Laʻau

Malva: o se fugalaau mai se aso malolo Saina

O le tele o fai togalaau e masani lelei ma le mallow, ae o se mea totoa faʻasao pe mallow - o se laau umi ma fugalaau pupula. O tausaga taʻitasi ia Me, o se taumafataga e faʻapaʻiaina i le mallow o loʻo faia i le Malumalu o Kamigamo i le aai Saina o Kyoto. I aso nei, o tagata uma e nonofo i musika ma siva e savavali faataamilo i le aai i teuga tuai. I Rusia, o lenei fugalaau ua maua uma le maualuga o le lauiloa i le au faifaatoaga ma se paʻu, ae o le taimi nei ua fiafia i lenei fugalaau manaia. O le a avea o se teuteuga o se fuafuaga a le tagata lava ia po o se togalaau o soʻo se tele.

E faʻapefea ona tupu

E talitonuina o le mallow e le faigata tele ona tupu, e lava le mulimulitai i faiga masani faʻatoʻaga. E fiafia le laau i le susulu o le la, ae e tuputupu aʻe i le paolo, ae na o sina siʻosiʻomaga lava.

O le a le matua ua fuga mai

O le laau e taʻitasi, tausaga faʻaletausaga ma le faʻaleleia. O faifaatoaga ma tagata faufautua o eleele e sili ona fiafia i ai - latou te maua aʻa i luga o le saite ma mafai ona faamalieina le tagata e ona fugalaau mo le 10 tausaga, pe afai e tausia lelei. E lua tausaga le matutua e ola lelei, ae na o le tausaga lona lua talu ona totoina. E i ai ituaiga o ituaiga taʻitasi. O le vaomatua o le vaomatua o uiga ia o latou.

O le fuga o ia ituaiga tausaga e sili atu le umi nai lo ituaiga eseese, lea e masani ona faʻaaoga i le ogatotonu o le taumafanafana

E ia te ia ni fugalaau matagofie. Ma e fuga mai mo se taimi umi: mai le afa lona 2 o Me i le ogatotonu o le autumn.

O fea e toto ai

O le mea masani, o le malulu e mafai ona ola e oʻo i le lua mita, o le mafuaʻaga lea ua taua ai o le rose. O le "upega" i le faaSiamani o se laau, ma o lenei igoa o le laau ua faaliliuina moni o se "laau i rosa", lea e sili ona saʻo.

O lenei fugalaau umi e foliga mai e latalata i le faitotoa o le fale.

O le tele o ituaiga o mallow e fafagaina foi e le au faifaatoaga; latou te foliga matagofie i fugalaau, fuga, i luga o le balconies ma le loggia. Maʻeu malie ma tipi. I totonu o laʻau, e mafai ona ia tu i totonu o le vai mo se masina.

Matafaioi i le faʻataʻitaʻiga: ata i luga o le ata

Tulaga tau tau

O le mallowlandland o le itu i saute, sa faʻatupulaia lelei i Asia Minor, Saina, o loʻo taʻua ai lenei aganuu i Aikupito anamua. Ae i le tau le lelei o Rusia, ua ia lagona foi le lelei, na o le taumalulu e tatau ona vavaeina ma ufiufi.

Fiafia ituaiga

E tele ituaiga o fugalaau, ma e oʻo lava i ituaiga taʻitasi e iai a latou lava vaega. Ae masani lava o loʻo i ai le lauiloa - e le gata i totonu o faifaatoaga ma tagata faʻatau.

Sudanese

O ia ituaiga o rosa o le fanua e sili ona maoae i le lalolagi o togalaau aina, latou te ausia le 3 mita

O se laau tuai. E fia iloa e faʻaogaina lenei ituaiga e le gata mo mea teuteu. O meaʻai suamalie o le a saunia mai fua o le mallow Sudanese. O teuteuga e faʻaaogaina i fomaʻi faʻapitoa e avea o se tagata e faʻamoemoe ma e le faʻamalosia.

