Laʻau

Rose Al Di Braithwaite - uiga o togavao

Rose Al Di Braithwaite, poʻo Brightweit (LeonardDudley D Braithwaite) o se fuga o le fuga o le fugalaau e masani ona tupu pea, na paʻu i Egelani. O lenei vāʻau o se tasi o mea sili ona lelei i totonu o isi rosa vao. O le lanu mumu lanu-moli, o le manogi malosi ma fugalaau fugalaau e maua ai le LD Bright Bright rose o se mea manaia matagofie.

Rose Al De Brightwright na faia i le 1998 e le tagata lauiloa Igilisi D. Austin e ala i le sopoia o Mary Rose ma The Squire. O Tavita CH Austin na moemiti i le fatuina o se laau talatala e foliga tutusa ma foliga ma le manogi i se togalaau tuai, ae o le tele o fualaau faiva.

Laulelei Rose L D Braithwaite

Mo faʻamatalaga! Faʻaigoaina le tagata na faʻavaeina e faʻaaloalo i le tama o lana tama o Leonard Dudley Braithwaite, o se faʻatoʻaga a Kanata.

O lenei ituaiga ua maua le tele o faailoga o le lalolagi: tusi faamaonia mai le ARS Kern County Rose Society Show ma Ohio State Fair Show, ISA, 1999; tusi faamaonia ARS San Francisco, San Diego, Kalefonia Rose Society Show, ISA, 2000; RNRS le Royal Royal Rose Society Awards, Peretania Tele, 2001; tusi faamaonia o Portland, Ilinoi, Milwaukee, Lewis Couty Rose Society Show, USA, 2001; ulutala "Faʻalelei sili" Olimpia Rose Society Show, USA, 2011

Rose L D Braithwaite o le a teuteuina soo se togalaau ma o le a fiafia i tagata e ona le tele o fuālaau i le gasologa o le vaitau ma se manogi manaia.

O le vao o le rosa e maualalo, e maualuga lona 100-120 cm, ma e lautele, e oʻo i le 120 cm le umi, o se lapotopoto lapotopoto. O loʻo ola pea laʻau, aua le punou i lalo o fugalaau fugalaau e tusa lava pe timu, ma le tele o meaʻai. O laʻau matte tetele e ola laitiiti.

Fugalaau e faia i le vaitau uma mai ia Iuni ia Oketopa, nai lo le vaivai, o le a vave ona aliali mai fou i le tele o numera. Fugalaau e umi. O le fatu o le rosa ua tumu, i le amataga e toetoe lava aʻi le pele, ma pe a uma ona solo, o le lanu mumu, o le susulu i totonu o rosa Peretania. E toetoe lava a le maeʻa, faʻasao le susulu ma le lanu i taimi uma e ola ai. Faʻatasi ma le vevela umi uumi e mafai ona latou suia lanu i le piniki piniki i le faaiuga o le fuga.

O le fugalaau e lapoa, e tusa ma le 10 cm le lautele, e foliga mai o se peony e matua vevela ma e lautele le avanoa, e silia ma le 80 petals. E tumau i le timuga, tausia se foliga ma lanu ma faaauau pea ona fuga e aunoa ma le malepe. E malosi tele le manogi, na mafai ai e D. Austin ona faatumauina le manogi o keke tuai.

Taua! Leonard Dudley Braithwaite Rose o loʻo i ai se malosi malosi ma e teteʻe i le tele o faʻamaʻi pipisi.

O le tetee o le aisa o le maualuga, e oʻo atu ile -21 ° C, o lea e tulaʻi mai ai le Brightwright i se fale puipui.

Folafola i nofoaga lafulemu ma le malulu. O le nofoaga lelei o le talaaga poʻo le ogatotonu o le togalaau fugalaau, lea o le a natia ai le lauolaola e le masani ai, ma o pulou pupula o fugalaau o le a toe tautau i luga o isi laau.

Rosa Al Di Braithwaite ei ai ona lelei ma nisi o faaletonu.

