Laʻau

Gailardia Arizona San: Hybrid Gailardia hybrida arizona red

Gaylardiya Arizona San o se laau laʻau ma fugalaau manaia e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. O i latou e totoina lenei fugalaau e na o le pau lava le taimi i lo latou eria o le a le mafai ona teena. O le laau na maua lona igoa e faamamalu ai le Farani faamasino ma le pule o Gaillard da Charenton. I aso nei, o lenei ituaiga o gaillardia o le faasolosolo malie lava o le manumalo i loto o tagata fugalaau e tautatala i le gagana Rusia.

Uiga o le Botanical

I le maualuga, o le fugalaau e oʻo atu i le 70 cm, e tupuga mai iila pupula o se vao matagofie e pei o se lanu vali ma ni laʻau susulu e susulu i le ogatotonu. Pipi uumi ma faʻaleleia, pulupulu totola, faʻapii ifo i lalo, ma le tele o laupepa po o le oval. O le faʻamuamua o le fugalaau e faʻamalosia e le pito i luga o le laʻau ma se tamai laupepa pei o se veli lanumeamata.

Gailardia arizona sun

O fugalaau o Gaillardia Arizona e lapopoa, matagofie tele, ma se lanu matagofie ma mauoa. O le faʻaleleia e masani ona samasama, ma o le vaega tutotonu e mafai ona faia i ituaiga uma o lanu. Faatasi ai ma le amataga o le taumafanafana, o le a amata ona fuga mai le pupula ma fiafia i lo latou matagofie i gutu malulu.

O peti Reed o se fugalaau e samasama, mumu, moli po o le paʻu.

O le ogatotonu o le fugalaau ua afifi, vevela ma i le tuufaatasiga ma petals e maua mai ai foliga matagofie. A maeʻa, o loʻo tumau pea le polo fatu fatu i luga o le puipui, e foliga mai o se paʻu enaena.

Faʻalogo lelei! Ina ia puipuia le foliga matagofie o le fugalaau mo se taimi umi, ua fautuaina ina ia aveese le faʻaaogaina o le fugalaau.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Gailardia faʻaaloalo: totoina ma tausi togalaau

O le faʻaaogaina o le Arizona Sun Gaillardia i le faʻataʻitaʻiga o le laufanua e aofia ai le tele o filifiliga, e pei o le fugalaau e tele ona lanu. E mafai foi ona totoina uma i vaega taʻitasi ma i vaega ma laau e talafeagai lelei.

Gaylardia Arizona San i le faʻasologa o fanua

Mo se faʻataʻitaʻiga, o fugalaau laiti ma laʻititi e faʻaaogaina e teuteuina ai le totoa ma moega o fugalaau. I lenei tulaga, o le a faʻapipiʻiina atoatoa le laau ma soʻo se isi fugalaau ma teuteu teuteu.

Vaega o le tuputupu aʻe mai fatu i le avanoa tatala

Alalaupapa geranium rosanna - totoina ma tausi

Gailardia Arisona e mafai ona faʻaleleia e le fatuina o le tagata lava ia, o lea e matua tuputupu ae ai, e tatau ona e tipi ato i le taimi. O le aoina o fatu, o le a lava lea e tuʻu ai ni nai faʻaogaina.

Gailardia toto

O le aoina o fatu e tatau ona faia i le tautoulu pe a malogo fugalaau. E muamua ona nonoa faʻatasi ma se laumei mama poʻo se gau ina ia mafai ai ona puipuia fatuga o le tagata lava ia.

A maeʻa le aoina, e tatau ona maeʻa maeʻaeʻa fatu ma tuu i taga pepa.

Faʻatoʻaga i fafo

E mafai ona ola Gailardia i ituaiga uma o eleele, lea e matua faateleina ai lona matagofie ma lona taua. O le mea taua o le eleele e mama ma vaʻavaʻai, faʻapea foʻi ma se faʻaleleia o le eletise. E sili ona lelei le filifilia o ni nofoaga lelei mo le totoina.

Faʻalogo lelei!Aʻo tuputupu ae Gaillardia i se palapala palapala maualuga, o le fugalaau e tupu lemu.

