Laʻau

Moemiti: tausiga o fale ma ituaiga fugalaau

Moemoega o se fale lelei tele mo totonu o latou o loʻo mananaʻo e aumai nisi lanu meamata ma fou i totonu. E le fuga tele, ae e le lelei i le tuua ma e umi lona ola. O nei uiga e sili ona matagofie mo tagata amataina lea o loʻo latou mauaina le poto masani i faʻatoʻaga.

Faʻasologa autu

Dreamiopsis o se atinaʻe Aferika Aferika i sasaʻe lona igoa lona lua o le "Ladeburia". O lenei ituaiga o le aiga o Asparagus, o se falemaʻi o Hyacinths.

Moemiosi o loʻo iai se lanu tulaga ese

O le maualuga o le fugalaau e oo i le 10-50 cm, e fuafua i le tuputupu ae o tulaga ma ituaiga. O loʻo i ai laʻau uumi ua loa ona i ai se pito pito i luga, o loʻo avea ai se pupuʻu manogi, ae o le vao vavao. Le lanu o laulaau e mafai ona fai pe monochromatic, lanu lanumeamata, poʻo le pisi.

O lenei laau toto e fulafula i lalo - i luga o le pulumu o pulumu e fai mai i fugalaau laiti o se paolo malulu. Fugalaau e foliga, e ui e le o malamalama, ae e le masani ai.

Faʻalogo lelei! "Drimiopsis" o lona uiga "e tutusa ma Drimia," o lona uiga, o le sipuni ua taʻua o le suka.

O le igoa o lenei fugalaau o ledeburia, e faʻaaloalogia ai le tagata suʻesuʻe Karl Frindich von Ledebour.

O se faʻamatalaga puupuu o ituaiga autu o dreamiopsis:

  • Drimiopsis Kirk (Butrioid). E i ai ni laʻau lanu meamata, lamolemole lamolemole, lanu meamata ma lanu o se paolo lanu po o le pogisa. E mafai ona latou oʻo atu i le umi o le 40 cm, ae e puupuu le petioles. I le pito i lalo o le fugalaau o se pulu paʻepaʻe paʻepaʻe. Peduncles 20-40 cm le umi, nai fugalaau i luga o latou, vali i le susu po o le papaʻe;
  • Mitiiti Spotted (Maculata). O laulaau e lautele, foliga oval (e oʻo i le 12 cm le maualuga, e oʻo i le 7 cm le lautele), e tu i le umi (e oʻo i le 15 cm) petioles. O le pito o laulaau e fai sina mea, o le tele o mea pogisa tele e salalau i luga o se malamalama lanumeamata. O aʻa i le tau o le autumn e tau le iloa, ma i le tautotogo - susulu. O faʻalavelave laiti e pale samasama, kulimi, paʻepaʻe poʻo le lanu. I le taimi o le taotoga, o le fugalaau e lafoai se vaega o le laʻau;
  • Mitiʻitiʻese (Faʻasolo). E foliga mai o se pickaxi pickaxi i foliga vaaia, ae nai lo le mea e afaina ai, o loo i ai ni paʻu uumi umi i laulaau. E faʻateleina ma faʻaosooso vave i le toetoe lava o soʻo se siosiomaga, lea e fiafia ai nei meaola e ola i le fale;
  • Dreamiopsis Purple. E i ai ona laʻau papaʻu lautele i luga o le pito i luga o le pito i luga o le pito i luga ma le pito i luga. E eseese i le paʻu lanu viole o petioles i le pito i lalo o laulaau, ma o lona igoa lea;
  • Dreamiopsis Dolomiticus. E ese mai le talaaga o isi meaola e ala ile laititi laʻitiiti - o lau laititi e foliga i le fatu ma lanu lanu e leai ni petioles, e latalata i le eleele. I le taimi o le fugalaau, o laulaau o loʻo afifiina i luga o ponaivi, i le pito i tua o le fugalaau fugalaau fugalaau. O fugalaau fugalaau ese ma laulaau foliga foliga ese ma matagofie.

O lenei ituaiga meaola e mafai ona avea o se meaalofa sili mo se tagata fiafia i laau totoa.

O le tele lava o taimi, e faʻafeiloai ai e le au faifaatoaga fugalaau fugalaau ia Kirch ma Spotted psychedelics. E faigofie le tausiga ile fale mo i latou, ao ituaiga eseese e lelei le teuteuga.

Faamatalaga Faaopopo! O le Blooming ledeburia i le fale e mafai ona toetoe lava a atoa le tausaga atoa sei vagana ai le taimi e moe ai.

