Gau pala

Chrysanthemum - fuga samurai

O lenei tusiga e taulai i le "fugalaau samurai" - chrysanthemum. O le a matou talanoa e uiga i le auala e tausi ai chrysanthemum, pe faapefea ona fiafia i le eleele ma le tele o taimi e te manaʻomia ai le vai. Mafaufau i mea faʻafefete ono mafai ona aʻoaʻoina i latou e tau. Matou te taʻu atu ia te oe le ala e maua ai le olaola matagofie o chrysanthemums.

E te iloa? Chrysanthemum o loʻo faʻaalia i tupe siliva ma le setete o le setete o Iapani. I totonu o le atunuu, o lenei fugalaau e faʻafeiloaia tele, o se tasi o faailoga sili ona maualuga e taua o le Poloaiga o le Chrysanthemum.

Chrysanthemum faʻatupulaia tulaga

O le Chrysanthemum e mafua mai i le ituaiga o laau taʻutaʻu taʻitasi, ma e aofia ai le 29 ituaiga. I le natura, o le fugalaau e tupu i le eleele ma le itu i matu o Asia.

A oʻo ina tuputupu aʻe le chrysanthemums, e tatau ona e mulimulitai i tulafono ina ia fuga mai le fugalaau ma maua ai foliga vaaia lelei.

Soo

Muamua, mafaufau pe o le a le ituaiga fanua e manaʻomia mo chrysanthemums.

Chrysanthemum e mamafa i luga o le eleele, o lona uiga e tatau ona filifilia faapitoa le sui. O le palapala e tatau ona lelei, vaʻaia ma maua lelei alavai. O le mea lea, afai ei ai lau eleele mamafa i lalo o le togalaau, ona e leʻi totoina lea o se fugalaau, e tatau ona e faʻaleleia ma faʻaaoga se aofaiga talafeagai ole fugalaʻau. A leai, o le chrysanthemum o le a tuputupu ae le lelei ma o le a le lava le malosi e ola ai i le taumalulu.

E te iloa? Chrysanthemum mai le Eleni ua faaliliuina o "fugalaau auro", e pei o le tele o ituaiga e iai lanu samasama o fugalaau.

Malamalama ma le faʻafefe

Chrysanthemum o se fugalaau e puupuu le ao. Toto le laau i se auala e le mu ai le la i le aoauli. O le laau e mama-alofa, ae o le malamalama e tatau ona faʻasalalau. Afai e tupu le fugalaau i le fale, e tatau ona tuu le ulo i sasaʻe poʻo sisifo. O le mea lea, e maua e le laau le malamalama manaomia ma e le "mu".

E tatau ona pe a ma le 40-50% le toʻatamaʻi. O le mea lea, e na o le taumafanafana po o le taumalulu e na o le velaina o manaoga (pe afai o le fugalaau o loʻo i totonu o le fale).

Faʻasalaga ma laei faʻafefiloi

Matou te liliu i le fafagaina ma fafagaina laau.

Chrysanthemum, e ui lava e teteʻe i le lamala, ae e le tatau ona avea o se tulafono. O le fugalaau e tatau ona faʻaleleia le tele, ae aua le susu le eleele ina ia le aʻafia aʻa i le pala. Moisturize le palapala pe a uma le palapala ile palapala.

E taua! A e tupu aʻe i le fale, e te le manaʻomia le faʻapipiʻiina o se paleti ma sasaa vai i ai.

Chrysanthemums e fiafia tele i le fafagaina faaopoopo. O le laau toto e ola lelei i luga o eleele palapala i minerale ma humus, ae o le tuuina atu o meaʻai e le faavavau, o lea e tatau ai le taua ma taua. O le laau e fiafia i le faʻalaʻau faʻalaʻau i le ituaiga o humus ma le faapalaga. E le gata i lea, e manaomia e le laau le paʻu mo le tuputupu ae masani ma le atinaeina.

Fafaga vaega

  • Muamua tulaga - pe a tulaʻi i le eleele. Faʻaaogā meaʻai, lea e faʻaopoopo ai le superphosphate.
  • Lona lua tulaga - 2 vaiaso talu ona tupu le vaitau. O le laei lona tolu o loʻo faʻalauiloaina i le taimi o le fatuina o pulupulu (fai se paluga lea e 25 g fuluʻi ma 45 g o le potassium).