Faʻafeiloaʻi ituaiga eseese.

Umi

O lenei meaola e masani ona faʻatusatusa i peonies, o fugalaau e tutusa lelei.

I le amataga, o nei fugalaau na amata ona taua o rosa. Latou te fiafia tele i faifaatoaga. E tele ituaiga eseese ma le tuputupu ae e le sili atu ma le 75 cm le kuka, ae e iai foi auala-umi ma uumi, e oʻo atu i le 2 m.

Musky

O lenei aganuu e le maualuga, e le tupu i luga aʻe o le 1 m

O fugalaau i lenei ituaiga e matua faʻapitoa, paʻepaʻe pe piniki. E tele faʻasologa o mea faʻapitoa e iloa, e aofia ai le White Tower ma le Tower Pink, faapea foi ma le White Perfection, e sili ona lauiloa.

Violet tausaga

O lenei fugalaau e fiafia i nofoaga manaia lea e susulu malie ma mo se taimi umi.

O le tupuaga moni lava o le vaomatua, o le mea lea, e matua le lelei lava. mafaufauina o se laau umi, e sili atu i le 1 m.

Auala faʻaleleia

E pei o le tele o fua o fua o laau, e mafai ona totō le aʻa i luga o le lauʻeleʻele poʻo fatu.

Vaʻa i fafo

O lenei fugalaau e mafai ona totoina e fatu e oʻo lava i lona lava - pau i le eleele, latou te ola lelei. Ae sili atu le faia o lenei faagasologa i ou lava lima. Laasaga i lea laasaga e tatau ona e faia pei o lenei:

  • o le nofoaga mo le lūlūina e filifilia i le la, ma le eleele eleelea;
  • ua faia ni pu i luga o le moega, lea ua fautuaina e teu ai fatu e tolu;
  • muaʻi sasaa vaieli i vai vevela; mo lenei mea e mafai ona e faʻaaogaina le kusi tuai, o le a sili atu ona faigofie;
  • pe a uma ona lūlūina, ua ufitia i latou i le eleele e faʻafefiloi i le eleele;
  • E le gata i lea, e manaʻomia le ufiufi o le togalaau faʻatapuni palasitika;
  • i le taimi lava e iloa ai pulapula - pe a ma le lua vaiaso - ua aveese le ata;
  • pe a oʻo mai le tolu o laulaulau, e mafai ona totogo le totogo.

Meainu vitio

E fautuaina togalaau ina ia toto i le amataga o le tautotogo po o le tautotogo, aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. O le vaega mulimuli e sili ona lelei mo le vave fugaina, e pei ona faigofie ona onosaia le taumalulu.

Fatu laau

A o lei totoina, ua fautuaina e sosolo fatu i totonu o se vaifofo paleni, ona faasolosolo lea e tusa ai ma le fuafuaga lenei:

  • o fatu e masani lava ona totoina i ni ipu eseese, talu ai e faigata ona totoina mai le malosi atoa, o le mallow o loʻo i ai se aʻa aʻa;
  • Aʻo lei totoina ile laufanua, e fautuaina le totoina o laau toto mo ni nai aso ina ia faʻaaogaina i suiga o tulaga; a le o lea, o fatu totō o nisi o ituaiga laau e mate tele.

Lauina o fatu mallow mo laau toto, vitio

O faʻatoʻaga faʻatoʻaga e fautuaina le faʻaaogaina o fatu ua uma ona teuina mo le 3 tausaga - o loʻo i ai le pasene maualuga o le germination.

Totoina i tafatafa

O le pulupulu maualuga o loʻo i ai se tasi o toe foʻi: fugalaau e ola mai fatu i le tausaga muamua vave pollinate. Ina ia tausisia pea uiga lelei, o nisi o fai togalaau e sili atu le faʻaleleia e ala i le vavae.