E fautuaina e le au fai togalaau le faʻamaina o le eleele aʻo le i totoina. E pei o le fugalaʻau, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le pefu laupapa, compost poʻo le peat.

A maeʻa le tau ma vevela le laueleele, e mafai ona e amata totoina fatu.

Ina ia faia lenei mea, mulimuli i laasaga nei:

  1. I le mamao e tusa ma le 20 cm mai le tasi ma le isi, fai ni paʻu papaʻu ma faʻalautele ma le faʻaeteete fatu i luga oi latou, i sina mea e mafai.
  2. Fafasa i le eleele ma sasaa vai tele.
  3. O le taimi lava e aliali mai ai laau, e tatau ona vevelaina ina ia mamao le 20 cm i le va o vao.
  4. Vave vave ia vao uma ma ia mautinoa latou te le o mai i le lumanaʻi.

Afai o tulaga uma e tatau ai mo le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o le laau, o le a vave ona ola le gailardia, ae o fugalaau i luga o le faʻalauiloa o le a na o le tausaga e sosoo ai.

Totoina o fatu i le fale

Faʻapenaina Gaillardia vaʻaia Arisona San e mafai ona totoina. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona toto fatu i le va o Fepuari ma Mati. Mo laau, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le eleele lafulemu, lea e aofia ai le vao ma le oneone.

O le faʻafefiloi eleele o loʻo sasaaina i totonu o pusa faʻapitoa po o ipu, o loʻo tuʻuina fatu i luga o le fogaeleele ma ufiufi i se fasi manifinifi o le eleele. E tatau lava ona faʻaleleia lelei le palapala ina ia leai se afaina.

Faʻalogo lelei! O vaʻai ma fualaʻau tuʻu i totonu o se nofoaga lelei. I le taimi lava e tasi, e le faatagaina le susulu o le la e paʻu i luga ia i latou. Mo le tuputupu ae vave, e tatau ona i ai le vevela o le potu i le va o le 19 i le 25 tikeri.

O pi muamua na aliali i le 10-12 aso. O le taimi lava e tutupu mai ai laau, e tatau ona mataʻituina lelei le moli. A maeʻa le kiona ma le vevela o le vevela, o fatu laau e totoina i totonu ole eleele.

Faʻapenaina e ala i le vaevaeina o vao ma vavae

Vaitaimi Verbena: tuputupu ae mai fatu, ituaiga, lelei

Faʻapupulaina o le fugalaau ma fatu e mafai ona ola. E sili le vaeluaina o le vao i le tautotogo po o le autumn.

I le taimi lava e tasi, e le fautuaina e le au fai togalaau le vaevaeina o le tina i ni vaega laiti, talu ai i lenei tulaga o le a tupu malie le fugalaau. Mai se tasi o vaeluagalemu o le vaeluaga masani, e leai se silia ma le tolu laau fou e mafai ona maua.

I le faaopoopo atu i metotia o loo lisi atu i luga, e mafai ona faia le gaillardia e ala i le faapipiiina o tipu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona eliina le laau i tafatafa o le nofoaga, saili ni lapopoa ma lelei ona atinaʻe, tipi ese le 5-7 cm mai ia i latou ma faʻafeiloaʻi i se kiona mo le tuputupu ae.

Tausiga mo tausiga i fafo

Gailardia Arizona San o se laau e le taua, o lea i le taimi o le malaga ese e leai ni faigata. Ae o le susulu ma le faʻamaina e lava lea mo le tuputupu ae ma le atinaʻeina.

Vai le fugalaau e tatau ona faʻalelei, na o le vevela taimi. Mo le taimi atoa, e talafeagai le tuʻuina atu o le laau i le veleina ma le tatalaina o le eleele.

Mo le faaumiumi o le fugalaau, ua fautuaina ina ia aveeseina ma le le faʻaleagaina inflorescence. E le afaina foi le fafaga. E tatau ona faia lenei mea faʻatolu i le vaitau. O le taimi muamua e fafagaina ai le laau i le taimi o foliga mai o uluaʻi pulupulu, o le taimi lona lua i le vaitau o le vavave ma le taimi o le tautoulu, ao le i amata le tau malulu.

