Laʻau

Hydrangea Cotton Cream - faʻamatalaga, totoina ma le tausiga

O le aiga Hortensian e 17 fatuga ma 260 ituaiga. O i latou uma ua vaevaeina i ni vaega: vine, vao ma vao. Faʻasalaga Hydrangea Cotton Cream o se tasi lea o tala na tupu i le CIS.

Faʻamatalaga o le vailaʻau Hydrangea Cotton Cream ma ona uiga

O lona lauʻeleʻele e taʻua o le itu i saute o Amerika ma Asia i Sasae. O se pupuvao vavao, e oʻo atu i le maualuga o le 60-100 cm. O le vaitau vavalalata e amata mai le afa lona lua o Iuni ia Oketopa. O fugalaau e lapotopoto lona foliga, e aoina i totonu o mea e sili ona manaia.

Hydrangea Hola o le Suālaʻau

O le uiga ese o le ituaiga e aofia ai le suia o le lanu o fugalaau i fualaau taʻitasi. Muamua, o loʻo i ai se lanu lanumeamata lanumeamata, ona fesuiaʻi malie lea i le beige, ma sui i se kulimi, i le mea mulimuli, e maua ai e fugalaau se lanu piniki. O le Hydrangea Cotton Cream o le malulu (e faigofie ona faʻafefete malulu lalo ifo i--35 ℃).

Tulaga o tulaga

E fiafia lava Hydrangea i nofoaga e lelei le susulu, faatasi ai ma sina paolo i le ogatotonu o le ao, i le mea o iai le puipuiga mai le matagi ma le tata. E sili ai le suamalie, malamalama, manava, eleele faʻalelei ma le suamalie lelei.

Manatua! E fetaui lelei Hydrangeas i le tele o ituaiga palapala, sei vagana ai le tausi maʻi.

Faʻaleleia ma faʻaleleia atili

Hydrangea Nikko Blue - faʻamatalaga, totoina ma le tausiga

O le totoina o hydrangeas e faigofie. O le mea muamua e te manaʻomia o le eliina o se pu i le 30 × 30 cm ma le loloto o le 34-40 cm. Ufiufi le pito i lalo i se alavai faʻavaivai ole laʻau, pebbles, moss (e le sili atu ma le 3 cm), sasaa le palapala ile luga, humus. Faʻaopopo le oneone ma faʻafefiloi.

O le togavao i fafo fafo

E faapefea ona toto

Tuu se fatu i le malologa, ma le totoʻa faʻalautele aʻa. Fafasi i le eleele lelei ina ia tumau ai le ua o le laau i luga. Faʻamau, faʻamalulu, ufiufi le eleele i se laulau o mulch. E talafeagai le sawdust, peat, straw straw cut.

Faʻaiga ma fafaga

E lelei tali a Hydrangea i luga o laei. I le tautotogo, faʻaofiina sauniuniga faʻapitoa. I le taimi o le fausiaina o pulupulu, e fafagaina i latou i fofo e faavae i luga o le phosphorus ma le potassium. A o lei amataina gutu, e fafagaina i latou i ni nai taimi ma ni fomaʻi faʻamalosi ua fuafuaina faapitoa mo lenei ituaiga o fualaʻau.

Laʻau pele e fiafia i le susu, e manaʻomia ai le faʻaleleia o eleele palapala. I aso vevela vevela, e manaʻomia ile 1-2 taimi faʻamalosi i le vaiaso, i aso masani - e le silia le 1 taimi. I timuga timuga, ua lava le natura o le fale.

Totoina

E pei lava o soʻo se isi aganuu, o lenei meaola e matua faigata i le tatalaina o le eleele e faʻatamaoaigaina ai i le okesene. O taimi taʻitasi, e faʻasaʻoloto ai le vao mai vao.

