Laʻau

Lemon laume - totō ma tausi i totonu o se fagu

Thyme o se vao vao o le aiga o Lamiaceae, poʻo Labrettes. Faatasi ai ma ona "aiga" o le basil, rosemary, sage, mint, lemon balm, oregano. O tagata e taʻua o laumeu poʻo Bogorodskaya vao ona i Rusia o se aganuʻu le teuteu o atigau a Virgin ma lala o lenei laau. I tausaga talu ai nei, e le aoina e le au fai togalaau i le vaomatua, ae totō lau lemoni i le togalaau o le fale.

Eseese o laume

O laume o se mea laʻau faʻapitoa. E tusa ai ma le tele o punaoa, i le lalolagi e sili atu ma le lua selau ituaiga o laumele o le vao ma e tusa ma le fa selau fale. Ole tufatufaina ole Thyme i Eurasia, Amerika i Matu ma Greenland. E tusa ma le luaselau ituaiga o laau toto na ola i le teritori o Rusia.

Thyme i se lauʻeleʻele fale o le fanua

O le laumelo sili ona lauiloa i le ituaiga o lau citriodorus, e masani ona taʻua o lemoni poʻo le lemon thyme ona o le manogi manino o lemoni ma faʻamatalaga caraway-anise. O lau lanu lanumeamata lanumeamata, ovoid pe o foliga foliga, ma se paʻepaʻe paʻepaʻe pe laʻitiiti samasama. Mo lenei lanu o laulaau, lemonmon thyme e masani ona taʻua o variegata, o lona uiga, fesuiaiga.

Thyme "lemon variegata"

O ituaiga taatele o lemonmon thyme sa faʻaaogaina i le teuteuga o moega fugalaau ma togalaau o togalaau nei:

  • Bertram Anderson - o se togavao ma lanu auro;
  • Orange Orange - ei ai fugalaau i se lanu violē ma laulaau uumi;
  • Gold Edge - e manaia manogi ma e faʻaaogaina i le kuka;
  • Golden King - o laulaau ei ai se lanu samasama;
  • Donna Valey - o laititi lanu samasama i lau o lenei ituaiga;
  • Silver Queen (siliva siliva) - fuga mai i le lanu uliuli-lanu piniki, o laulaau e laiti, siliva-papaʻe (lea na tuuina atu le igoa i le ituaiga).

Thyme History

O le mafuaʻaga o le faʻaogaina o laumeme ua leiloloa i le gasologa o le taimi. Ae o tagata Sumerians anamua mo le 3,000 tausaga BC. faʻaaoga laumei o se vailaʻau mamana malosi. I Aikupito anamua, na faaopoopoina i ni fofo i le taimi o le mumu o mumumu, i Eleni anamua, na latou faaleagaina ai malumalu ma fale e tuliesea ai agaga leaga. O Roma na taʻua o laumusmus, ua faaliliuina moni lava o se "mea manogi, mea manogi," e faamamafaina ai ona mea faapitoa faapitoa.

Vaʻalele Ampbic - Vaʻaina, Toto ma Tausia

Faʻafetai i le tele o ona uiga aoga, na manumalo ai loume i Europa i le 11-12 seneturi. Ua taʻua o ia i togafitiga faafomaʻi uma, o se masiofo faaaloalo - o le tupu e masani lava ona faaopoopo i lona igoa. Na faʻatagaina o ia i mea faʻatauvaʻa lea e faʻatupuina ai le lototele, ma le malosi e faʻamalolo ai mai le afaina o iniseti iniseti.

Faʻalogo lelei! I le aluga o taimi, o le lautele o lau thyme ua matua suia ma faʻalauteleina.

Ole Tautua i Laumei i le Aso

Lavender i totonu o se fagu - tausi fale

O lau ituaiga o laʻau o loʻo atinaʻe nei i le tele o atunuu. O tagata faʻaoga Oeme e fiafia i lenei laau i uiga nei:

  • e avea o se oloa gaosia oloa - e avea o se taimi e faʻaalu ma faʻasaoina;
  • mo togafitiga faʻapitoa ma le faʻaaogaina o vailaau faʻaonaponei;
  • e pei o meafaitino mataʻetaʻe mo le gaosiga o mea faʻamalosi;
  • mo faamoemoega faapitoa - mo le tuuina atu o le suauu taua;
  • e pei o se mea teuteu - i fugalaau mo togalaau, togalaau, togafiti a le tagata lava ia.

