Laʻau

Faalavaʻa Magnoliacellular - tausiga ile

Ona o le faigata ona alu, o le peperomia e le o se tagata asiasi masani i taulaga. Ae ui i lea, ona o nisi o faʻaaliga ma uiga o le aganuu, e mafai ona ausia lona foliga vaaia i se taimi umi.

Eseese ituaiga o ituaiga

Peperomia (Peperomia) e faatatau i le faasologa o faʻasalalauga masani o le aiga o pepa ma e tusa ma le 1100 ituaiga. O nisi oi latou e faasolosolo ona fuga mai, e tusa ma le 30 siitaga laiti ua tupu e pei o ni fale. Toeitiiti o i latou uma eo mai mai vaomatua o Amerika i Saute.

Peperomia ma le laulauina o le laulaau lau laʻau

O ituaiga taatele masani o le potu pepe:

  • Mea manogi - i lanu lanumumu lanumumu.
  • Nivali - Faʻamanatu le alofilima-papaʻi.
  • Mauga - e iai ni ipu, e toetoe lava o lapotopoto lau ma laupepa e leai ni mea.

Le eseese o ituaiga pepe pepe

O faʻasalalauga o mea eseese uma e fiafia i ai:

  • Wolfgan Crane - e iloga i se tupua ua vaneina.
  • Dolbriformis - o lau o le fugalaau ua faatulagaina ina ia pei o se fugalaau tele.
  • O le peperomia o Hutchison o se mea matagofie, e toetoe lava o le lauulu, e foliga tutusa ma se tagata e nofo ai le gataifale.

Peperomia Magnoliale o se tasi o sui o le aiga toatele o pepa. Mai ona isi ituaiga, o le fugalaau e iloga i lapoa lapopoa, lapopoa, e tutusa ma laʻau magnolia, lea na maua ai sea igoa. O latou lanu e tulaga ese lava, e iai ituaiga eseese ma le lanu meamata, lanumeamata lanumeamata, e pei o lanu enaena, ma le tele o mea e aofia ai, taʻavale ma tuaoi. O se faʻataʻitaʻiga o le ufiufi e tuʻuina atu ai le malamalama. O aʻa e tino, ae e sili atu.

Peperomia Magnoliferous

E mafai e le togavao ona oʻo atu i le maualuga o le 30 cm. O fugalaau foi e foliga tutusa ma le tupu aʻe o se tagata masani. O tagata fugalaau e fiafia i le aganuu mo ona laʻau teuteu ma le tulaga ese o le lafoina i paipa vaalele e aoga o oloa taugofie - o fesoasoani sili ona lelei i le tau faasaga i siama pathogenic.

Taua! A e faʻatau se laau i totonu o se faleoloa, e tatau ona e gauai atu i le saturation o lanu lanu. Laʻau mataga ma le vevela ma mea leaga e faʻaalia ai le le lelei o taumafa ma tulaga le talafeagai. A maeʻa le femalagaaiga, o le a le mafai ona ola se ituaiga o laau.

Tausiga mo le Magnoliacellular Peperomia i le Fale

Peperomia dupolistnaya - tausiga ile fale

E le faigofie le tausia lelei o le laau, ina ia fiafia le fugalaau i le fou ma se foliga maloloina, e tatau ona e faia le tele o taumafaiga. Vaega o tausiga ole peperoni:

  • Tulaga o le vevela. O le pepe pepe o le Magnolia o se laau tino mama. E tupu lelei i le vevela o le vevela + 20 ... +24 ° C, e le mafai ona taliaina faʻataʻitaʻiga ma le vevela o le vevela. O ia tulaga e mafua ai ona totoina faamaʻi ma le tuputupu aʻe o le ola.
  • Malamalama O ituaiga pepe pepe faʻatasi ma se lanu malamalama o laʻau e sili atu ona faigata i le moli. E latalata i le faamalama, ae o le susulu o le la e le afaina ai le fugalaau. O i latou e ufiufi le lanu lanumeamata e mafai ona gafatia le ata lafoia. Ae ui i lea, o le leai o se malamalama, ua faʻalauteleina a latou laʻau, ma ua liu lauulu.
  • Faʻasa. I le tau mafanafana, e manaʻomia e le aganuu le faʻafeusuaʻi talafeagai. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le vai mafanafana lelei. I masina o le tau malulu, o le peperomia e sili atu ona faatapulaaina i le suavai. O se laau e gafatia le le lava o le susu i totonu o se fagu sili atu nai lo mea e tele.
  • Manaoga mo le faʻamamaina. I le taimi o le mafanafana, e sili ona lelei le faʻafefe o le suamalie mai se fagu vali 1-2 taimi i le vaiaso.
  • Laʻei pito sili. Faʻamama le laau i totonu o masina o le taumafanafana e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga pito i luga. Faatapulaaina i le 1 taimi i le masina mo le 3 masina vevela. I tulaga tulaga ese, latou te toe fafagaina (faatasi ai ma le pala o le eleele, vaivai le tuputupu ae).
  • O le teuteuina e na o le pau lava pe afai o le togavao e maualalo lalo. I lenei tulaga, o le faapipiiina i luga, e mafai ona e ausia ni tulaga matagofie.

