Faʻatoʻa totoina laau toto

Mahonia e faʻapitoa: mea aoga ma faʻalavelave

Mahonia padubolistnaya o se laau manaia matagofie, o se laʻau vao, foliga ma ona lanu violē e pei o vine, o lona uiga o le isi igoa o "Oregon vine". Ae ui i lea, o le mahonia o loʻo i ai ni vailaʻau faʻamalosi malosi e mafai ona faʻamalolo ai totoga oona ma aveese faʻamaʻi paʻu.

Mahonia ogalaau lau

I le rhizomes ma le paʻu o Magonia, o loʻo i ai se lisi tele o mea taua: tannins, acid ascorbic, meaola aoga aoga, eseese alkaloids (aemaise lava le tele o berberine).

I le faaopoopo atu i nei mea uma, o vine o loʻo i ai se lisi atoa o minerale e lagolago ai le gaosia o mea gaioiolosi i le tino o le tagata: manganese, sodium, zinc, apamemea - ma mea uma nei i le aofai e matua manaʻomia mo le tino.

E te iloa? O Mahonia e faaigoaina i le maeʻa ai o le American grower Bernard Mac Magon. Na ia faamatalaina muamua lenei laau i le 1806.

Faʻaaogaina mea taua o le magonia holonwood

I lo latou atunuu, i Amerika i Matu, na faʻaaoga ai le mahonia o se vali. I le tele o tausaga ua mavae, na ofuina ai e Initia tagata le ie ma gaosia le paʻu ma se vaega mai ona lālā. E le gata i lea, o ona fua o loʻo faʻaaogaina e avea o se vali mo vine ma sua, o vine latou te maua ai se lanu mumu lanu mumu.

Mea aoga o le fua o le laau

Mahonia padubolistnaya, pe o ia vine, maua le talosaga mo le togafitiga o totoga uma o le gastrointestinal tract, o le a latou fesoasoani i le faʻaaogaina, faʻamaluluina ogaumu. I le avea ai o se choleretic - faʻaitiitia le faʻamaʻi o le gallbladder ma faʻaumatia otaota. O vine ma lauti mai ia i latou o le a fesoasoani lelei i le malulu, faʻamaloloina le vaivai, ma maua ai le malosi o le tino i le tino.

O Mahonia o se mea e le aoga ma togafitiga o ona fualaʻau e masani ona iloa i vailaau faʻataʻitaʻi, latou te maua le faʻamalosi o fualaau, puipuia le kanesa, faʻafetai i le berberine, faʻamalosia le gaʻo o le ponaivi, ua toe faʻaleleia siaki pe a maeʻa togafitiga o le chemotherapy ma le radiation.

E taua! I le tele o manatu, e mafai e le mahonia ona i ai sona aafiaga matautia i le tino o le tagata, o le mea lea, e tatau ai ona matau le fua. O fafine maʻitaga e tatau ona aloese mai lona faʻaaogaina.

Faʻaaoga vailaʻau faʻafeiloaʻi o le pelo o Magonia

O le paʻu ma aʻa Magonia, sili atu saʻo teuteuga o nei mea, o loʻo latou tauivi ma faʻafitauli o le manava, o le a fesoasoani e aveesea le manava. Ona o le mea o loʻo i ai i le tuufaatasiga o tannins - tannins, teas ma decoctions o le paʻu o se mea faʻafiafia lelei.

Magonia Bark Aveese o le a fesoasoani i le togafitiga o: faamaʻi pipitisi, dysbacteriosis, cholecystitis. Teuteuga o paʻu lautele na faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi paʻu e pei o rashes, herpes, psoriasis, eczema.

O le Mahonia Padubal e iai mea lelei e faʻaleleia ai le toto, lymph, faʻamalosi puipui o toto toto ma capillaries.

E taua! Tannin, o loʻo aofia ai i le paʻu o le magonia, e avea o se antioxidant, e faʻagesegeseina ai le faasologa o le soifua matua o sela tagata.

O le a le aoga o fugalaau matutu

O le Mahonia e susulu i le amataga o Me ma fuga i le masina atoa. Aoina ma fugalaau matutu latou te fesoasoani i le faʻamamaina o le pata, aua o loʻo aofia ai colchicine.

Le faʻaaogaina o le magonia i togafitiga faʻaleaganuʻu, faʻataʻitaʻiga

I Magonia, o vaega uma o le laau e aoga: vine, paʻu, aʻa, fugalaau, lala. Mai vaega taʻitasi o le laau e mafai ona e faia lauti, teuteuga, mea faʻaleaga. Ona o lana tuufaatasiga tuufaatasi, o le mahonia ulutala o loo i luga o le ulu ua malosi ona vaifofo, o le mea autu o le iloa pe faapefea ma po oa mataupu e ave ai.