Peʻa iʻa

I le kuka

Faʻafeiloaʻi lou finagalo e faʻaaoga fale-kuka e avea o se taimi e faʻavasega ai:

  1. O fualaau ma lau laʻau e tuʻuina atu ai ipu o se manogi manogi lelei ma se tofo malosi. Laʻau fugalaau po o vine iti e tuʻuina i soupeti, salati, ipu fualaʻau, pi ma pi.
  2. E masani lava, o kuka e fiafia e galulue ma ni lala o lemoni fou na filifilia, ae afai e le mafai, e mafai foi ona e faʻaaoga lau lau. O le sipuniti o mea manogo o le a suitulaga lelei i se sipuni sipuni o lau mea fou.

Faʻalogo lelei! O le susulu o lemoni e sili ona tele e faalagolago i le tikeri o le matua o le laau i le taimi o le aoina.

  1. O loume e lelei mo ipu o aano o manufasi, aemaise lava le gaʻo, e lelei tele i fusi ma le sisi, faʻapea foʻi ma moa ma iʻa, faʻamalosia lelei le latou tofo.

Mo le faasaoina

O Thyme o se togafitiga lelei masani, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina mo le sauniuniga o vaʻavaʻa ma meaʻai faʻaopopo, e taua o le faʻalauteleina o le ola o oloa. O le tele o faletalimalo e faaopoopo lau lau i le piko o kukama ma tamato - o laulaau fou o thyme tuu atu i le vasa faapaleni se tofo faapitoa ma se sogisogi. Latou te naunau e faʻaaoga laulaʻau o le uaina o le uaina o le lemon - o sina vaega itiiti o laulaau fou e maua ai le inu o se mea faapitoa faapitoa ma le manogi o lemoni.

Mo mea lelei

O mea aoga o lau suāuu taua e masani ona faʻaaogaina i le gaosiga o le tino. O lou suauu ua faaopoopo e avea ma manogi i fasimoli o le fale, lipstick, creams, toothpaste ma oloa taele. O suauu taua o loʻo i totonu o laulaʻau ma gaʻo o laumela, e ala i le paʻu o le paʻu o le a lilo i totonu o le tino, faʻamalolo ai.

Faamalologa meatotino

O phytoncides o le laau o loʻo i ai se aoga aoga i le tino o le tagata, o laume ua faʻatagaina i mea faʻasaina ma antispasmodic. I vailaau masani, e faʻaaogaina i togafitiga o:

  • malulu;
  • fatu fatu
  • respiratory and nervous systems;
  • tigā
  • faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi;
  • tiga o le tino.

E i ai foi sona aafiaga faʻapitoa ma faʻamoemoe. Tea ma lau calms, faʻaleleia lagona, faʻasalaga le vaivai o aso. I le faʻaaogaina i aso uma, faʻaaoga infusions ma teuteuga. O tagata fomaʻi faʻapitoa e naʻo le vaega terrestrial o le laau, faʻapitoa o laʻau ma tumu ua tumu i le suauu taua. O le suauu ua maua i le maualuga o le antimicrobial ma le antifungal uiga, e faʻaaoga i fafo, faʻaaoga i le aromatherapy. O lou extract extracts e faʻaleleia le pipisi ma faʻateleina le gaʻo vave. E tusa ai ma le togafiti o togafitiga, o le suauu e tauva manuia ma tauvaga ma meaʻai.

Thyme Infusion

Thyme Care i le Fale

O lou lamon-smelling variety aureus, e taʻua o Aureus i le Rusia, o loʻo maua atili ma sili atu ona taʻutaʻua i le faʻaleleia o aiga. E le lelei le laʻau, o le toto o le lemon-smelling yourme planting and care of lemon varieties does not require much effort, o aoga o lea mea e manino.

