Laʻau

Jasmine - fugalaau mo le togalaau, totoina ma le tausia o le vao

Fai mai Botanists lenei laau o se taufaaleaga. I totonu o tagata, o le igoa fugalaau Jasmine o loʻo pipii mau i le sui o Kamnelomkov (Gortenziev). Latou te talisapaia le laau mo ona manogi manogi ma foliga teuteu. E maua laau vao i paka a le aai.

Faatoaga teuteuga

Atiae se aganuu e ala i laau taʻitasi i togalaau ma faaaoga i puipui.

Tului e uiga i Jasmine

E toetoe lava a leai se tauvaga vao i Rusia - o se togalaau togalaau. Vagana i totonu o le Crimea ma le pito i lalo o le Caucasus, e mafai ona e tautevateva i luga o le totoina o le togavao o le Jasmine.

O le laau na aumai i Rusia e le au ambassadors mai Siamani i le seneturi lona 17 e avea o se meaalofa ia Tsar Alexei Romanov, ma faia ni togalaau fou. Na sau le togavao i Europa mai atunuu Arapi i taimi paganoa, pe a taua le natura i tagata. Jasina fugalaau na tosina atu i ai le fiafia ma le kiona-papaʻe ma matagofie le manogi. Faafetai i lenei mea, na amata ona mafaufau le laau o se faailoga o le mama, alofa mama ma sa taua o le "laau o le faatoanofotane."

Faatasi ai ma le oo mai o le faa-Kerisiano, o le tagata faatauemu na leiloa lona taua. Mai lenei vaitau na avea ai o ia ma fugalaau o le Maria Maria ma faatusaina ai le tulaga o le tamaitai, alofa tunoa. I Asia, o se mafutaga faapitoa i lenei fale. E mafuta o ia ma foliga o lona tina, faaaloalo o se laau paia, ma ua taua foi o le "ki i le parataiso."

Faailoga o le mama

Na valaauina Jasmine Chubushnik i Initia, o le sosooina o le laau ma se tala matagofie. O loʻo tautala e uiga i le alofa a le alo tamaʻitaʻi mo le Sun God. O le tagata na feeseeseaʻi Jasmine na ia pule i lona ola, o lea na ootia ai le agaga o le atua. Na ola le Atua o le Laʻau i se vao matagofie mai lefulefu o se teine. Ae na ia tuuina atu ia te ia le tomai e tatala ai fugalaau i le na o le po, ina ia aua nei feiloai ma le agaga o le alo tamaitai.

I Europa, o le laau e sili ona lauiloa o Philadelphus (mai le igoa Latina o Philadelphus). E tusa ai ma se tasi o lomiga, o le togavao jasmine na maua lona suafa e faamamaluina ai le Tupu o Ptolemy Philadelphus, o se tagata suʻesuʻe maelega. O le lona lua - e faavae i luga o se faaliliuga saʻo mai le Latina - "uso-alofa." E fiafia Philadelphus e fusia aʻa ma isi laau.

Chubushnikom togalaau jasmine na faaigoaina i Rusia. O ogaoga o le laau, faasaoloto mai le tumutumu vaivai, sa faaaoga e fai ai paipa paipa (sa taʻua i latou o chubuki). E maua foi mai lala o le paipa ma le fagu.

O le a se mea e foliga i ai le tagata tauemu?

Chubushnik Shneysturm - faʻamatalaga, tulaʻi ma le tausiga

E na o nai laau toto e totoina i totonu o togalaau, faatasi ai ma eseesega i le tele o auala. E i ai uiga tutusa e fesoasoani e fuafua pe faapefea ona foliga atu Jasina:

  • O se laau lenei ma le tele o ogalaau;
  • o loʻo i ai itu uma faʻafeagai;
  • jasmine fugalaau fugalaau masani foliga masani, ata o le malamalama.

Faatasi ai ma tagata fai togalaau o loo i ai feeseeseaiga i luga o le autu, laau o le jasmine po o le laau. O le faʻamasinoina e le numera o ogalaau, e mafai ona taʻua le laau o le pulu. Ae o le fafie e tele, o tauemuga e oʻo i le maualuga o le 3-4 mita. O le mea lea, e toʻatele e talitonu o Jasmine o se laau.

Faatasi ai ma chubushniks ua ola i Rusia, e 3 ituaiga e masani, ma o se eseesega iloga mo tagata taitoatasi.