Teuteu

O le teuteuina o taualumaga e faia i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi tupu aʻe le fatugaʻo. Ua aveese lala tuai i le tulaga o le eleele. E tipi le taʻi tasi tausaga le matua, ma tuʻu ai 3-4 alavai mai le pito i lalo o le vao.

Taua! O le mafuaaga mo le le lelei o le atinaʻeina o le hydrangea ma le le lelei o le vaʻaiga e mafai ona taoto i le faʻaitiitia o le eleele.

Tofiga

Hydrangea Strong Anabel - faʻamatalaga, totoina ma le tausiga

O faʻataunuʻu e faia i le amataga o le tautotogo po o le autumn (o le filifiliga muamua e sili). O tamaʻi laʻitiiti, e tasi le tausaga le matua, o loʻo taumafai e faʻaumatia. Laʻu aʻa ma totō i totonu o se fale lauʻeleʻele, poo totonu o se pesini ma se faʻafefiloi palapala. Mo le faia o se faʻaaogaina o le greenhouse, o le taʻaloga e ufiufi i se ata tifaga. Faʻaauau le faʻamaʻalo ma le vai. O laau totō na totoina i Aukuso i se nofoaga tumau. O vao lafulemu laiti mo le taumalulu e ufiufiina i lala vavao (vaovao).

Mo le faʻaleleia e ala i le taoto, ua filifilia se lala e tasi tausaga le matua, e faʻapipiʻi i le eleele, faʻapipiʻi i se fafie, ma tuʻu ai le apex 20-25 cm i luga o le fogaeleele. I le tautotogo o le tausaga na sosoo ai, o le a vavae ese ai se tamaititi, ua lelei ona aʻafia mai le matua ma ua toe totoina i se nofoaga tumau.

O le toe gaosia e ala ile vaevaeina o le vao e aofia ai le eliina o se vao tele mai le eleele. Latou te vaevaeina i ni vaega se tele ina ia tumau ai pea aʻapa laiti i vaevaega taitasi. Faaaoga soʻo se tuputupu aʻe e faʻaleleia ma totoina tufatufaga taitasi i se nofoaga tumau.

Maʻi mafai ma faʻamaʻi

Serd hydrangea - o se faʻamatalaga o ituaiga sili ona lelei, totoina ma tausia

E masani lava e le osofaia e le faʻamaʻi meaola, ae o nisi taimi latou te lagona ai faʻamaʻi. O le tele o taimi, o le faʻasalaga o le fugalaau e fesootaʻi ma le tausiga le talafeagai poʻo:

  • Fungal diseases: paʻepaʻe paʻepaʻe, gutu pala, fusarium, septoria, paʻu paʻu, otaota. Faʻasoloina i fomaʻi.
  • Maʻi faʻamaʻi: vaʻavaʻai mata.
  • Chlorosis ona o le leai o ni uʻamea eleʻele i le palapala.
  • Pests: leafhid aphid, spider mite, laʻau laʻau, slug, snail. Faaumatia e acaricides ma inisoacaricides.

Taua! O le mafuaʻaga o le tuputupu ae o le faʻatoʻaga o le togalaau e mafai ona avea ma taumalulu ma le le talafeagai.

O Hydrangeas e masani ona faʻaaoga i mamanu mamanu.

<

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Faʻasalaga hydrangea hydrangea paniculata cotton cream e lelei tele mo le teuteuina o se fuafuaga a le tagata lava ia, fatuina o se leo i le mamanu o moega fugalaau. Mo tagata e faia fausaga, soo se ituaiga o hydrangea o se mea taua tele i le fausia o puipui. Latou te faʻamalamalamaina vaituloto, arbors. Tapuni. O loʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina o ni vaega laiti e teuteu ai fausaga.

O Hydrangea i le taimi o fugālaʻau e mafai ona liua soo se tulimanu o le togalaau i totonu o se vaovao tele ma faʻatumu i se manogi manaia o le fou, ma se faʻamatalaga faʻalelei o le meli.