Laʻau

Chubushnik ma Jasmine - o le a le eseesega

I le tele o togalaau togalaau e mafai ona e vaʻavaʻai ai i se laau teuteu teuteu, lea e ufiufi i fugalaau manogi paʻepaʻe paʻepaʻe. E masani lava ona taʻua o jasmine pe talitonuina o se ituaiga ituaiga laau lenei mai le aiga e tasi. O le mea moni, o lenei togavao masani o vaomatua o se taufaaleaga. O le eseesega i le va o nei laau e lua e tele. O le iloaina o le mea e taua tele, aua o ituaiga taʻitasi e iai manaʻoga taʻitoʻatasi mo le tausiga ma le faʻatupulaia o tulaga.

Jasmine poo Chubushnik - o le mea masani e tupu i le atunuu

Atonu e le mafai ona ia vaʻaia Jasmine i se fuafuaga patino i se mea i Rusia Tutotonu, i Urals poʻo le itumalo Moscow. O le vao e aofia ai le aiga o Maslinov ma e matua manaia lava. O lenei laau toto e na o vaʻalo i le vevela po o le sami, e le mafai ai ona i totonu o le lauʻeleʻele i Lusia.

O se ituaiga togalaau masani a Jasmine

Chubushnik o le aiga o Gortenziev ma e itiiti le faigata i le tau. O le a faʻaleago le aloiafi i le malulu ma vave ona toe faʻaleleia. O le mea lea, i le vaʻaia o se laau manogi matagofie i luga o le isi nofoaga, e mafai ona e mautinoa o se tasi lea o ituaiga o taufaaleaga.

O le a le eseesega i le va o Jasmine ma tauemu

Chubushnik (jasmine) - totoina ma tausi ile fanua

Ina ia faʻatusatusa nei laau totō, e tatau ona e gauai atu io latou foliga vaaia, aemaise lava le fugalaau ma le maota i le natura. I nei mea uma, o le togalaau o Jasmine (tamaʻi mamoe ula) ma le Jasmine moni e matua ese lava.

Faʻamatalaga

E faigata ona fai atu o Jasas ma Chubushnik e talitutusa, ma o le eseesega o le a vave ona vaaia i se suʻesuʻega vavalalata. Vagana ai, o loʻo i ai se vavalalata tutusa i le lanu o fugalaau ma le manogi e sau mai ia i latou. Afai e te iloiloina ma le totoʻa faʻamatalaga auiliili o laau taʻitasi ma faia se faʻatusatusaga o masalosaloga o loʻo i ai se eseesega, o le a leai se faʻamatalaga.

TaimiMoemoeJasmine
Faiga faʻamalosiTuʻu. O le laupapa e mausali ma malulu.E mafai ona feaei, faʻailoga pe faʻatu.
FaʻatauI palupeni talavou, lauulu, ma le matua, e aliali mai le lanu enaena ma foliga mai o le peeling.E i ai pea lanu lanu meamata.
Pepa foligaLanu uliuli, lanu ma sina laititi. E foliga mai e le lelei le foliga pe fai sina uumi.Lulu lanumeamata, manaia. E foliga mai o le foliga, e vavalalata i le pito ma se pito i luga.
Sue le maualugaVaria mai le 1 i le 4 mita, faʻalagolago i le ituaiga.E le silia le 3 mita.

E pei ona mafai ona iloa mai le laulau, i fafo o nei laau toto e eseese uma lava. O le eseesega i le va o le ulagia ma le jasmine e mafua mai i ni tulaga o le fausaga o laulaau ma lala, faapea foi ma se ituaiga eseese o le tuputupu ae.

Jasmine o se mea

Taua! I lalo o tulaga masani, o le Jasmine e masani lava ona tupu e pei o se fetolofi po o le aʻeina o vine, ma o le ulagia o se laau e pei o laau.

Fuga

O se faatusatusaga o uiga o fugalaau ma uiga fuga o Jasmine ma chubushnik o loo faailoa mai ai foi le tele o eseesega i le va oi latou. O fugalaau e matua ese lava i foliga vaaia, ma o le manogi o misa e le mafai ona faatusatusa i le manogi manogi o Jasmine.