O ituaiga autu o Jasmine

IgoaFaʻamatalaga
FaʻamaloneO le laau e oʻo i le maualuga o le 3 m, ae o loʻo i ai ni fugalaau mo le togalaau. Tuuina atu ni mea e sili ona lelei e pei o le pulumu. O fugalaau lanu paʻepaʻe e oʻo atu i le tolu mita le 3.5cm. E i ai foʻi le jasmine terry ma fugalaau lapopoa.
Laʻau teleChubushnik e oʻo i le 4 m. O se lanu paʻepaʻe sinasina i luga o lala o loʻo i foliga o manulele lalelei matagofie
LemoineE i ai ni foliga maualuluga ma maualuga (e oo i le 3 mita le maualuga). O pistillate inflorescences ua aoina mai i luga o paʻepaʻe sinasina, lua faaluaina fugalaau nai lo le 4 cm le lautele. E i ai ituaiga ma mea e le mafai ona maua i le ituaiga o sultans leʻofa afa mita le umi

Chubushnik coronet

Faʻalogo lelei! Jasmine o se toga-taumalulu, o lea e galue malosi ai i le itu i matu. Ae o Chubushnik, o loo ola i le itu i saute, e maua ai se lanu matagofie.

E faʻapefea ona fuga se laau

Jasmine shrub tall, laau-like. I le faʻaopoopoga i fuga lanu paʻepaʻe poʻo le kulimi, e fuga mai ai foi le auro mama. Budding e tupu ia Me, talu mai Iuni ua tumu le faatoaga i se manogi manogi pea.

O nisi e mafau- fau pe faapefea ona fulafula Jasana ma pe a, pe afai o le aso e tapunia ai ona toto. Chubushnik inflorescences ala mai i luga o le pouliuli (pe a malolo le Atua o le La). O le manogi na faʻaolaina e le Jasmine e malosi tele ma mafai ai e ona faʻamatalaga ona sosolo i le togalaau seia oʻo i le aoauli.

O taimi manogi mo ituaiga eseese atonu e eseese. O le tele o fugalaau e tumau seia oʻo i le faaiuga o Aukuso. E naʻo le coronet chubushnik e faʻailoa ai le gaʻo pe a mavae le 20 aso, ma pule e tuʻu se lanu lanu i le taimi lenei.

O le manogi o le jasmine taua e faʻaaoga malosi i mea manogi e gaosia ai mea manogi, colognes, deodorants. O le fuālaʻau teas i taufaitaʻu taufaʻatau e lauiloa i le lalolagi atoa ona o a latou meatotino totino.

O ituaiga ma ituaiga e ola aʻe i Rusia

Chubushnik virgin - faʻamatalaga, tulaʻi ma le tausiga

O le taimi lava na sau ai Jasmine i Rusia, na vave lava ona avea ma se laau e sili ona fiafia i ai le togalaau. Galulue malosi i le galueaina o aganuʻu, tagata faʻapitoa i totonu o aiga ma fafo. O le tele o ituaiga, e ui i eseesega i fafo, ua fesuisuiai i le tau Rusia.

Victor Lemoine filifilia

I le ogatotonu o le 19 seneturi, na faia ai e lenei fugalaau fugalaau se igoa mo ia lava e ala i le popularising o ituaiga laau toto e le masani ai. O le aiga o Lemoine na faia le tele o ituaiga o aganuu teuteu. O se tasi o mulimuli na ulagia, na iloga e le manogi manogi.

O ituaiga eseese o jasmine Lemoine

IgoaFaʻapitoaFuga
Mont BlancO le togavao e le mafai ona oʻo i le mita maualuga. Laiti laiti (e oʻo i le 3 cm) fugalaau lauulu-lauulu-paʻepaʻe e aoina i le 3-5 pcs. i le alofa tunoa.
O petals o loʻo i le ogatotonu o le fugalaau ua afifiina i totonu. I tua atu o le lautele, toe foʻi mai ma le agalelei, faia se laina eleelea e aunoa ma ni va.
E fuga i le ogatotonu o Iuni ma manogi 1-1.5 masina.
GlecherO le tasi ma le afa mita vao e iloagofie e ala i le faʻaputuina o puʻu e tumu i lau oval.
Gustomakhrovye lautele (4.5 inisi le lautele) fugalaau o 5-7 pcs. e aoina i le tele o laupepa e oʻo i le 6 cm le umi. O i latou ia, i le itu, ua tuʻuina atu i ni vaʻaiga lautele (0.5-0.7 m taʻitasi).
E maua ai le lanu i le amataga o Iuni ma umi se taimi fiafia i le manogi o tagata.
Ermine MantleO le laʻititi (0.8-1 m), e toetoe lava o le tele o vaomatua o loʻo i luga o le vavalaʻau e tu i fafo, vaʻaiga lelei ma laʻau paʻu.
O le inflorescences ua matua tele lava i luga o le itu laau. E aofia ai fuga lanu paʻekeke (2,5-3 cm) fugalaau paʻepaʻe, e aoina i vaega o 2-3 pc.
Sili atu i isi ituaiga uma i le taimi o le fugalaau. Amataina le manogi mai le afa muamua o Iuni, e naʻo le lanu na o le Aukuso.

