Laʻau

Aichrison - o se laau o le alofa ma le fiafia

Aichrison - o se fugalaau e masani lava i le Metitirani, i le natura e tupu i le mafiafia o papa ma e le manaomia ai le tele o susu mo le atinaʻeina. O le laau ua leva ona i ai i luga o windowsills o fale mautotogi. E tele ituaiga o aganuu, e taua le mafaufau i le sili ona taʻutaʻua.

Aikhrizon - o le a le ituaiga fugalaau, aisea ua taua ai o le "laau o le alofa ma le fiafia"

O le laau e maua mai i le suauu mai le aiga Tolstyankovye. O nei meaola e faigofie ona faʻafefeteina le lāmala. Sa amata ona taua Aichrison o le laau o le alofa ona o le fatu o foliga o laulaau. I le vaomatua, e ola aʻe vao i luga o mauga i atumotu o le Sami Metitirani - Madeira, Corsica, Canaries.

Ahichrison - laau o le alofa

Faʻalogo lelei! O le igoa o le aganuʻu o le gagana Eleni, e aofia ai upu e lua: ai - "taimi uma", ma chrysos - "auro".

Faʻamatalaga puupuu pe faʻapefea ona foliga

O se vaʻaiga faʻapipiʻi vine 30-35 cm le maualuga. O gaʻo e tino, saʻo, o le aʻa e le maualuga, faʻapipiʻi faʻapitoa.

O le fugalaau e amata i le tautotogo o le tautotogo, i luga o fugalaau e 10-20 cm le umi o mea e tutupu mai mai i foliga o fetu. Faʻalagolago i ituaiga, o le totonugalemu o Aichrison e fuga i le lanu samasama, lanu mumu, ma le kulimi.

Taua! O ituaiga uma o le ahichrison e afaina. E le tatau ona e amataina se laau i totonu o se fale e nonofo ai tamaiti laiti ma manu.

I le pito i tua o laʻau o laʻau o loʻo faia, o loʻo ufiufi i le villi villi. O paʻu e aoina i paiga poʻo vaega laiti o 4-5 fasi vaega. Le lanu o le laʻau e lanumeamata lanumeamata, o nisi taimi ma lanu samasama ma mumu. O le pepa laulaʻau e faʻapitoa, lapotopoto, fatu-foliga, oval. Pe a tipi i luga o le aʻa, o le suavai ma se manogi le lelei e sau.

Aafiaga o Aichrison

Eseese o fugalaau

I le natura, e 15 ituaiga o Aichrison, o loʻo i ai mutia taʻitasi tausaga taʻitasi ma laau toto. O mea nei e sili ona taatele i le natura ma le tuputupu aʻe o le fale.

Aichryson i le fale (Aichryson x homeum)

O le a le igoa o le fugalaau o le alofa? O le potu e aumaia ai le fiafia ile fale

O ituaiga o meaʻai ma mea leaga o loʻo faʻaleleia mo le galueaina o fale mautotogi ma le le lava o le malamalama. O le laʻau laʻau e oʻo i le 30 cm le lautele. O lanu lanumeamata lanumeamata o loʻo i luga o le umi atoa o le aʻa, e oʻo atu i le tele o le 2 × 1 cm. O fuga lanu samasama ei ai manogi manogi, e fuga mai i le ono masina.

E i ai le tele o achigrison variegate gucci - o laulaau ei ai se lanu paʻepaʻe lanu meamata.

Aichryson tortuous (Aichryson tortuosum)

O se togavao mafolafola e 15-30 cm i le telē, e aofia ai le tupu faʻateleina o laʻau tino. O le lautele ma le uumi o laulaau e tutusa, o lo latou pito i luga ua ufiufi i le siliva siliva. O totonu o le fale e fiafia ai Aichrison ma le fugalaau susulu i le taimi atoa o le taumafanafana. O le umi o le patuncle e sili atu le sili atu i le tele o le 'au. O lanu samasama i foliga o fetu ma le 8-9 petals e maualuga i luga o le pale.

Aichryson schistolifolia (Aichryson sedifolium)

O se laau ua i ai le foliga tutusa, o le lautele o le ogalaau e oo atu i le 15 cm, o le pale e oo i le maualuga o le 40 cm. O laumei e faamamaina le ogalaau e aunoa ma ni vao i le umi atoa. I luga o tumutumu o laulaau o lau o laʻau, lea e foliga mai e pei o fuifui vine. O se laulaʻau lauulu e oʻo i le 1.5 cm le umi o loʻo valiina i le lanu meamata ma se mumu mumu. O le fuga e le sauā, o le pua e foliga mai o se laisa samasama.