Fertilizers mo chrysanthemum.

Nitrogen Potash. Tuuina atu i lalo ole laʻau laiti. I ia ituaiga faʻamaʻiina e tatau ona sili atu le potassium nai lo le gaʻo (faʻaaogaina o le paluga lea e 25 g o le nitrogen, 25 g o fuluʻi ma 45 g o le potassium).

E taua! I le tele o lapisi o le eleele ma le suka, o le laau ua toso mai, ma o le a lelea ese le lanu ma ua mou atu.

Nitrogen. Faʻaaogaina mo le maualuga o chrysanthemums ma fugalaau tetele. I lenei tulaga, o le fualaau o le vevela i totonu o le faʻamaʻi faʻateleina (50 g o le nitrogen, 25 g o fuluʻi ma 25 g o le potassium). O le le lava o le faʻamaʻi faʻasamaʻi e mafua ai le amata ona faʻavaivaia o le laau, o lau lanu lanu samasama ma paʻu ese, o fugalaau e laʻititi. Nitrogen deficiency ua fuafuaina e le pale o lau (i totonu o se fugalaau maloloina o le lanu lanumeamata).

Vaʻalele. E taua lenei elemene i le taimi o le fugalaau ma i le vaitau o le tuputupu ae. Telefoni taua tele mo tele laau.

E taua! O se fuasela tele o le malūlū ma sina fua o le nitrogen e faʻatele ai le saogalemu o fugalaau i totonu o le fugalaau.

Ua fautuaina le faʻaleleia o fuālaʻau i le amataga o le tautotogo faatasi ai ma fugalaʻau. I le tulaga o fulukalama, o le faʻaogaina o le tino e le o iai se lamatiaga i le chrysanthemum.

Nuances o le tausiga

O laau taʻitasi uma e manaomia le itiiti ifo o le tausiga. Chrysanthemum e manaʻomia foi le gauai, lea o le a matou taʻu atu ia te oe.

Suiga

Talu ai o le chrysanthemum o se laufanua toto, e manaomia ai le gaosia soo, lea e faia i le itiiti ifo ma le tasi i le 3 tausaga.

E te iloa? I Saina, ei ai se taulaga e faaigoa i le fugalaau - Chu Siena. I lenei atunuu, ua manatu le chrysanthemum o se faailoga o le autumn ma ua aofia ai i le vaega o le "fa tamalii".

Sei o tatou amata i le totoina o laau toto. O le gaoioi i totonu o le ulo e faia i le taimi o fugālaʻau, pe a paʻu le vevela i le po i lalo ole zero. O le "fale" fou ua tumu i eleele mama, kalaupapa poʻo maa e tuu i le pito i lalo o le fagu mo vai lelei.

O le nofoaga mo le taumalulu e filifilia lelei (+3˚C o le a lelei le vevela), ma le mumū leaga. Pe a fuga le chrysanthemum, e tatau ona e tipi le fugalaau, tuu pe tusa o le 15 cm o le ufiufi, ufiufi i se tagapepa ma tuu ai seia oʻo i le tautotogo.

E taua! Pe a faʻafetauia e manaʻomia ona faʻaeteete i aʻa. O sina mea itiiti lava e faaleagaina e leaga ai le chrysanthemum.

Faʻaaogāina o le tautotogo e fai pe a uma le vevela, pe a oʻo i le po, e le pa'ū le vevela ile zero. Muamua, ave le taga mai le ulo, ina ia tupu mai ni toto fou. A tulaʻi le chrysanthemum, e mafai ona totōina ile eleele.

Trimming ma Pinching

Mo se laau toto, teuteu ma le pine e taua tele, talu ai pe a maeʻa nei gaioiga ua totoina ni fuālaʻau fou ma ua faʻaleleia le faʻaleleia o aʻa.

E taua! O ituaiga laititi laiti o le chrysanthemum na faʻapipiʻiina. Trimming e le faʻaaogaina.

O le faʻapipiʻiina ma le teuteuina o auala ia e vaeluaina ai le pito i luga o le fugalaau. Le eseesega i le va o le faapipii ma le teu - i le aofaiga o le pito i luga, lea e tipi. Ina ia mafai ona maua se lush vao, e tatau ona e teuteuina chrysanthemums i le tautotogo. E faʻapipiʻia foi le teuteuina pe afai e manaʻomia ni vaʻaiga fou. Afai e le manaʻomia ni taʻavale - ia fai se vavae.