Rosa Salita (Salita) - uiga ma foliga o le vao

Faamanuiaga a Brightwait:

  • maualuga decorativeness. O le eseesega e faʻaauau ma fesuisuiai pea, lea e sili ona manaia i le au faifaatoaga;
  • mea manogi lelei;
  • tetee i le malulu ma faamaʻi;
  • ese fugalaau fugalaau ma le lanu sili ona lanu i totonu o isi rosa Peretania;
  • tetee atu i le vaʻaia. O lenei ituaiga e le fefe i timuga ma e le afaina pe a mavae le timuga.

Faatasi ai ma vaivaiga o mea nei:

  • fugalaau e le atoatoa foliga, eseese i le tele;
  • i luga o se tasi pu, e tolu pe sili atu foi fugalaau e mafai ona fausia, e le talafeagai ai mo le tipi;
  • o lenei ituaiga e ono aʻafia i le paʻu uliuli;
  • e ala i le autumn, e mafai e le togavao ona gaosia se tasi mamanu mamana, ma e leai sona aoga;
  • e le taliaina le vevela vevela, aʻo susunuina ma vave ona pala;
  • ma fugalaau faifai pea, e fuga mai fugalaʻau, e manaʻomia meaʻai faaopoopo.

Faʻalogo lelei! O le mea lautele, o le vao e sili ona manaia ma agavaa e ave se nofoaga i soo se togalaau.

Rosa Prairie Olioli - uiga ma faʻamatalaga o le vao

Rosa L D Braithwaite e alofagia e le tele o faifaatoaga ona o le lautele ma ua faʻaaogaina i soo se faʻasologa o le laufanua:

  • mo le resitalaina o auala togalaau;
  • puipui;
  • mo laufanua nofofua, e aofia ai fugalaau;
  • e mamanuina se fugalaau i le Falani (pe afai e te totoina na o roti Braithwaite i luga o le fugalaau);
  • ia fatuina ni ituaiga o mea e fai ma mea e faʻafefiloi.

Tupu o le fugalaau

Rose Lady Bombastic (Miss Bombastic) - uiga o se vao vao

E mafai ona e tupu aʻe le matagofie LD Bright White i lau togalaau ma na o le faatauina mai o se fatuga lelei mai le vasega pepe a D. Austin, lea e faatauina atu i le tele o kamupani fugalaau. Na o nei rosa i luga o fanua o le atunuʻu o le a aʻafia lelei ma o le a tupu malosi, e le o faʻamaʻi, ae le o le malulu i le taumalulu ae le o le faʻasaina.

Faʻalogo lelei! Rosa Lord Bracewait e faigofie ona faʻaleleia e ala i le tipiina, ae i luga o ona aa e le lagona lelei le togavao, amata lemu, fuga lemu.

I le filifilia o se vaega faataitai, e sili atu ona lelei le taofi i luga o se fatu laau e iai aʻa, mo le lelei o le ola ma le ū o le 8-10 cm, 2-3 lanu mumu, lamolemole e aunoa ma ni fusi, o aʻa e fesuisuiaʻi, i luga o vaega papaʻe.

O le a le taimi e tau ai

O le taimi sili ona lelei mo le totoina o le L D Braithwaite Roses, pei o le tele o isi rosa, e amata mai i le ogatotonu o Setema i le ogatotonu o Oketopa, pe a tafe le gap ma o le vao e faʻaalu uma lona malosi i le aʻafia, ae mafai i le tautotogo, mai le ogatotonu o Aperila i le ogatotonu o May.

Filifiliga nofoa

I se tasi nofoaga, L.D. O le vao o Brightwhite e mafai ona ola e oʻo atu i le 10 tausaga, o lea e tatau ai ona e faʻaeteete e alu i le filifiliga o se nofoaga e tulaueleele ai, ma mafaufau i faʻaaliga uma.

O le ituaiga na totoina i Peretania, lea o le tele o le taumafanafana e puaoa, o lea e sili ai le filifili o se paolo mo le fugalaau. I le afa muamua o le aso e le sili atu ma le 4 itula e faatagaina ai le la, ma o le taimi atoa - vaeluaina le puipui.

