Laʻau

Fugalaau Lantana: tausiga ile ma metotia o le toe gaosia

O nisi o fai togalaau e sili atu le lelei o laau e lagona lelei le lelei uma i le fugalaau ma totonu o le ulo. Lantana o se fugalaau e talafeagai lelei mo lenei uiga. O le tele o ituaiga o lenei matagofie matagofie o le a faʻaalia ai foi tagata faʻalelei o uluai laau totoina.

Lantana o se laau na sau i Rusia mai Latina Amerika. Mo lona gafatia ona ola vave, na ia mauaina ai le igoa "igoa leaga o le au fai laau." O laau matagofie ma le manogi o mea manogi o loʻo faʻaaogaina ai fanua na fuafuaina mo le totoina o isi fua. Ae i totonu o togalaau, latou te leʻi tau ma le puleʻaga o le vao, ae leai, latou te totoina ma le fiafia.

Polokalama fufulu

Lanthanum na muamua faamatalaina i le 1737 e Carl Linnaeus i lana galuega Genera Plantarium. Sa maua e le saienitisi le fugalaau o le igoa lava lea e tasi o le viburnum Gordovina sa ofuina i lena taimi (o laau toto e tutusa foliga tutusa).

Fiafia e iloa! Talu ai ona o le tulaga tutusa o le moli eletise ma laʻau i tagata, o le togavao e taʻua i nisi taimi o le upega.

E mafai e Lantana ona foliga uma o se togavao ma foliga o se tamai laau. Ua maua foi ituaiga eseese o laau toto. E fesuisuiai vave le fugalaau i tulaga fou, o le mea lea, i le vaomatua ua mauaa aʻa i le tele o atunuu: Initia, Mekisiko, Colombia. E mafai ona e feiloai ia te ia i Central Central Asia ma le Metitirani.

Bouvardia fugalaau: tausi fale ma metotia o le toe gaosia

O lala o le laau o loʻo salalau, o faʻamau ua faʻasaina, faʻalaina. Ma le tausiga lelei, e mafai ona ola le eletise i le 3 mita le maualuga. E malosi tele o ia i lona tuputupu ae, o le mea lea, e manaʻomia ai le tele o avanoa avanoa. O loʻo i ai faʻapopoopoga faʻaonaponei o loʻo atinaʻe e le vave tele ma e le manaʻomia se avanoa.

O le aʻa o lenei laau manaia ua matua atiae ma e manaʻomia foi le tele o avanoa. O le mea lea, pe a faʻatupulaʻia se fale, e tatau ona e filifilia se ipu volumetric, a leai o le ae toe faʻavasega muamua i masina taʻitasi.

O lala o le laau o loʻo ufiufi i le paʻu lanumeamata lanumeamata. Spikes (o se vaega o nisi ituaiga) e mafai ona tupu i luga o le fuʻa.

Lafoaʻi ma petioles pupuu e faʻafeagai pe faʻalelei. O papatusi lava ia o loʻo faʻasalalau, faʻamalosi, ovate. O latou lapopoa e masani lava e le sili atu i le 5 cm. Lanu o laulaau e lanu meamata;

Faʻalogo lelei! I luga o laupepa o le moliuila ei ai vaʻaia faapitoa e faʻaogaina ai le suauu o mea manogi taua i se manogi faapitoa.

Camara inflorescences

I le tautotogo, e iai fugalaau fugalaau mai aluga o laulaau i luga o tumutumu. Latou te muta i le laʻititi (e oo i le 5 cm le lautele) mea e faʻamalosi mai ai se mea manogi lelei. Leai se mea e ofo ai i Aferika o lafu uma o iniseti e fafagaina i se laau totō.

O faʻamatalaga e sili ona manaia o le faʻamatalaga mai fafo o le lanu o paʻu moli eletise i le taimi o le vavao, suia mai le paʻepaʻe ma le samasama i le piniki ma le mumu. O nisi taimi i luga o le tasi itu e tele ni lanu e faʻapotopoto i le taimi e tasi. O lenei matagofie o lanu e amata ia Me ma faaiuina ia Setema.

Fugalaau Catharanthus: tausiga ile ma auala e toe gaosia ai

E tusa ma le 150 ituaiga eletise, e na o Kamara lanthanum ma ona totoga e totoina.

