Laʻau

Hydrangea i luga o le au - pe faʻapefea ona tuputupu ae ma fai

O Hydrangea o se laau totō o ona lala e fausia ai se togavao. I luga o laʻau o lau lanu lanu meamata lanu meamata, ma o pito o lala o loʻo teuteuina i le tele o meaʻai. E mafai ona teuteuina e lenei ogalaau soʻo se togalaau poʻo teritori e lata ane, ae ui i lea, o le hydrangea i luga o le va o le a sili atu ona sili atu lona foliga mai.

Faʻasalaga hydrangea paniculata: faʻamatalaga

E mafua mai ile masaniga ona malamalama i se vaega o se ogalaau e amata i le ua ma e latalata ane ile lala o le skeletal. I le tele o laau, o lenei ogalaau e laiti, o le mea lea, o laau o loʻo faʻalauteleina ai le ogalaau e faʻapitoa o loʻo faʻapitoa.

Hydrangea i luga o le ala

O lenei faiga o le faʻaaogaina e masani ona faʻaaogaina e le gata mo laau, ae faapea foi mo laau toto, ituaiga fugalaau fugalaau, laau toto ma vaivai. E masani ona faʻaaogaina hydrangea e fai ai se laau teuteu. I lenei tulaga, e na o le tasi lava o le tele o togi tele e totoe. O le faagasologa o le faapaleina o le faapaleniina e manaomia ai ni nai tausaga, ae o se taunuuga, e mafai ona maua se laau ma se pale ufi e ufiufi ai i se tele o fuainumera tele.

Ona o le mea moni e faapea o le totoina o le hydrangea i le foliga o se laau o se faagasologa umi, ua faia lea i fale tausimai. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo e faia oe lava, e mafai e faifaatoaga uma ona fai.

Faʻalogo lelei! Muamua lava, e tatau ona e filifilia le ituaiga saʻo ma laau eseese. Mo le ola i luga o se meaʻai, o le hydrangea laau ma le panicled e sili ona talafeagai.

Laufanua Hydrangea Hydrangea

O le hydrangea masani e masani ona faʻaaogaina i le mamanu. O tagata faʻapitoa i lenei vaega o loʻo matauina e mafai ona faʻaaogaina ituaiga eseese o laau ma panicled e fausia ai togalaau a Iapani.

Diamantino panicle hydrangea (Diamantino)

O ia laau e le foliga mai e sili atu le faagaeetia i tagata fefiloi o soo se ituaiga. I le faaopoopo atu i le hydrangeas, e mafai ona e filifilia so o se laau totō, o vao uma e le lelei ma vao. E na o le taua lava le filifilia o ia mea ina ia faʻaauau pea le fuga o le tuaoi mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le tautotogo.

Pinky Winky, Vanilla Frize, Phantom, Annabelle, Fale Paʻepaʻe ma le tele o isi meaola e foliga mai o ni tagata tausi i luga o vao vao, e latalata ile pitonuu, luga o le faapaologa po o le faapaologa. Ae ui i lea, aua le tuulafoaia le tuaoi ma isi taʻutinoga, evergreen ma conifers.

Mo faʻamatalaga! Faatasi ai ma le fesoasoani a le hydrangea, e mafai ona e toe faaolaina se pa pupuni e ala i le totoina o laau laugatasi i ona tafatafa. O se faʻaopoopoga lelei i le pa o vine. E sili mo lenei faʻamoemoe le totoina o fualaau a le teine, alu aʻe i le honeysuckle, petiole hydrangea.

O le Stambo hydrangea e masani ona faʻaaogaina i le mamanu

E faʻapefea ona liua le vaʻaiga i se laʻau matagofie

Hydrangea Vanilla Freyz - totoina ma tausi ile fanua

E umi se taimi e tupu ai se fua faʻasolo.

Taua!O le atoaga o lea ituaiga o hydrangea ua maeʻa i le tusa ma le 7-8 tausaga.

I lenei tulaga, e tatau i le tagata fai togalaau ona totogi le tele o le gauai i le tausiga o le fatuina ma le faatulagaina o lona pale saʻo. Ae peitai, o ia galuega e le o se mea e le aoga. O le aotelega o le soifuaga o le hydrangea e oʻo atu i le 40 tausaga, o lea la pe a maeʻa le galue, e oʻo mai le taimi e manaʻomia ai e le fale sina tausiga itiiti.

