Tomato ituaiga

E faʻapefea ona totoina tomato "Loto Loto": o tulafono mo le totoina o laau ma tausi ile fanua

O le tele o fai togalaau e sili ona fiafia i le totoina o tamato. Eseese ituaiga o nei fualaau faisua e lauiloa mo latou fua ma gaʻo maualuga. O lenei tusiga o le a avea o se tasi o ituaiga sili ona lelei o tamato ma se igoa matagofie "Golden Heart".

Tomato "Golden Heart": faamatalaga eseese

Ina ia maua le mea sili ona lelei i lenei ituaiga ituaiga, e tatau ona e tagai i le auiliiliga auiliili o ituaiga eseese o tamato "Golden Heart".

O le faamemelo i le au faifaatoaga e mafua ai, muamua, o le vave amata ma le maualuga o lenei ituaiga. O le togavao i le laau o loʻo fuafuaina (faʻatapulaʻa i le tuputupu aʻe), e masani ona le maualuga maualuga atu i le tasi le mita, e tele lau lanu lanumeamata lanumoana.

O tamato e faʻatapulaʻaina-faʻalauteleina e aofia ai ituaiga nei: "Raspberry Giant", "Novice", "Pink Honey", "Taunuuga", "Liana".

E taua! I totonu o greenhouses, o le vao e tupu maualuga, i le avanoa tatala, i se isi itu, sili atu ona vaʻaia.
I luga o le pulumu, faatasi ai ma le faamoemoeina masani, e tupu mai i le 5 i le 7 tamato, aua o le fualaau e tumau i le gasologa o le vaitau. 7-8 kilokalama o "moli" moli filifilia e mafai ona ao mai mai le 1 sikuea. m. uta. E i ai o latou foliga faʻalelei ma se tipitima lima, ma o le mea o loʻo i ai sina mea itiiti. O le mamafa o se tasi fualaʻau e masani ona eseese i le va o le 150 ma le 200 g. O le paʻu lanu enaena e fiafia i le mata i se lanu moli-lanu.

Faʻatauga ma meaʻai eseese

O lenei ituaiga o tamato e taua mo ona uluai fatu e pei o le fatu ma le manaia o le suamalie, o le tino, ma le maualalo o aano o le fatu. E le gata ina latou fiafia i le taimi o le tau mafanafana, ae faʻapena foi ona aumai ituaiga uma o togafitiga vevela, faʻapea foʻi ma faʻaopoopoga i ipu e sili ona eseese. E faapena foi i le lelei o le oloa e aofia ai:

  • maualuga maualuga o le faasaoina o taimi uumi;
  • le mafai ona femalagaaʻi;
  • o loʻo taoto i totonu o se faʻafiafiaga lanu meamata - manuia lelei i le vevela o le potu;
  • foliga foliga matagofie;
  • maualuga uiga lelei;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • lelei tele le faapalepale i le lamala ma le malulu.
E tatau ona manatuaina o nei tamato e mataʻutia ma e manaʻomia ai le totōina o togatogo ma faʻaleleia atili. E talafeagai le amanaia o latou manaʻoga i le taimi o le timu, le taua o mea taumafa o le eleele, faapea foi le fausia o se laau. Ae afai e saʻo mea uma, o le tumutumu Golden Heart o le a mautinoa lava le tauia i le fale talimalo ma fua lelei i fua tetele.

Lauina o fatu o tamato "Golden Heart" mo laau

O le totoina o fatu o le tomato lauiloa "fatu" e aofia ai le tele o ituaiga sauniuniga: e aofia ai fautuaga i le filifilia o eleele, malosi, faapea foi le vevela lelei ma le moli.

O afea e toto i luga o fatu

O le totoina o laau e tatau ona amata i le faaiuga o Fepuari (e mafai ona e amata i le amataga o Mati).

Laʻau ma le malosi mo le totoina o fatu

O se fesuiaiga sili o le eleele mo fatu o tamato o le sola o le a avea ma paluga o fanua o le togalaau e fesootaʻi ma le humus muamua (1: 1), o le a maua ai lona mama, meaai ma le manava. E le gata i lea, e masani ona faʻaaogaina e le fai togalaau se paluga o peat, turf ma fufulu oneone.

Ina ia mafai ona fufulu le eleele na maua, e tatau ona fuafua lelei, ma ao le i luluina e tatau ona sima ma le faaeteete. O le gafatia e manaʻomia le filifilia lelei, masani lava o ni mea faʻapitoa faʻapitoa (atigipusa).