Tatou amata i le pine. Laʻau faʻafefete i le telefoni pe a oʻo atu le laau i le maualuga o le 15 cm. O paʻu uma lava e tuʻuina 2-3, lea e aveesea ai itu uma o tafe ma tumutumu, sei vagana ai le apical. Chrysanthemum bud budi: 1 - tautotogo totogo; 2 - le pale muamua; 3 - le pale lona lua; 4 - le pale lona tolu

O le faapipiiina o laau laiti-totogo o le fausia lea o se pale lelei-atiaʻe ma se fuainumera tele o tipu. Mo lenei mea, o le teuteuina o le pu i luga aʻe o le 5 laupepa ua faatinoina. Mai i le tumutumu o totoe o loʻo tupu mai pine e pipiʻi i luga o le lau 8. A uma ona faʻamalosi, matou te maua se laau faʻatasi ma se pale lush, lea e maua ai pe tusa ma le 30 fulafula.

E taua! A maeʻa le pine muamua, e tatau ona e faʻaaoga le vai i se vaifofo o fomaʻi o loʻo i ai le vevela.

Faʻasalaina chrysanthemum. O le tele o hybrids chrysanthemum i aso nei e le manaʻomia le teuteuina o buds, ae o le tulafono lautele o le: laititi laʻitiiti, o le tele o fugalaau. Afai e te manaʻo e maua se faʻalavelave mataʻutia o le lautele - e tatau ona e tipi ese uma ituʻau ma tumutumu, ma tuʻu ai se tasi o autu.

Togi

Afai e te le toe faʻaaogaina le chrysanthemum i totonu o le ulo mo le taumalulu, ona tatau lea ona e tausia le fale o le laau. Sei o tatou tusia le "faatonuga" o sauniuniga.

Sauniuniga o laau mo le taumalulu amata i le amataga o Setema. Ua fafagaina le laau i fugalaʻau-potassium fertilizers, lea e faateleina ai le malulu o le fugalaau. A uma ona fafagaina, fufulu lala lala mamago ma siaki maʻi (afai o le fugalaau e mamaʻi, o loʻo tatou togafitia, ma na ona tatou faʻaauau pea ona gaosia). A maeʻa le gaosia ma le suʻega, faʻafeiloaʻi le chrysanthemum ma faʻavasega le palapala ile laʻau. A o lei totoina ni chrysanthemums mo le taumalulu, e tatau ona e faapuupuu le uʻu ina ia leai se sili atu nai lo le 10 cm le totoe.

Ua uma ona saunia le laau, o lea ua sili atu ona aoga le faia o se fale. Mo lenei faamoemoe, o piliki e tuu faataamilo i le vao, ma o laupapa e tuu i luga o latou. O sea ituaiga galuega o le a laveaiina ai le laau mai le maalili ma o le a le faatagaina ai e "faʻafefe". I lenei tulaga, e taua le matauina o tulafono nei: Aua le ufiufi chrysanthemums seia oʻo i matagi malulu, aua e ono pala mai le tele o le susu; Nofoaga e le tatau ona mamafa ma mamafa.

O le isi filifiliga (sili atu le faigata i le faʻatinoga) o loʻo fautua mai ai mea nei: Faʻaliʻu se alavai 50 cm loloto ma 0.7 mita le lautele; eli i luga vao vao (tausia se pulu o le eleele i luga o aʻa) ma tuu i totonu o se auvai. Mai i luga e manaʻomia ona e momoe uma laʻau mago po o vaomago. A amata ona malolo, e tatau ona e ufiufi le uamea i lau o le uamea po o le paʻu ma ufiufi i le eleele i luga (o le laulau e tusa ma le 12-15 cm).

E taua! O le itiiti o le auala lona lua o le le mafai ona siakiina vao. E mafai ona latou ala mai i luga muamua ma tupu mai se totogo o le a amata ona faʻagasolo atu i le malamalama. I lenei tulaga, o le a faʻaalu e le fale le tele o le malosi ma mafai ai ona oti.

