Laʻau

Rosa Ballerina ma isi ituaiga musky ma le faʻamatalaga

Musika Roses e le taatele ona o fuga laititi-taʻalua fugalaau ma e le foliga mai e manaia tele i tua o laulati lauiloa. Ae peitaʻi, pe a faʻaaoga tatau, o le a latou faʻaalia le latou pito sili ona lelei.

Musika e oso i luga - o le a le mea

Musk rose o se vasega o roses e fusia faatasi ai le tele o hybrids. O le manogi manogi e faʻafefiloi le manogi o le meli, cloves ma fua. I totonu o se musika mumu, e le sau le manogi mai i petals, ae mai le sima, ma le manogi e faalogoina e tusa lava pe mamao.

Short description, uiga

Musika ituaiga fugalaau olaola lelei, masani lava i lalo o fugalaau e le mafai ona e vaai i lau. O le fugalaau lona lua e sili atu le matagofie nai lo le muamua, o fugalaau e lua-faalua pe leai foi. O le taimi malolo i le va o fuga e puupuu, o le tele o ituaiga e mafai ona taʻua o le fuga o le fuga.

Rosa Ballerina e iloga i le lanu piniki piniki

Taua! Fugalaau e fuga mai i le taimi e tasi, ae le o le itu foi, e pei o lapisi masani.

Le lelei ma le le lelei

O uiga lelei o musika misa, o mea nei e iloga:

  • le tele o laʻau tupu mai;
  • lē faʻaleagaina;
  • tetee atu i le tele o faamai;
  • faʻamafanafanaina;
  • le tumau.

Faatasi ai ma faaletonu, ua na o le foliga mai e le o foliga mai o le le mafai ona iloagofie. I le togavao ma le tausiga o faafitauli e le o matauina.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O laau afu o Roses musky e tupu tele, ma o la latou togi e matua paʻu. O le mea lea, e oʻo lava na o le laau e foliga mamalu. I luga o se laufanua tele o le mutia, e mafai ona e totoina ni laau o le ituaiga e tasi, mo se faataitaiga, Roses o le ituaiga Ballerina. Latou te foliga lelei i le taofia o puipui.

O nisi vailaʻau e mafai ona faʻaaoga e pei o le feaei, ma o fugalaau fugalaau faʻapitoa e masani ona totōina rosa i luga o laau totogo.

Taua! O le mea e sili ona lauiloa i le mamanu o se faʻapipiʻiina faʻatasi ai ma laau totō o le fugalaau poʻo se talaaga mo annuals.

Eseese o Musuka Roses

Rose Blush (Susulu) - faamatalaga ma uiga o le ituaiga

I foliga vaaia, o sui o musky e eseese tele.

Ballerina (Ballerina)

O le maualuga ma le lautele o le rosa. Ballerina 1.5 m, fugalaau e tele ma umi, o aʻa e tetee i faʻamaʻi. O le laau o loʻo faʻamatalaina e se fuainumera tele o fugalaau faigofie, o le fugalaau e tumau seia oʻo i le tautotogo. O le lanu o petals o le moliaga o le eleele e maua ai le lanu moana ma le pito i lalo, o se mea paʻepaʻe. O le eseese o le malu puipuia.

E i ai le manatu e faapea o le paka na oso aʻe Ballerina e tatau ona mafua i le vasega a Schrab, o ona sui o ni seminare ma e malolosi tele laau.

Na tulaʻi Ballerina

Mozart

O le maualuga maualuga o le vao e 3 mita, o laulaau e laiti, e mafai ona faʻaaogaina e pei o se aʻega. O fugalaau e sinasina-lanu piniki, peleni po o le violet i pito, o le nofoaga tutotonu e paʻepaʻe, i le gasologa o taimi, e paʻu ai le petals toetoe lava o se paʻu paʻepaʻe. O pulumu taitasi e 20-50 fugalaau manogi e le faalua.

Taua! O se vaega o le ituaiga o lona maualuga maualuga lea e tetee atu ai i faamaʻi.

Grade Mozart

Paxpax

O le togavao o loo totoina, o laau e ola e oo i le 4m, lea e mafai ona e afifiina ai lagolago. O se mea uiga ese o le paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o pou uʻamea. O fugalaau e taʻitoʻalua-lua, o vailaʻau o saito e vaaia i totonu. I lalo o tulaga lelei, e oʻo atu i le 30 fugalaau e mafai ona tupu i se vaʻa.