Filifilia se nofoaga e fau ai

O sui uma lava o le genus Gortenziev e faʻapitoa, ae le o mea uma e mafai ona talia lelei e le susulu o le la. O le tele o ituaiga e fiafia i le felafolafoaʻi o ave poʻo le puipui. E tatau ona e faamasani ia te oe lava i mea taua o le tausiga o togalaau aʻo lei totoina i eleele matala, aua o le foliga mai o fugalaau e sao lava i luga o tuutuuga o le taofia.

Faʻalogo lelei! Afai e le taliaina e le ituaiga le la, ona tatala ai lea o laulaau i ona matala, ma e le o se mea e tupu.

Mo le totoina i nofoaga i saute, e tatau ona e filifilia vaega o loʻo i lalo o le malu o fale poʻo isi laau. Afai tatou te talanoa e uiga i Rusia Tutotonu, ona avea lea o le pito i matu o fale ma nofoaga talafeagai. I le tausaga muamua talu ona totoina, e manaʻomia e laʻau laiti le puipuiga mai matagi malolosi ma le la.

E lagona e Hydrangeas le toʻa e mafai ona maua ile eleele. I ia tulaga, latou te ola vave ma tuuina atu fugalaau susulu. Afai o le 'upega tafaʻilagi o le eleele poʻo le oneone, e tatau ona muaʻi faʻamamaluina e ala i le faʻaaogaina o le coniferous litter, peat, ammonium sulfate or potassium sulfate.

E faʻapefea ona fausia le panicle hydrangea i luga o se ala

Ina ia malamalama i le ala e faʻafefe ai le hydrangea i luga o se mea, e tatau ona suʻesuʻe i metotia masani ma nuances o lenei faʻatinoga.

O le a le tausaga e totogo ai le hydrangea pe a uma ona toto?

Faatonuga i lea laasaga taʻitasi:

  1. Le filifiliga saʻo o metotia mo le taina o laau. O le manuia o le taumafaiga atoa e faalagolago i lenei.
  2. Filifili ma le faaeteete togalaau o le hydrangea. E mafai e se tagata matua ona faʻaaoga uiga uma o se tagata foai.
  3. Filifilia se nofoaga tulaʻi. O lenei mea e aʻafia ai le faʻaalia o le eria, ae faʻapea foi le matagofie o le fale lava ia.
  4. Le manaʻoga mo pine pine. O le foliga mai o le laau, o le foliga o lona palealii o le a faalagolago i le lelei o le galuega ua faia.
  5. Faʻamamaina vave, faʻamafola le palapala ma luga o laʻei.

Auala e ola ai se fua faʻasolo

E lua ala e mafai ona e suʻeina ai se ogalaau i totonu o se laau laugatasi:

  • faapipii i luga o le ogalaau o se isi laau;
  • paleina, lea e faavae i luga o le tasi auala o le vao.

Faʻalogo lelei! O le tasi ma le isi filifiliga ei ai tulaga lelei ma le le lelei. E taua foi le mafaufau i le vailaau o togafitiga na filifilia mo le galueaina ma le poto masani o le fai togalaau.

Vaʻaia o se auala e maua ai se pepa faʻatumu

O le tui o se tasi lea o auala e tupu ai le hydrangea i le tulaga o se laau. O lenei filifiliga e manatu e sili atu le faigata ma le taimi e alu ai, o lea e le fautuaina ai mo tagata amata e faʻaaogaina. I le taimi lava e tasi, o le tui e lelei tele - e fetaui lelei mo le tele o laau ma vao.

O le laau na maua e ala i le faapipiiina e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua. O le vaega pito i lalo o se faʻataʻitaʻiga. O se ogalaau maualuga mafiafia e aunoa ma ni paranesi. I le avea ai o se faʻavae, masani ona faʻaaoga togalaau e fesoʻotai ma le mea e te manaʻo e maua mai i se taunuuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia maua se faʻaaogaina o le rose e faʻaaogaina ai le ogalaau.

O le pito i luga o le laau o le sikiona, pale. O le laau lenei latou te fuafua e faia faʻataʻitaʻi (i lenei tulaga, hydrangea).

O le faagasologa o tui e pei ona mulimuli mai.

  1. O se laau faʻatasi ai ma se ogalaau i le maualuga o loʻo manaʻomia o le oti. Fai lenei faiga e faʻaaoga ai se naifi malosi.
  2. I le pito i luga o le ogalaau, o loʻo faʻaaogaina ai se faʻasaga (vertical), o lona loloto e 3-4 cm.
  3. Ua saunia se vaʻa, o se mea e faʻaleleia ai le vaʻaia ma le tele o pulupulu. E tatau ona filifilia le vavae lelei ma lelei. I le faʻaaogaina o le naifi, o le vaega pito i lalo o le sikiona e faia i le mama.
  4. Ua tuʻuina le shank i totonu o le vavae ma fusi fusi i se ata tifaga.
  5. O le vaega pito i luga o le sikiona (i luga aʻe o le fatuga maualuga) ua vavae ese, ma mulimuli ane o lenei vaega o le tipi ua togafitia lelei ma togalaau.
  6. Ina ia faia le pale paleni saʻo, e tatau ona e faʻapipiʻi.

