Laʻau

Rosa Sim Salabim (Simsalabim) - o se faʻamatalaga o le ituaiga o lauti

O loʻo tulaʻi mai i luga o le fugalaau o floribunda ma ona lanu ma lanu. Rosewood Sim Salabim manumalo le loto o le au fai togalaau. I le faʻatoʻaga, o le kulupu piniki e le lelei, faʻafefe i faʻamaʻi faʻaleaga.

Rosa Sim Salabim (Simsalabim) - o le a le ituaiga ituaiga, le talafaasolopito o le foafoaga

Na maua mai i Siamani ni ituaiga o fugalaau ma lauti. O le faʻamatalaga muamua o le rose Simsalabim na tuʻuina atu e le Kordes hybridizer.

Short description, uiga

O le laau toto e ola i le 1 m le maualuga, faʻapipiʻi, e le faʻapala. O laʻau lanu uliuli lanu meamata, o pito o lau o loʻo i ai ni vaitusi laiti. Fugalaau e amata mai ia Iuni ia Novema. O le fugalaau ei ai le fugalaau e tusa ma le 10 cm le lautele. O petals e tatala i se siosiolio, i le fugalaau e tasi e tusa ma le 25 fasi vaega. Valivali lanu samasama ma suauʻu paʻu, afā, moli. O le manogi e mama.

Le lanu ofoofogia o fugalaau o floribunda

Fiafia e iloa! E mafai ona fuga mai i luga o se tasi laʻau mumu le fuʻa ma le mama samasama. O fugalaau taitasi e ese lona lanu.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le lelei o le eseesega o laʻau matagofie ma le faʻaopoopoina o fugalaau i luga o petals. O le rosa e ola mo se taimi umi, e puipuia i le malulu ma maʻi faʻaleaga.

O le le lelei o le eseese o se suiga e mafai. A toe foʻi mai le fugalaau i le setete o se rosa masani pe toe faʻaleagaina atoa i se vao vao. E le sili atu i le lima tausaga le ola o vaivaila.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Bright Sim Salabim e masani lava ona i ai i le mea e iloa ai, e tusa lava pe faʻaaogaina i faʻavae vaega. E faigata ona mavae atu le matagofie. O le maualuga o le vao e mafai ai e ia ona teuteuina le tala o mixborders. Vaʻavaʻai i rosaries ma avea ma mea totino nofofua.

Blooming Rose Sim Salabim

<

Tuputupu ae o se fugalaau, pe faapefea ona totō ile laufanua

Rosa Osiana (Osiana) - o se faʻamatalaga o ituaiga eseese
<

O le totoina ma le 30 aso muamua o le tausiga e faia ai se matafaioi taua i le lumanaʻi o le ola i le roli vao. O lenei manatu e tatau ona tuʻuina atu i ai le tele o manatu.

I le a le faiga e tulaʻi ai

O vailaʻau faʻapitoa e tele lava ina faʻatau atu i foliga o fuga vine. O le totoina o mea e tatau ona maloloina i foliga vaaia, e aunoa ma le faʻaaogaina o masini ma tiga. E sili atu ona lelei le faʻatau o faʻatoʻaga i le itumalo e tasi o le a latou totoina ai.

O le a le taimi e tau ai

E mafai ona e totoina vao vao mai Mati ia Oketopa. O le taimi sili ona lelei mo le totoina o loʻo faʻapitoa i le tautotogo.

Filifiliga nofoaga

O Rose e masani ona faapalepale ile paolo mo le tele o itula i le gasologa o le aso. E fefe le kulupu i matagi malulu ma vai o le eleele. E tatau ona muamua manatu i lenei mea pe a filifilia se nofoaga o le tuputupu ae.

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

O le palapala e tatau ona matala ma lelei. O se tuufaatasiga lelei o se faʻafefiloi o:

  • humus;
  • omea;
  • laʻau oneone;
  • peat.

Mo meaai paleni, e tatau ona faaopoopo i ai le falala ma le superphosphate. E mafai ona e faʻaleleia le saoasaoa o le ola o se tamaʻi togavao e ala i le togafitia o ona aʻa i le mash massage 30 minute aʻo lei totoina.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

Afai ua sauni le palapala ma fatuina, e mafai ona e amata totoina:

  1. O le toto toto e totoina i lalo o le tele o le aʻa o le fatu. O le loloto e tatau ona faaluaina le umi e pei o aʻa.
  2. O le pito i lalo o le lua e ufiufi i le 10 cm o alavai.
  3. O loʻo tuʻuina se vaega o le faapalaga i le pito i luga o le alavai.
  4. O le faʻafefiloi o mea faʻafefiloi o le lalolagi e sasaa mai e se mauga
  5. O se fatuga ua setiina ina ia loloto le site o tui e 5-7 cm.
  6. E ufiufi i le palapala palapala mai luga.

Faalauteleina o se fatu laau mo le tuputupu ae tatau

<

E le gata i lea, o le rosa ua matua faasusuina ma mulimulitaʻi i le sawdust po o le peat. A maeʻa ona totō mo le 2 tausaga, e 'aina atoa le togavao mai le lua o le tau. Laei pito i luga e le talafeagai.