Faʻaleleia Chrysanthemum

Chrysanthemum e mafai ona faʻalauteleina i ni auala se tolu:

  • suluina,
  • vaevaeina o le vao
  • fatu.
Matou te taʻuina atu ia te oe nei metotia, ma e filifili po o le fea filifiliga e fetaui ma oe.

Laʻau

O le filifiliga sili mo le tipiina o chrysanthemums mai Mati e oo i le faaiuga o Me. Totoga muamua e faʻapipiʻi ia Mati poʻo Aperila, mulimuli ane - ia Aperila poʻo Me. I le taimi o le tuputupu ae malosi o le fugalaau e masani ona faasūsūina ma faʻamaʻi tasi ile 2 vaiaso. E momotu ese le tipi (e le o se mea e masani ona vavaeeseina) mai i le tipu, lea e le itiiti ifo ma le 4 laʻau (o le tipiina o ia lava e tatau ona i ai le 3-4 lau).

E taua! A maeʻa ona teuteu vine, e tatau ona faʻamaʻi le meafaigaluega e taofia ai le faʻafeiloaʻi o faʻamaʻi.

I luga o le tipi tipi aveese le pepa pito i lalo, o isi e laveai. Totoina le toto i totonu o le meaʻai, lea e "manava" ma pasi le susu. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga le peat, perlite poʻo se faʻafefiloi o eleele vaʻa, peʻa ma le oneone (i ni vaega tutusa). O le palapala eleele e tatau ona itiiti ifo i le 10 cm.

Moisturize ao lei totoina. Tui le 'oti i le loloto o le 1.5 cm ina ia maua ai e le aʻa i le lumanaʻi meaʻai sili ona maualuga. Pe a totoina, e tatau ona faatumauina le vevela i le itulagi o le 17 ° C (o le maualuga maualuga o le vevela e mafai ona tupu i le pala o le ata). Aua nei galo e uiga i le moli, lea e taua tele mo le photosynthesis. I le po, e faʻaaogaina molī e 100 watt mo faʻamalamalamaga faaopoopo.

I le vaiaso muamua pe a uma ona totoina, e tatau ona e susuina pea le eleele ma le ea. O le faʻasalaga e faia i aso uma e 2.

O le aʻafiaga o le oti ia Ianuari-Mati o le 24-25 aso, ia Aperila-Me - tusa o le 18 aso.

A maeʻa ona totoina, e faalua ona fafagaina le laau chrysanthemum 2 taimi i le vaiaso faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaʻau minerale.

E te iloa? Tea mai chrysanthemums e sili ona lauiloa i Asia. O lea mai lenei fugalaau e faʻamalolo ai meatotino ma puipui ai le tino mai faʻamaʻi fatu fatu.

Vaeluaina o vao

E mafai ona faʻaleleia siama i le vaeluaina o le vao. Ina ia faia lenei mea, ia eli le laau i le taimi lava e uma ona fufulu ma fufulu mama le aʻa. Afai o le vao e maualuga tele - e tatau ona vavaeina ina ia le maua ai e le fugalaau le leai o se susu (o le umi o le pana, o le tele foi lea o le vevela).

Aveese foi vaovao lignified center. E le gata i lea, o se vaega o le vaega lautele e gasegase (e le mafai ona faʻaaoga le naifi) faʻatasi ai ma gaʻo fatuga ma faʻaaogaina mo le totoina.

A o lei totoina, e tatau ona e eli se lua o le loloto e tasi lea e nofo ai le tina vao. A maeʻa ona totōina, o le a totoina le fua o le laau talavou.

Fatu

Matou te liliu atu i le tuputupu aʻe o chrysanthemums mai fatu i le fale. O lenei metotia e mafai ona tuputupu ae i tausaga taʻitasi ma laau toto.

E mafai ona e lūlū fatu vave i le eleele, ma e mafai - i totonu o le ulo. A lūlūina ile lauʻeleʻele, o fatu e tuʻuina i vaieli (mamao i le va o pupu - 25 cm) 2-3 fasi vaega, faʻasuina i vai mafanafana ma fufuluina ile eleele. I le vaiaso talu ona toto, e tatau ona e fafagaina le laau i le faʻaaogaina o le suavai mama. Pe a oʻo ina ola le chrysanthemums talavou i le 10 cm le maualuga, e aoga le tuua o se tasi o laau malosi e 2-3. Faʻamasinoga i le tatalaina o fanua e faia i le masina o Me.