Fualaau sauniuni mo le lulu

A o leʻi lūlūina, e tatau ona faʻafefiloi fatu i se pale paleni o le potassium mo le tusa ma le 12 itula. Ua faia lenei mea ina ia puipuia ai nisi faʻamaʻi o le laau ma i le taimi lava e siaki ai le lelei o fatu. Ona faʻamagoina lea i luga o se solo pepa, ona faʻatautaia lea e se mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe.

E taua! O fatu na faatauina mai i faleoloa faapitoa e le manaʻomia ona faʻaauau, talu ai ua maeʻa ona faia lenei galuega.

Lauina o fatu mo laau toto

E lūlūina fatu i totonu o koneteina ma le loloto o le 2 cm, faʻafefiloi i le vai ma faʻafefe faʻafefeteina i paʻu.

Tuutuuga ma le tausiga o mea toto

Mo le alualu i luma manuia o fua, e tatau ona e faia se tolu o tulaga faigofie:

  • ufiufi fualaau i afifi;
  • tuu ni fagu i totonu o se potu mafanafana;
  • faʻamama le eleele aʻo faʻapala le palapala.

Tuutuuga ma le tausia o pepe

Mo tamato, pe a lūlūina ma tausia le vao, e tatau i se tagata ona amanaia i taimi uma le tulaga maualuga o le vevela ina ia maua ai ni taunuuga lelei i le lumanaʻi. Ole maualuga o le vevela e le tatau ona paʻu ile 22 ° C. Manaʻomia le amanaia o le manaʻomia o le fafagaina masani. A maeʻa ona totoina muamua pupu, ona aveese lea o le ata, ma o pusa e latalata atu i le la pe tuu i lalo o moli susulu.

E taua! Ina ia mafai e se laau tomato ona tuputupu ae faʻatusatusa ma e oʻo lava, e tatau ona i ai taimi (tasi taimi i aso uma 2) liliu atu le isi itu i le malamalama.
O le isi itu taua o le faʻamalosiina o le totogo ae leʻi totoina le toto (pe a ma le 2 vaiaso muamua atu). Ina ia faia lenei mea, e tatala se faamalama i totonu o le fale mo ni nai itula i le aso pe ave foi pusa i fafo.

Suʻeina o tamato o tamato "Golden Heart" i se nofoaga tumau

A oʻo mai se tomua e le masani ai le "Golden Heart" i le tulaga o le totoina o fatu, ma faʻapena ona totoina fatugala e malosi ma mauoa lanumeamata, ona mafai ai lea ona amata le toe totoina o laau i se nofoaga tumau.

Afea e tau ai

O le tafu i le eleele sauniuni, e pei o se tulafono, i le ogatotonu o Me, pe a maeʻa mafanafana le lalolagi, ua maeʻa le tau mafanafana. Ae afai tatou te talanoa e uiga i le kiona, o le totoina e mafai ona faia i le faaiuga o Aperila.

Filifilia se nofoaga e tulaʻi ai: moli ma le palapala

Mo tomato o le Golden Heart, mafaufau i uiga, o le fanua na faʻaaoga muamua e ola ai kāloti, letisi, kapisi poʻo pini o le a lelei. Ae o le eleele lea e ola ai fualaʻau, pateta, pepa suamalie po o isi ituaiga tamato. A o le totoina le eleele o loʻo faʻafeinu i vai inu poʻo se vaifofo talafeagai o le paluga faʻasalalau, ma faʻapipiʻi faʻasua i le fafie i le superphosphate i mea lelei taitasi.

Totoina laau totō

O le faatoaga o le totoina o laau toto e faigofie tele, mo lona faʻatinoina o faʻatoaga e tatau ona e vaʻai i le va i le va o vao o tamato - e tatau ona itiiti ifo i le 30 cm, ma o le filifiliga silisili o le vaeluaga tasi ma le afa taimi sili atu. Ua faʻaaogaina le suka i le 1-2 'ulu, ua faʻaumatia taagāʻau. Mo lala, e tatau ona e faia se lagolago i le tulaga o se solo po o se nonoa - o le a puipuia ai i latou mai le nofoia o vao ma le pala.

Fautuaga mo le tausiga o tamato "Loto Loto"

O le tausiga lelei o le Golden Heart o le ituaiga e tatau ona aofia ai le faʻaleleia o le suavai, meaʻai laau toto, veleina, faʻasaina eleele, mulching, puipui ma le teuteuina o vao.