Rose PaxPax

Cornelia

E le maualuga le ogalaau, e oʻo i le maualuga o le 1.2 m, ae faʻafetai i le paʻu lala laau e pei o foliga o le puna. O laau e ola i le umi e oʻo i le 1.75 m, e ufiufi i fugalaau vevela o le lanu mumu, mea e le mafiafia.

Rosa Cornelia

Rose tao

O Rosa Lensa e tele ituaiga o ituaiga ma e mafai ona maua ni paʻepaʻe paepae, samasama po o le piniki. O le uumi e umi, lalaga. O loʻo faʻaauau pea ona totogo ma faʻaleleia lelei le taʻavale i le gasologa o le vaitau, o taʻaloga o le racemose.

Rose tao

Isi ituaiga

E mafai ona e teuteuina le togalaau ma isi ituaiga aloaʻia ma matagofie mai le encyclopedia:

  • Felicia;
  • Buff Beauty;
  • Bouquet Parfait;
  • Neige dEte;
  • Alden Biesen;
  • Bukavu;
  • Dinky;
  • Havenly Pink;
  • Schwerin;
  • Moonlight.

Tuputupu ae o se fugalaau, pe faapefea ona totō ile laufanua

Mo le manuia o le galueaina, e tatau ona e iloa le auala ma le taimi e totō ai se vao ma le auala e tausia lelei ai.

I le a le faiga e tulaʻi ai

Rose Eden Rose (Eden Rose) - faʻamatalaga ma uiga o le ituaiga

Mo le puipuia o foliga eseese, o fualaau na faatauina mai i faleoloa faapitoa ua faʻaaogaina. E oʻo lava i fatu e seleseleina e le faʻamautinoa ai o se rose musky.

O le a le taimi e tau ai

O le totoina o rosa e faia i le taimi mafanafana, pe a leai se taufaamatau o le kiona. E mafai ona oʻo i le tautotogo ma le autumn. O le totoina i le taumafanafana e mafai pe a fai e iai le aʻa o le laau.

Filifiliga nofoaga

Musika rose hybrids alofa i nofoaga lelei-malamalama. O la o le la e le tatau ona paʻu i luga o le laau i le taimi atoa, i le aoauli e manaʻomia le faʻafeoloolo o le nofoaga. A mafai, e totoina le togavao i luga o le mauga.

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

E tatau ona tulaʻi le lua o le tau mo ni nai vaiaso. O se lua e viliina i le lautele ma le loloto o le 1,5 mita, alavai ma le faapalaga o le faapalaga. Mo le 1 vao, 1 le pakete oneone, 2 pakete o peat, 3 pakete o eleele laʻau lau. Afai e leai se taimi faaopoopo, o le pito i lalo e mafai ona vevela e aloese ai mai le faʻaumatia o le vao.

Taua! I le aso o le totoina, e faia ai se paʻu o le eleele i le pito i lalo o le lua, lea ua setiina ai se fatu ma ua salalau solo. Ua faatofuina le faailoga tusi i le eleele i ni nai inisi.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

Musika e totoina laau toto e pei ona taua:

  1. Saunia o se lua e tulaʻi ai.
  2. Faʻasalaga e faia.
  3. Ua seti se fatu.
  4. O le lua e ufiufi i le eleele togalaau.
  5. Toe faʻataʻamilo.
  6. Ua fufula le fatu, o le mulch mai le humus po o le mutia mowed ua faataatia.

Tausiga o togalaau

O le soifua maloloina o Rosa e lagolagoina e ala i le masani ona veleina, faamamaina o le palapala, laʻei ma luga. I le tausaga muamua o le olaga, ua aveeseina mai le laau mai le laau; i Aokuso, e 2 fugalaau e totoe i luga o laau taʻitasi.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

I le taimi o le tuputupu ae, e tatau ona susu le palapala. I le leai o se vaitau, e faalua ona faia le vai i le vaiaso.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

E tupu lelei le rose i le togalaau masani, ae tali atu i eleele lauusiusi ma le tele o lau laau toto.

Fertilizer application:

  • O le tautotogo - o se paluga o le 1 tbsp. sipuni o le ammonium nitrate mo le 10 lita o le vai.
  • A maea le lua vaiaso - o le faʻafefiloi o le ammonium nitrate poʻo le Urea i le fua tutusa.
  • Le amataga o le fuga - 1 tbsp. sipuni o le calcium nitrate i le 10 lita o vai.
  • I le mavae ai o le 10 aso, faʻafefeteina ma faʻafefeteina minerale faʻamalosi.
  • O le tuputupu aʻe o le vaitau - i vaiaso uma o le faʻaofiina o vailaʻau faʻasaina ma le minerale.
  • O le faaiuga o Aokuso - 1 tbsp. sipuni o superphosphate i le 10 lita o le vai ma le 1 tbsp. sipuni o le potassium sulfate i le 10 lita o vai.