O le le lelei o le totoina i le eleele avanoa o le taimi o le fugalaau o chrysanthemum, lea o le a na o le faaiuga o Aukuso.

Pe a totoina i totonu o le fagu, o le amataga o le "galuega" e siitia atu i le faaiuga o Fepuari. Ina ia faia lenei mea, ave ni pusa papaʻu, tuu le alavai i foliga o iliili i le pito i lalo ma faatumu i le eleele (eleele + peat + humus i aofaiga tutusa). Pe a lūlūina vao vao, o le a tuʻuina fatu ile luga, o le tausaga e tuʻu i le loloto o le 5 mm.

A maeʻa lena mea, e sosolo le eleele i le vai, ufiufi i le tioata poʻo le ata ma tuu i se nofoaga mafanafana (+ 24-25˚C). E tatau ona siakiina i lea taimi ma lea taimi ia fualaau aina, faʻafefiloi i le vai mafanafana ma le faʻamalo. O laau talavou e totoina le 14 aso talu ona totoina.

Afai o le laau toto ua ola mafiafia, pe a uma ona aliali mai 3-4 "moni" laulaau, ona totoina lea i totonu o ipu poo nisi, sili atu mea e mafai ona gaosia.

E taua! Aʻo leʻi toe gafa, e tatau ona faʻamamaina le palapala ina ia aua nei faʻaleagaina aʻa o laau.

I le taimi lava e maeʻa ai le faʻavasegaina, e totoina ai laau i le fualaau faasaina "Zircon" e fesoasoani ai i le chrysanthemum ia faʻalelei lelei.

A maeʻa le tulaga sili ona faigata, e faʻaititia le tausiga o laau laiti i le faatumauina o le vevela i le maualuga o le 16-18 i le taeao.

I totonu o le eleele avanoa e totōina totō totō i le tau o Me - amataga o Iuni.

I lenei fatuga o fatuga na maeʻa. A maeʻa le faʻavasegaga i nofoaga tatala, o tulaga o le tausiga e tutusa ma se fale matua.

O faʻalavelave tuga, faʻafefea ona taulimaina

Chrysanthemum e fefe i meaola faalafua ma isi togalaau aina. O le mafuaaga lena e taua ai le iloa le mafuaʻaga o le leaga o le fugalaau ma feutagaʻi ai ma parasite i le taimi. Matou te liliu atu i le iloiloga o faʻamaʻi pipisi o le chrysanthemum.

Aphid

E masani ona foliga mai Aphi i luga o chrysanthemums, o le mea lea o le mea muamua lea i luga o la matou lisi e fesoasoani ia te oe e taulima ai.

E afaina ai lenei meaola, i le mea muamua, o le a le faʻaaogaina ai le meaʻai. O le taunuuga o lenei parasite o laʻau felanulanuaʻi ma faʻalavelave lelei.

E le gata o le a le mafai e Aphi ona galo le laau o le malosi, ae o ia foi o se avetaavale o faamaʻi, o le mea lea e tatau ai ona vave tau le vave.

O metotia masani o tauiviga e ofoina atu se fuainumera tele o "fualaau faasaina" e tetee atu ai i aphids. O mea nei e sili ona lauiloa:

  • teuteu o laulaʻau mamago (faʻaaoga i soo se taimi pe a vevela);
  • o le kesika (ua uma ona tafia le keikisi nutimomoia mo le 2 itula, o le faʻafefeteina e faʻafefeteina i le vai ma faʻapipiʻi le laau ile 3-4 itula);

Afai e le fetaui ia metotia a tagata, e mafai ona e faʻaaoga fualaau nei:

  • Karbofos, metaphos, phosphomide (faataapeapeina le 20 g mo le 10 l o le vai ma faʻamalolo uma le fale atoa);
  • Maota mai meaola mai fugalaau fugalaau (latou te ofoina atu se faʻaoga faigofie o le faʻaaogaina).

Spider mite

O se tasi "malolo" le fiafia mo lau fugalaau. E mafai ona e tilotilo i ai ma se tioata tetele, ae o le upega tafailagi i luga o le laau e mafai ona vaaia i mata le mautonu.