Faatasi ai ma ituaiga fugalaau masani, e mafai ona iloga mea nei:

  • O Lantana o loʻo prickly. Laʻau i luga o le 1.5 m le maualuga. O laʻau e totoina i luga o petioles umi, o laulau lanu meamata lanu meamata, sina laititi mai le pito i lalo. O le manogi e patino. Le lanu o fugalaau e sui mai le samasama ma le mumu;

Lantana selloviana

  • Lantana Sello (Selloviana). Se laau totoa ma masi mata. Lea lanu lanumeamata, lanu mai lalo. Faʻasalaga faʻapitoa o loʻo aoina mai fugalaau laiti, lilac i tafatafa o le pito ma le paʻepaʻe samasama i le ogatotonu;

Lantana Montevidea

  • Montevidean Lantana (Montevidensis). O le e ona le fesuiaiga, o le fufuluina o fuālaau i le faavae. Ua faʻatupulaia e pei o se mea taua, e ui lava e faigata ona maua i luga o le faʻatau. O fuga e tupu mai ia Iuni ia Novema. A e paʻi atu i fugalaau, e mafai ona e lagona pe faapefea ona salalau le manogi sili ona lelei;

Lulu le Lanthanum

  • O le moli uila (Rugulosa). Laʻau e oʻo i le 1 mita le maualuga ma le tele o vao tuitui. O lau o le paolo pogisa, o le vevela. O fugalaau e laiti, lila pe lanu viole.

O le susulu Spiky (lantana camara) na fanau mai ai le tele o ituaiga o laau toto:

  1. Lantana Grenadine O le e ona le fugalaau susulu ma lau lanu. Lelei mo le tuputupu ae o le aiga. E manaia le manogi.

Snow grade

  1. Snow Lulu paepae, i le fugalaau, e foliga sili. O lanu e tasi o lanu eseese e eseese White Dwarf, Ice Queen.

Eseese Esperanta Pink

  1. Esperanta Pink. Se eseesega e fugalaau fugalaau;

Eseese Samanta

  1. Samanta. O petals o lenei ituaiga e fiafia i mata i le lanu o le lime rich;

Eseese Sunkiss

  1. Sunkiss. Lantana ma fugalaau lanumoana susulu, o lanu e mafai ona suia i piliki.

Fiafia e iloa! Talu ai o le igoa o le fugalaau e masani ma le igoa o le elemene, masani i le talosaga a le "liliumoli hybrid", o le sueina o masini e toe faafoi ai le taunuuga o le "moli eletise". E leai se mea e ofo ai mo i latou oe mananao e maua le afi o le afi a le afi e ala i le suʻega suʻesuʻe - e foliga mai o le igoa lea o le pese a le tamaʻitaʻi talavou o Farao, ae le o le tele o le eletise.

Fugalaau Cordina: tausiga ile ma metotia o le toe gaosia

Mo le totoina o le toto ma le tausiga e le faigata. Peitai, ina ia mafai e le laau ona ola lelei ma fiafia i le ola umi, e aoga le gauai atu i foliga o le tausia.

Faʻasa

O se tafaoga matagofie e le manaomia ai se tulaga faapitoa o le susu. Ua lava lea e faʻamautinoa ai e le malogo le eleʻele o loʻo i totonu o le ulo. I le taumalulu, a oʻo i le taimi e malolo ai le laau, e na o le tatau lava ona faʻaopoopo le vai i le palapala ina ia le aʻafia ai siama.

Lulu

I le taumafanafana, e sili atu le vevela i le uila, ae le vevela. Ua lava le 18 i le 25 ° C. I le taumalulu, e manaʻomia e le togavao se malologa, o lea e tatau ona e maua se nofoaga malulu (14-16 ° C) e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga muamua.

Totogi

I le avea ai o se tagata moni o le vaomatua, o le eletise (tausiga o fale e sili atu le faigofie nai lo le tele o meaʻai) e fiafia i le malūlūina o le ea, o lea e taua ai le felafoaʻi masani i le taumafanafana. E le gata i lea, o lenei faiga e puipuia ai le osofaia o se apogaleveleve, lea e le fiafia i le paʻu. I le taumalulu, e aoga foi le pulupuluina, ae o sina mea e itiiti ifo le tele.

Soo

O le laau e le o faigata tele i le tuufaatasiga o le eleele, ae ina ia mafai ona maua ai le ola umi ma le umi, e sili atu ona lelei le tausia o se eleele lelei. Mo le sauniuniga o mea faʻapalapala eleele e ave ai le oneone, peʻa ma oneone. E le gata i lea, e fautuaina e faaopoopo i ai le peat ia le itiiti ifo i le 30% o le aofaʻi atoa o eleele maeʻa, talu ai o le a tumau ai le susu.

O fualaau o le laau e matua leai lava.

Taua! Lantana e fua mai fua. E fautuaina e piki, aua o le laau e faʻaalu le malosi i le atinaʻeina o fatu, nai lo le fuga o le fatu. E le gata i lea, o fua oona oona.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

Lanthanum e tatau ona totoina i tausaga taʻitasi, i le tautotogo. Afai e le faia lenei mea, atonu e le fuga le laau. O le fugalaau e "toe faʻaleleia" e ala i le faʻafefeteina mai le tasi ipu i le isi. I lenei tulaga, o le palapala e tumau i luga o aʻa, e le tatau ona luluina. O le avanoa avanoa i totonu o le vai fou ua tumu i le faʻafefiloi o le palapala, aʻo leʻi aoga le tuʻuina o alavai (3-4 cm) mai nai maʻa laʻititi po o fasi paʻu i le pito i lalo o le tane.

