Fua o le gaosiga

Le tele ma le umi o geraniums fuga: auala ma le a le mea e fafaga ai le laau i le fale poʻo le dacha?

Faatasi ai ma fugalaau fugalaau, o le geranium o se tasi o laau sili ona lauiloa. Ma e le o se faalavelave. Muamua, e le manaomia e le fugalaau ni tulaga faʻapitoa, e vave ona tupu, o le vaitaimi o le vave totoina e tumau mo le 3-4 masina. Lona lua, o le geranium e fetaui ma le atoatoa i totonu o totonu o le potu ma e foliga lelei foi i le dacha.

Ina ia faʻafiafia le mata i le umi e mafai ai, e tatau ona e tausia lelei le fugalaau, aemaise lava le faʻaeteete i laei i le taimi o le fuga. Matou te suʻesuʻeina i le tusiga, pe faapefea ma pe faʻapefea ona lelei le "fafaga" lau fagafao lanumeamata.

Tulafono mo le fafaga i le fale poʻo luga o le auala

Faʻaauau le faʻatulagaga e faʻatatau i le taimi o le tausaga. I le tau mafanafana, pe a pule le vevela i fafo, e manaʻomia le tele o le suāsusu. E tatau i le laau ona ola i le vevela maualuga i tulaga lelei mo ia lava. O le auala sili e faʻaopopo ai se vai e 2-3 taimi i le 7 aso, aʻo faʻamalulu le palapala. I lenei tulaga, e le tatau ona e faʻaaogaina, o le faga fafie, o loʻo i ai se tulaga maualuga o le a amata ona pala le aʻa.

E iai taimi e manaʻomia ai le faia o se asiasiga vaaia. Afai e maitauina lau laʻau, o loʻo iloa ai pogisa po o le pogisa foi, o le a faʻaitiitia le faʻavave.

O le geranium e taʻua o se fugalaau matutu, aua e sau mai Aferika i Saute. Ae, o le itiiti ifo o le susu i totonu o le eleele, o le itiiti ifo o le a tupu aʻe i le umi ma le fiafia. E tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete le paʻu oneone ma faʻafeinu i le taimi, aemaise lava i le taumafanafana, pe a maualuga le vevela o le ea.

I le taumalulu, e oʻo mai le taimi e taʻua o le malologa, o lea e faʻaitiitia ai le faʻatonuina ile 2 taimi. E lava le tasi i totonu o le 10 aso e fai ai le vai. Mo le puipuia o le maliu o le fagafao, o le eleele o loʻo tumau lelei.

O le a le laʻei sili ma aisea e manaʻomia ai?

O le faʻatamaoaigaina o meaʻai o se vaega taua o le tausiga.. Geranium, lea e tupu i le fale, aemaise lava i le manaomia ona fafagaina, aua e leai se mea e ave ai meaʻai faaopoopo.

Fugalaau i le lauʻeleʻele avanoa e sili atu ona faigofie. E mafai ona latou aveina vitamini ma minerale mai puna masani.

Ausia le tele o fuālaʻau e aunoa ma le faʻasusu e le galue, saʻo mo lenei mea ma manaʻomia le fafaga.

Faʻatauga ma togafitiga faʻaleiga fale: o le a ma pe faʻafefea ona faʻafefiloi se fugalaau?

Sei o tatou iloilo pe faʻapefea ma pe sili atu foi le fafagaina o le geranium mo le lush ma le tele o fugalaau, o le a se mea na faia pe faia ile fale e mafai ma e tatau ona faʻaaogaina.

Ina ia mafai ai e le laau ona ola matagofie

Faigofie ma O se auala taatele o le alu lea i se fale fugalaau faapitoa ma faʻatau mai ai le fugalaau.. O le faʻaaogaina o lenei metotia o le mafai lea ona e faʻafesoʻotaʻi se faufautua o le a fautuaina le filifiliga sili e talafeagai mo le geranium. O le tele o taimi, o le filifiliga e taofi i vaifofo oona mo faʻamoemoega mo vaomatua o totonu.

Sei o tatou mafaufau i auiliiliga auiliili nai lo le vaiinu o le geranium mai le afifi vai ina ia susulu matagofie. Filifilia o fomaʻi mo le fugaina, e tatau ona e gauai atu i le tuufaatasiga, ae o mea e iloa ai eletise: potassium, copper, nitrogen, zinc, calcium, iron, boron, phosphorus.

Faʻalogo faʻapitoa tagata lava ia:

  • Fafagaina luga o laulaau. E tatau ona faʻaumatia 100 mililiters o le susu i le 1 lita o vai. Faʻaaogā faʻaaogaina e masani ona faʻavaivai (1 taimi o le kulimi ma le 3 taimi i le vai).
  • Faatasi ai ma fugalaau fugalaau, o le vailaʻau o le fefete ua faamaonia lelei lava ia. E faigofie ona saunia ma e mafai ona suia le fualaau faasaina e taulai i le atinaʻe o aʻa. Faʻafefiloi le 1 lita o le suavai ma le 100 kalama o meafaitino mata.

Tupe na faatauina mai:

  • Zircon "," Royal Mix "," Pepagonium blank sheet "- o mea faaopoopo, e faatauina atu i foliga vevela, ia e talafeagai mo le sauniuniga o se tuufaatasiga o le paluga, ma faigofie ona faaaoga, o faatonuga mo le faaaogaina ma le metotia o loo tusia i luga o le afifi. .
  • "Garden Club" e aʻafia i le vasega o fafaga vai ma o se vaifofo o vitamini ma masima. O le sili atu i luga o le matutu o le pe a faʻafefe i le vai, e faʻamavae atoa.