E le foliga foliga lelei, puʻepuʻe ma pusi i le pito, ae le masani ai

Aiga Tausi

O le mea muamua e tatau ona e gauai atu i ai aʻo lei faatauina se laau o fautuaga mo lona faʻatulagaga i le potu. E manaʻomia lou tuʻuina o se ipu i ledeburia i le itu i saute, southwest or window window. I le loloto o le potu poʻo le itu i matu, o le a ola o ia, ae o le a sili atu ona teuteuina le taimi.

Faʻasa

Plectrantus: tausiga fale ma ituaiga masani

E tatau ona faʻafeinu vai i le auala talafeagai, e pei o le mea e mūmū. O le susulu tele o le susu e mafai ona oo atu ai i le pala o le pusa o le laau ma, o lona uiga, i lona maliu.

O le vai mo le faʻavaivai e tatau ona i ai i le vevela o le potu, faʻaleleia mo le itiiti ifo ma le aso pe faʻataʻavaleina e ala i se faamama lelei. O vai i vaega eseese e mafai ona aafia ai le lanu o laʻau i auala eseese - e mafai ona avea ni fasi mea paʻepaʻe pe paʻepaʻe papaʻe i luga o lau.

Laʻei pito sili

I le avea ai o se pito i luga o le fale mo lenei laau, o mea faʻamaʻi faʻamaʻi mo cacti e talafeagai. E mafai ona e faʻaaogaina faʻatasi i le masina pe tasi i vaiaso uma, pe afai o le fugalaau e suia i le lanu o laulaʻau (e le o le vaitau) poʻo le tuai ona tupu. I le taimi o le malolo, e leai se fafaga faaopoopo e tatau.

Malamalama

Dreamiopsis o se laau telefoni. Ae e taua le tuʻuina atu e le gata o le malamalama, ae faʻasalalauina foi le malamalama i totonu o le potu, pe a faʻapea o le a "susunuina" aufana. E leai se aoga o le penumbra faʻamalosi i le faʻaogaina pea o le moli, o le a oʻo atu ai i le oti faifaipea o le fugalaau.

Taua! Manatua o lau o le laau e toso i le susulu o le la. Ma o lona tino foliga lelei, e tatau ona suia faasolosolo faataamilo i lona axis.

O le fagu mo lenei mea totino e manaʻomia se laʻititi ma lautele

Lafoga ma le susu

O le fugalaau laititi o se laau e le lelei tele ina ia mafai ai ona faapalepale uma le vevela ma le mafanafana. O le sili ona taua o le vevela mo le 8 ° C, o le maualuga e 30 ° C. O le mea sili ona lelei i le taimi o le vegetative o le a avea ma vevela o le 20-25 ° C, o le potu masani masani.

I le taimi o le malolo, e mafai ona faʻaitiitia le vevela i le 15-16 ° C. E mafai ona aveeseina le fugalaau i le taimi nei i luga o se pusa tioata po o le loggia, o le mea autu lava o le tele o le malamalama masani e le faʻaitiitia.

Soʻo se faʻamafanafana e talafeagai - o le fugalaau e faʻafefe uma le ea ma masani. Vaa ma fufuluina laulaau pe a oʻo ina eleelea pe vevela vevela, aʻo taofia le susu mai le faʻapipiʻi.

Soo

O se mea e talafeagai mo lenei fale e tatau ona tumu i meaʻai, lelei le susu ma le suavai. O se faʻafefiloi o vao ma laʻau lauʻeleʻele ma le faʻaopoopoga o le humus e talafeagai.

I totonu o faleoloa, e mafai ona e maua ni vailaʻau o le lalolagi atoa mo laau o le bulbous, lea e talafeagai, e aofia ai le dryiopsis. O le tausiga o se fugalaau o le a sili atu ona faigofie pe a faʻaaogaina se mea talafeagai, o le a le aofia ai foʻi foliga o le tele o faʻamaʻi.

Faʻatauga auala

O le faʻalauteleina o ledeburia e faia i le tele o auala - fatu, pulu ma vavae. E le pei o isi ituaiga meaola, o fatu o lenei laau e mafai ona maua i faleoloa masani.

