Laʻau

Rosa Nadia Meillandecor - uiga o le aganuu Farani

O le fugalaau fugalaau Farani na i ai se fatu samasama lanu samasama o petals ua tupu i togalaau Rusia mo le silia i le 10 tausaga. O ituaiga eseese o ituaiga o meaola e tu i fafo mo lona matagofie ma le matuia tele o le eleele, taumalulu ma le tausiga. O le togavao e puipuia i le malulu ma faʻamaʻi, ma fuga mai le tautotogo i le autumn.

Rose Nadia Meillandecor - o le a le ituaiga ituaiga?

O le faʻamatalaga o le fesuiaiga o loʻo fai mai na faʻaauau ai lenei rose i totonu o le fugafulu tausaga i tausaga talu ai. I le 2006, na muamua faʻafeiloai atu i tagata lautele i se faʻaaliga i Farani. O pale matagofie ma le tele o fugalaau, faatasi ai ma se lanu samasama lapopoa-beige o petals na vave tosina atu ai le gauai a le au aoina ma tagata fai togalaau. Latou te fai mai e uiga ia te ia: "o se rosa i le Renaissance style."

Rosa Nadia Melandekor

Eseesega amio

O laʻau o le vao e le o umi, 50-60 cm, o nisi taimi e oo i le 80 cm. I fugalaau fugalaau e oo atu i le 100 petals. Corolla e oʻo i le 10 cm. O le lanu o petals e samasama samasama. E amata lemu le taalili, ma o latou fugalaau latou te taofia mo le 5-6 aso. O laulaʻau e lanu meamata lanu meamata. Lanu lanu pepa.

Mo faʻamatalaga! Faʻasolosolo pe a oʻo i le -30 ° C. O le ituaiga o loʻo faʻaalia ai le tetee atu i paʻu palapala ma le paʻu uliuli.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O Roses e tele mea lelei:

  • mea manaia manogi ma le tele o le fuga o le fugalaau;
  • maualuga maualuga;
  • fuga i le taumafanafana uma;
  • manumalo i le itu i saute o Rusia, North Caucasus, Stavropol ma Kalasnodar Territories;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • e mafai ona tupu aʻe e avea o se mea e maua ai le eleele po o se tulaga maualuga.

Faʻafitauli:

  • Toto e mafai ona taoto i lalo o le mamafa o fugalaau ma lau, aemaise pe a timu;
  • Manaomia le faʻamamaina ma le pito i luga luga.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O le vailaʻau e tuʻufaʻatasia ai mea totino o le aʻei luga, masini palapala ma vao rosa. O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina e pei o se taufefe, e pei foi ona totō i tafatafa o se lagolago (pergola, stand, trellis), ma tuu ai nisi o pusi e afifi ai, ma o se vaega o loʻo salalau i luga o le palapala.

Fugalaau ola

Rosa Blanc Meillandecor - uiga faaleaganuu

E mafai ona e faʻatau i le vasega pepe se fatu laau e tupu mai i se fagu, pe faapipii i luga o se taifau. O lapisi o le 100% muamua togavao e mafai ona tatalia le taumalulu na o le -30 ° C, ma ua faapipiiina vao i luga o le vao vao i le -40 ° C faatasi ai ma se faʻatoʻaga faʻatoʻaga o le pale.

Rose Nadia Meillandecor

O le seedling e mafai ona i ai ma se matala matala pe tapuni. O lona paʻu i le tausaga ua teʻa, e tatau ona faʻalanuʻu enaena, ae le faʻafefe ma e leai ni pogisa. O laʻau faʻatasi ma aʻa i le afiafi e faʻafefete i sina vai malulu e totō i le taeao.

Faʻalogo lelei! O le taimi sili lava o le afa muamua o Me. O le rosa o le a malulu, ae afai e faʻamalosi le totoina, e mafai ona e fetaiaʻi ma le mea moni e le aʻafia le fatu ma le fuga o le toto ile eleele mafanafana. O le totoina o le autumn o le a faia i le aso muamua o aso e sefulu o Setema.

Filifiliga nofoa

O le nofoaga e tatau ona filifili ina ia tele le malamalama e pau i luga, o loʻo i ai le lagolago lata ane, ma e le mafai e matagi malolosi ona talepe lala. E sili ona lelei le totoina o sina mea i luga o le maualuga, i eleele maualalo ona o le malolo, o aʻa e mafai ona pala.