Jasmine Blizzard

I le filifiliga a Vekhov o loʻo i ai pea le tele o ituaiga matagofie e mafai ona avea ma se teuteuga matagofie o soʻo se 'upega tafaʻilagi.

Suʻeina pe a uma le faʻatau i fanua tatala

O le vaʻaia muamua o se togavao teuteu, e mafaufau ai le au fai togalaau pe faapefea ona toto le jasmine, ina ia vave ona fetaui i se nofoaga fou. E leai ni togafiti faʻapitoa i le fesuiaiga, ae e aoga le gauai atu i nisi vaega.

Ulumatua afiafi muamua (fugalaau): totoina ma tausi

Chubushnik faʻapitoa i le filifilia o se 'upega tafaʻilagi. E mafai ona atinaʻe masani i luga o soʻo se eleele, e oʻo lava i le faʻaaogaina o mea aoga. Pau lava le mea e taua o le fanua e le tatau ona avea ma sefo.

O fualaau aina e sili atu ona faʻatau i fale tausimai lea e ola ai Jasmine i totonu o koneteina. O ia laau totō e mafai ona toe faʻaleleia i soo se taimi.

Taua! Mo pupuvao e iai aʻa, o le vaitau sili ona lelei o le vaeluaina o le tautoulu po o le amataga o le tautotogo. O laau totő e fuga mai laulaau e seasea maua aʻa.

Filifilia le nofoaga sili

Afai e leai ni faasea a Jasmine e uiga i le filifilia o le eleele, ona iai lea o tulaga manaomia mo se nofoaga tumau i se laau:

  • ulavale e mafai ona i ai i le paolo, ae o le a totogo lelei i le la;
  • o le laau e mama, ae o le tikeri o le eleʻele palapala e tatau ona fai ma ala; pe afai e maualuga, e manaomia se alavai faʻavaivai;
  • Jasmine e le fiafia i le tuulafoaiina, o lea e sili ai le totoina i autafa o isi togavao.

Faʻalogo lelei! Aua nei e ula i luga o laufanua e maua ai le susu. Filifilia o mauga i luga o le la, e tatau ona e mautinoa e leai ni faʻataʻitaʻiga.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

O le totoina o se fatuga o se mea e masani ai mo tagata o le mafanafana. I le aʻafia o le jasmine, o loʻo i ai nisi o mea taua i le totoina o algorithm:

  • i le nofoaga sauniuni latou te eli ai se pu lua taimi sili atu aʻa ma se eleʻele eleʻele;
  • i le pito i lalo lalo ifo o se alavai faʻavaivai o le 15-20 cm mai maʻa mafiafia po o oneone;
  • ona sasaa lea o le eleele, ma tuu se avanoa avanoa e tutusa ma le maualuga o le koneteina mai luga o le lua;

Chubushnik sau

  • o le fatugaina ua aveeseina ma le faaeteete mai le koneteina ma tuʻu i le ogatotonu o le lua, faʻavasegaina aʻa;
  • fufuluina i latou i le eleele, taumafai e taofiofia le totoa atoa i fafo (pe a iai e ono lamatia).

Toto le eleele ma fai se liʻo vai, lea e aumai ai le 2 pakete vai. Ua tuʻuina luga Mulch i luga ina ia tumau le susu o le eleele.

Afai e te fuafua e fausia se pa puipui o le jasmine, ia tumau se mamao i le va o vao o le faasologa o le 0.5-0.8 m. I kulupu kulupu, e mafai ona siitia lenei va i le tasi ma le afa mita.

I le taimi lava e uma ai le totoina, e mafai ona e amata fausia le pale, aveese lala vaivai ma faapuupuuina ia autafa autu i se mea laitiiti. O lenei mea e faʻaleleia ai le fatuina o fatuga faaopoopo.

Jasmine faʻasalalauga

Chubushnik e mafai ona fafaga i auala uma. O se tasi e alu i le aganuu ma sili atu le taugata - vaeluaina le vavao poʻo le tuʻuina atu. O isi e fiafia i le auala e faʻaleleia ai fatu o le jasmine pe tipiina lala.

Laʻau

O lenei metotia o le toe gaosia e le o faʻatinoina e tagata nofo uma o le mafanafana, pe a mafaufau e sili atu ona faigata. O mea totō e seleseleina i le ogatotonu o Iuni, pe a sili atu le malosi o le fale. Ave laʻau ma le tipi ese i 5 cm le umi, ma taumafai e maua 2-3 laulaʻau i luga o ia.

