Laʻau

Rosa Burgund - faʻamatalaga ma faʻamatalaga

Faatasi ai ma roses ua tupu aʻe i le vavao lelei, ua tu mai le tii Burgundy i fafo mo lona manogi manogi, ese lanu felanulanuaʻi. O le ituaiga e lauiloa o le Loving Memory, Red Cedar, The Macarthur Rose, o le manumalo, e toe lelei ona toe gaosia. O le lalelei ma le lanumoana mumu po o le paʻu o le a avea ma se faʻamaonia matagofie i luga o le saite, teuteu.

Rosa Burgundy

O le ituaiga o meaʻai sa faʻamaua i le 1981 e le au fai lauiloa iloga Kordes (Cordes) mai Siamani. O le igoa aloaia o le laau o Burgund 81 poʻo le KORgund81. O se fugalaau o le lanu o le toto na faaigoaina e faamamalu ai le vaega taua o "Burgundy", o le sa nofo i le teritori o Pomerania i seneturi ua mavae.

O le ogalaau umi e tafe mai i luga o laʻau tele ma faʻalavelave

Taua! I se taimi mulimuli ane, ituaiga eseese o le peleni o le eseesega na aliali mai: O le goto e oo atu i le 1.5 mita, o le maualuga o le Rambler, e oʻo atu i le 3 mita le umi.

Short description, uiga

O Rosa Burgundy e fausia se togavao 80-100 cm le maualuga, o loo tipi i le tele o fugalaau. O le avefeʻau o se vao vao e 60 cm. O lau o le paʻu, o le lanu uliuli i le lanu, o laʻau e lapoa, e oʻo i le 8 cm le lautele, e aoina mai i vaega e tolu o le maualuga, e oʻo i le fitu. O le aganuu o le taumalulu-malosi, alofa i le la, e manaʻomia ai i luga o le minerale ma le faʻavaeina o le eleele.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le lelei o le au faifaatoaga mafaufau:

  • e tele ma ola umi;
  • malosi manogi, o le manogi o le fugalaau e masani, tumu;
  • Rose e lelei mo le tipiina ma le faʻasolosolo lelei:
  • faapaleni gutu e oʻo atu i -35 ° C.

O le faʻamatalaga o le fugalaau o le a le maeʻa e aunoa ma le faʻaalia o mea sese:

  • o le laau e manaomia le tausia e le aunoa;
  • laʻau e mafai ona faʻaaogaina i paʻu paʻu;
  • o le a leiloloa a latou faatosinaga pe a fufulu.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O Rose Burgund e faʻaaogaina mo le nofofua ma le faʻavae vaega i luga o le fola o le fale, i luga o puipui o fale, i luga o ala savali. Faʻataʻateleina mo laʻau o le togalaau ma faʻataina o le fugalaau.

Faʻalogo lelei! E seasea ona faʻaaogaina mo le teuteuina o le puipui ona o le faigata o le tausiga. E talafeagai le tuʻuina atu avanoa avanoa i le fale.

A totoina, e taua le faʻalolotoina o le ū o le rosa

Tuputupu ae o se fugalaau, pe faapefea ona totō ile laufanua

O Rosa Burgundy o se tagata o le a le fuga i luga o eleele palapala, eleele palapala, eleele lafulemu ma lolovaia nofoaga.

I le a le faiga e tulaʻi ai

Rosa Belvedere (Belvedere) - faʻamatalaga ma faʻamatalaga

Na o faifaatoaga o loʻo galulue i le totoina o fatu, e sili ona fiafia le au fai togalaau e faʻaaoga mea e toto ai le mea e fai:

  • faʻatau fatu;
  • o aʻa ma aʻafia;
  • delenki mai le vao vao.

O le a le taimi e tau ai

O le laau ua siitia atu i se nofoaga tumau i le amataga o le tau totogo, o le taimi lava e ala mai ai le manava, o Mati-Me, e fuafua i uiga o le fesuiaiga o le itulagi. O le totoina o le Autumn e faia i le masina ao le i amataina le taimi o totoe, ia Setema-Oketopa.

Taua! E fautuaina e aʻafia le toto laau i le tautotogo, pe a iai ni maligi malulu i le taumalulu.

Filifiliga nofoaga

Mo le tulaueleele e te manaʻomia se la, vevela. Burgundy e fiafia i ave saʻo, ae o le paolo o le aoauli e talia foi.

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

Mo vaimatua i se mamao e 70 cm mai le tasi ma le isi, o pits e faia i le loloto o le 40 cm. O le palapala ua tatalaina, faʻamaoaigaina ma humus ma minerale. Ua faapuupuuina pupule i le 0.3 mita, o aʻa ua susulu i le vai mo le 2 itula.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga:

  1. 8-10 cm o le iliili poʻo isi alavai e tuʻu i totonu o le lua.
  2. O le 5-centimeter layer o le eleele ua faataatia.
  3. I le ogatotonu latou te faia se faaputuga puʻupuʻu, faʻamalosi aʻa i luga.
  4. Faʻalautele le mea e toto ai laau i le 2-2.5 cm.
  5. Faatumu le pu i eleele palapala.
  6. Ua suamalie le eleele, o le a latou oti.