Lili i totonu o se ulo - tausia fale

Thyme o se laau e le lelei, e lagona lelei i totonu o se fale i totonu o le fale. O le aʻa o le thyme o se mea papaʻu, o lea e mafai ai ona tupu i totonu o mea papaʻu.

O lou faʻatoʻaga i le fale e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa o le taofia, e le faigata ona tausia. A uma ona totoina lou lau i totonu o se ipu, e naʻo le tausiga o le fale e manaʻomia ai le usitaia o nai tulafono faigofie e faʻatatau i aiaiga:

  • manaomia le vevela ma le susu;
  • malamalama atoatoa;
  • faʻatau ma faʻasusuina lelei;
  • manaʻomia le palapala ma luga o laʻei.

Lafoga ma le susu

I le natura natura, o lau lau e le tupu i nofoaga matutu ma avanoa, e matua vevela i le vevela vevela. I tulaga o le faʻaleleia o fale o lenei laau vevela, o le laasaga o le vevela ma le faʻamafanafana e fautuaina:

  1. O le mafanafana lelei o le:
  • i le taumafanafana - i le va o le 18 i le 22 tikeri, maualuga - 25 tikeri;
  • i le taumalulu - mai le 6 i le 13 tikeri.

Faʻalogo lelei! O le manogi o le laʻau manogi e fefefe i le malulu malulu, pe a mavae sina paʻu o le vevela i le 5 tikeri, e magoto le vao.

  1. Thyme e le o se mea e manaʻomia tele i luga o le tikeri o le susu, 70-80% ua matua "faamalieina". E masani lava, o le ipu vai e tuʻu i autafa o le fagu fugalaau ina ia fesoasoani le susu e susu ai le susu i le tulaga manaomia. Mo le faʻaleleia atili o foliga vaaia i le taumafanafana, e fautuaina e faʻaalu pe a faalua pe faalua i le aso le laau i le vai mai se fana masani. O le vao o le a sili atu ona faʻalautele.

Thyme i se ipu

Malamalama

O loume e fiafia tele i le la ma tuputupu ae i luga o mauga pe i le laasaga o openpe ua tatalaina i le susulu o le la. I totonu o le falemautotogi e manaʻomia lona tuʻuina atu o le malamalama mo le itiiti ifo ma le 6 itula i le aso. Le leai o se faʻamalama e totogi e faʻapitoa faapitoa. I totonu o le paolo, o le laau ua mamae, o uaua ua taoto, ua leiloa le manogi.

Faʻasalaina ma faʻaleleia

O loume ua fesuisuiai e faʻamago ai le eleele, o lea e faʻafefeteina ai le suavai lelei mo ia:

  • i le taumafanafana - i aso uma i ni vaega laiti o vai malulu ma puipuia lelei, pe sili atu i aso uma 3;
  • i le taumalulu-taumalulu - faalua i le vaiaso.

Taua! Tou te le fiafia i le susu o lou susu.

Talu ai e le manaomia le suavai o le palapala ile suamalie, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le suavai i aso taitasi.

Soʻo ma luga o laʻei

O laumela e tupu lelei i le malamalama, eleele vevela. A oʻo ina toto lau lau i totonu o se fagu i luga o se fagu, o loʻo fautuaina laʻau mo le totoina:

  • faʻatau le ituaiga eleele "Mea uma mo le cacti" faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le eleele lanu uliuli i le fua faatatau o le 1/3;
  • tuufaatasiga o le eleele atoa e palu faatasi ma le 1/3 o le oneone lelei;
  • o se paluga o peat, turf land ma oneone i vaega tutusa.

Faamatalaga faaopoopo! E le mafai ona faʻaaogaina lauʻeleʻele palapala e mafai ona faʻaogaina ai alavai e le mafai ona faʻaaogaina mo laume.

Oe mafai ona fai e aunoa ma ni faʻamalosiga faaopoopo, ae afai e faʻamaʻi tasi i le masina faʻamalolo vai, o le a le leaga. Laʻei pito i luga faʻatasi ai ma ni nai faʻafitauli o meaʻai-minerale e fautuaina mo na o le vaivai o laau toto.