Jasmine Cuttings

Faʻalogo lelei! E taua le tipiina lelei pe a oti. O le laina saʻo luga luga o luga o le pona, o le pito i lalo e faia i se itu e le mautonu.

Ona latou galulue e tusa ai ma lenei algorithm:

  • o le fagu o le a tupu ai le fatu e tumu i se mea e tasi o le aofaiga tutusa o le oneone ma le paʻu;
  • i luga o lālā, o le laulau laʻau e vaeluaina;
  • afaina mo le tele o itula i se fofo o rootin poo heteroauxin;
  • o le tipi e pipii i totonu o le meaʻai ma ufiufi i fagu palasitika.

Faʻasuina i aso uma. Faʻaavanoa le tatalaina o le vevela ma faʻamalolo le vaʻaia ma se fana fana. A maeʻa ona toto, o le a totogo le totogo, ona maeʻa lea ona tatala.

I le taumalulu, e mafai ona teu le koneteina i totonu o se kativa pe kili i totonu o se kiona. I le tautotogo, totoina i totonu o koneteina lapoa ma totoina laau mo le 2 tausaga. Na o le taimi lava lea na lafo atu ai i le avanoa.

Fatuina o fatu

Afai o le Jasmine o le a totoina e fatu, o le a tatau ona faatali le 5-8 tausaga (e faʻalagolago i tulaga eseese ma faʻalauteleina). O mea muamua e totoina e faʻamalosi ona totoina lea aʻo leʻi oʻo i le taumalulu.

I le tautotogo, pe a aliali mai pine, o le moega e tineia. O lenei faiga e toe faia i le tele o taimi i le taimi o le vaitau seia oo ina ausia le mamao mamao i le va o laau. E mafai ona totoina totogo mama i totonu o koneteina ma teuina i le fale.

Tausia o Jasmine i le Faatoaga

E faigofie le tausia o se tauemuga. O le mea taua o le matauina o tulafono faavae o tekinolosi taufaatoaga.

Jasmine Care

Mea na tutupuFaʻapitoa
Tulaga faʻatauLatou te faʻasuina le eleele i taimi uma, e aunoa ma le ola pe a maeʻa. Afai e vevela le taumafanafana, e aunoa ma le timu, o le faʻatinoga e faia i tausaga taʻitasi
Laʻei pito siliE faia i tausaga taʻitasi i le tautotogo, faʻapipiʻi le paʻu i lalo o le vao (se pakete mo le 1 laau). Mai le 3 tausaga o le soifuaga, o se vai faʻalavelave faʻapitoa e faʻamuamua i superphosphates ua faaopoopoina
ThinningO le faʻaleleia o fanua e tatau ona faʻasaʻolotoina mai le faʻamalosi. O le mea lea, o le 5-6 tausaga le matua ma lala ua maeʻa ona aveesea

O isi mea taufaatoaga e masani ona masani ai laau toto. Latou te faia pe a manaʻomia.

I le taimi o le fuga

A manogi fugalaau manogi, e manaʻomia e Jasmine ona faʻaleleia le faʻasaina. Ona o le leai o se susu, o le a totogo le vao i le taimi muamua nai lo mea masani. O le mea lea, i le vevela vevela, e 20-30 lita o le vai e faaopoopo i aso taitasi i lalo o laau taʻitasi.

I le taimi malologa

O le taimi lava e lafo ai le taufaifai, e amata ona sauni mo le filemu. I le taimi lea, e faʻaaogaina le faʻaaogaina o le superphosphate (20 g) e faʻafefiloi ma le pefu laupapa (100 g) i sikuea mita. Ua vave ona aveeseina i luga o le paʻu. E faʻamaʻapeina le suavai ma faʻamaʻapeina atoa e Oketopa.

Sauniga o le taumalulu

O ogalaau matutua e tumau i le malulu. E le mafai ona ola tamaiti laiti i le tau malulu e aunoa ma se malutaga. Ma o le mea e ufiufi e le oso ese mai le vao ma le matagi, ua nonoa i le twine. Eli le ogalaau ma ua aveeseina vao. O se vaega eleʻele o mulch e faʻaaoga i luga.

Filifiliga Puipuiga

<

Faatasi ai ma le totoina lelei ma le tausiga, o le galu o le jasmine o le a fiafia i tagata e ona le saite mo le tele o tausaga. O laau matagofie e le gata ina teuteu ai le fale, ae faapea foi ma se manogi manogi fiafia.