O le Igilisi e fiafia e ola i luga o se mauga, ae le taliaina le matagi, faʻafefe vaipuna ma le kiona. O le nofoaga aupito sili o le a latalata i se fale poʻo se pupuni, o le mea lea o le vaega o le taualuga e puipuia ai le togavao mai afu aisa, ma le fale mai le la ma le matagi.

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

Aʻo le totoina o rosa LD Brightweed, o aʻa o le fatu e seleseleina ma faʻafefe i le vai mo le tusa ma se aso. I totonu o le vai, e mafai ona e faʻaopopo mea e faʻaosofia ai le tuputupu ae o aʻa. I le taimi lava lea ao lei totoina, ua fautuaina e togi le rosa i totonu o se mash massage (10 vaega o le vai, 3 vaega o le omea ma le manulele taitasi).

A o susu le rosa, o le palapala ua saunia i le nofoaga ua filifilia muamua. Ina ia faia lenei mea, eli se pu 50 × 50 cm, loloto o le 50 cm ma sasaa i totonu se pakete vai. O meaʻai e fefiloi ma le humus, faapalaʻau, oneone ma le pefu, e mafai ona e faʻaopoopo i ai ni tamaʻi lima se lua o superphosphate.

Faʻalogo lelei! O le eleele e tatau ona lelei, vaʻaia ma le faʻaituau i le malosi.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

Faatonuga i lea laasaga taʻitasi:

  1. Ua lafo ifo le fatu i totonu o le lua, faʻasaʻo aʻa. O le tuaoi o le fanua e tatau ona i lalo o le eleele ile 7-10 cm, ina ia le tupu ai le tuputupu aʻe vao.
  2. Liligi le eleele ma faapipii i ou lima ina ia leai ni mea e teʻi.
  3. Ona latou tuʻimomomo lea o le eleele i totonu o le pu ma o latou vae ma toe faatumu i vai.
  4. Pe a faʻafefe le vai, o le rosa e oso i le maualuga o le 10 cm, lea e fesoasoani e taofi ai le susu, ma o le vao o le a sili atu lona aʻa.

Totoina o se fatu laau i luga o le eleele

Faatasi ai ma lenei totoga, o le rosa i le taimi (seia oo i le 18 masina) o le a alu i ona lava aʻa.

Taua! Ina ia faʻasaoina aʻa o le maile, o le tui e tatau ona maualuga i le 2-3 cm mai le palapala. I lenei tulaga, o le a seleseleina pupu, ma o le a tupu le dog i luga o le a faasolosolo malie ona oso i luga se rose varietal.

Rosa L. D. Brightwright, e pei o isi ituaiga Igilisi e ola aʻe i luga o le albion, e manaʻomia le maualuga o le maualuga o le suamalie ma e le taliaina ai le vevela maualuga, o le mea lea e manaomia ai e le rosa se gaioiga faapitoa ma le tausiga.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

Watering L.D. E alofa Brightweit, ae i le taimi lava e tasi e le tatau ona matua susu le eleele. Talu ai ona o le manaʻomia o se palapala vaʻaia, faʻavevelaina, o le meaʻai e tatau ona faʻaleleia pe a maeʻa le eleele, o lona uiga, tasi 4-5 aso. 5 l o le vai e manaʻomia ile fatuina. Manaomia le vai i le afiafi i lalo o le aʻa. E sili atu le faʻaaogāina o le vai mafanafana poʻo le timu.

I le taimi o le vevela vevela, e le mafai ona tatala ia rosebuds. E faʻamamago gaʻo susu, ma puipuia ai le pua mai le tatalaina. I lenei tulaga, e tatau ona e fesoasoani i le fugalaau ma aveese le totoga pito i luga. E fautuaina e faʻamamaina laʻau, faʻatulaga se mafanafana mafanafana mo le rosa i le afiafi.

Faʻalogo lelei! E mafai ona taofi le taʻavale i le faaiuga o Aokuso, o aʻafiaga laʻau e mafai ona tafe i le taumalulu e le o faia.

Laʻei pito sili

O le fafaga o le L.D. Brightwite tutusa ma isi rosa.