O le fuālaʻau laumoni

O le taimi vavalalata o Thymus citriodorus e aofia ai masina uma o le taumafanafana. O fugalaau o lemonmon thyme e mai i le lua-lipped type, o le faʻatalanoaga o loʻo faʻaalia i uiga nei:

  • lipine pito i luga, e lua nifo, paʻu i luga;
  • o le pito i lalo e lautele, ma le tolu nifo i le pito i luga, afifi lalo ifo.

Lua fugalaau fugalaau lau

O fugalaau o le laau e ese mai le lanu ma le laiti, e valiina i ata eseese: mai le sinasina-paepae i le viole, e fuafua i le eseesega. O fugalaau e faʻaputuina i luga o le pito i luga o pito. O ipu o inflorescences e vaʻititi-logo-foliga. I le amataga o le tautoulu, o tamai fasipepa e iai fualaau e fa o fualaau aina taitasi e aliali mai i luga o nofoaga o mea vaivai.

Faʻalogo lelei! E leai ni suiga faʻapitoa i le tausiga i le vaitau o le vavalaʻau, ae faʻamaonia e le au fai togalaau togavao le tipiina o le laau i le pito i luga o le fua.

Faʻasalaga Loume i le fatu

Faʻaauau i fatu e faʻaaoga pe a talafeagai e maua mai ai fatu e pei o le totoina o mea. E faʻapefea ona tupu lou lau ma le rosemary mai fatu i le fale? Florists fautuaina:

  1. Afai e te manaʻomia lau lau ia fuga i se tausaga o le totoina i luga o le eleele, ona:
  • e tatau ona toto fatu i le fale;
  • o le totoina o le vaitau ua maeʻa le autumn.
  1. Afai o le taimi o le vaovao o le vaovao e le faʻaaogaina, ona faʻapenaina lea o le totoina i le amataga o le tautotogo. A o le toe totoina i totonu o le eleele, o le a maua e le fua le taimi e ola ai ma malosi atili, ae o le a totogo na o le tausaga e sosoo ai.

Sola filifilia mo le totoina o fatu

E sili ona lelei le totoina o fatu o laumela i totonu o se faʻafefiloi o le eleele ua maeʻa saunia poʻo le eleele mo le tupu aʻe o cacti. I le faʻafefiloi palapala eleele ua faʻaopopo 3 vaega volumetric o le chernozem.

A faʻaaoga le eleele togalaau, o vaega nei e faʻaopoopo i ai i ni mea laiti:

  • vaʻa lelei le oneone;
  • efuefu;
  • eleele lanu uliuli.

Tulafono mo le totoina o au fatu i totonu o se ulo

Mo se laau e pei ole thyme, totoina o lemoni fatu i totonu o se ulo e faia e tusa ai ma algorithm lautele:

  1. O se fagu fugalaau poʻo isi pusa e iai le maualuga e le sili atu i le 5 cm le filifilia.

Pots mo le totoina o fatu

  1. I le pito i lalo o le ulo, o le 1-3 cm le mafiafia o le lapoʻa ole lapoʻa ole lapoʻa ua lafoaʻi, ua tuʻuina atu i ai le vaega o se alavai. Faʻalauteleina le laulau, paʻu po o le piliki piliki mumu. Ole pu faʻavaivai e tatau lava ona tuʻuina atu le tele o le vai e pasia ma e le faʻafefeteina ile eleele.
  2. O le palapala palapala ua sasaaina i totonu o se ulo ma faapipii.
  3. Totoina fatu laau. E tatau ona manatuaina o lau fatu lauitiiti o le lūlūina o fatu i le eleele faʻapitoa i le taimi e le talafeagai. E tufatufa lelei i luga o le eleele ma faʻafefeteina i se palapala eleele e oo i le 1 cm le mafiafia.
  4. Aʻo le i oʻo mai le uluaʻi fua, o le eleele o loʻo faʻamaluluina mai i le pulu moli, ma ia mautinoa o le palapala e masani ona susu.

