Svetlyanka

Auala e taulimaina ai meaola faalafua ma faamai o viburnum

O Kalina e lauiloa uma e pei o se laau, lea e maua mai ai ia i tatou fua ma mea faʻamalolo. Ae o Kalina e masani ona osofaia faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Latou te tuʻuina atu ia te ia le tele o faafitauli: latou te 'ai ma faʻaleagaina laulaʻau ma fugalaau, e afaina ai le tele o le seleselega.

Viburnum pests ma le auala e taulimaina ai

Viburnum laʻau lau

O pusi laʻau e mafai ona faʻaumatia uma le totoina o vao viburnum, ma o le tau faasaga i nei mea faʻavevela e matua faigata lava. O le toatele, e foliga mai, e tatau ona latou iloaina, o lea o le a matou taʻu atu ai ia te oe se metotia lelei e taulima ai laulaau lau.

I le popofou o le tautotogo, lauulu lanu uliuli ma se ulu uliuli. Latou te nonofo i lalo ifo o le laupepa, ma e matua faigata lava ona luluina, aua latou te pipii mau i ai. O nei meaʻai e matua taua lava. I se mataupu o aso, e mafai ona latou sosolo le tele o lau. Ona latou paʻu ai lea i le palapala ma i se taimi mulimuli ane, latou te togitogi ai i ni lanu samasama-lanu-afa senitimita. O le taimi nei latou te nonofo i le pito i luga o laʻau ma faʻaauau pea ona latou faʻamalosi ma le maelega. E oʻo i le tautoulu viburnum, e aʻafia i laʻau laʻau, e toetoe lava leai uma. O lea ituaiga o laau e le o sauni mo le tau malulu ma e mafai ona galo.

O fafine latou te tosoina le paʻu i le lua millimeters loloto, e mafai foi ona latou faʻaoʻo luga o fafie. E oʻo i le 25 lanu mumu samasama o loʻo tuʻuina i le pu. A maeʻa le tamaʻitaʻi, ona faʻamaufaʻailogaina lea o le faamoega i faalilolilo o le tino, faʻafefe i le lanu o le paʻu. Ae o masini e mafai ona iloga e ala i a latou foliga faʻapitoa. O nisi oi latou e faatulaga ni oaga i petioles o pulumu tetele. O se taunuuga, o le seleselega e paʻu malie. E oʻo atu i le autumn, e tupu mai i le taumalulu i lalo o le togavao o viburnum.

E i ai se auala faigofie e puipuia ai Kalina mai isi faʻaleagaga leaga o laʻau. I le taimi o le tele o foliga o vao i le ogatotonu o le taumafanafana, e tatau ona lūlūina i latou i le vaveao, i taimi o la latou gaioiga aupito itiiti, mai le laʻau i palanikeke. A uma ona aveeseina i totonu o se pakete vai ma sasaa ese. Taumafai e faʻatino lenei taʻaloga aʻo leʻi amataina le vaitaimi o le foafoaga.

Matou te valaau foi i togafitiga faʻamaonia faʻapitoa mo meaola faalafua i Kalina. I le amataga o le tautotogo, pe a le o tele tele lala o viburnum i laulaau talavou, e mafai ona e tipi pito i luga o lau, pe a mafai ona vaaia fuamoa. Otioti fasi fasi pepa ona manaʻomia loa lea ona mu. Afai e siaki lelei mea uma ma faʻaaogaina, ona oʻo mai lea o le tausaga fou o le a le maua ai ni upega fou.

E taua! Aua e te tuai ma le teu. Le ave i luma o lau muamua. O lenei metotia e matua le afaina i laau viburnum, ma e mafai e soo se tasi ona faʻaaogaina.
O nei meaola faalafua viburnum e le maluelue i Karbofos. O lona sefulu pasene o vaifofo e tatau ona sosolo i luga o vao ae leʻi tupu. I le vaitau o le tuputupu ae, e tatau ona togafitia le laau i le afu o pepa vevela po o tamato.

Kalio o le moa

O lenei meaola e pei o se anufe o se lanu uliuli-lanumoana poo le lanumeamata-olive ma le samasama i luga o itu ma ufiufi i lauulu lauulu. O lona ulu e lanu enaena. O anufe e pipiʻi i le tautotogo e 'ai le tumutumu pe a amata ona amata mai lau. Latou te ufiufi i latou i pusi ma tuʻituʻi i totonu o pou. E oʻo atu i le ogatotonu o le taumafanafana, e amata e pupillus le pupation i nofoaga o lona fafagaina. I le tele o nei mea, o lenei meaola e toetoe lava a maeʻa ona maua viburnum, lea e aʻafia ai le seleselega mulimuli ane.