Manatu fiafia! E tusa ai ma lauiloa iloga, Aichrison e aumaia le fiafia ma le tamaoaiga i le fale. O se teine ​​e lei faaipoipoina na totoina se fugalaau i le fale o le a le pine ae maua le alofa.

Aichryson o loʻo punou (Aichryson laxum)

O le Aichrison plant, tatala, ua faaigoa mo le salalau o le togavao, lea e mafai ona oo atu i le 40 cm i le tele. O laulaau o le lanu o le lanu lanumeamata e mafai ona oʻo i le 3 cm le umi ma oʻo atu i le 1 cm lautele. samasama samasama. A maeʻa le kulupu, ona paʻu ai lea o se vaega tele o laulaʻau, talu ai o le vao e maua ai le tele o meaʻai i meaʻai o fugalaau.

Aichrison tatala

Aichryson punctata (Aichryson punctatum)

O lanu enaena o le ogaumu e oʻo i le 40 cm le umi, maua le lauulu - sili atu nai lo le pale. O laʻau tino o foliga o le rhomboid o loʻo valiina i se lanu lanu meamata, e aoina mai i ni mea e le lelei. O le fuga o se fuifui o fulafula samasama.

Aichrison tausi ile fale

O tagata amataina i faʻatoʻaga e tatau ona amata tausiga ile siakhrizon i le fale ae le faigata. Ina ia mafai ona tupu lau vaʻaia ae le faʻaleagaina le fugalaau, e tatau ona e matauina le faiga o le suāina, vevela ma moli.

Malamalama ma le vevela

Fugalaau aichrison: tausi ma fuga i le fale

O le fugalaau e maua mai i le ao 12-14 itula. I le taumalulu, o le malamalama masani o loʻo faʻapipiʻiina e fugalalaʻau poʻo faʻalauiloa o le ao. A leai, o le a totogo ma paʻu lauʻau.

E le fiafia le laau i le susulu o le la, e tuu ese le fugalaau mai le vevela vevela o le la. O le nofoaga sili mo aganuu i le fale o le windowsill i le itu i sisifo. Afai o le fugalaau o le alofa o loo i le itu i saute, e tatau ona ufiufi le faamalama i se ie puipui.

E tatau ona e iloa! O le le lava o le malamalama ma le maualuga o le vevela i le taumalulu e taʻu mai ai pe aisea ua matua lautele ma ua matitiva aʻa o le laau.

Mai le ogatotonu o le tautotogo e oʻo i le tautoulu, o le fugalaau sili ona fiafia i ai e tumau i le 20-25 ℃ i luga o le zero. I le tau mafanafana, e fautuaina e ave le fugalaau i totonu o le faapaologa; E tatau ona manatuaina o aʻa o se fugalaau e fefefe i taga, i totonu ma i fafo e le tatau ona malosi le feosofi.

Aichrison i le taimi o le fugalaau

I le taumalulu, o le laau ua tuu i totonu o le malologa, faaitiitia le vevela ile potu i le 8-10 ℃ le vevela. Latou te le tuʻuina se fugalaau latalata i maa; faʻalauteleina le vevela e oʻo atu ai i le faʻalauteleina o pupu.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

E taua tele le suāsusu i le tausiga o Aichrison. E le fiafia le laau ina ia matua susu. E sili atu le faʻaleleia o se fugalaau i taimi uma, ae faʻaitiitia le vai. Mai laʻau pala, e mafai ona e malamalama o le fugalaau e le lava le susu.

I le tau mafanafana, e faʻafefe ai se vai mafanafana i le taele; i le taumalulu, e vaeluaina le numera o vai. E faʻafefeteina e tagata 'aloʻese le lamala. E mafai ona e taʻalo saogalemu ma faʻavaivai 3-4 aso talu ona maeʻa maeʻa le coma eleele.

E le manaʻomia e le vao le faʻapipiʻiina o le pale mai le pulu moli, o le ea i totonu o le potu e tatau ona matutu.

Faʻalogo lelei! O le tele o vaiinu e mafai ona mafua ai le pala o le aʻa o Aichrison.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

I le taumalulu, o le fafagaina e le faia. E amata mai ia Aperila, o vaiaso uma lava e 2 e amata ai ona fai fomaʻi mo le cacti. A maeʻa le faʻaalia mai muamua o pulupulu, e fafagaina le togavao i vaiaso uma e faaumiumi ai le fugalaau. I le fugalaʻau, e tatau ona laʻititi le initaneti, talu ai e faʻaalia ai le tuputupu ae o laʻau ma faʻalavelave ai le fugalaau.