Mo le lelei sili atu, e sili ona lelei le faʻaaogaina o fualaau faasaina e pei o Kornevin

E taua le matauina o mataupu faavae nei:

  • toso i le aʻa e totoina i le tautotogo;
  • mea e sili ona talafeagai mo le totoina i le taumafanafana.

Tausia aʻo lei tupu

O le mea moni, o le suauu e mafai ona mafua i le vaega o le "totoina ma le galo", e mafai ona ola ae leai sina tausiga pe afai e timu mai lea taimi i lea taimi. Ae i lenei tulaga, o le a laʻititi tele le laau, ma fugalaau laiti.

O le tausia o se mallow e faigofie lava:

  • E tasi i le 1-2 vaiaso - faʻamaʻa, ae le tele, e mafai ona pala le aʻa.
  • Mallow e tali lelei foi i le tatalaina - e papaʻu ina neʻi faʻaleagaina aʻa aʻa.
  • E tatau ona nonoa laina uumi, a le o lea e mafai ona latou motusia ona o matagi malolosi poo lalo o latou mamafa. Afai e totō le laau i luga o se pa poʻo se puipui, e mafai ona faʻaaogaina mo le lagolago.
  • I le taimi lava e uma ai ona toto i luga o le eleele, o le a fafagaina fualaʻau. E sili atu ona faia lenei mea i se fofo o le fafie. A maeʻa sina taimi, e mafai ona e faʻaaoga se fofo o mullein i le fua faatatau o le 1: 1. O le lelei o le fafagaina o se mea masani masani.

Aʻo le i aliali mai ni mea e tutupu, e fautuaina e fafagaina le meaʻai i le vailaʻau oona.

O le nitrate o le Ammonium o se tasi lea o mea sili ona taugofie ma masani ona maua mai ai le nitrogen-fertilizers.

Ina ia mafai ona lalelei ma manaia le fugalaau, e tatau ona tipi ese mai le pulupulu.

Ina ua uma ona tupu, o le taumalulu

Pe tusa o le ogatotonu o Setema, a maeʻa ona fuga, e manaʻomia ona faʻagasolo malie le vaomatua mo le taumalulu. E teu le totoa. I le itu i saute, o le teuteuina e mafai ona faia i le maualuga o le 30-35 cm, o lenei mea o le a mafai ai ona totoina vave ni vaovao fou i le tautotogo. I itulagi o loʻo i ai se tau malulu, o le teuteuina o loʻo faia i lalo o le aʻa, ua ufitia e le gata i le mulch ma le laʻau, ae faʻapea foi ma mea faʻaopoopo poʻo faʻalalālaʻau.

O lea malutaga e faia ai le vevela faaopoopo ma mafai ai e le laau ona "manava"

Afai e te le tuʻuina atu le fale ma se malutaga, e mafai ona oti e tusa lava pe itiiti, ae o fulu e masani ai.

Maʻi ma meaʻai

O faufauga o le mallow, annual, biennial, ma le faʻalelei, e mafai ona aʻafia e le tele o sigi ma iniseti, o le mea lea, i le faʻaopoopoga i tausiga fugalaau lautele, e tatau ona silasila i puipuiga mai ia i latou.

Mallow e masani ona osofaia e slugs. O se osofaʻi lata mai i la latou fuainumera e mafua mai i le vevela o le tau ma le vevela umi; slugs aʻe i luga o se aʻa malosi e maua ai le susu i laulaau ma fugalaau. O le faititili na faʻataunuʻu manuia i lenei faʻamaʻi.

Ua lava le fufuluina o fualaʻau o lenei oloa i totonu o le togalaau, ma o le a le toe iai ni meaola faalafua mo se taimi umi

Afai e ola latalata ane tamato, e masani lava ona aʻafia rosa i le paʻu palapala, ona faʻaleleia ai lea ma se vaifofo malie.

Ae e le mafai ona e faʻaumatia le lapisi palapala i soo se fualaau oona, e tatau lava ona e tipi ese lau lau laau i le taimi.