  • I le amataga o le tautotogo ma aʻo leʻi fuga, ua faʻamaʻaina i le gaʻo e faʻamalosia ai le tuputupu ae o aʻa ma faʻatumu i le malosi mo le fuga.
  • I le tau mafanafana, i taimi o fugālaʻau, faʻapipiʻi mea faʻalaʻau ma minerale e faaopoopo mo isi meaʻai o le vao.
  • I le autumn, e sauniuni ai mo se malulu malulu, e manaomia e le laau le phosphorus ma le pailani.

Afai i le taimi o le totoina o se fatu laau, o mea uma e tatau ai fusilaisa ua faaopoopo i totonu o le lua, ona i ai lea i le tausaga muamua e le mafai ona e toe faaopoopo i ai.

Teuteu

O le tausia o se rosa e aofia ai le teuteuina o paʻu e fausia ai se togavao manaia ma mamana. O le teuteuina e tatau ona faia na o le faatasi i le tausaga, i le tautotogo po o le autumn. O le taimi sili ona lelei o Aperila, ao le a le o toe fuga mai le tumutumu. I le taimi lava e tasi, o otaota mamago, laiti, vaivai ma mamai ua uma ona vaʻaia ese, ma totoe ai lala e 4-5, e manaʻomia foi ona vavae. Afai e te tipiina le afa, ona sili atu lea ona faʻapipiʻi le vao, ma o laʻau e tele. O fasi keke e tatau ona faia i le maualuga o le 5 mm mai le fatugaʻo. Pe a faʻapipiʻiina e le tasi vae tolu, e te maua se vao tele ma le tele o pipi.

Mo faʻamatalaga! O vine tuai lignified e vavaeina i le 4-5 tausaga, ma maua ai avanoa mo tamaiti laiti.

Suiga

A e manaʻomia le suʻeina o se laau i se isi nofoaga, e mafai ona e galue malosi, o le "toe faʻaleleia" o le cultivated L D Braithwaite o le a faigofie ona tuʻuina atu i le tele o tulafono:

  • faʻapipiʻiina e faia i le vaitau malulu, lelei i le masina o Setema i le afiafi;
  • Mo le maua o se togavao mai le palapala e te manaʻomia e faʻaeteete lelei, e aunoa ma le faaleagaina o aʻa. Afai o le vao e le o laʻititi ma aʻafia e aʻafia, e mafai ona vavae ese ile 40-50 cm;
  • o le togavao ua siitia atu i se nofoaga fou ma se eletise eleele;
  • o le aʻa ua faʻalauteleina, ona faʻaopopoina lea o le eleele, faʻafefe ma faʻafeinu tele.

Vaega o le taumaluluina o se fugalaau

Rose L D Braithwaite e faʻafeiloaʻi gutu ile -20 ° C ma e manaʻomia se malutaga mo le taumalulu. O le faia o lenei mea, o le vao vavao i le eleele matutu poʻo le oneone i le amataga o Oketopa. Ua nonoa faʻamau ma faʻapipiʻi i le eleele. A maeʻa muamua gutu, o laʻau uma e aveeseina mai le vao ma ufiufi i laupapa. E mafai ona latou saunia-faia pe fausia mai mea faʻalelei: faʻamalosi, laupapa, paipa ma se ata vevela poʻo le faʻamafafusi. O loʻo i ai se auala e faʻaogaina ai roses faigofie: faʻatumu le roses i le mulch i le maualuga o le 30 cm, faʻapipiʻi i lala vavao, laʻau po o vaomago.

O le ituaiga L D Braithwaite e fuga mai i luma o isi rosa, ma i le faaiuga o Iuni ua amata ona mou atu le galu muamua. O le galu lona lua e fuga mai ia Iulai ma e tumau ia Oketopa. O le malologa malolo e tupu i le kiona muamua, pe a tafe le tafe.

Rose L D Braithwaite fugalaau i luma o isi rosa

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

O le susulu, e pei o rosa uma, e manaʻomia le tausiga masani: fafaga, vao, faʻamaʻi ma le taofiofi o manu, fafaga, fale mo le taumalulu. E manaʻomia le fufulu pe a mu le palapala. I le tautotogo ma le timu, e tatau ona sosolo vao i iniseti. Fertilizers e faʻaaogaina e tusa ai ma le polokalame faʻaalia i luga.