O le eleele mo le aichrison e tatau ona le tutusa i le tuufaatasiga. Lafoaʻi eleele ma se maualuga oneone e talafeagai. Laʻau vavalo ile lauʻeleʻele lelei lelei le ea.

Fugalaau Taligalaau

O le laau e lagona le lelei i totonu o se fagu fufulu. O le mamao mai aʻa i puipui o le koneteina e le tatau ona sili atu i le 2 cm. O le vaega eleele lalo o le vao e lautele lautele, o lona uiga e tatau ona papaʻu le ulo. O mea o loʻo i totonu o le fagu o le eleʻele, i totonu o se fugalaau paʻukeke o aʻa o le aganuu o le a vevela, lea o le a taʻitaʻia ai le fugalaau.

Laʻau i totonu o se ipu lautele

Teuina ma le totoina

O le teuteuina o le Aichrison tree o le fiafia e aofia ai le aveeseina o tafaʻagata tuai ma moli mamago. Ua tipiina laʻau i le tautoulu, i le maeʻa ai o le tau tuputupu aʻe.

O le totoina o laau e fai i le tautotogo aʻo lei fuga, pe i le tautoulu, pe a paʻu uma le faʻaaoga. I le taumalulu, e le manaomia le paʻiina o le vao, o le mea e faʻaleleia ai e fafagu ai mai le moa, e mafai ona fuga le laau. O le aganuu ua totoina i totonu o se fagu fou ao tuputupu ae, i le tulaga pe a le toe aoga le aʻa i le fugalaau.

Laufanua mo laau toto e faatauina i totonu o se faleoloa togalaau. Ni mea talafeagai mo le suauu. E mafai ona e faia fanua i le fale. Mo le faia o lenei mea, faʻafefiloi vaovao, eleele laʻau, peʻa ma le oneone i se fua faatatau o le 1: 1: 1: 4. O le fagu fou e tatau ona 2 cm le lautele nai lo le taimi muamua, e tumu i le alavai 3 cm. Faʻaaogaina le omea mo lenei faʻamoemoe. A maeʻa ona toe totoina, e le faʻafefeina le fale mo le 5 aso, faʻaleleia atili le suavai i ni vaega laiti 1 taimi i le masina.

Faamatalaga faaopoopo! E tatau ona faʻatulagaina se mea e fai pe a fai o le pusa tuai ua laʻititi mo aʻa o le laau. E faia le faʻatinoga i le tautotogo po o le tautoulu.

Fuga ma le taoto

O le hazel (nut) o se laau poʻo se vao

I le au fai togalaau masani, ua fesuisuiai Aichrison i le fale pe a le toe liusuavai le kiona i luga o le auala. Ina ia ausia se vaitau umi ma vave, e tatau ona e mulimulitai i le tele o tulafono:

  1. Taofi le laau i totonu o se fagu fufulu ma aua le faʻamauaina i le taumalulu.
  2. Vai le fagu i le masina, ma ia Fepuari, faalua le lamala fugalaau.
  3. Taofi le ipu i se mea malulu e le sili atu ai le vevela +12 ℃ ma e leai ni pili.
  4. Saunia le 12 itula o le malamalama ma faʻamalamalamaga faaopoopo.

O le faʻataunuuina o nei tulaga faigofie o le a fesoasoani e maua ai fugalaau i luga o le togavao ia Aperila. O le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻatasi ai ma faʻamalaina o minerale o le a faʻalauteleina le vaʻaiga seia oʻo ia Oketopa A uma ona faʻapala le tumutumu, o le a vavae ese uma vae ma lapisi samasama tuai. O teuteuga puipui e fesoasoani i le togavao e sili atu ona faigofie le fesiitaiga o le taimi tumau ma toe faʻaleleia pe a uma le taumalulu.

Aichrison i malologa

Tuuina atu o le laau o le fiafia

O le faʻaleleia o le Aichrison e faʻatinoina e fatu ma tipi. O auala uma e lua e aoga tele i le totoina o le tautotogo.

O le faʻasiliina o le laau ma fatu, ua totoina i pusa tuʻufaʻatasi ma se faʻafefiloi o le oneone ma le palapala palapala. E ufiufi le atigipusa i se ata tifaga ma tuu i se nofoaga mafanafana seia oʻo i le faʻaleleia. O aso uma, mo le tele o itula, e tatalaina ai le fale kati mo le ea.

Faʻalogo lelei! A maeʻa le 2 vaiaso, ona amata lea ona tupu fatu, e aveese le ata. A uma ona i ai le 4 laulaau moni i luga o le tipu, o loo latou totoina laau i ni ipu eseese.