O le tauivi ma le laumei ua faaitiitia i se faigofie faigofie o le faapotopotoina o nusi o anufe ma lo latou susunuina mulimuli ane. Aʻo leʻi fuga, e tatau ona togafitia Kalina ma le Nitrafen paʻu. O le 60% faʻafefiloi e sau mai se pakete vai faʻatasi ma le 250 grams o mea faʻaopopo i ai. I le vaitau mai le paʻu o le pua i le foliga mai o pupuʻu, e tatau ona togafitia togavao i le 10% Karbofos solution.

E te iloa? Ua leva ona vaai le au Slav i Kalina o se faailoga o le talavou, matagofie ma le agaalofa. Mo le mea moni e fuga mai i fugalaau paʻepaʻe, na taʻua o le faʻaipoipoga.

Kalina ma honeysuckle gav midges

O nei meaola faalafua, e ese mai i mea na muamua atu, ia "taumamafa" i fugalaau o le laau. O loʻo i ai le paʻepaʻe paʻepaʻe, ma o le lanu moana e mumu. Latou te tosoina i le pito i luga o le palapala, afifi i totonu o le koko o pusa. O le vaeluaga o tagata matutua o loʻo galulue i le amataga o le fugaina o tumutumu. O fafine e tuʻu fua i totonu o pupuʻu. E amata ona atiaʻe ai i luga. O le iʻuga, o le a faʻavaivaia ai le tino, faʻalautele le lapopoa, redden ma fulu. O le corolla e sili atu ona mafiafia, o le pistil ma stamens ua tuai i le atinaʻe, ma e le tatalaina fugalaau. Gallicus na o le toatasi le fanau.

O fua e faʻafefe ai nei mea faʻamaʻi o loʻo faʻamalo le eleele i le amataga o le tautotogo ma le maeʻa o le tau. Aʻo lei oʻo i le taimi o le tupu aʻe, viburnum e tatau ona suʻeina i se vaifofo o Karbofos i se fua faatatau o le 10%.

Green Green Swan

O lenei meaola o se manulele samasama-lanumeamata ma se lanu uliuli i le tino ma le lanu e tutusa ma specks. E na o fugalaau na te faaleagaina, e togi ai a latou ovaries. Ina ia aveesea le mata o le lau, vibiaum e sosolo i se solution 10% o Karbofos.

Honeysuckle Spiky Sawfly

O le tootoo o lenei otaota ei ai le tino olive ma laina e lua o vao tuitui paʻepaʻe. O le pito i tua o loo valiina i le paʻu po o le sulu. O itu o le larva leo e lauulu le lanu, ma o le ulu e samasama. Latou te taumalulu i luga o palapala papaʻe, ma pupate i le tautotogo. E aliali mai tagata matutua i le vaitau o fuga o lau laau ma e mafai ona faʻalelei Kalina ile lavalava.

O le tauiviga ma fogisi e amata i le tautoulu ma le maeʻa maeʻaina o le eleele. Ma le isi, e tatau ona e ulu atu i fualaau mo viburnum: 10% o le fofofos ma le wormwood decoction, lea e sosolo i le viburnum muamua ma pe a maeʻa.

Black viburnum aphid

O le aphid adults i Kalina e tuu ona fua i luga o le paʻu latalata ane i fatugaʻo. Laʻau o le lumanaʻi i le tau malulu iina. O le faʻaalia i luga o le malamalama, latou te agai atu ai i laupepa ma suʻeina uma meaʻai mai ia i latou. O se taunuuga, o laulaau e amata ona sosolo, ma le vailaʻau o le vailaʻau o le pala. I le amataga o le taumafanafana, o faʻalavelave faʻapitoa e faʻaalia ma ni apaau e totō ai laau fou. I Aokuso-Setema, ua tapunia le taamilosaga - ua maua mai e le aphid uliuli se isi fanau, lea o le a toilalo.

O lenei meaola e mafai ona faimalaga, ae ola faapitoa i Kalina. O le Blackfly o loʻo i ai ni taumafaiga faʻapitoa e faaleagaina ai vao laiti. Black Kalina aphid e mafai ona faimalaga, ae ola na o Kalina. Faʻasalaga faʻaleaga, e faʻaleagaina ai vao laiti. I le vaitau o le tuputupu aʻe, viburnum i aphid e atiina ae ai le tele o augatupulaga.