Tausiga o togalaau

Rose Eddy Mitchell - faʻamatalaga o le vasega
<

E sili atu ona faigofie le tausia o rosa o arai nai lo rosa masani. O vailaʻau e sili atu ona puipuia i faʻamaʻi ma faʻaleagaina.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

Talu mai le ogatotonu o le tautotogo, e manaomia e le rosa ona faʻafeinu masani. E tasi i le vaiaso o le a lava. I taimi vevela o le taumafanafana, e manaʻomia le suāsusu i le 3 taimi i le vaiaso. O se vao vao e tumu i le 10 lita o le vai mo le tasi o le vai. Ae o se tagata matua e manaʻomia le 30 lita. I le tautotogo, e sasaa faʻavave le vao e saunia ai se aluga faʻavave mo le taumalulu. A maeʻa le kiona muamua, ona faʻasaʻo loa lea o le vai.

Ina ia tausia le susu i lalo o le togavao, e mulimulu. Peʻa, pulumu vavao, peʻa, humus e talafeagai e pei o mulch.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

O tautotogo uma lava, o le rosette e fafagaina i le suauu e aofia ai le suka. O lea o le a tupu ai le vaega lanumeamata. Mai le amataga o le fugalaau, e manaʻomia e Roses le lagolago o le potassium ma le fulukalama. O nei vaega e lagolago ai le fuga ma le susulu o le taamilosaga.

Teuina ma le totoina

E tofu le tagata e togitogutu ma filifili mo ia lava pe a sili atu ona faigofie ia te ia ona taina lelei le vao - i le tautotogo po o le tautotogo. I soo se tulaga, e tatau ona puipuia le tasi o meaʻai. Pe a faʻamaʻape paʻu ua paʻu poʻo lala o loʻo faʻapipiʻiina se laau. O le teuteuga autu o le tipiina o lala uma i le 3-4 buds. O le umi o le lala pe a uma le teuteuina e tatau ona sili atu i le 10 cm. I le vaitau o le vaitau, e tatau ona tipi faʻatasi ma le pito i luga.

O le polokalame o le teuteuina saʻo o rosa

<

O le oso aʻei luga o le Sim Salabim ua teuteuina ina ia oʻo i le vaitau e sosoo ai e 3-5 taʻi tausaga ma lua tausaga.

Vaega o le taumaluluina o se fugalaau

Grade Sim Salabim o le malulu, ae o le tau e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻamaʻi. Faatasi ai ma le amataina o gutu malulu i lalo +7 ℃, e tatau ona saunia le fugalaau mo le taumalulu:

  • i le eleele;
  • ufiufi i lala paʻu;
  • faatumu vao i le kiona.

Faʻamamaina ma le puipuiga o le vao

<

O sea ituaiga o taumalulu mo le laau o le a tausia pea ona lala seia oʻo i le tautotogo.

Fugalaau rosa

Rosa Red Naomi (Red Naomi) - o se faʻamatalaga o le ituaiga Dutch
<

Luga o le rose fiafia - o se tuufaatasiga o lanu eseese e lua. Simw Salabim e vave ona fuga mai le amataga o Iuni e oʻo i le autumn.

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

O le taimi tuputupu aʻe ola e amata i le tautotogo, pe a amata ona tafe le sua i lala o le rosa. Ua oʻo nei ia Iuni, o le rosa na faʻafefe ai uluai oso. A maeʻa le fugalaau, i le ogatotonu o le autumn, o le tuputupu ae o le fugalaau e taofi, ma e alu i se taimi malolo.

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

I le taimi o le fugalaau, e taua le saturate o le vao i le susu ma meaʻai. O le teuteuina masani o fugalaau fugalaau e mafua ai le faʻasaʻoina o fou fou. A maeʻa ona toto, e tatau ona e saunia lelei le vao mo le taumalulu.

O le a le mea e fai pe afai e le fuga, mafuaʻaga mafuaʻaga

Afai e le gaosia e le rose Simsalabim, e tatau ona e gauai atu i mafuaaga nei:

  • teuteuina lelei o le vao;
  • le lava o meaai paleni mo le totoina;
  • vai faasamasamanoa;
  • o aʻafiaga o faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi manu.

A toe faʻaleleia lelei le tausiga, o le a fuga le rosa.

Fugalaau fugalaau

E sili ona faigofie le faʻalauteleina o le Sim Salabim e ala i le oti. E iai foʻi auala faʻalavelave ma faʻaalu taimi - faʻalauga e ala i tui poo fatu.

Pe a faia

E mafai ona e tipi le rosa mai le amataga o Iuni seia oʻo i le faaiuga o Iulai. O le faapipiiina o seleseleina e faia foi ile vaitaimi lenei. Toto fatu e tatau ona uma ona aoina mai.

Auiliiliga auiliiliga

E lua ni paʻu e tatau ona i ai i luga o le au. O le pito i lalo e faʻamalo, o le pito i luga e saʻo. E tatau ona tolu ni pulumu i luga o le au. Faʻapenaina o le rosa e ala i siaki i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. O laʻau pito i lalo ua aveese atoa, o le pito i luga.
  2. Ua totō le fatu i se itu.
  3. O le vasega pepe e ufiufi i ata tifaga poʻo tioata.

Auā e tatau ona faʻafeinu vai masani, togavao ma taumafa faʻapitoa. Mo le taumalulu, o le vasega pepe e lelei tele.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

Soʻo se tautotogo, e tatau ona togafitia le rosa i faʻamaʻi ma faʻamaʻi ma mea faapitoa. O lea puipuiga o le a mautinoa ai le filemu o le ola mo le tagata e teu vine ma oso ai le togavao.

O Roses Roses o fugalaau matagofie ia. O le ituaiga Sim Salabim e faʻamamafa ma le matagofie. O le maoaʻe o fausaga o tumutumu e manaʻomia le gauai ma le tausiga. Tausia o se rosa o se mailei.