogao, leai se mea. O le laupapa e sili ona taua i le gaosiga o meafale. O le pale o le acutifoliate, o le pito faʻamau o le petals. Nofoaga masani - Norway, Suetena, Karelia, Polani, Belarus.
Toto

Totoina ma le tausiga

Ole Birch e le o se meaʻai i luga o le eleele, e mafai ona tupu ma atiina ae i soo se mea. Ina ia totoina lau laau i lau lava eria, e fautuaina e saunia lau palapala malulu ma lau. E tatau ona e eli se pu e faaopoopo ai le paluga i se vaega faapitoa: peʻa, oneone, humus ma fanua masani o togalaau i le ratio 1: 1: 1: 2. Ina ia mafai ai e le laau ona maua aʻa, e tatau ona tuu le fatu laau i se vaega eleele i luga o aʻa. A uma ona totō, e tatau ona e saunia vai masani masani ma faia i luga o fugalaau faʻasamaʻi e iai fualaʻau ma pailani.

Aua nei galo i le taumafanafana o le laau e tele naua le vai, e tusa ai ma le vai e masani ona teuina 1 pakete i le 1 sq. m

Latou te fafagaina faalua i le tausaga: i le tautotogo ma le tautotogo - ma se vaifofo e maua ai le vai poo le nitroammophos.

Puipuiga o faamai ma meaola faalafua e faia i tausaga taitasi. E togafitia le togafitiga i le fungicide, o se iniseti. Uma

Ua faailoa mai e Mr. Summer resident: mea tau vailaau o le birch ma le talosaga

O le laau e lauiloa mo ona faʻamalologa: e faʻamalosia ai le faʻamaloloina o le manua, faʻamalo le afaina, tau faasaga i siama, ma faʻamalosia ai le tino o le tino i le atoaga.

E mafai ona faʻaaogā se mea teuteu mai leaf birch e avea o se vailaau faʻamaʻi pipisi, antiseptic, diuretic ma le choleretic agent. O mea taua o le suauʻu, vitamini C, oleicic nicotinic, antioxidants, tannins - faʻapipiʻiina.

I le faaopoopo atu i le kuka, mai laulaau e mafai ona e maua ai se fusi e aofia ai antioxidants: phytoncides ma flavonoids. Latou te faʻaleleia le toe faʻafouina o sela ma masini, talu ai o loʻo faʻaaogaina e le antioxidants ia tumutumu saoloto. E faʻaaogaina o se antimicrobial, antiviral ma anti-inflammatory agent.

Tinomi o laʻau paga talavou o se lelei tele sauniuniga o le vaitamini e fesoasoani i faʻamaʻi fatu, jaundice, malaise ma le mamafa.

O le Birch Sap o loʻo iai sona aʻafiaga e faʻamalosia ai ona o ana meaola, kulukose ma fructose. Afai e te aoina i ni aso faapitoa o Mati poʻo Aperila, e fesoasoani le sua e faamama ai le toto.

Mai le birch buds, decoctions ma tinctures ua saunia mo faʻamaʻi o le tino. E le gata i lea, latou te maua ai se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o le cholera ma le diuretic. Cherry

O le faʻaaogaina o le broom broom i totonu o le taele o le puipuia lea o faʻamaʻi pipisi, fesoasoani e faʻafilemuina le tino atoa ma o lona aafiaga aoga i luga o le paʻu.

O le mea lautele, o le auai o se tagata i le vaomatua o le birch e aoga tele ia te ia - e faaitiitia ai le lamatiaga o le maua o se malulu, ma o se manogi manaia o le a aveesea ai se lagona leaga.