E masani ona mafaufau le au faifaatoaga i le auala e aveese ai aphids i Kalina. Ina ia manumalo i le Black Kalina aphid, e tatau ona e tipi ma faʻaumatia le tuputupu ae, lea e taatele i aʻa. E i ai ni meaola faalafua ma tuu fuamoa aʻo leʻi taumalulu. Ina ia faʻaumatia aphids, e mafai ona e tamomoe i iniseti aoga e fafaga i ai. O nei mea e mafai ona ufiufi ai laʻau ma pulu o mata o le auro, tamaʻitaʻi.

A o leʻi fuga mai le pulupulu, togafitia le mama ma le Nitrafen paʻu i le faʻamamafa o le 60%. Fesoasoani lelei e faʻaumatia aphids sauniuniga o togalaau: faʻafefeteina o pateta, tinini pepa poo vaifofo o fasimoli.

E te iloa? Kalina o se laau e masani ona fenumiai ma se laau, aua o lona maualuga e mafai ona oʻo i le lua mita.

Chelkovaya moth

O le moth larch o se pepe lele ma se apa apa e le sili atu ma le 10 mm. O lona tino sinasina ua ufiufiina i fuaila susulu. Laʻau moth i le tele o le sili atu i le afa inisi le lanu moli-lanu enaena. E faia e le anufe se ufiufi mo ia lava i le tulaga o se mataupu e tusa ai ma le telē o le tamaʻi povi ma le tauvaga iina. I le tautotogo, e fafagaina i luga o laʻau viburnum, ia Iuni o tamaiti aoga ma ia Iulai o le a avea ma pepe, lea e tuu ai ni fuamoa. I le tau mafanafana, e oso mai ai anufe mai fuamoa.

I le tau faasaga i moth deciduous moth o le a fesoasoani i le isi vaipuna togafitiga mai meaola faalafua - totoina viburnum i le vaitaimi o le puleaina o vine. I le taumafanafana, e tatau ona faʻaaoga Fufanon, Aktellik, Komandor, Iskra ma Inta-vir.

O faʻafitauli autu o togafitiga o viburnum

O faʻamaʻi pipisi e mafai ona aʻafia e mafai ona faʻaleagaina i lea tausaga ma lea tausaga, ma o lo latou numera o se mea mataʻina. O le faigata o le sailia o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, e tusa lava pe faʻapitoa ma suʻesuʻega, e matua faigata lava. E mafai ona faia naʻo le tasi le faʻatautaiga lautele e faapea ua tupu se osofaʻiga a se laau, pe a oʻo mai pine po o fasipepa i ona lau e ese mai le lanu faʻalanatura.

E te iloa? Kalina o se mea sili ona matagofie o le meli. E fesuisuiaʻi e maua ai le tele o nectar.

Mealy dew

O laʻau Viburnum e seasea aafia i lenei maʻi. O lenei ituaiga o galo e afaina ai viburnum i le tau vevela, pe a timu ma malulu. E naʻo le taimi e tulaʻi mai ai tulaga mo le matuuga o pores. Ina ia aveese faʻamaʻi le lelei, e tatau ona e faia sauniuniga nei mo Viburnum: "Puluvaʻa", "Manua" po o le paʻu-soap solution. I lenei tulaga foi, o le efuefu laupapa, lea ua faʻamamaina ai vaega o koala, fesoasoani. E tolu kilokalama o le efuefu e manaʻomia ona faʻatumu se pakete vai vevela ma faʻamalosi i aso e lua. Togafiti Kalina i le paʻu palapala i faalua i le masina.

Lanu mata

I luga o laʻau o viburnum o loʻo i ai ni lanu uliuli o foliga eseese ma se pito sili ona lanu enaena po o le lanu violē. I lalo ifo o le laulaau, o lanu o le eleʻelea olive. E oʻo atu i le masina o Setema, o le pogisa o le fua o le suamalie e amata ona fai i luga o le tino maliu. Ona paʻu ai lea o mea, mago, ma le ogatotonu o ia mea ua paʻu'ū.

O le tauivi o le vaʻaia e faigofie. O laulaʻau uma e aʻafia e tatau ona aveese mai le vao. A o faagasolo le vaitau, e tatau ona palu Kalina ma le paluga Bordeaux poʻo le copper oxychloride.

E te iloa? Kalina o se tausimaʻi i totonu o laau, talu ai ona faʻatuʻu mai se fuainumera tele o meaʻai e tetee atu i faʻamaʻi leaga.

