Laʻau

Ficus bonsai - tausi ma tuputupu ae i le fale

"Bon Sai" o se upu Iapani o lona uiga "tuu i totonu o se fagu." O le faʻamoemoe o le faʻaleleia o le talofa o le tupu aʻe lea o se laau e tutusa ma le mea moni. O le mea moni, o laau talo e le o ni laau laiti; ioe, soo se ituaiga o laau e mafai ona tupu i lenei auala. O laau sili ona lauiloa e taua tele. E matua le lelei i latou i le tausiga, tutupu vave, maua ni aʻa, ua matagofie laʻau paʻu, laulaau laititi ma se ogalaau matagofie. Ficus Benjamin Bonsai ma Ficus Ginseng Bonsai e sili ona talisapaia.

Foafoaga ma sitaili o le bonsai

Ae e te leʻi amata faʻatupulaia le talo, e tatau ona e fuafuaina le foliga o le laau. Faʻalagolago i le filifiliga, o le ai ai se ituaiga ituaiga o paʻu ma le totoa. O sitaili taʻitasi e iai ona lava uiga ma mea e manaʻomia. Mo amataga, e sili atu le filifilia o faatonuga a Hokidachi ma Chokkan.

Ficus bonsai

Hokidachi Broom Style

O lenei sitaili e faʻaaogaina mo laau lapopoa lautele.

Hokidachi

Faʻasologa o le Faʻalūlūina

I lenei ituaiga o bonsai, o le ogalaau o le laau ua lūlūina i le tasi itu, ma o aʻa i le isi itu ua liliu ese.

Vaaiga vaaia o Chokkan

O uiga i fafo o laau e ola aʻe i lenei ituaiga o laʻau mafiafia, o le ogalaau e tu i luga, ma le pale i foliga o se tafatolu.

Filifili

Faʻasalaga ma le faʻaaogaina o sitaili (Kengai)

O se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa lea o se laau ua tupu i luga o se tofifa. O le eseesega i le va o nei ituaiga e lua o le mea lea o le faapaleina o le pale o loo i lalo ifo o le pito i luga o le ulo, ma o se mea e sili atu le maualuga i le lau semi-cascade, ao le lalaina o le laau i lalo o le pito o le fagu.

Faʻasologa o le Moyogi Shape

O le au o laau o le bonsai o lenei sitaili ua pisi i le tasi pe sili atu foi nofoaga. O le tulaga lautele o le laau e tumau pea i luga.

Moyogi

Fausiaina o vaomatua Yose-ue

O le tuufaatasiga e aofia ai ni laau (a itiiti ifo ma le lima), ae le o le tasi ma nisi o ogalaau. O le aafiaga o se vaomatua po o se togavao ua faia.

Faʻasologa e lua-fausaga Sokan

Mo le mauaina o se laau i lenei ituaiga, o se ogalaau e tasi ona aʻa e vaevaeina toetoe lava i le pito i lalo i ni lala vavae se lua.

Sokan

Filifilia o se Fale Paʻu ma Pusa

Laʻau o Bonsai - ituaiga, togavao ma le tausiga i le fale

O le faʻaaogaina o le eleele lelei mo le faʻaaogaina o laau talo e taua tele. E taua tele le eleele mo le saunia o laau i meaʻai, ae tatau ona faʻaleleia lelei, ia lava le faʻaleleia ma taofi vai. Pe a totoina ituaiga o meaola, e pei o le microcarp bonsai, e tatau ona aofia ai le 50% o le faʻafefiloi o le vaitafe oneone ma le palapala ma le faʻapala. E mafai ona e faaopoopo i ai mea e sili ona lelei ma le lava.

Taua! O le eleele e tatau ona saunia i le omea i foliga o polo!

Ina ia avea le laau o le bonsai ma foliga o se galuega taulima ma ola lelei, e taua le filifilia o le ipu saʻo mo ia. O masini sima o loʻo faʻapipiʻiina i vaitavai e tatau ona faʻatauina. O le taua o ia ituaiga o mea e iai o loʻo i ai se paluga ma e tumau pea le susu. Ina ia foliga lelei le foliga, e taua le faasaʻoina o le tele ma le tele o le vaa ma le tele o le laau. O le le fuaina i le lapoa e mafai ona taʻitaʻia ai le foliga mai o le moa i le aʻa ma e oʻo lava i lona pala.