O nei tupe, e pei o aphids, susu ai le laau. Latou te o mai i totonu o sela ma fafagaina meaʻai o le fugalaau. Faatasi ai ma le malosi o le leona e aluese ai le lanu ma faʻagogo.

E taua! O miti vavave e mafua ai le sili ona leaga i le vevela ma le vevela o le tau.

Mafaufau i auala o le pulea o manu.

  • UV malamalama. Mite e le taliaina le malamalama o le ultraviolet, o lea e lava le tasi i le vaiaso e faʻaaoga ai le moli a le fale i le malamalama o le fugalaau mo 2-3 minute.
  • Suʻesuʻeina o le ava malosi. O le laau atoa ua soloia i le 96% o le ava, faatasi ai ma se tamai laulau o le fofo o loʻo faʻaaogaina i le sipuni. O togafitiga e toe faia pe a uma le vaiaso.

Auala masani o le siakiina o le pule:

  • (garlic o le kalama (500 g o le karika ua sasaaina i luga o le 3 lita o le vai ma tuu mo le 5 aso i se nofoaga pogisa; 60 ml o le fusi e faamamaina i le 10 lita o le vai ma 50 g o le fasimoli ua faaopoopo);
  • o le chamomile tincture (1 kilokalama o le chamomile ua malepe mo le 10 lita o le vai vevela ma tumau ai i le 14 itula; o le vaifofo ua faaitiitia i le vai i le ratio 1: 3 ma ua faaopoopo le fasimoli);
  • (o le 0.5 kilokalama o laulaau fou e tumau pea i le 2-4 itula i le vai 40 ° C; e togafitia togafitiga pe a maeʻa lau lau ma pe a uma ona fuga).

Manatua! Mite e mafai ona toe foi i le laau, o lea pe a maeʻa le gaosia o le chrysanthemum, e tatau ona e fofo mea uma i totonu o le radius o le sikuea 1. m mai se fugalaau.

Chrysanthemum nematode

O anufe laiti ia e le mafai ona vaaia i mata le mautonu. A maeʻa le faaleagaina o se nematode, e foliga mai o ni manua uliuli e foliga mai i luga o le laau, o loʻo i le va o veins o le lau.

E i ai nisi ituaiga o chrysanthemums e puipuia mai le faaleagaina o le nematode:

  • Matagi,
  • Katie Ernst,
  • Bergatet.

Ina ia faasaoina le laau mai siama, e tatau ona faia le togafitiga o le vevela o le laau i le vai mafanafana 45 С. E tatau foi ona e aveeseina vaega na aafia o le laau.

Afai e leʻi fesoasoani fua muamua, o lona uiga la, e tatau ona faʻaumatia le fale faʻatasi ma le fanua na tupu ai.

E taua! Pe a totoina ni togalaau fou, e tatau ona aloese mai eleele eleele e faaleagaina ai le nematode o laau.

O faamai o chrysanthemums, o latou togafitiga

I le autu talu ai, matou te tilotilo i poloka e puipuia ai lau fugalaau mai le tuputupu ae ma le atinaʻeina, o lenei ua matou liliu atu i le faʻamatalaga o faʻamaʻi ma a latou togafitiga.

Gau pala

Faʻaleagaina le grey o se mea malie.Pe a afaina se fugalaau, e aliali mai lanu enaena i laulaau, lea e tupu i le pito o le lau. Faatasi ai ma laulaau, o le pala e mafai ona "alu" i le ala, ma e lanu enaena enaena.

I le mea mulimuli, o le fugalaau e liua i se masima lanu enaena ma ua mate. O vaega uma o loʻo aʻafia i le laau e ufiufi i se fuga lauulu enaena o le anufe.

O le mafuaaga autu o le galo o le faateleina o le manogi o le ea ma eleele. E masani ona atiaʻe e Rot le tautotogo ma le autumn i vaega ma "manua" o le laau.

Ina ia faʻaumatia le lanu enaena, ia faʻaoga faʻamaʻi pipisi:

  • "Ronilan FL 0.15%",
  • "Rovral 50 SP 0.15%",
  • "Aotelega 50 NP 0.1%",
  • "Fundazol 50 SP 0.1%".