Fatu

Fugalaau Euphorbia: ituaiga masani ma tausiga i le fale

O le faagasologa o le totoina o fatu e foliga faapenei:

  1. O pusa laititi e iai le eleele susu susu e saunia.
  2. O fatu e faʻalolotoina i le eleele ni nai millimeters.
  3. O le koneteina e tuʻuina i totonu o se fale-vaʻaiga (e mafai ona e faʻaaogaina le ata, ata pipi, tioata, ma isi).
  4. O le vevela i totonu o le potu e tatau ona mai i le 22 ° C, e taua le tuʻuina atu o avanoa i le malamalama.
  5. A maeʻa le afa o le masina o le a amata ona tutupu mai laau toto, pe a maeʻa ona aveese le fale lauʻeleʻele.
  6. Ua uma ona tupu aʻe (faatasi ai ma le oʻo mai o lau pepa muamua) e mafai ona toe totoina i totonu o se pusa tumau.

Se mea manaia! Faʻaleleia e fatu e manaʻomia ai le tele o taumafaiga ma le taimi. O le faʻamalositinoina o meafaitino e maualalo, ma o le mea lea e tatau ai ona faʻapalepale ina ia maua ni ola maloloina.

Pulu

O le kopi o Bulbous ua manatu o se filifiliga sili ona faigofie ma aoga.

O loo faatinoina e faapea:

  1. O se tagata matutua e totoina ma le faaeteete mai le eleele.
  2. E tasi pe sili atu nai aniani laʻititi e vavaeese mai ai.
  3. O nofoaga e tipiina e gaosia i le malala.
  4. Amu vave afifi i totonu o se ipu taʻitasi.

Fugalaau i totonu, e taʻua o Drimiopsis, faʻapupula vave vave, ma vave ona tuʻuina mai ai pine.

E tatau ona vavae ese vavalaʻau ma le faaeteete e aunoa ma le faaleagaina o le laau.

Laʻau

Mo ledeburia, o le auala masani o le faʻalauteleina e talafeagai foi - toso.

O loo faatinoina e faapea:

  1. O se laulaau lauolaola talafeagai e vavae ese i le mea autu.
  2. O se fasi laau i luga o se laau e togafitia i le koale.
  3. E tuʻu le laulaʻau i le mafanafana, faʻafefe vai mo 2-3 aso.
  4. A uma ona faʻamago i se auala masani ma tuu i totonu o se meaʻai.
  5. E amataina i le lua vaiaso, pe a uma ona foliga mai ni lau fou, e mafai ona toe totoina le laau.

O le tau o le vevela e tatau ona tutusa ma le tulaga o le totoina o fatu. I auala taʻitasi, e taua tele faʻamalamalamaga ma mafanafana.

Se mea manaia! E i ai se laau e masani ona fenumiai ai lenei ituaiga - spathiphyllum. E le pei o dreamiopsis, o loo i ai se fugalaau matagofie i foliga o fugalaau paʻepaʻe i luga o pedicels.

E mafai ona e faʻafememeaʻi nei meaola e lua i le vaitaimi o totoe

<

O le vaitaimi o le malologa ma le gafa

Eonium: tausiga ile ma ituaiga autu o le aiga
<

O le taimi malolo Ledeburia e amata i le taumalulu. E mafai ona fuafua lenei mea i le maeʻa o le fuga ma faʻaleleia vaega o le laʻau.

O le tausiga i lenei taimi e ese lava le eseesega - e tatau ona e faʻamamaina le eleele e sili atu ile tasi i le lua vaiaso. Leai se mea e te fufulu ma fufuluina lau. O le faʻamalamalamaga e tatau ona tuʻuina e le suia.

I le fale, e mafai ona ola lenei fugalaau mo le tele o tausaga. I le taimi lava e tasi, e faʻaauau pea ona tuputupu aʻe ma faʻalauteleina, o lea e manaʻomia ai le gaosiga pe a maeʻa se taimi faapitoa:

  • Moemoega i lalo ifo o le 3 tausaga le matua ua totoina i tausaga taʻitasi;
  • o se laau ua taʻi 3 i le 5 tausaga ua totoina i le lua tausaga;
  • ua sili atu i le tolu tausaga le totoina o mea faʻataʻitaʻi matutua.

O le limite o le fagu i le faʻalauteleina o fugalaau e tatau ona faʻaleleia i taimi taʻitasi e le lua senitimita. O meafaitino talafeagai o le sima poʻo le palasitikiti, ae e taua tele pu lua. Drimiopsis e tatau ona totoina i le tautotogo, pe a le o maua e le laititi le taimi e malosi atili ai.

Moemiti, lea e faigofie ona tausia i le fale, o le a sili atu le lelei o mea teuteu mo fale nofo ma ofisa. O ona lauulu o le a fiafia i le mata, ma o le manogi e le mafai ona iloa le manogi o le fugalaau o le a le gauai.