Faʻalogo lelei! A oʻo ina faʻaitiitia le vevela i -10 ° C, faʻapena foi ona faʻapipiʻiina ma le maualuga o le eleele, e mate le fale.

Faʻaleleia o le Magnolia Leaf Peperomia mai Seeds

Peperomia - togafitia ile fale, toe gaosia ma faʻamaʻi

A e tuputupu aʻe, e tatau ona e gauai atu i le lelei o le faʻafefiloi palapala. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina eleele uma mo mea teuteu teuteu, faaopoopo le oneone oneone i ai fatu fatu.

E lelei le lafoaʻi o pusa lapoa, taofi i ni mea papaʻu laiti. E tumu i le faʻafefiloi eleele ile 2/3, faʻapipiʻi ma faʻamaʻeleina e ala i le pulupulu mai se fagu vali. Tui fatu mai luga. E laiti tele, o lea e tatau ai ona e tufatufaina atu i le mea e gata ai (e le masani ona fai). Mai le pito i luga o le atigipusa e ufiufi i le tioata ma tuu i totonu o se nofoaga lelei, ae ufitia mai le susulu o le la.

Lauina o fatu i le eleele

O le maualuga o le vevela o se tasi o mea e manaʻomia muamua. A maeʻa ona foliga mai 2-3 laulaau moni i fualaau aina, ona totoina lea o fualaau aina i ni ipu laiti.

Taua! Mo le mauaina o se pale paleni lelei, e sili atu ona lelei le aveeseina muamua o puilo muamua i le tulaga o le fausiaina. E leai ni a latou mea e teuteu ai ma e le faʻafefeteina le manogi. O le mea lea o le a le faʻaaluina e le laau le malosi i le fugalaau, lea e masani ona amata ia Iuni, ae o le a fiafia i le tele o lauusiusi.

Metotia o le toe gaosia o pepe pepe

Peperomia Lilian Caperata - tausiga ile

O se laau e mafai ona faʻaleleia i le tele o auala:

  • O 'otiʻaiga o le auala aupito sili lea ona faʻaaogaina o le faʻaleleia o pepe pepe. O le pito i luga o pupuʻu ma ni nai nodulesini o fatuga e le mafai ona momotuina, ae vaʻaia lelei. O le lau e togafitia ma Kornevin ma tuʻuina i le saunia o ipu ma le faʻafefiloi o eleele, lea e ufiufi i se ata vali. O le pusa o loʻo i ai le 'au o loʻo teu i se nofoaga lelei i le vevela o + 23 ... +25 ° C. O le taimi lava e atiaʻe ai le aʻa, o le fatuga e momoli atu i se tamai ulo.
  • O le faʻalauteleina o le laititi o loʻo faʻatinoina foi. O le auala e talitutusa ma le muamua. O le sao o le ola e maualalo, ma o le atinaʻeina o aʻa e tele taimi e umi.
  • O le vaevaega o le vao e toe faʻaleleia pe afai ua tupu tele. O le paluga e lafoina ma le faʻaeteete mai le ulo, o aʻa taʻitasi e vavae ese ma le vaʻaia e le tasi le isi. Ona latou fufuluina lea ma fufulu i le malala po o le efuefu. O laau taʻitasi e vavae ese ua totōina i totonu o se isi ipu, e le faʻafefe mo le tusa o le vaiaso.

Taua! Tapena le laau i le tautotogo ma le taumafanafana.