O le ituaiga o fugalaau e le masani ai o le Burgundy e taua o le Ice tipi e le au Faatoʻaga Amerika i le 20 tausaga talu ai

Tausiga o togalaau

O le laau e manaʻomia ai le faʻafeinu masani, faʻaleleia le palapala, faʻamaina, teuteuina.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

Rose Blush (Susulu) - faamatalaga ma uiga o le ituaiga

O le Burgund 81 rose e mama, ae e le fiafia i le faʻavaivaia o le vai. I le tasi aso i aso uma, e susu le eleele i lalo o le aʻa, e manaʻomia le 5 lita, e oʻo atu i le 8. I le autumn, e faaitiitia le vai i le tasi i le vaiaso, i taimi timu latou te taofi ai.

Faʻalogo lelei! I aso vevela, e le tatau ona faʻasuina le rosa i le malulu.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

Mo roses, latou te mauaina ni mea faʻapitoa faʻapitoa, o le vaomatua e faalagolago ile paleni saʻo o elemene. O luga o laei e faia i le tolu vaiaso mai le amataga o le fugalaau. Pe a eli i le tautotogo, o le humus po o le faapalaga e faaopoopo i le palapala i le fua o se pakete i le 1 m2.

Taua! E amata ona faʻaaogaina faʻamaʻi i le tasi le tausaga talu ona totoina, e le muamua.

Teuina ma le totoina

I le tautotogo, pe a maeʻa le fafagu o fatugaʻo, faʻapipiʻi mama, faia faʻamaʻa, pupuni, faʻamalo faʻamalosi. I le tautoulu, pe afai e manaʻomia, ia faia se faiga. O se rosa ua na o le lima tausaga le gafa e totoina, e vaevaeina i le mavae ai o le 7 tausaga o le tuputupu aʻe.

Vaega o le taumaluluina o se fugalaau

O fale mai mea e leai ni mea e faʻaaogaina e naʻo luga o laau laiti, o le ufiufi o le kiona e lava lea mo tagata matutua - latou te punou i lalo ma lulu le lala laau.

E matagofie le laʻau paʻu i le taimi e fuga ai, e pei o laʻau uma lauti, o loʻo i lalo pito o petals

Fugalaau rosa

Terry buds, goblet-shaped, petals sina pisi, foliga fausaga.

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

Rosa Boscobel (Boscobel) - faʻamatalaga ma uiga o le aganuʻu

O le tipu vine ua sili atu ona olaola Burgund, e aunoa ma le faalavelaveina mai le amataga o le taumafanafana i le maeʻa o le malulu. O le vaitaimi o gaoioiga e amata mai i le faaiuga o Mati ia Novema; o le taimi o totoe e le taua. O Rose e faʻaaogaina mo le totoina i togalaau malulu, i le fale.

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

Mo le tele o laʻau, e tatau ona faʻapipiʻi fugalaau fugalaau ina ia leai ni pusa fatu. E lelei le tali mai a Rose i le galueaiina, laʻei pito i luga.

Faʻalogo lelei! Ole togafitiga ole togafitiga ole fomaʻi aʻo le i faia le galuega, faʻamalosi ina ia leai ni faʻalavelave o le paʻu.

O le a le mea e fai pe afai e le fuga, mafuaʻaga mafuaʻaga

Afai o le togavao e kiona, teuteu ua uma ona tipi. E tatau ona mataʻituina le eleelea o le eleele, e le totogo Burgundy pe a faʻapipiʻi le eleele. I le avea ai o se fofo i le faafitauli, o le peat or slurry. A maeʻa le eleele, faʻaputu le gaogao, o lea e manaʻomia ai le faʻasusu.

Fugalaau fugalaau

O le auala sili ona lauiloa o le faapipiiina. E le taatele le faʻapipiʻi ma le taoto.

Pe a faia

E seleseleina lauulu i le amataga o le tautotogo pe a oso le laulaau.

Auiliiliga auiliiliga

Mo suʻega filifili filifilia mai le matutua matutua mai le matutua e lua tausaga. E vaevaeina lala ina ia i ai i vaega taʻitasi vaega lua e tupu aʻe ai. Tuu i totonu o se vaifofo ma se meaola toto, pe a uma ona foliga mai o se lanu paʻepaʻe, toto i le eleele.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

O le fili autu o le rosa Burgundy 81 o ni aphids ma paʻu paʻu. Faʻaaoga vailaʻau faʻapitoa o le puipuiga o laau.

E ui lava i vaivaiga, e fiafia Burgundy i lanu susulu, fugalaau matagofie. Faatoa manaʻo le au fai togalaau e toto se ituaiga i le faitotoa o le fale, le faletua. E tatau lava ona matala, faʻaalia mai itu uma, teteʻe i se lanu malie i luma o le kiona.