O le faʻatusatusaga o le laulau e fesoasoani e sili atu ona manino le vaʻai i eseesega.

FeʻauMoemoeJasmine
VaitaimiE pe tusa o le masina mai ia Iuni ia Iulai (o le taimi e faʻatatau i le tau).E fuafua i le eseesega, o le vaega muamua e mai ia Mati ia Iuni, ma o le faaiuga e mai Setema ia Oketopa. O le umi o le tupu aʻe e 2-3 masina.
Fugalaau fugalaauO mea faigofie e tasi le laina o petals, terry ma semi-double o le tele. Tele, aoina i le racemose inflorescences. I le ogatotonu o le fugalaau e tele ni lanu samasama. O le lanu e masani ona paʻepaʻe, i nisi ituaiga e ono i ai se lanu samasama po o le paʻu.I luga o le eletise o loo i ai i luga o le eletise o loʻo i ai ni peti tetele i le laina e tasi. Inflorescences i le foliga o le corymbose. O le numera o sima e amata mai le corolla e lua ma e le toe iai. Valivali o fugalaau e mafai ona sinasina, samasama po o le piniki.
SmellO nisi ituaiga e le manogi i le taimi o le fugalaau. O eseesega o fugalaau manogi e eseese lanu o manogi, o nisi o mea e foliga mai o le jasmine.E sili ona lelei le manogi manogi, malosi tele. E mafai ona e sosogi manogi pe a uma le la.

Ma le isi, e mafai ona e faʻamautinoa o le jasmine ma le ulagia e matua ese lava.

O fugalaau Jasmine e ese tele i foliga vaaia

Faʻalogo! I le faaopoopo atu i ai, e le mafai ona faʻalogo i le manogi o fugalaau jasmine i le ao, ma e faʻafefete le tagata ulavale i soo se taimi o le aso. O le taimi lenei o se mea taua tele mo le fuafuaina o le avea ma sui auai o se laau i totonu o se aiga patino.

Nofoaga

Jasmine ma Chubushnik o loʻo maua i le vao i luga o konetineta eseese. E sili atu ona lelei i le nofoaga ae faʻapea foi i tulaga tau fetogi.

Chubushnik e mafai ona maua i Europa, Amerika i Matu ma Asia i Sasae. E matua tupu lelei i luga o le ea ma e masani ona faʻafefe i le malulu.

Jasmine e sili atu ona faʻaogaina. O le tele o taimi e maua ai i atunuu o Sasaʻe Tutotonu, faʻapea foʻi i South and South-West Asia. O lenei laau e fiafia i le vevela poʻo le vateatea. O lenei mea o loʻo faʻamatalaina ai le mea moni e faapea, i Rusia, e na o totonu lava o le falemalama poʻo le faʻatoʻaga e mafai ona vaaia.

Auala e iloagofie ai le marshmallow mai jasmine e ala i faailoga i fafo

E taua tele i latou o loʻo fiafia i mea teuteu faʻamalosi e iloa ai pe faapefea ona ese le taʻitaʻesega mai le togalaau o Jasina. I nofoaga autu o togalaau, o le taufaaleaga i luga o le tau tau e masani lava ona taʻua o jasmine. E foliga mai, o le mafuaaga lea na mafua ai le le mautonu, lea na mafua ai ona sese isi faila i igoa o nei laau toto.

Jasmine shrub - pe faapefea ona foliga, ituaiga

Ina ia saʻo le fuafuaina o le fatuina o le laau e tatau ona mauaina, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa le laau ma faʻalogo i:

  • foliga ma lanu o lau;
  • paolo ma le tele o le paʻu;
  • o le foliga o le tipu ma lo latou naunau e nofo;
  • lanu, foliga ma le manogi o fugalaau (pe afai ei ai).

I le tele o tulaga, o le toga Jasmine (chubushnik) ma ona ituaiga o loʻo faʻatau atu i totonu o fale o togalaau aina ma faleoloa puao. E toetoe lava a le mafai ona maua ni fatu o le Jasmine moni i le faʻatau - e seasea lava.