Nitrogen ma mineral fertilizers e lagolagoina e le folasaga o le albumin i le eleele i le aofaiga o le 1 tbsp. sipuni i le 10 lita o le vai po o le faʻasalaga o se fale o manu i se vaega o le 1:10. E le masani ona faʻaaogaina le moa moa i se vaega o le 1:20 poʻo le faʻafefeteina o vao vao.

Teuina ma le totoina

O le kulupu Nutmeg e naʻo le teuteuina mama. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o tumutumu o loʻo i luga o lālā o le lona lua ma le lona tolu, lea o loʻo faia i luga o moli tuai.

Taua! I le gasologa o le vaitau, ua aveeseina ai pulumu fufulu.

Vaega o le taumaluluina o se fugalaau

Mo le taumalulu, o se malulu malulu e faia. O le au e ufiufi i le 30 cm le oneone, ua ufiufi lala i lala vavao, ua teuteuina le laulaau, ua togafitia laau vao i le 300 g o le sulfate omea i le 10 lita o le vai. O se faʻavaa faʻatasi ma se faʻamafola faʻasaga ma se pusa palasiti ua faʻaogaina.

A aunoa ma se fale, e mafai e le rosa ona gafatia le vevela i le -7 ° C.

Fugalaau rosa

Rosa Angela (Angela) - uiga o le ituaiga

O le inflorescences ua faʻavaeina i luga o le vaʻalele ma le tele o paʻu matutua.

O le vaʻaiga sili ona matagofie e matauina i le taimi o le galu lona lua, pe a tulaʻi mai i luga o laulaau, o loʻo fuga foi.

O le taimi o totoe e mai le tele o aso i ni nai vaiaso, e fuafua i le eseesega.

Rosa Ballerina e matua matagofie lava

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

I le taimi o le vevela ma le fuga, o le Ballerina ua tulaʻi, e pei o isi ituaiga, e manaʻomia ai le potassium. O le faʻafefiloi o le 1 ipu fafie i le 1 pakete vai poʻo le 30 g o le potassium sulfate i totonu o se pakete vai faʻaaoga i le palapala.

Mo le matagofie o le fugalaau o le a manaʻomia ai foi se fofo o le 1 tbsp. sipuni tele o le calcium nitrate i le 10 lita o le vai.

Taua! I le amataga o le taumafanafana, e 80 g o superphosphate ua faʻalauiloaina i lalo o le togavao.

O le a le mea e fai pe afai e le fuga, mafuaʻaga mafuaʻaga

E le fuga le rosa e aunoa ma le susulu o le la, fafaga ma luga o laei. E mafai ona e manuia i le tele o taimi e ala i le suia o tulaga o tausiga.

Fugalaau fugalaau

I le fale, o le rosa e faʻalauteleina e ala i le tipiina, tuʻuina, tufatufaina o vao. E totoina e le au faifaatoaga fugalaau se rosa i luga o le vao vao.

Pe a faia

O seleseleina e seleseleina pe a maeʻa muamua ona fuga. O fua matutua o laau matutua ua faʻaaogaina.

Faʻamatalaga auiliili o le faagasologa o le fausiaina

O le seleseleina e oʻo i le 8 cm le umi, o le pito i lalo e tipi. O le afaina o le gasegase mo le 20 itula i le aʻafiaga o le tuputupu aʻe o le aʻa, ona fufulu ai lea i le vai tafe ma totō i le eleele ma le eleele maso-humus ma se oneone oneone ma le paʻu.

O le seleselega e totoina i le maualuga o le 45 °, o se kiona e faia i le tioata poʻo le ata.

Mo le faʻalauteleina e ala i le taoto, o le mea pito i lalo e faʻasolo i le palapala, ma o le ogatotonu e faʻasusu i le eleele. A aʻapa le rosa, e mafai ona vavae ese mai le tina.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

Musika Roses ei ai le puipuiga lelei ma e seasea lava ona maʻi. Pe a aliali mai le paʻu palapala, e togafitia le togafitiga i le fungicide. Afai e maua ni anufe poʻo ni aphids, e faʻaaogaina iniseti.

E le o tagata faifaatoaga na mafai ona latou talisapaia le rose musky. Ae ui i lea, o lona lauolaola lauolaola ma le fiafia i le manogi manogi o musk o le a le tuua ai le le fiafia o tagata e ona ma malo o le fale, o lea e tatau ona e faʻaalu se taimi ma faʻalogo i ai.