Faʻalogo lelei! E matua faasaina le fafagaina o le galardia ma le manulele.

E le gata i lea, e taua tele le faʻaaogaina o le laau i se taimi talafeagai. E tatau ona faia lenei mea i le 4-5 tausaga e ala i le auala e tipi ai.

Faiaʻoga, teuteuina, taumalulu

Gaylardia Arizona San e le manaʻomia ni teuteuga faapitoa. Ina ia tuʻuina atu le fugalaau se foliga, ma faʻafefeteina le foliga mai o fou fou, ua lava lea e vavae ese ai paʻu mamago. O gaioiga lava e tasi o le a fesoasoani e puipuia le totoina o le tagata lava ia.

Ua matua fesuisuiaʻi le laau i le malulu ma e le manaʻomia se malutaga mo le taumalulu. Ae afai e te manaʻo ai, e mafai lava ona e puipuia le fugalaau mai le malulu e ala i le mulching o le palapala i le peat poo le faapipii i lau paʻu paʻu. O lenei fesili e tumau pea i le pule faitalia a le fugalaau fugalaau, o ai e sili atu lona iloa pe o le a le malosi ma le malulu o le kiona i lona itu.

Maʻi ma meaʻai

E tusa ai ma faʻamatalaga ma iloiloga o tagata fai togalaau, o le galataia o se togafitiga faʻamaonia ma faʻamaʻi. O se vai inu le saʻo po o le susu susu palapala e mafai ona faʻaosoina ai foliga o faʻamaʻi.

Gaillardia Arizona San

I lenei tulaga, o le fugalaau e mafai ona tupu i maʻi nei:

  • o foliga vaaia o le lanu enaena ma le pala;
  • eleelea eleelea ma fulufulu manogi.

O nei faʻamaʻi uma o ni meaʻai. E togafitia i latou i le taimi muamua o le faʻavaeina ma le fesoasoani a fomaʻi. Ina ia puipuia le foliga mai o laau ola maloloina, e fautuaina e togafitia i se vaifofo o le potassium.

Mo faʻamaʻi, o aphids whiteflies e mafai ona faʻaleagaina ai, o lea o tagata atamamai latou te togafitia togalaau fugalaau ma iniseti.

Isi gaylardia lauiloa

E pei ona e iloa, ua leva ona ola Gaylardia mo le tele o seneturi ma o tausaga uma o le lauiloa o le laau na o le faateleina. I le taimi nei, e sili atu ma le 20 ituaiga o gaillardia, ae o le mea sili ona manaomia ina ua mavae Arizona San o ni faʻatoʻaga o le Giulardia ma le gailardia Hybrida Arizona Red. O fugalaau uma lava e faʻailoa ma e mafai ona teuteu soʻo se nofoaga, togalaau poʻo le fugalaau ma o latou matagofie.

Gaylardia Burgunder

Vaitafe gaillardia gailardia O Hybrida Arizona Red Shades o se fugalaau maualalo o foliga foliga, lea e tupu maualuga mai i le 30 i le 60 cm. E sili ona olaola i nofoaga avanoa, talu ai ona o le malosi o le susulu o le la e maua ai le tulaga ese. E fuga mai pea ma tele. E leai ni faafitauli faʻapitoa pe a tutupu mai i le au fai togalaau.

Faʻalogo lelei! Ae o le gaillardia pagipogi, o lenei mea matagofie e masani lava ona totōina i autafa o puipui e teuteu ai, faapea foi i le tele o fugalaau fuga. O lenei fugalaau, faafetai i ona foliga matagofie ma se uaina-ulaula, ua mafai ona tuʻu le leo mo le faʻapotopotoga atoa.

Bright gailardia e mafai ona teuteuina soo se fugalaau fugalaau. O lenei lanu lanu, e ese mai le fiafia i mata, e iloga i le tumau, tetee atu i le lamala ma le malulu. O faafitauli i le alualu i luma o le a le tulai mai e oo lava mo se fai togalaau. E itiiti lava le galue ma le tausiga, o le fugalaau o le a fiafia oe i le matagofie i le taimi o le taumafanafana.