Taua! E naʻo le matua matua faʻamalamalamaina vine o le a mafai ona manuia le taumalulu. Ina ia fesoasoani ia i latou e faia lenei mea, e tatau ona e faʻaaogaina le paluga suauu i vaiaso uma e lua.

Ina ia puipuia le faʻamaʻi o le fugalaau ile fulufulu mumu pe a uma le timu, e fautuaina e lulu le vai mai tumutumu. Ua faʻamaʻapeʻaina faʻaupuga, lea e maua ai le malosi i le fausiaina o mea fou.

O le a le mea e fai pe a le fuga

E tatau ona faʻaumatia le mafuaʻaga:

  • mai le aʻa o le L D Braithwaite, e ono amata ona tutupu le ola vao. E tolopoina le toto ma e manaʻomia ona vavae i lalo;
  • mamafa tele ma palapala eleelea. O le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻasaina ma le faʻaavanoaina faifai pea o le eleele o le a fesoasoani e foia le faafitauli;
  • tele tele le faʻamalosi. O le tele o meaʻai e mafua ai le tuputupu ae o lauusiusi, lea e faʻagesegeseina ai le atinaʻeina o faʻavao;
  • toe faʻafouina. I le tautotogo, totogo ua sili atu i le 4-5 tausaga le matua, maʻi ma malepelepe, e mafai ona ave ese. O le a fiafia tagata popoto matutua i le matagofie o fugalaau;
  • sese le taumalulu. O le faʻasologa o le fana o le L D Braithwaite e matala ma le tele o le susu, o lona uiga la e manaʻomia e le fugalaau le faʻapitoa faapitoa e saunia ai mo le taumalulu;
  • O le loloto o le lauʻeleʻele e tuleia ai le laau e fausia ai le aʻa, lea e faʻalavelave ai le atinaʻe o le pito i luga o le vao.

O le faʻalauteleina o le Igilisi na tulaʻi i le L. L. Brightwait e mafai i le tele o auala.

  • Faʻapenaina e ala i le vaʻaia. O le umi 20 cm le umi o le ogalaau e vavae ese mai se fana ua tupu, e tasi le laulaau ua tuu ma totō ile eleele. Mai i luga o loʻo ufiufi i se fagu, faʻapipiʻi lelei mo le taumalulu. Faʻamalu pe a uma le tausaga.
  • Faʻaleleia e ala i le taoto. Le auala sili ona faigofie. I le pito i lalo o le togavao e manaʻomia ona e filifilia se fana, faʻapipiʻi ma pin i le palapala. Fafasolo ile eleele faʻasusu i luga, vai faʻaauau. A aʻa le la, ona tipi ese lea mai le togavao ma le gafa.
  • O le faʻaolaina o tui e sili ona aoga. Ua tupu aʻe Rose Rose le rootstock, L. L. Brightwite ua tipiina ma tipi ua filifilia, ma ua oti le tasi. E faia se tui i luga o le ua, lea e faʻaaogaina ai se gaʻo tipi, faʻasaʻo i se ata.

Faʻalogo lelei! LD. O le faʻamaʻi o le faʻamaʻi o Brightwright e lelei, ae i lalo o le leaga o le tau e ono aʻafia ai le vailaʻau i le paʻu paʻu po o le paʻu uliuli. Mo le taua, e fautuaina e faʻaaoga fualaau faʻapitoa.

Nofoaga lanu uliuli

<

O le fili pito sili ona leaga o le Peretania o le fuga o le apogaleveleve, o le fafaga i luga o le sua o ona lau. E mafai ona e mate i luga o se pepa i luga o papatusi pito i lalo, o lau laupepa.

Rose Rose L. D. Brightwite o se teuteuga o soo se togalaau. E le o manaʻo o ia i le tausiga, ae i le taumafanafana o le a fiafia o ia i fugalaau manaia ma se manogi matagofie.