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

O le makaina o lua mo le totoina o vao i le taimi e tasi e faia i se mamao e le itiiti ifo ma le afa mita mai le tasi ma le isi, faapea foi ma lagolago. Soo se eleele e iai se tali o le pH = 5.0-6.5 e talafeagai. Ae latou te kukaina i le auala lava e tasi:

  1. Ave ese le palapala mai le lua o le tau.
  2. Faʻafefiloi i oneone, fafie laupapa, humus.
  3. Faaopopo le 50 g o le superphosphate ma se tamai peat.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

Faatonuga i lea laasaga taʻitasi:

  1. O loʻo tuʻuina atu se lagolago i le pito i lalo, lea e nonoa ai le vao mo le taimi muamua ina ia le afaina pe a pala le eleele.
  2. Faʻasogo aʻa i aʻa mago.
  3. Faʻasaga le fatuga i totonu o le lua ina ia maualuga luga le palapala i luga o le palapala, ma afai e leai, ona tanumia lea o le ua i le 5 cm.
  4. Latou te faʻatumu le pu i eleele palapala.
  5. Faʻalūlūina ma faʻafefeteina.
  6. Faʻamama le palapala.
  7. Mo le 10 aso latou te faʻapipiʻi ai le uila.

O le mauga e tosoina pe a uma ona aliali mai ni laʻau lanumeamata malosi.

Faʻafefea ona faʻapitoa togafitiga o laau

E le o se mea e tupu mai ai le taua o fualaau e taʻua o rosa paka. Latou te matua le faʻamaualuga e tausi, faʻaalia pea le fugalaau vave.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

Rosa Lavaglut - uiga faaleaganuu

E manaʻomia le faʻaaogaina pe afai e malolo le maualuga o palapala i lalo o le vao. Ina ia faia lenei mea, ave le vai inu, lea e mafanafana i le aoauli i fafo. Pe a faʻafeinu, latou te taumafai ina ia le pa'ū le vai i luga o pupu, aua o lenei mea e mafai ona faaleagaina ai lo latou matagofie.

Taua! I le taufaʻaiuga o Aokuso, ua faʻamauina atoa le vai. O le faʻaleleia o le natura o le a fesoasoani i le rosa e sauniuni lelei mo le taumalulu.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

O le faʻatulagaina o le faʻavae e aofia ai vaega e tolu.

  • Tautotogo Aʻo ala mai fatuga ma fuga, latou te faʻaopoopoina le nitrogen, lea e faʻaolaina ai le tuputupu aʻe malosi o le lanu meamata.
  • Summer Faatasi ai ma se vaeluaga o le tolu vaiaso, ua faʻalauiloaina ai se faʻalauteleina o mea faʻapitoa o vailaʻau ma fualaʻau ma le paluka, ae matitiva i le gaʻo. E manaʻomia lenei mea mo le fausiaina o piʻo.
  • Autumn I le aso muamua o aso e sefulu o Setema, ua faʻafeiloaʻi ai le faʻamalolo mulimuli - mea totino. E taua le faamalosia o le paʻu ma saunia le vao mo le taumalulu.

Teuina ma le totoina

O Roses ua na o le toe mulimuli, talu ai o avanoa e ola ai e matua laitiiti lava. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e eli se togavao i le loloto o le 60 cm.

Trimming ua faia i ni ituaiga se tolu.

  • Faʻaleagaina. O loʻo faia i le tautotogo pe a uma ona faʻatau le eleele. Aveese taʻale aisa ma momotu i le taumalulu.
  • Folasaga. E maua i Aukuso. O pupu o le tausaga oi ai nei e faapuupuuina i le 40 cm. O itu laititi ma le vaivai o le itu ua aveeseina lala, aua o le a le mafai ona latou ola i le taumalulu.
  • Aneti-matua. E faia le 1 taimi i le 5 tausaga i le tautotogo. Faʻamaʻoto le vaomatua atoa i se maualuga e 30 cm.

Vaega o le taumaluluina o se fugalaau

O le malutaga sili ona lelei o le togavao, lea o le a puipuia ai le laau talavou mai le malulu ma le matagi, o le a avea ma sela o laʻau matutu, lea e ufiufi i le vailaau oona po o le tuluina ma pipiʻi maa i tafatafa o le eleele. Aveese ia ituaiga malutaga pe a maeʻa ona faʻaleleia le palapala.

Fugalaau rosa

Rosa Boscobel (Boscobel) - faʻamatalaga ma uiga o le aganuʻu

E faasolosolo malie ona totogo, ae o le vao e foliga mai e matua matagofie lava. I luga o lea taimi i le taimi lava e tasi, e tele lanu eseese eseese ma ua maeʻa ona tatalaina fugalaau.