Faʻalogo! O le isi faʻamatalaga atonu o le Igoa Latina o le laau, o loʻo faʻaalia i le tau tau. Afai o le upu Philadelphus o loo i ai i le faʻamatalaga, o lona uiga o le mea moni lava o se ituaiga o tauemuga.

E sili atu le faigofie ona fuafua le auai i se aiga patino e faʻatatau i se tagata matua. Faatasi ai ma le matua, o le foliga o le pupu ma le togavao atoa o le a sili atu ona faalauiloaina, ma o le paʻu e maua ai se ata lafoia.

E i ai se tutusa i le va o Jasmine ma Chubushnik

Chubushnik snowblow - faʻamatalaga, tulaʻi ma le tausiga

E i ai le tutusa i nei vaʻai, ae mamao lava. E mafai ona e faia se mea sese i le faʻamatalaga pe afai e leai se faʻamatalaga e uiga i foliga moni o le jasmine. E le foliga foliga o ia o le taufaamatau.

O uiga tutusa e aofia ai le manogi ma foliga vaaia o fugalaau. O nisi o ituaiga o Chubushnik e tutusa lelei le manogi, ae o le foliga o le faaletonu e ese lava. O le fua e taatele, ae na o le mamao lava o fugalaau o nei laau toto e ono foliga tutusa.

Ituaiga o taufaamatau

E tele ituaiga o meaʻai e faʻatauemu i luga; e sili atu ma le 20 ituaiga o meaola ua tupu aʻe pei o se laau teuteu. O nisi oi latou o nisi o mea sili ona lauiloa.

Packer Moega

E aofia ai ma le lua isi faʻaitiitiga na muaʻi tuʻuina atu e eseʻese - taupulepulega masani ma le Caucasian.

O pupuu o lenei laau toto e faʻatuina ma maualuga. I le maualuga, o le vao e mafai ona oʻo atu i le 3 mita. Faatasi ai ma le matua, e mafai ai ona fausia se pale paleni, lea e tumau pea ona teuteuina mo le tele o tausaga o le tuputupu aʻe.

O le mea autu o le ituaiga o le manogi o fugalaau. E matua taua lava le tofo o le Jasmine ma e tutusa lona malosi. E faigofie ona sese mo Jasmine sese. Fugalaau papaʻe ma se lanu auro e foliga mai vave, faʻatusatusa i isi ituaiga. O le eseese ituaiga Variegatus ituaiga e faapitoa lava teuteu.

O le tagata ulavale ulavale

Tupulaga tele ma umi o lenei ituaiga. O le maualuga o le paleni lautele e mafai ona oʻo i le 4-5 mita. O lenei laau na maua lona igoa mo le lauiloa fou o laulaau, lea e foliga tutusa i le lanu ma le lauulu enaena.

E tele lau laʻau e tafe i le pito. O fugālaʻau tetele e aoina i faʻalavelave faʻafefeteina o foliga faʻafefeteina.

Mo se faʻamatalaga! O lenei meaola e lelei atoatoa mo le fatuina o se puipui tele poʻo le avea o se siʻosiʻomaga tele i le tuufaatasiga o laau teuteu.

Goa ula

Laititi taufaʻatasi

O lenei foliga e mafai ona taʻua o le sili ona teuteu ma matagofie. O ona lala matagofie, e ufiufi i laulaau laiti, e masani ona paʻu ao latou tuputupu aʻe. O lenei mea e maua ai se lagona o nisi vaalele ma le tele.

O le togavao e fai si faʻataunuʻu, paʻu, maualuga e le sili atu i le 1-1.5 mita. O le uiga ese o ona lanu o se mea manogi e le masani ai ma ni faʻamatalaga o strawberries ma pineapple.

Laititi-taufaʻatasi-taufaʻatau

Faʻanoanoa mataʻutia

E mafua mai i ituaiga muamua o le vaomatua - ua amata ona faia i lalo o le tau vevela. O foliga o se pale matagofie tele o foliga saʻo. O le maualuga o le maualuga o le mama e 2 mita.