O faʻafitauli faʻafitauli i le tuputupu aʻe o lou lau

I le faʻaleleia o laau i lalo o le fale, o faʻataʻitaʻiga atoa o le natura masani lea latou te tutupu ai e oʻo mai i luma. O le le tausisia o lenei manaoga e tau atu ai i taunuuga faanoanoa mo le laau. Mo le totoina o lou lau, o le totoina o lemoni o lenei faatoaga e mafai ona o mai faatasi ma faafitauli nei, o mea autu ia:

  1. Le lava le moli, na mafua ai ona aʻafia fugalaau fugalaau. O laʻau o le vao e paʻu. O le matagofie o le apili o le vaomatua ua leiloloa ona o le le lava o le laʻau fefiloi.
  2. Lafoaia o le eleele, e mafua ai ona totoina faʻamaʻi.
  3. Faʻaauau le tausisia o le puleaina o le vevela. Pe a paʻu le vevela, e mate le tui o le thermo.

O lou maʻi

Thyme e mafai ona aʻafia i maʻi faʻaleagaina lea e aʻafia ai eletise ma aʻa o le vao.

Faʻalogo lelei! O le mafuaaga autu e manatu o le suavai o le eleele e afua mai i le faaumiumi o timuga ma timuga po o le soona inu o laau i totonu o ipu.

Vaʻaia o laume

O le masani masani faʻaleagaina o lau lau laau i luga o le laufanua togalaau aina o le lapisi lea e mafua mai i le gao rust. E afaina ai le palapala i vaega o le va o laume: laulaʻau ma pana. I totonu o se togavao faʻamaʻi, o le faagasologa o le photosynthesis ua faʻalavelaveina, ua le toe aoga le laʻau, ua faʻaitiitia le alualu i luma. Afai e te le tauina le faʻamaʻi, ona salalau atu lea o le afu i le laau atoa, lea o le a mafua ai ona mago ma oti. O se mea iloga o le lapisi o le i ai lea i vaega na aafia o le pustule ova mumu (tubercles-vesicles), lea e vevela ai spores o le fuga-pathogen. A oʻo mai ni pulou mai pustules, e sasaa mai spores i le siosiomaga. I fafo, e foliga mai o le lapisi vavae ese.

Thyme, tuputupu ae i nofoaga nofo ai, e le maua ai le ele. Ae peitai, ei ai tulaga peʻa, a uma ona tuʻuina i luga o se faletusi i tafatafa o se laulaʻau ola maloloina o se vailaʻau faʻamaʻi mai le togalaau, faʻapena ona oʻo atu se faʻamaʻi pipisi.

Thyme

<

Thyme Root System

O le tele o ituaiga o meaʻai e mafua mai i aʻafiaga o aʻa o laume, o le taunuuga o nei:

  • pala o aʻa o le laau;
  • faʻamaina o le eletise ma mulimuli ane oti maeʻa le laau.

O le pala o le pala e tutusa lava le lamatia mo laume, lea e tupu i luga o le eleele, ma mo le fale, ona o le tele o le susu ma le vevela e sili atu i le 20-25 tikeri o tulaga lelei ia mo le atinaʻeina ma le malosi o le toe gaosia o maʻi afaina.

Thyme Pests

E le mafai e toleniga faʻatoʻaga ona faʻafeiloaʻi le manogi o lemoni o lau lemoni. E ui i le vaivai o le togavao o le faaleagaina e mafua mai i iniseti nei:

  • Aʻai e 'ai fualaau suamalie;
  • Laʻei lag na taia le eleele;
  • O se vevela, ma tuu ese ona aʻa i fugalaau ma 'ai ni meaʻai;
  • Se moa vao, o ana anufe e 'aina se laulaau o laume;

Moli vao

<
  • O le apogaleveleve e miti, ma vavalalata i le afaina o vaega uma o le laau.E mafai e tagata taʻitoʻatasi faʻaputu ona mafai ona vave faʻafefete le gutu o le vao atoa.

O lenei mea i le vao vao e foliga mai o se laau laʻau mama. E ala i taumafaiga a tagata fai togalaau, faʻatoʻaga, tele ituaiga o thyme faʻaalia ma le lanu muamua o lālā ma fugalaau. I le taimi lava e tasi, o lau togalaau sa taofi pea ona uiga aoga uma, avea ma fomaʻi fale, fomaʻi poto faapitoa, ma se fomaʻi.