A maeʻa le 3-4 tausaga, ona maeʻa lea o le faʻavaeina o le fua.

O le tui o se auala lelei lea e fausia ai se laʻau masani

Mauaina o le aʻa e faʻaaoga ai le faʻavae

E sili atu le filifilia o se tulaga pe afai e leai se mea muamua na maua muamua e le fai togalaau i le totoina o le hydrangea shtambovoy, totoina ma le tausia lelei o sea laau e manaʻomia ai se mea itiiti. O le faaletonu o le umi ole faagasologa.

O le aʻoga e faia i nisi tulaga.

  1. O le totoina o le hydrangea, e tatau ona e filifilia le sili atu o fatuga, e aunoa ma ni manua ma ni fao.
  2. I le taimi lava e uma ai ona totō, e faʻapipiʻi se lagolago i autafa o le totogo (o se pine poʻo se uamea). Mo le faʻamaufaʻailoga sili ona faʻatuatuaina, o le seedling e fesoʻotaʻi i le lagolago i nisi nofoaga i le umi atoa.
  3. E pei o le pito i luga e nonoa i se pine. O fuālaʻau taalaelae e foliga mai i le taimi nei e tatau ona vave aveese.
  4. Pe a oʻo atu le seedling i le umi e manaʻomia (pe a ma le 1,5 mita), faʻapipiʻi pito i luga. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai le mea moni e faapea o lala o le pulu - skeletal - o le a amata ona ola i le pito i luga o le ogalaau mai le 4-5 maila.
  5. O le tausaga na sosoo ai, ia tipi le taamilosaga i le tausaga ua tuanaʻi, ma tuu 2-4 paipa o mata i lala taʻitasi.
  6. O le tausaga na sosoo ai, o le pine pine e toe fai ma lālā na faʻaalia i le tausaga talu ai. O lenei mea e mafai ai e oe ona tupu se pale paleni vavao.

Faʻapipiʻiina o vailaʻau i le taimi o le faʻavaeina o le pale

Sauniga o le taumalulu

Laʻau ma panicle ituaiga faʻafeiloaʻi le malulu malulu, peitaʻi, i le muamua o tausaga talu ona totoina, e manaʻomia e faʻalaʻau laiti le faʻafouina o le mafanafana. O lenei mea e matua moni lava mo nofoaga e iai le maualuga o le tau.

Faʻalogo lelei! E pei o le faʻamafanafana, e mafai ona e faʻaogaina lala lala. Afai e manaʻomia, e mafai ona afifi le palu i le pepa alumini. O ia faiga e mafai ai e oe ona ausia muamua le fugalaau i le tautotogo.

Pe a fafaga

O le le lava o le fafagaina pea o le laau o le a mafua ai ona leaga foliga vaaia. O le faʻafefeteina o le hydrangea i luga o le va o le a faasolosolo malie le tuputupu ae ma maua ai ni mea itiiti ifo. E tatau ona e amata faʻaleleia le laau mai le amataga o Iuni. I lenei tulaga, e mafai ona faʻaaoga ituaiga eseese o laʻei pito i luga - aʻa ma laʻau. I le mataupu mulimuli, o faʻafefe o tupe e mafai ona faʻaleagaina le matagofie o fugalaau, o lea e sili atu ai le le faʻaaogaina o ituaiga o fomai i le gasologa o le vaomago.

O le tuputupu ae lelei ma le fugalaau e mafai ona maua i le faʻaaogaina o ituaiga o laei:

  • mullein infusion;
  • Uro

E tatau ona faʻataunuʻu le faiga faʻamalolo mulimuli e le sili atu nai lo le faaiuga o Aukuso. O lenei mea o le a puipuia ai se vaitau fou o le tuputupu ae ma fesoasoani i le laau i le tau malulu.

E ui lava i foliga matagofie ma le lauiloa o le hydrangea i luga o le laau, ae le o fai togalaau uma e iloa le auala e ola ai sea laau. I le taimi nei, e oʻo lava i se tagata amata e mafai ona taulimaina lenei galuega. Ua lava le mulimuli i fautuaga a tagata tomai faapitoa ma tausia e le aunoa le laau.