E te iloa? I le gasologa o le suʻesuʻega, na maua ai o le antioxidants o loʻo i totonu o le magonia laʻau e 10 taimi e sili atu ona aoga nai lo le vaitamini E.

Auala e fai ai lauti mai Magonia

Mo le lauti Mai Magonia, e tatau ona e tago i le 1-2 teaseti o le suka mamago, aʻa poʻo le paʻu o se laau, tuu i totonu o se ipu sima, sasaa se ipu vai inu, tuu i totonu o le vai, aumai i se vevela ma taofi mo le 10-15 minute. Faʻafiafia ma faamama.

Ave le lauti 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai. O le a iai se aafiaga faʻaleleia o le tino, lagolagoina le tino o le gastrointestinal system, i ai se aoga aoga i luga o le cardiovascular system, ma o se sui filifilia lelei.

Sauniuniga o faʻamatalaga o le magonia

Saunia le fusi e mafai ona avea ma paʻu, lala, fugalaau mamago.

Le kuka tinomi, E tatau ona e ave le 10 g o paʻu paʻu poʻo lala pito i luga o Magonia, tuʻu i totonu o se ipu malamalama lanu moana ma faaopoopo le 100 g vodka. Faʻaosooso i se mea pogisa, aloese mai le susulu o le la.

Ave le 5-15 pa'ū i le aso. O lenei mea o le a fesoasoani i le rūmāmatika, manava manava. Faʻamaʻi maʻi gaʻo ma le ate. Faʻataunuʻuina le tino o le tino.

Mo le togafitiga o le gout manaomia fuga o fugalaau mamago. Ina ia saunia, ave 1-2 lepu o fugalaau, sasaa i ai ile 1-2 ipu vai inu, ia tumau pea seia maeʻa le mafanafana ma ave le tasi vaetolu o le tioata afa itula ao le i taumafa, 3 taimi i le aso.

Mahonia padubolistnaya ma kuka

O vine o le Magonia e le talafeagai e talafeagai mo le taumafa tagata. O fualaau suamalie na filifilia ua i ai se manogi suamalie ma le manaia. A maeʻa le seleseleina o vine ua sasaa i le suka, e mafai ona teuina mo le 6 masina.

Mai vine e mafai ona e faia ai le pele, jam, jam. Faʻaopoopo i latou i compotes, syrups e faʻatele ai le 'oa, manogi ma le ruby ​​lanu. O pipi e faʻafefiloi i se vali lelei, lea e mafai ai ona faʻaaoga fualaau oona i le mea faʻafiafia ma tuʻu ai lanu i vine.

Auala e maua mai ai mea tau vailaʻau

Magonia vine ua seleseleina pe a uma ona matua, e tatau ona oʻo i le lautele, maua se lanumoana uliuli po o le uliuli-paʻepaʻe, i luga aʻe o ia mea e ufiufi i se fulufulu o loʻo i ai se lanu uliuli. Matua matua ia Aokuso.

I luga o se togavao, e mafai ona tumau le togi mo le 5 masina talu ona matua, e aunoa ma le leiloa o lona soifua maloloina ma uiga lelei. A maeʻa le aoina, e mafai ona faʻamago i luga o pepa pepa i lalo o le la pe susulu i le suka.

E te iloa? O le kilokalama o le magonia moa-holland e sili atu ma le 5,000 vine.

E tatau ona aoina fugalaau i le afa lona lua o Me, pe a latou faʻaputu atili meaʻai. E sili ona lelei le tipiina o laʻau moli, e aunoa ma le faaleagaina o lala o le laau. Fugalaau fugalaau i luga o pepa, e le faatagaina ai le susu.

O aʻa ma e sili atu le seleseleina i le tautoulu. Fufulu faʻamalosi aʻa aʻa, e aunoa ma le faaleagaina o le togavao. Fufulu ma nutimomoia. O le suʻeina e sili ona lelei ona faia i luga o pepa pepa i totonu o se potu mafanafana, e aloese ai mai le susu.

Contraindications i le faʻaaogaina o le holly mahonia

Mahonia e matala, e ui lava i ona aoga aoga uma, ua solia i ia mataupu:

  1. O le faamaʻi. Magonia o se malosi malosi, faatasi ai ma maa i totonu o le talo e mafai ona afaina ai le tino.
  2. Faʻaipoipo i le taimi o le maitaga ma le lactation.
  3. Tagata taʻitoʻatasi faʻalepale. E mafai ona faia le taoto ma le manava.
  4. Tagata e maualuga le eletise o le suka gastric.

Mahonia holmballa o loʻo faʻapitoa ona faʻamalolo mea totino e ala i le totoina o lenei laau i luga o lau 'upega tafaʻilagi, o le ae mauaina se faleteuoloa atoa o meaʻai.