Faʻamasinoga

Ficus bonsai e mafai ona tupu mai fatu, toso ma faiga.

Faʻafouina o fatu fatu

Bonsai fatu - ola o le fale

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le totoina o fatu fatu mo bonsai:

  1. Sook the seed in the growth stimulator (Heteroauxin, Humate or Epine) le aso ao lei totoina.
  2. Liligi le palapala i totonu o le koneteina 4 cm i lalo ifo o le pito o le ulo. Faʻamaʻosaʻo mai le fagu moli ma faapipii.
  3. Tuu fatu i luga o le fogaeleele ma fafasi i latou i se vaega manifinifi o le eleele (e le silia le 0.5 cm).
  4. Faʻamaualalo le faʻaaogaina o se fagu sulu, pe ala i se solosolo, ina ia le faaleagaina ai fatu.
  5. Ufiufi le fagu i le polyethylene poo le tioata.
  6. Aveese le vevela i aso uma mo le 20 minute e siaki ai le palapala ma faʻaitiitia ai le suavai. Suavai pe a tatau ai.
  7. A maeʻa le fatuina o fatu, aveese le polyethylene.
  8. Tuʻuina totogo i le susulu malamalama i le ao, ae puipuia i latou mai le susulu o le la. O le maualuga o le vevela o le + 23 ... +25 tikeri.
  9. A maeʻa le faʻaalia o le pepa muamua, fai se togi ma le totoina i ni atigi pusa.

Faʻalogo lelei! I pusa fou, e tatau ona faia se alavai faʻavaivai o pebbles, perlite, faʻalautele le ele.

Faʻaleleia o ficus vaʻa

Vaʻaia laau e faʻaaogā pine e mafai ona faʻatino i totonu o vai poʻo fanua. E i ai foi se metotia o le faʻaleleia e ala ile vaalele.

I totonu o le vai:

  1. Otioti se fasi kati ma ni laupepa se lua.
  2. Tuu le meaʻai i totonu o se pogisa i vai. Ina ia faʻavaveina le faʻavaeina o ona aʻa, faʻaopoopo le faʻaalia poʻo le malala i le nofoaga e tasi.
  3. A aliaʻe le aʻa, e mafai ona totō le laau i le eleele.

Faamatalaga faaopoopo! Taofi le susulu o le la e le tatau ona paʻu i le fugalaau.

Scion i le eleele:

  1. Oti ese le fasi mai le laau.
  2. Toto i totonu o se fagu palapala. Ufiufi i se pepa palasitika e fatu ai se aʻafiaga a le kiona.
  3. A oʻo mai laʻau muamua, e tatau ona e aveeseina le pusa taimi.

E ala i le vavalalata o le ea:

  1. Fai se mimiti i le pito i luga o le ogalaau autu o le ficus.
  2. Faʻaofi se fasi laau pe fetaui i totonu ma afifi muamua i lenei nofoaga ma le fatu ma le cellophane.
  3. Faʻasolosolo taimi i le galu i le vai.
  4. A oʻo mai aʻa, tipi le laau ma toto i le eleele.

Faʻalogo! A o tuputupu aʻe le fatu, e manaʻomia i nisi o taimi e sui ai le fagu i se lapoʻa telē. Ina ia le mafai ona maʻi, e tatau ona sili atu ma le tasi i le tausaga le faia o le totoina.

Faʻavaeina o le Crown ma le faʻataʻoto

Bonsai - faia-oe-oe tausiga ile fale

A maua e le pusa le mafiafia e manaʻomia, o le toe totoina e le o toe manaʻomia. I le taimi nei ua na o oe e tatau ona taʻe ma fai le pale. O le teuteuina e na o le tautotogo lava e faia. I le autumn ma le taumalulu e latou te le faia, ona o le gaioiga o le ola o le olaga e faasolosolo malie, ma o loʻo sauniuni mo se taimi umi. O ituaiga meaola e vave ona ola e vaeluaina i le lua i le fa lau pe a uma le 6 i le 8 fou e ola i luga o le ata. O le teuteuina e amata mai le pito i lalo, faasolosolo malie agai i le tumutumu o le ulu.

Faʻafefea ona fausia foliga e pei o le bonsai

E i ai auala eseese o le fausia o se ituaiga o vailaʻau e faʻaaogaina ai le talo: puipui, faʻauʻuina o le uaea ma le faʻaogaina o ogalaau.