Faʻalautele lela

Totoina o laau

Afai na faatauina le laau i totonu o se faleoloa, e tatau ona e vaai pe aʻapa mai aʻa i fafo o le alavai. Afai e leai, o le toe gafa ua vave tele. Afai e maua aʻa aʻa i le pito i lalo o le ulo, o le fugalaau e tatau ona vave faʻapipiʻi.

O le manaʻoga mo le totoina i le fale e faʻaumatia e faʻaalia mai i le leaga o foliga vaaia: faʻamaina o laulaau, vevela o lala. Masalo o le laau ua mafiafia, o le ipu ua amata ona pupuʻu, ma o aʻa o loo saili mo se auala e alu ese atu ai, ma tafe uma ai alavai.

O le taimi sili mo le faʻafeiloaʻi o le tautotogo. I le taumalulu, o laau toto e na o le faʻalavelave tutupu faʻafuaseʻi (e fai ma faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o gasegase).

Faʻalogo lelei! Mo faʻaopoopoga mulimuli ane, e tatau ona filifili se ipu 3 cm (i le lautele) sili atu nai lo le muamua.

I le pito i lalo o le fagu (faʻapitoa i le faʻavaivai) o loʻo tuʻuina ai se alavai faʻavaivai (4-6 cm): maʻa laʻititi, alolaʻau, moagogo. Faʻatau pe faʻatau le eleele e talafeagai mo lenei vaega o fugalaau poʻo eleele faʻasaina mai vaega tutusa o le turf, fanua masani o togalaau ma humus, faatasi ai ma le faaopoopoina o le oneone ma le paʻu, ua avea ma palapala. O vaega mulimuli e 2 o loʻo ave i le ½ vaega.

Puipuia o Pest ma Disease

O le mea e leaga ai, o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi e le faʻaitiitia ai pepe. E tatau ona asiasia le laau i lea taimi ma lea taimi, ma afai e talafeagai, ia faia se gaioiga.

Faʻaalia faʻafitauli o faʻamaʻi

<

Meaola faalafua masani:

  • Spider mite. O le iniseti e afaina ai le laau, e teu ai i se paʻu vevela, mafiafia. Ina ia faʻaumatia le meaʻai, e fufulu lelei le fugalaau i lalo o le vai mafanafana, aveese faʻamaʻi uma o faʻamaʻi, ona togafitia lea ma soʻo se sauniuniga iniseti.
  • Thrips. E fafaga i luga o le suka. Faʻamatalaga auʻiliʻili i luga o laulaau, laufanua laiti, mago. I le pito i tua o vaega taua o vaega tetele. Ina ia taulimaina le parasite, e fufulu lelei le vao i vai inu, ma fufulu i lalo o se vaitafe mafanafana ma sosolo i se sauniuniga faapitoa.
  • Mealybug. O se parasite e le masani ai, ae o nisi taimi e mafai ona fofo ile pepelah. E iloa i le i ai o se aofaiga tele o iniseti laiti i luga o moli laiti. E mafai ona e faʻaumatia e ala i togafitiga ma se vaiinu vaifofo.

Peperomia i totonu o se fagu

<

Peperomia Maʻi:

  • Rot. Faatasi ai ma le malolo o le susu, o le aʻa e afaina i fungal infections ma rots. Naʻo se mea e faʻafeiloaʻi ai i se eleele malolo lelei e mafai ona faʻaolaina ai le togavao.
  • Pogisa o laulaau. O le taunuuga lenei o se paʻu mataʻutia i le vevela o le potu. Faʻatasi ai ma le faʻamautuina o tulaga vevela, o laulaʻau paʻu ua suia i mea maloloina. O le faagasologa e umi.
  • Paʻu le lau. O le mafuaʻaga autu o le le lava o le susu ma le vavalalata o le fugalaau e faʻamafanafana ai masini. Latou te foia le faafitauli e ala i le faʻamautuina o le suʻisuʻi ma le aveeseina o le fugalaau mai le meaʻai.
  • Lueina o laulaau. E mafua ona o le susulu o le la. E tatau ona tuʻu le ulo i se nofoaga ma le malamalama.

Fans of floriculture faʻatasi ma le faʻapitoa faʻapitoa ma nisi mea e fesoʻotaʻi ma le mea ofoofogia o se fugalaau e suia ai le le lelei o le fale o se fale lelei. E leʻo iloa le moni o lenei faʻamatalaga, ae o le mea moni o le peperomia e faʻafefiloi lelei ma isi mea totino o le 'aiga ma "faʻamafanafana" i totonu e moni.