Laʻau

O le a le palapala e manaʻomia mo begonias - filifiliga ma sauniuniga

O Begonia o se laau manaia matagofie ma e le manaʻomia ai le tausiga faaleatua. Muamua, o le mea saʻo e saunia mo le totoina o le fugalaau. E tele ni taʻiala e uiga i le a le eleele e tatau ona iai mo le begonias. I le faʻamanuiaina o fautuaga ma le iloa o mea, e mafai ona e mauaina le maualuga o le eleele mo le totoina o le begonias i le togalaau poʻo le fugalaau.

O le a le palapala e iai le vegonia?

E mafai ona e faia saʻo le mea o le begonia palapala "alofa". O le eleele e tatau ona pasi lelei le va, ae le o le gaosite ma maua lelei le fausiaina. Ina ia ausia nei mea uma, e le lava le na o le peat poʻo le humus e faʻaaoga - o le sui e tatau ona telefoni.

Laʻau faapitoa mo begonia

Vaega taua ma minerale

O le eleele mo le totoina o le begonias e tatau ona i ai ni numera o minerale ma elemene e fesoasoani i le laau i le atinaʻeina. O ia vaega o le a lagolagoina lea mea i le vaitau o le vevela malosi. O le tuufaatasiga o le eleele e tatau ona aofia ai vaega:

  • gaʻo
  • magnesium
  • uʻamea
  • paluka
  • calcium
  • fumela

Soga eleele mo le totoina

Afai e le lava le palapala i nei elemene, ona lanu samasama lea o laulaau o le laau. I le gasologa o le tuputupu ae o le vaitau, atonu o le a le mafai ona fausia ni pulumu E masani ona i ai faafitauli i le valivaliina o laulaau ma ao faagasolo le vaitau o le tuputupu ae malosi.

O a uma elemene o le palapala mo?

Faʻalagolago i le a le ituaiga eleele e manaʻomia mo le begonia, o lona tulaga agavaa e fuafuaina. O elemene taʻitasi i lona lava ala e aafia ai laau totō o le fale:

  • E fesoasoani le vailaʻau e atiaʻe le aʻa, faʻavaveina ai le tuputupu ae o le eletise;
  • uʻamea e taofia ai le atinaʻe o chlorosis, lea e aafia ai le lanu o lālā ma fugalaau;
  • magnesium faʻamalosia le puipuiga o le fugalaau, puipuia le atinaʻeina o le tele o faamai;
  • paluka faʻaleleia le gasegase i le vaalele ma le aʻa o le fugalaau;
  • calcium faʻamalosi vaega taʻitasi o le fugalaau;
  • fumela e fesoasoani i le faʻaleleia atili o uiga o le laau atoa.

Faʻalogo lelei! O sea ituaiga e taua faapitoa mo faʻataʻitaʻiga o vaomatua ma se vaega tele eletise.

O le fiva paʻu, lea e maua ai le manava manaia o le palapala, e mafai ona avea ma punavai faaopoopo o meaʻai i sina vaega tele.

Filifilia le eleele mo le begonia

Laʻau mo dracaena - o le tasi e manaʻomia ma le auala e filifili ai

Ina ia toto se laau, e tatau ona e filifili le mea saʻo. O Begonia e tupu i auala eseese i mea faʻafefiloi palapala i ni mea eseese. O le fea filifiliga e filifili pe kukaina e fuafuaina e le tele o fugalaau.

Filifiliga o fanua o se laasaga tāua i le tuʻuina atu

O a laʻau o iai

Amata i le au fai togalaau le fesili pe o le a le begonia o le, o le a le fanua e totō ma pe faʻapefea ona saunia le meaʻai i ou lava lima. E tele filifiliga mo eleele:

  • laulaʻau eleele + peat + oneone paʻu i le fua faatatau o le 2: 2: 1;
  • eleele eleʻele + peat + sand + humus i se fua faatatau o le 3: 1: 1: 1;
  • o le eleele ma le eleele o le meaola + i ai le oneone + malala i le ratio 1: 1: 1: ½.

Faʻapipiʻi Sauniuniga

E taua le iloa! Soʻo palapala taʻitasi e iai ona lava lanu ma uiga lelei. O le tulaga lelei o le sui e iloa lelei i le sao saʻo o vaega galue.

Sauniuniga o vaega eleele mo le begonia

Laufanua mo le potu o le begonias e mafai ona faia tutoatasi. Ua lava le ave o mea talafeagai ma saunia lelei i latou aʻo leʻi faʻaaogaina:

  • e faʻasaina le 'aina o lauolaola mai lalo o ia laau e pei o le ululaʻau ma le oak - o loʻo aofia ai le tele o tannins;
  • o vaega uma o le eleele e tatau ona totoina ma le faaeteete, aveese ni particulati tetele, otaota ma upega;
  • eleele e tatau ona faʻamamaʻa aʻo lei faʻaaogaina.

Paʻu eleele

O le vaega totoe o le sauniuniga o vaega o le auala sao lea o le faʻafesoʻotaʻi uma vaega mo filifiliga taʻitasi o le eleele.