Ficus tying

E faʻaaogaina le leoleo pe afai e te manaʻomia le faia o se ogaumu poʻo le suia o le tulaga o lala. O lala po o le pito i luga o le ogalaau e tatau ona nonoa i le faavae, ma pe a faʻaaogaina e le laau lenei tulaga, aveese ia maea.

Pe a afifiina i le uaea, e afaina mai le pito i luga e tuu ai se tulaga patino i lala po o le ogalaau. O le uaea e tatau ona manifinifi ma faʻapala.

Ficus afifi

O le auala e faʻapipiʻi ai le ogalaau e sili ona lelei mo Ginseng bonsai ficus. Ina ia faia lenei mea, aveese se fasi uila i le nofoaga o fesoʻotaʻiga o ogalaau, ma toso ese. I le lumanaʻi, o le a maua oe i se mea ofoofogia.

Manatua! Mai le tele o ituaiga, e sili atu le faigofie ona faia e Benjamin Bonsai ma ou lava lima. E sili atu ona maʻaleʻale mo le toe faia o galuega.

Tausiga

O faʻavae autu mo le tausia o le falemaʻi i le fale o le faatumauina o le vevela, filifilia o se ulo ma le palapala, faʻamaʻa, faʻamaʻiina ma puipuia mai faʻamaʻi. E i ai le tele o tuʻutuʻuga e ao ona matauina:

  • O le vevela i totonu o le potu e tatau ona + 18-25 tikeri, e aunoa ma suiga faʻafuaseʻi. O le vavao ma le faʻataʻitaʻiga e afaina ai le tino.
  • E manaomia e le laau le tele o le malamalama, i tulaga malulu e lagona ai le le toʻa.
  • O le ipu e tatau ona lautele ma papaʻu, gaʻo ma le faʻavaivai.
  • O le eleele e moomia ai le le mama, malamalama, vai lelei ma le okesene. Peʻa, oneone, vermiculite, faʻalautele lau ole faʻaaoga e avea o se tagata galue.

E faigata le taʻu manino atu le tele o taimi e te manaʻomia ai le suavai. E tatau ona pulea le tulaga o le eleele. E le mafai ona e fafagaina le tele ina ia le pala le aʻa, ae le tatau foi ona faʻatagaina le magoina o le palapala.

Faʻamamago i le taumafanafana 1-2 taimi i le vaiaso, i le taumalulu - faʻa-tasi i le masina (pe afai o loʻo ola pea le vao). Faʻaaogisi mea e faʻaaogaina ai minerale ma faʻalapotopotoga.

Aisea e faʻaleleia ai laʻau lau laʻau

Afai e sili atu le mamafa o laʻau, o lona uiga e le lava le suāvai poʻo se tamai fagu. Afai e lanu samasama ma paʻu i le taumafanafana, o le mafuaaga o le le lava o meaʻai. E faanatinati le faʻaaogaina o le fuluʻi.

Maʻi ma meaʻai

Ficus e ono aʻafia i faʻamaʻi eseese. O nisi e tupu ona o le tausiga le talafeagai (lanu enaena, enaena, lanu samasama). O mafuaʻaga e matua vevela poʻo le vevela, laititi. O isi faʻamaʻi e mafua mai i faʻamaʻi pipisi.

Scaffold i le ficus bonsai

<

O le tele o le faaleagaina o le laau e mafua mai i meaola faalafua o loʻo fafagaina laau toto ma fusi ni fuainumera i totonu o ogalaau o le laʻau ma fatuga. Faʻailoga mataʻutia tele. E amata ile pallets pe a iai vai. O le iniseti e mimiti le sua mai le laʻau, ma faʻaitiitia ai le taua. O le i ai o le "fulafula" lauulu enaena o le taunuuga o le foliga mai o se iniseti fua. Ina ia faʻaumatia, e tatau ona fufuluina laʻau i le fasimoli ma le vai, fufulu i latou i le anufe, ona togafitia lea oi latou i vailaʻau: Colorado, Spark or Admiral.

Afai e te mulimuli i le tausiga lelei i le fale mo ficus, mo se faʻataʻitaʻiga, Microcarp bonsai, ona toe totogi lea o le laʻau mauoa ma avea ma uluai teuteuga o totonu.