Rosa Nadia Madeiland i luga o se tala o le mutia lanumeamata

O fugalaau muamua na tatalaina i le afa muamua o Iuni. Fugalaau e ono tupu mulimuli ane ona o le tau. E aunoa ma le faalavelaveina o lanu o vasega seia oʻo ia Setema. Ona oo mai ai lea o se vaitaimi malolo.

Faʻalogo lelei! E mafai ona pauu ona o le vevela vevela vevela, i le fea itu e aoga ai le faʻamalosia o le mulch i aʻa.

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

I le taimi o le fugalaau, e taua le aveeseina uma o pulupulu vaivai ile taimi talafeagai. E taua lenei mea, talu ai e le mafai ona maua ni fatu mai ia i latou mo le toe gaosia, ae o le a taumafai pea le laau e fai lenei mea ma faʻaalu le malosi. O fugalaau fugalaau ua vavaeeseina i le amataga o le laʻau i lalo o latou. Afai e te tipi tipi umi i taimi uma, ona faʻaumatia loa lea o le vao.

O le a le mea e fai pe a le fuga

O le leai o ni aʻafiaga o se faailoga o le le lava o meaʻai. Nadia Meylandekor e fuga lelei i le paolo, e seasea lava o le leai o fugalaau o le taunuuga o le malulu. E sili ona lelei le fafagaina o vao faʻatasi ma se vaifofo o se vailaʻau faʻamalosi pe faʻafefeteina.

Fugalaau fugalaau

Mai se togavao ola (2-3 tausaga), e mafai ona tipiina ni tipi mo le totoina. E mafai ona vave totoina i se nofoaga tumau, filifilia i se paolo, pe a fai o le la o se vaega o le aso, ma o le taimi atoa o se vaega ole malu.

E selesele selesele i le afa muamua o Iuni. I le taimi nei, ua tatau ona fuga le vao. O le tausaga nei latou te sosola ai ma le paʻu lanumeamata mai le 1 cm le mafiafia. O le maualuga pito sili ona lelei o le tauʻau e 10-12 cm.

O le taina o fusi pito sili ona lelei i le taimi lava e tatala ai:

  1. O le 'au e tatau ona i ai le 3' au. E sili atu le tele o 'aʻa e le mafai ona faʻatoʻaina, ma o se mea laʻititi e faʻaititia ai avanoa e maua ai.
  2. O laʻau pito i luga o loʻo totoe, faʻapuupuu le umi i le afa, ma o laʻau laititi pito i lalo ua faʻamaʻafia atoa ma vao tuitui.
  3. E tanu le uʻu i le eleele i luga ae o le fatuga i lalo i se tulaga e faʻalauteleina ai le faʻalauteleina o le aʻa. O se uluaʻi ulutala e aoga e faʻaoga i aʻa.
  4. Ulutala pito i luga i se fagu vailaau po o se pusa tioata manino ma se pito i lalo. Aua le tatalaina le pusa fagu.
  5. Faatasi i le aso, ona ave se fagu po o se fagu e vai ai le afifi.
  6. Faʻasolosolo manuia, pe a maeʻa vaiaso e tolu, e mafai ona faʻamamaina le fagu, talu ai o le a amata ona tupu lau.

Faʻasoʻotoina o laʻau o Meyang i le avanoa

<

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

O le mea aupito sili ona afaina i le vao e mafai ona faia e aphids ma pests pests. Mai ia i latou e fautuaina e togafitia le vao mai le amataga o le taumafanafana i le taeao ma ni fofo o mea e fai pe o le phytoerm ma le va o le 2-3 vaiaso.

O le vailaʻau e teteʻe i faʻamaʻi, ae tupu mai ona o ona aʻafia e aʻafia ai faʻamaʻi pipisi. Mo faamoemoega puipuia, i le tautotogo e aoga tele le togafitia o laau uma ma se vaifofo o le sulfate suauu. E iai foi ni iloiloga lelei i luga o le topaza o le vailaʻau - o se fungicide lautele.

O le tele o miti o le teuteuina o la latou upega tafaʻilagi ma se Farani na oso i luga. I aso nei e iai se avanoa - e avanoa le Nadia Meillandecor ituaiga faʻatau. E faigofie lava ona aʻa ma faateleina, e fuga i le taumafanafana uma ma e le lelei i le tausiga.