Vaʻaia le fanua

Gatsaniya fugalaau - pe faapefea ona fuga i se kalapu, o le a le ituaiga eleele e manaʻomia mo le tuputupu ae

O eleele mo Begonia e tatau ona faʻamaʻi. E mafai ona iai le tele o vaifofo e ono afaina ai le laau. E 4 auala o le faʻapalapalaina: faʻaputuina i totonu ole ogaumu, faʻamaisa, fufuluina i se vaifofo o le manganese ma togafitiga ile vai inu (faʻamaʻiina).

Faamatalaga faaopoopo! O auala lelei o le faʻaleagaina o le eleele o loʻo malulu ma paʻu.

Ua lava le tuʻuina o se laupepa ile umu ile 30 minute i le vevela ile 180 ℃. Pe a faʻaaogā i vai inu, e tatau ona e faʻapalapala le eleele ma sasaa i vai inu. E faʻaaogaina lava le mataupu faavae pe a fai e fofo se fofo o le manganese. E mafai ona e faʻaleaisa le eleele mo ni nai vaiaso.

Tele mea sese i sauniuniga

O le a le fanua mo fugalaau i totonu - acidic poʻo alkaline

E le o vaega uma e mafai ona talafeagai, e tusa lava pe latou te tausisia. O nisi taimi e faʻaaogaina e le faifaatoaga fugalaau mea lelei e saunia ai le faʻafefiloi o eleele, ae galo ai nisi o nuances:

  • E le tatau ona i ai ni tannins, o le mea lea e le mafai ona aveese mea mai lalo o soo se laau;
  • soʻo se eleele e tatau ona muaʻi faamamaina e aloese ai mai le atinaʻeina o meaola leaga;
  • afai e faʻaaogaina le humus i le faagasologa o le tuufaatasia o le faʻafefiloi o eleele, ona tatau ai lea ona pala pe semi-decomposed.

E tatau ona faʻaleleia le eleele e aunoa ma le faʻavaivai.

O tulaga sauniuni uma e tatau ona fetaui, a leai o le mea o le a afaina ai le laau. Afai e te faia se mea sese e tasi, o mea e mafai ona totoina e mafai ona manatu ua faaleagaina.

Faʻamasinoga faʻalelei

I le faʻagasologa o le faimalaga mai, ua faʻapipiʻi ona faia ma faʻaaogaina le eleele. E leai se afaina i le aʻafia ma le atinaʻeina o le laau i le lumanaʻi. E faapefea ona toto se fugalaau? Begonia tulaʻi algorithm:

  1. Saunia se ipu o le eleele. I le pito i lalo o le tane e moe ai i luga ole laʻau, o le a avea ma alavai. Ona faʻatumu ai lea o le ulo i luga o le fomu ma se mea e fai i se mea na fai.
  2. Aumai aʻa o le laau i le vai e fufuluina uma ai le lalolagi. Afai e talafeagai, aveese ia aʻa aʻa.
  3. Tausia nofoaga faʻasolosolo faʻamalosi carbon powder e puipuia ai le toe faʻaleleia.
  4. Faia se tamai faʻavaivai i le faʻafefiloi o eleele lea o le a tuʻu ai le aʻa o le totogo.
  5. I le faʻavaeina o le totogo i totonu o le fossa, e tatau ona e fufulu i se mea e tu ai le pito i lalo o lau. Faʻamalie lemu i luga o le eleele i le pito i lalo o le ala.
  6. A maeʻa le faimalaga, faʻaleleia tele le faʻaaogaina o vai inu i le vevela o le potu.
  7. Afai e laʻititi le totogo, e mafai ona e ufiufi le atigipusa i le tioata mo ni nai aso, e faia ai se atigi kiona. A mavae 2-3 aso, e mafai ona tatalaina le ipu malamalama.

Fafagaina Begonia

E taua le iloa! Mo le vave aʻafia o se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona tuʻuina atu ile tausiga masani pe a uma ona toto.

O le a le mea e fai i le fanua tuai?

O le eleele o Begonia i le taimi o le tuputupu ae e toetoe lava a toesea atoa ai vaega aoga, talu mai le taimi e fuga ai e faapitoa lava le manaomia o elemene elemene. Ae e oʻo lava i sea ituaiga atinaʻe e mafai ona oʻo mai. O fugalaau e masani ona faʻaaogaina lenei mea muamua e totō ai le mutia lanu meamata. O latou o ni ovi po o saito. Faafetai i le laumei lanumeamata, o le paluga eleele e faaleleia ai lona faatinoga, i le lumanaʻi o le meafaitino e faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga i isi mea vailaʻau palapala.

Taʻu i le fanua tuai

<

Aʻo tuputupu ae le laumei lanumeamata, e faʻaaogaina e avea o se teuteuga mo le faamalama sill. O fua e masani ona tupu i totonu o ipu e fafaga ai manu. O le mea lea, o le faanatinati e lafo ese le eleele pe a maeʻa le gafa e le aoga.

O le fanua mo le begonia e tatau ona i ai se vailaau oona, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o fugalaau. O vaega taʻitasi e faʻatino lana galuega. E le gata i lea, o le sui e aofia ai elemene faigofie, o le mafuaaga lea e mafai ai ona e saunia oe lava ia.