Gu ma fualaau aina

Faʻaleagaina le grey i viburnum i taimi o malulu ma timuga. Ae maise lava i le taumafanafana. Lafoa muamua ona maua ni lanu enaena lapopoa, e salalau i luga o le fogaeleele. E vave ona latou ola i le lapoa, mago ma taʻe. Faʻafei mai lau mai siama e pa'ū i luga o mea maloloina. O aʻaʻaiga e aafia i le lanu uliuli e liu enaena ma enago. E 'aina i latou e le anufe. I le luga e mafai ona e vaʻavaʻai i se fulufulu lauulu uliuli. Ina ia faʻaumatia le maʻi, e tatau ona e aoina uma lau paʻu i le tautoulu. Afai o le viburnum e matua aʻafia lava i lenei faʻamaʻi, ona tatau lea ona sosoloina i le fualaau faasaina "Vectra" i le taimi o le vavao.

O le pala o le laau e aʻafia ai aʻa laiti o se laau. Latou te faʻagogo faatasi ma fugalaau, laʻau ma vine. Faatasi ai ma le amataga o le taumafanafana, o vine na afaina ai le faamai o loo ufiufi i paʻu oona, ona mummified ma uliuli.

E mafai ona e taulimaina le pala o fualaau aina e ala i le aveesea o fua mummified i le amataga o le tautoulu. E tatau foi ona e suluina le vao i le copper oxychloride ao lei oo i le taimi o le fuga o viburnum ma pe a maeʻa.

Yellowing ma mosaic o lau

O faamaʻi Mose o se vaega o faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua mai i se motonela mamanu o totoga ua afaina ma isi mea eseese o ituaiga eseese ma foliga. O vaega ua afaina ua valiina i lanu uliuli po o lanu paʻepaʻe e eseese tele. O le lamina ua leaga, ma ua amata ona tupu le laau i le tuputupu aʻe. O faʻamatalaga a Mose e mafai ona tupu mai i fatu, o le sua o fualaau mamaʻi pe a totoina fatu, e ala i pasynkovanie, faʻafesoʻotaʻi ma vailaʻau faʻamaʻi ma mea maloloina. O masini faʻapipiʻi o le siama - aphid, bedbugs, mites, nematodes palapala. Vailaau e ulu i totonu o laau e ala i mea faaleagaina, o loʻo teuina i totonu o le eleele, otaota vao ma fatu.

I le taimi nei, metotia e le mailoa e feagai ma lenei faʻamaʻi, lea o le a taulimaina ai e faavavau. Na pau lava le mea na ausia o le maua lea o auala puipuia ma aumai ituaiga eseese e puipuia i le mosaic o lau. Afai o le maualuga o le siama e lei oʻo i se tulaga ogaoga, ona mafai lea ona e tipiina vaega o maʻi. Afai o le viburnum e afaina ai taunuuga le mafaamatalaina, ona tatau lea ona eli ma susunuina e le laau.

Faailoga o faʻamaʻi pipisi e faʻapitoa ona iloa i luga o le ola o talavou. E amata ona latou vaʻai i nofoaga mama i luga o veins, samasama samasama ma sulu i foliga o fetu. Ona paʻepaʻe lea o lanu, ma faʻatasi ai ma le faʻaopoopoina o le laʻau e amata ona liu samasama. O le gasegase Mose e alu vave i le vevela o le 30 tikeri, pe a mamafa le laau.

O le faʻasaga i le faʻamaʻi e faʻaitiitia i le va o le eseesega o le vevela, sili atu nai lo le 30 tikeri, vevela ma le tufatufaina tele o laau. O iinei e tatau ona e tausisi i se faigamalo malo. E masani lava o le faʻamaʻi e faʻasalalauina e pepe iniseti, o lea e tatau ai ona e mataʻituina lelei o latou foliga ma le taimi e faʻaumatia ai. I le mauaina o le maʻi, e tatau ona faia ni togafitiga: faʻavae le viburnum ma faʻamaʻi le faʻamaumauga. Afai e mate le laau, e tatau ona eli ma faʻaumatia faatasi ma le eleele lata ane. Faʻamaonia tonu le faʻamaʻi faapitoa o Viburnum e matua faigata lava.

E taua! E le mafai ona e aʻafia i siama viral viral o Viburnum. E tatau ona tatou taumafai e puipuia le faʻamaʻi e ala i le faʻaumatia o vekesa o faʻamaʻi.
Afai e te faʻatau viburnum mai lima, ona ono aʻafia ai lea i laʻau mosaic e ala i aʻa ma pala. O vaega maʻi uma e manaʻomia ona vavaeina ma faʻaumatia. A maeʻa lena, e tatau ona fufuluina ma faʻafefe ou lima. E na o laau maloloina e manaʻomia. Aʻo vevela ma vevela, e manaʻomia e le 'eleʻele le tele o le faʻamago ma le faʻava.