Mealy dew

O le sau o Mealy e foliga mai e sinasina pe sinasina le lanu sinasina. Faailoga o le maʻi i luga o lau laititi i le amataga o le vaitau tuputupu ae. Faʻatasi ai ma se faʻasolosolo malosi o le galo, e le fuga ma faʻagogo ai fatu talavou. O le mea e mafua ai le sogasoga o fatuga o microscopic e faʻamamafa i le fugalaau.

Mealy dew afaina le laau i le faaiuga o Iulai - Aokuso. E tupu lenei mea ona o le faaputuputuina o le sau i luga o laulaau, pe a faʻaaoga se aofaiga tele o le faʻamaʻi faʻamalolo pe leai foi le potassium.

Ina ia faʻaumatia le maʻi, e te manaʻomia:

  • saunia vai masani
  • felelei ma le malamalama lelei o le laau.
  • aveese lau mai faamaʻi ma mago mai le laau.

E mafai foi ona e faʻaaoga fualaau nei:

  • "Ata 5 SK 0.06%",
  • "Bayleton 25 SP 0.05%",
  • "Triadimefon 25 SP 0.05%",
  • "Sistan 12 KE 0.03%".

E taua! O ituaiga eseese o chrysanthemum o loo faaalia ai le ese o le lagona i vailaau vailaau, o le mea lea, e tatau ai le faia o se suʻega faataitai o se vaega laitiiti ao lei togafitia atoatoa le laau.

Laʻau Tasi

Moli microscopic, faʻamaʻi lea e faʻaalia ai o ia i foliga o ni lanu samasama lanumeamata i lau. E faasolosolo malie lava ona suia le lanu o laulaau i le samasama i nofoaga malogo uliuli, ona oti ai lea.

O le manoa e mimilo laulaau, o le mea lea e suia ai e le chrysanthemum foliga.

Ina ia faʻaumatia le faʻamaʻi, e tatau ona e fafagaina fualaʻau o le phosphate-potassium. O le togavao e tatau ona sosolo i fuluʻi fatu (Fundazole poʻo le 1% o le sulfur colloidal). O laʻau uma e aʻafia e vavae ese ma susunuina-nofoaga.

Lavea siama aʻafia

Faatasi ai ma le toilalo o le kanesa o le aʻa i luga o le tuputupu ae o laau toto (e pei lava o se tumutumu o manu). O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le maʻi e nofo i le eleele. Faatasi ai ma le faatoilaloina o le kanesa chrysanthemum vave ona tupu vave ma faaleagaina le laau. E leai se fofo mo lenei faʻamaʻi, o le mea lea ua eli ai le vao ma susunuina.

E taua! E tatau ona vaʻaia le palapala pe a maeʻa le chrysanthemum faʻalavelave aʻo leʻi totoina isi laau totō.

O lau laau e le afaina ai le kanesa, e tatau ona e faia se puipuiga. E tatau ona eli luga le palapala i le tautoulu ma aveese otaota uma mai le nofoaga. Faʻaeteete foi e faʻaleleia alavai.

Nofoaga laititi

O le paluga, poʻo le septoriosis o chrysanthemum o loʻo faʻaalia i le tulaga o nofoaga eleelea i lau. O lanu moli o loʻo i tua o le pepa. O Senoria foi e mafua mai i masini microscopic o mea matautia i le laau.

Ina ia faʻaumatia le faʻamaʻi, e manaʻomia ona e fufulu ese ma susunuina lau o loʻo aʻafia, faʻamalolo pipisi:

  • "Polycarbacin (30-40 g / 10 l)",
  • "Homezin (40 g / 10 l)",
  • "Kuprozan (50 g / 10 l)".
E faʻaaogaina le vevela ma le faʻaaogaina o fugalatini. E le gata i lea, pe a tatau i le suāsusu ona aloese mai le susu i le tino o le fugalaau.

Ua matou aumaia ia te oe faamatalaga sili ona taua e uiga i le galueaina ma le toe gaosia o chrysanthemums. Sa latou tau mai e uiga i ata o fugalaau, i le malae ma le fale. Na latou taʻu mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafai ma tatau ona tagofia. Mulimuli i tulafono uma, ma o le fugalaau o le a fiafia ia te oe i le tele o fugalaau ma foliga vaaia lelei.