Faʻasusu ma fafaga tomato

O le taimi e fafaga ai vao lanumeamata o le ituaiga auro e faalagolago i lo latou nofoaga. Afai e totoina laau toto totogo i totonu o le kiona, e faʻafeinu i le aoauli e faʻatele ai le manogi i totonu o le potu. Ma o kopi o loʻo i luga o le auala, e manaʻomia ona inu i na o taeao. I le gasologa o le alualu i luma, o le faʻaauau pea o le faʻaleleia o le vai. E taua tele le manatuaina o lenei togafiti e naʻo totonu o le vaega ole vailaʻau o loʻo faʻaaogaina ile vai i le vevela ole potu.

E te iloa? Mo le mautinoa atoatoa o laau e lava le vai, e fautuaina e le au fai togalaau togafiti se auala e faataitai ai le taimi: o se pusa tioata masani e tipi le pito i luga ma eli i totonu o le eleele, faapau i lalo, ona sasaa lea o le vai i totonu o le fagu.
O le vaitau o le vaomatua uma e manaʻomia ai tumato e fafagaina i faʻamaʻi faʻamafanafana faʻapitoa (3-4 taimi). I ni fua talafeagai, e puipuia ai le "susunuina" o vao. Punaoa faalenatura o le eletise e mafai ona faʻaaogaina le faapalaga ma le manulele.

Toto ma vele le palapala

O vaega tāua i le tausiga o togavao o togavao o ni auala faʻapitoa mo le tatalaina ma le veleina o le palapala mai vao leaga.

O le matafaioi a mulch

O le puipuia o le maualuga o le maualuga o le susu, mulimuluina o le palapala i le peat, vaovao po o humus o le a fesoasoani.

Taʻu ma teuteu

O le taimi tatau ma le teuteuina o se laau tomato o le ki lea i lona lelei ma lelei le atiina ae. Ae o le ituaiga "Golden Heart" e le manaomia ia i latou, aua o laau toto o lenei laau toto e maualalo ma e lauiloa ona o lo latou taugofie. I nisi tulaga, e iai nisi taimi e manaʻomia ai le taʻeina o laʻau pito i lalo o le koluma vao ina ia puipuia le foliga mai o le pala.

Siaki ituaiga eseese o tamato mo Siberia, Moscow, le Urals.

Puipuiga ma puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

E ui lava i le mea moni o lenei vaaiga matagofie e toetoe lava a le mafai ona aafia ai togafitiga eseese o togalaau, o le faia o puipuiga e le afaina lava. Afai e totogo tamato i totonu o le eleele vevela, e tatau ona sui le eleele i tausaga taʻitasi. Afai o le tele o mea le lelei e iloa e pei ona tupu aʻe laau, e tatau ona faia nei togafiti:

  1. Late blight ma fusarium o le ae fesoasoani e taofia le taina o laau i faʻamaʻi apamemea.
  2. E vave ona mou ese atu faʻamaʻi faʻamaʻi mai se vai lanu piniki mumu o le potassium.
  3. Aua nei galo e uiga i aoga o le ea fou, e fesoasoani i le puipuia o siama i le vetex rot.
O le faʻaleagaina tele e afua mai i aphids, whiteflies, vaʻavavevele ma mūmū. Ina ia faʻaumatia faʻamaʻi faʻamaʻi, o se vaifofo malosi o le amonia, lea e tatau ona liliuina i luga o le laau, fesoasoani lelei. O vai suamalie e laveaʻi mai aphids, ma vailaʻau faʻaonaponei mai siaki.

Faaaogaina o fualaau o tamato "Loto Loto"

Faʻaaogā fualaau maloloina lelei auro e le gata mo le 'ai fou. Latou te faia lelei foi le malosi o le sua, suamalie o le faasaoina ma le hypoallergenic pepe pepe.

E te iloa? O lanu lanumoana o le fua o le fatu o le Heart Heart e le o se faalavelave faafuasei i le au Farani, ae ona o na ituaiga pigments ua le aofia ai le fualaau faisua lea e mafai ona afaina ai le tino o le tagata, ma mafua ai lona tali atu.
Tomato "Golden Heart" ua leva ona manumalo i se nofoaga mamalu i totonu o loto o le au faifaatoaga poto masani, ma e faigofie ona iloa i le na o le faitauina o le tele o iloiloga lelei. I le taumafai e tuputupu ae i le taimi e tasi, e te le manao lava e tuu i ai.