O fugalaau e lapoa, e tusa ma le 3 cm le lautele. O loʻo i ai se manogi matagofie.

Totoina, tausia ma toe gaosia

Chubushnik e le lelei ma faigofie ona tausi. O le a le faigata ona toto i le eleele, ma o le a sili atu le tausiga mo le fatuina o le a le afaina ai.

Faʻamasinoga

O le totoina o fatu i le eleele e faia i le tautotogo po o le autumn. Chubushnik e puipuia i le malulu, ae pe a totoina i le tautoulu e sili atu ona lelei le ufiufi o le laau aʻo leʻi amataina le kiona.

Laupapa i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. Saunia ni lua e fua 50 × 50 cm.
  2. O le pito i lalo e tumu i se alavai faʻavaivai o maʻa mafiafia ma oneone.
  3. Ua tuu le fatu i totonu o se lua ma ua salalau lelei le aʻa.
  4. Suavai ma moe i le paluga o togalaau aina ma faapalaga ma oneone.
  5. O le pito i lalo o se mea itiiti lava.

Taua! E tatau ona tuu le ua aʻa i le tulaga lava e tasi. E mafai ona e faʻalauteleina, ae le silia le 3 cm.

A uma ona totō, ona vave aʻa lea o fua ma amata ona tupu. I le taimi muamua, latou te manaʻomia faapitoa le suāvai. Ina ia faʻaitiitia le faʻaleleia o le susu, e fautuaina e mulchuli le lio i lalo o le faʻatoʻaga.

Tausiga

Chubushnik e faigofie lava ona tausi. Ua lava le faia o ni faʻatonuga taʻitasi faaletausaga, ma o le a ia faʻateleina le pale ma fuga lauulu.

O le tausiga faapitoa e aofia ai le tele o itu:

  • fafaga faʻamaʻi 2-3 taimi i le vaitau;
  • vaeluaina o le eleele pe mulching;
  • folasia o laʻei lugaga masani i le tautotogo ma le minerale i le taumafanafana;
  • taitaia le faamamaina o le tautotogo ma teuteu teuteu.

O le faʻatinoga o nei faiga faʻavae e lava lea e faʻamautinoa ai e atiaʻe atoatoa e le tagata taufaaleaga ma e le aveesea ai lona uiga teuteu.

Tofiga

O le faagasologa o le toe gaosia o lenei mea teuteu teuteu e le faigofie e pei o le tausiga. Faʻaoga auala e maua mai ai laau talavou fou e pei o tipi, faʻaleleia e ala i le taina ma fatu.

O le faʻaleleia o le auala e ala i le tipi e faʻaaogaina le tulaga masani, ae faʻatali mo le tuputupu aʻe ola e le aoga. O le totō o laau totō e tupu malie tele ma e manaʻomia ai le faʻaleleia e le aunoa.

Faʻalogo! E sili ona lelei le aʻafia o le vavaeina i totonu o se fale koli. O lenei mea o le a faafaigofieina ai le faatumauina o le vevela manaomia ma le susu.

O le toe gaosia o le meaʻai i fatu e sili atu ona umi ma e sili atu le faigata nai lo le tuputupu ae mai le vavae. O lenei metotia e seasea faaaogaina. E na o le pau lava le mea e tatau ai pe afai o le sini o le tupu aʻe lea o se mea e le masani ai o tauemuga, e le mafai ona maua.

O le faagasologa o le taina o le faavae o se tulaga masani. E mafai ona taua o le itiiti ifo o le galue-malosi, ae leai se mea tumau. E sili atu ona lelei le totō o pamu ma o loʻo malupuipuia mo le taumalulu seia oʻo i le tautotogo.

Jasmine ma Chubushnik e lua eseese laau totō. Latou te le gata i foliga vaaia, ae faʻapea foi i manaoga mo tulaga tuputupu aʻe. E masani ona maua Chubushnik i fale o le taumafanafana, ae o le avanoa e faamemelo ai le Jasmine e mafai ona tuuina atu i na o totonu o le greenhouse conditions.