Afai o le fugalaau o le mallow (aemaise Sudanese) ua fuafua e faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi, e sili atu le le faʻaaogaina o vailaʻau mo le faʻafefe o manu.

Mallow Reviews

O le aluga o le rose (Alcea rosea) o se laau lelei lea e masani ona tupu aʻe e avea o se mea lelei, ma e tupu aʻe foi e pei o le tausaga. E fuga i le tausaga lona lua mai le luluina, ona tuʻuina atu lea o le totōina, lea e fuga foi i le tausaga lona lua. E aliali mai e mafai ona e totoina oe oe lava ia i le tausaga faʻaletausaga o le mallow. Ae e mafai lava ona iloa fugalaau i le tausaga o le lūlūina, saʻo, mo le mea lenei e tatau ona e totoina vave mo le toto. Ia Ianuari-Fepuari. Ae o le mallow e i ai aʻa ma e le fiafia i le gaosiga. O le mea lea, e sili ona lelei le totoina o laau i le eleele e aunoa ma le faaleagaina o se eleele. I.e. ola i ni ipu eseese, mo se faataitaiga, tipi pusa laupapa mai le susu poo le kefir. Ae o loʻo i ai le tele o ituaiga o fualaau aina e mafai ona ola i le tausaga o le luluina.

Nimfea

//frauflora.ru/viewtopic.php?t=7050

Na ou totoina le mallow - sidalcea. O iina o ia. E fuga mai i le tausaga muamua, ma lenei i le lona lua. Laʻau suamalie ma suamalie. O le maualuga e tusa ma le 1.5 m. Ou te faʻapipiʻi le humus mo le taumalulu ma le humus (15-20 cm).

Fotinia

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=2433

E tupu tele le mallow ulu i totonu o la matou togalaau aina. Naʻo ia lava. Mai le amataga o Iulai seia oʻo i le taimi o le tautotogo, e fiafia o tatou mata i fugalaau tetele matagofie i tafatafa o se ala malosi, e oʻo atu i le maualuga e oo i le lua mita. O le lanu o fugalaau e matua ese lava: mai le paʻepaʻe, lanu piniki, lanu mumu, e mumu. Latou te le manogi.

E le manaʻomia se tausiga faapitoa. O le mea autu o le aoina o fatu i le taimi ma lulu i mea e manaʻomia ai. E masani lava ona fautuaina ia Me e lulu i latou i luga o moega, ma pe a aliali mai muamua laʻau, faʻafeiloaʻi i se nofoaga tumau. O fugalaau malulu o le a foliga lelei i totonu o togalaau lata ane i pa ma puipui, lea o le a avea o se lagolago ma talipupuni mai le matagi.

Millenna

//otzovik.com/review_276344.html

Mallow e fetaui lelei e le gata mo teuteuga, ae mo faamoemoega foi - e faʻafefe ai ia te ia lava le mea ou te manao e natia: pa puipui ma puipui; pe ufiufi le faamalama i luga o le fogafale muamua mai le prying mata. O le mea e lelei ai, o le maualuga o le vao e mafai ai. Ou te mafaufau i lenei fugalaau, e ui e le lelei, ae o le masiofo!

Irisana

//otzovik.com/review_1175723.html

O le matua o Terry na tupu i laau toto, ae e le mafai i le fale, i totonu o le kiona e amata ai, ma ua uma ona malosi, ae e masani lava, pe a fai e taua, e na o sina mea itiiti lava, latou te tilotilo i lalo i lalo o le mamafa o fugalaau fugalaau.

Irina

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=7375.0

Mallow - o le aganuu e matagofie tele, ma le tele o lanu eseese. O le a fetaui tonu lelei i luga o le togalaau aina, ma i totonu o le laufanua teuteu, ma na o luga lava o le faapaologa po o le loggia. I le taimi lava e tasi, o le tausiga o ia e le manaʻomia ai se taumafaiga tele. Le itiiti ifo o le gauai atu, ma ua uma ona fiafia o ia i le taumafanafana i le taumafanafana.