Maota

Wood ash - o se filifiliga lelei e fafaga i le fale. Saunia se fofo suamalie e pei ona taua i lalo:

  1. O se sipuni sipuni o le pefu e faʻamaluina i totonu o le lita.
  2. E tatau ona mafanafana le vai, a itiiti ifo i le 20 tikeri. I lenei vevela, e vave lava ona faʻamavae vaega uma ma tuʻuina atu le tele o meaʻai.
  3. E sasaa le faʻafefiloi i le palapala.

Iodine o se fugalaau lelei lea e fesoasoani ai i se fale i totonu e fuga tele.. O le a faʻavaveina ai le faʻavaeina o faʻalavelave faʻaleagaina, faʻapea foʻi ma le faʻaopoopoga o numera ma le tele o faʻaʻau.

E matua faigofie lava ona saunia se paluga: 1 le mataua o le vaiinu o le iodine ua faaopoopo i le 5 lita o vai. 50 mililiters i luga o le 1 vao o le geranium o le a lava. Ma o le fugalaau e le mu, o le eleele o loʻo faʻafeinu i puipui o le ulo.

Vitamini o le kulupu B: B1, B6, B12, e taatele ma aoga lelei. O loʻo faʻatau atu i ampoules tioata. O lenei laei o le a faʻamalosia ai le fagafao ma vitamini. Ua saunia e pei ona taua i lalo: 1 le ampoule ua solo i totonu o le 2 lita o le vai mafanafana, ua maeʻa fefiloi, ona faʻafefeina ai lea o le palapala o loʻo siomia ai le laau.

A maeʻa ni nai vaiaso e tatau ona gaosia le fafagaina lea, ae faʻatasi ma se vailaʻau eseese, ona sosoo ai lea ma le tolu lona tolu.

O le a se isi mea e mafai ona fafagaina le geranium i le taimi o fugālaau? Magnesium sulphate - ei ai sona aoga aoga i le fuga o geranium. E le mafai ona faʻaaogaina i lona mamanu lelei, o le mea lea ua faia ai se fofo: 15 grams o se vailaau e manaʻomia mo le 5 lita o vai.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i le fafagaina o le geranium fale:

O le a se mea sili atu i le auala?

Afai o le geranium o loʻo i luga o le fasi fanua, e mafai ona e faʻaaogaina fugalaʻau o loʻo faʻatatau mo togalaau totogo.

I le matafaioi o le fafagaina o povi vao. O le faʻatatau tatau ma le mea sili ona lelei o le a mafai ai e oe ona e le gata i pulupulu, ae o lanu susulu mafiafia. E le gata i lea, o fugalaau lava ia o le a faateleina i le tele, ma o se ponesi lelei, aua i le fale e le faigofie ona ausia.

E masani ona faʻaaogaina ma faʻalavelave faʻalavelave lautele. E faʻapipiʻiina i latou i le sui i aso uma e 14-18. I le amataga o le tau malulu, o nei laei e faaitiitia i le 2 taimi.

Mo le tuputupu ae lelei

Amata i le amataga o le tautotogo, e tatau ona faʻaaogaina fugalaʻau, e aofia ai le vevela.. Faafetai ia te ia, o le tuputupu ae o laʻau ma le rhizome ua amataina. O mea faʻafiafia faʻapitoa e faʻaaogaina mo le tuputupu ae tuputupu aʻe: "Heteroauxin" poʻo le kulukose. O le eleele na latou faʻamaʻi tasi i le vaiaso.

E mafai ona e saunia au lava mea. O le eggshell o loʻo i ai se tele o le calcium, lea e afaina ai le tuputupu aʻe o le fugalaau. Ua nutimomoia le atigi, tumu i le vai ma totoe mo le 3 aso. Ona faʻafefiloi loa lea ma faʻafefiloi geranium i le aʻa.

Taunuuga o feusuaiga le talafeagai

O faʻaopoopoga faʻafeiloaʻiga e le faʻafeiloaia, aua latou te ono faaleagaina le fale, ma o le a amata ona afaina ma vaivai. Aafiaga autu:

  • lanu samasama ma lanu i lau;
  • aʻa e susunuina;
  • faateleina le tuputupu ae o le lauusiusi, ao le a leai ni pulupulu o fua o laau;
  • fugalaau ua matua leai lava;
  • lau pau.

Soo se tagata fugaloaloa e iai sana sini - e maua ai le faʻamalamalama ma le tele o fugalaau. Na foliga mai e le faigata tele ona fai, aemaise lava pe a sau i geranium. O le autu autu o le mea lea: o le geranium e tupu muamua i totonu o se fanua ua matua faʻamaoaigaina i mea aoga.

I le tau mafanafana ma le tautotogo, e fautuaina e tuʻuina atu ni faʻaopoopoga faʻapipiʻi ma mea o minerale. Aua foʻi neʻi galo e uiga i le inu o le iodine. O le fuafuaina lelei o le lapisi ma le faʻaaoga lelei o le faʻamaʻiina o meaai o le a mautinoa ai le fuga o le peti, e lelei mo mata o lē e ona.