Afai e tetele le laau, e mafai ona e aveesea le pito i lalo o aʻa e faʻaaoga ai se naifi malosi.

A maeʻa le faʻagata, e tatau ona faʻafefe lelei le fugalaau ma faʻaoga e faʻafeiloaʻi i totonu o se fale paolo. A maeʻa le 2-3 aso, e toe foʻi mai o ia i se nofoaga lelei.

O se fugalaau manaia e le mafai ona suia i se mea e le tatau ai. Naʻo le suia o le pito i luga o le ulo.

Faʻalogo lelei! O nisi o fai togalaau e tuu eseese ituaiga o moliuila i totonu o le pusa e tasi. I le taimi o le fugalaau, e maua mai ai se fualaau matagogo moa.

I le fale, e ola le fugalaau i le 5-6 tausaga. I se laau matua, o le tuputupu ae lemu, o le fugalaau ua le lelei. E taua tele le faʻaleleia ma maua ni kopi fou o le matagofie matagofie. E lua auala e faia ai lenei mea.

Fatu

O fatu sauni mo le luluina e faigofie ona maua i luga o le faʻatau, e le gata i fale faʻapitoa ma le Initaneti.

Faʻafouina o fatulamelamela:

  • Faʻatoʻa le atigipusa ma se meaʻai fuamini;
  • Faʻalautele fatu i luga o le fogaeleele i se mamao e 10 cm mai le tasi. Faasolosolo malie ma lou tamatamailima;
  • Uʻu toto laau i le vai, ufiufi ma se tapuni poʻo se tioata. Tuu i luga o le windowsill, i le mea e tele ai le vevela ma le malamalama;
  • Tausia mea totō: ia tatala i luga le pusa mo le faʻaleleia, faʻaleleia le eleele, mataʻituina le vevela (o le faʻamaoniga lelei e mai i le 20 i le 24 ° C);
  • A maeʻa 2-3 vaiaso, o le a aliali mai fatu. Mai lenei taimi, e mafai ona tatalaina le pusa, ona aveese atoa lea o le tapuni;
  • A oʻo ina oʻo atu le laau i le maualuga o le 12 cm, faʻafefe. I lenei laasaga, ua oʻo i le taimi e faʻaititia ai le vevela o le totoina, faʻaopopo le faʻamalama. Atonu e te manaʻomia le faʻamalamalamaga faaopoopo.

O laau totō ua totoina i ni ipu eseese.

Lanthanum fatu

Taua! E mafai ona e aoina le fatu oe lava, faatasi ai ma se fugalaau fale. O le mea e sili ai, o tamaʻi uila e maua e le mafai ona faʻasaoina mea faʻapitoa o le tina.

Laʻau

O le faʻapenaina o le faʻalelei e ala i le gaogao e faigofie nai lo le fatu.

E faʻapefea ona tupu le moliuila mai le vaʻaia:

  • Mai i talavou e le o le lignified ua seleseleina le selesele 10 cm le umi ina ia tofu ma le 4 lau. Na latou vaeluaina i le ogatotonu o Fepuari - amataga o Mati;
  • Aveese mai le tipi le 2 laʻau maualalo. Ave le pito i lalo o lala taʻitasi i totonu o le solution a Kornevin;
  • Mo le aʻa, e mafai ona tuʻuina ni meaʻai i le oneone poʻo le paluga vai;
  • Le tuʻuina atu o le vaʻaia o falemaʻaiga i le ufiufi ile polyethylene poo se fagu. Tuu i se nofoaga mafanafana ma lelei;
  • O le tagata e faʻaleleia e tatau ona faʻailoaina i aso uma, a faʻaaogaina le oneone, aua neʻi galo e susu. O le vevela mo aʻafiaga e tatau ona tausia ile 20-22 ° C;
  • A mavae le 30-40 aso, o le a aliaʻe aʻa, o le a amata e le fatu laau ona tuliesea lau fou. Mai lenei taimi, e tatau ona faʻaitiitia le vevela. Aumai le faailoga i le 15 ° C;
  • A malolosi laau, e mafai ona totoina i totonu o fagu ma vave ona tui le pito i luga e fausia ai se pale matagofie.

E mafai e fugala afi olaola ona ola i le tausaga muamua o le olaga, ae tatau ona vavaeeseina ma le faaeteete ia tumutumu, aua latou te tele le malosi mai laau.

Lantana o loo kuka i fafo

<

Lantana - o se fugalaau, o le tausiga i le fale e matua faigofie lava. Afai e te mulimuli i tulafono uma o loʻo faʻamatalaina, o le a ia tali atu i se vaʻaiga umi ma le mataʻutia, lea e mafai ona faʻamafanafana i tuaoi. O le laau e lagona le manaia i fafo, lea o le a iloa ai fugalaau lanu mea uma.