O le Aichrison e mafai ona faʻauluolaina lelei e ala i le vavaeina. I le faia o lenei mea, e tele ni vaovao malolosi e vavae ese i luga o se laau matua, ua vaevaeina i ni laina 7-9 cm le umi. O laau taitasi e totoe e malogo i le ea mo le 2 itula, ona totoina lea i totonu o se atigi pusa oneone, lea e susu pe a magoto. A maeʻa le 14-20 aso o le totoina, o le aʻa muamua e aliali mai, e mafai ona totōina tipu i potopotoga taʻitasi e oʻo ile 5 cm le lautele.

Aichrison seedlings pe a faʻapipiʻiina e fatu

E seleseleina pe a uma ona fuga, ae e tatau ona e mautinoa ao leʻi oʻo i le taumalulu o le a maua ai e le toto ni taimi e aʻafia ai ma alu i totonu o le fale. E mafai ona mauaa aʻa i vai mama ma le faaopoopoina o le carbon activated.

Le fautuaina! O le totōina o laʻau ma fatu e le tatau ona faʻatinoina i totonu o se mea faʻapipiʻi ma se tuufaatasiga gaʻo mamafa. Mo le toe gaosia, oneone poʻo se mea mo le cacti e sili ona talafeagai.

Afai e te tausia lelei le vaomatua, e mafai ona e faʻasalalau fugalaau samasama susulu i le fale. Blooming Aichrison i le windowsill o le a fiafia i tagata o loʻo pasia i le faamalama.

O nisi faigata i le tuputupu ae

Aichrison o loʻo faaalia ai e le lelei le tulimatai, lafo i lalo lau ma mumusu e fuga. Lanu e aunoa ma ni laʻau ma o latou malosi malosi e faʻaalia ai le leai o se malamalama i totonu o le potu. O laʻau laulea e taʻu mai ai le masani ai o le suāvai, ua faʻamaʻaina le laau. Lisiina i lalo o faʻamaoniga sili ona taatele o le tausiga o fugalaau le talafeagai.

Yellow shoots plant shoots

Aisea e le fuga ai

O le le lava o pipi i le tautotogo e mafai ona taʻu mai ai le leai o meaʻai. E tatau ona faateleina le numera o faʻamaʻi. O le fagu e faʻamaʻiina i vaiaso taʻitasi ma mea faʻafefiloi ma meaʻai maualalo.

E le mafai e le Aichrison ona fuga pe afai o loʻo i ai se paʻu o le ola. I le taimi o se vaitau o le taumalulu, e mamafa se fugalaau ma ua misia le fuga.

Paʻu le lau

A maeʻa ona toto, ona amata lea ona vevela laulaʻau i luga o le meaʻai. E le tatau ona fefe lenei. O le mea lea, o le laau e faʻaumatia le sili atu pale, lea e maua ai meaʻai mai le fugalaau. I lenei tulaga, o le a amata ona faʻafeinu atili le laau e mafai ai e ia ona vave faʻaolaina.

O le suavai o le eleele e mafai ona oo atu ai i le pala o le aʻa ma le faasolosolo lemu o le laau atoa. O le laau o loʻo faʻataʻitaʻiina se laʻau tele e pa'ū lea e manaʻomia le faʻaitiitia o vaiinu.

O le timu ma le ulufale atu o le la susulu i luga o le palealii o se ogalaau ei ai sona aafiaga leaga i atinae faaleaganuu. E tatau ona e faʻamalamalamaina le faamalama lea o loʻo i ai se ulo ma se laau ma e masani ona susu.

Aichrison root e faʻamamaina mai eleele

O se faʻalauteleina o le vevela o le vevela i le taimi o le taotoga e mafai ona faʻafefe ai lau lau. Faʻaliliuina le fugalaau i se potu malulu.

Manatua! E le fiafia le laau i vai inu mama ma le tele o vai. E tatau ona faʻafeinu le suāvai i le tele o taimi, ae faʻatasi ai ma sina vai.

Maʻi ma meaʻai

E mafai ona aʻafia le ogaumu i se moli vaʻavave, se paʻu. O le pulea o pest e tatau ona vave amata. Iniseti ua faʻaumatia faatasi ma le fesoasoani a iniseti, ona latou iloiloina lea o le pale.

Faatasi ai ma le tele o taimi e mamafa ai le vai, o le aʻa o Aichrison ua amata ona pala. Pe a iloa muamua faailoga muamua o le pala, e aveese le vao mai le eleele, o aʻa e mamago ma togafitia i le fiva. Ua aveese le vaega ua faaleagaina, ua totoina le laau i totonu o se mea fou fou.