Laʻau

Hydrangea Pink Diamond - faʻamatalaga

O Hydrangea Pink Diamond e alofaina e le au faifaatoaga ma le aufaʻataʻaga. Ona o le mea moni e mafai ona faʻaalia foliga o le laau i le tulaga o se vaomatua ma i le foliga o se laau, ua teuteuina i moega fugalaau ma puipui. E foliga mai e sili ona manaia i fugalaau ma mutia ma conifers. O le ituaiga e le gata ina faʻamafanafanaina le togalaau, ae faʻatumu ai foi i se manogi matagofie. O le malamalama i uiga o le fugalaau ma le tausia lelei o le faʻamautinoa o le tupu vave.

Faamatalaga o le hydrangea Pink Diamond

O le togavao o lenei faatoaga togalaau o loo i ai se foliga tutusa mai le 15 i le 30 cm. O le paipaina o le Hydrangea Pink Diamond e tupu i le itu i luga. O lona maualuga e oʻo atu i le 2-3 mita, ae i le tausaga e tupu i le 30 cm.

O le fanau mai o le taimane piniki o Saina ma Iapani, lea e tupu ai le aganuu i vivo.

Hydrangea Pink Diamond

O le matagofie o fugalaau e faamamafa mai i lanu lanumeamata lanumeamata, o foliga o se ellipse. O le fugalaau e amata ile 3-4 tausaga. O le vaitau vavalalata e amata mai ia Iulai ia oʻo i le ogatotonu o Oketopa.

E mafai ona tupu mai pine mama o Pink hydrangea i tausaga uma. E fetaui lelei le laau i tulaga leaga. E le lelei, e mafai ona ola i se paolo malulu, ma faʻafefe lelei le malulu o le ea e oʻo i -31 ° C. O lenei ituaiga e vave lava ona toe faʻaleleia pe a maeʻa le faʻaaogaina o masini poʻo le malulu. Pink Diamond hydrangea o le tetee o le a sili atu le maualuga i tausaga uma.

O le maualuga o le Hydrangea e tupu aʻe i luga i luga, agai atu i le maualuga o le 15-30 cm. O le lanu o le petals i le amataga o le fugalaau e matua manaia, e lata ane ia Setema latou te maua ai se pulumu lanu piniki-lanu.

Pink Diamond i le tautoulu

Ia Setema, o fugalaau o le hydrangea e lanu piniki ma se lanu mumu.

Suʻeina pe a uma le faʻatau i fanua tatala

I le gaʻoina o se taimana piniki i totonu o le eleele avanoa, e faʻaaogaina ia mea. E mafai ona totoina i le tautotogo, taumafanafana po o le autumn. O le tautotogo ua manatu o le taimi aupito sili ona talafeagai mo le totoina, lea o le a totogo ai le hydrangea i ni nai masina.

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

Hydrangea Pink Lady (Hydrangea Paniculata Pink Lady) - faʻamatalaga

Ina ia toto se togavao, e tatau ona e saunia le palapala. O le tuufaatasiga o le eleele e tatau ona avea ma eleele palapala, humus, oneone o le vaitafe ma le paʻu o le paʻu (2: 2: 1: 1). O eleele lafulemu, suavai lelei, faʻaleleia fua o le eleele e talafeagai mo lenei ituaiga hydrangea.

Faʻalogo! Mo le tuputupu ae vave ma foliga vaaia lelei o le laau, e tatau ona tuʻu ese le pefu ma le lime mai le palapala. O le paleni o le acid-base o le eleele e tatau ona i le va o le 5.0 ma le 6.5.

Tulaga sili ona lelei

Pink Diamond hydrangea o se laau telefoni, ae o le la susulu ma le matagi e le manaomia mo ia. O le mea lea, mo le totoina, e sili atu le filifilia o se paolo ua puipuia mai le matagi. E talafeagai foi se nofoaga e susulu i le la i le taeao.

Afai e totoina le togavao i se avanoa avanoa, ona tupu tele lea i le lautele, ao lona maualuga o le a laʻititi.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

O le faagasologa o le fausiaina o se tamaʻitaʻi ua faʻalavelaveina e aofia ai laasaga nei:

  1. O le aʻa o le ogalaau o loʻo i le pito i luga o le palapala, o le mea lea, o se pu e loloto lona 30-50 cm e tatau ona faia ile palapala.
  2. E tatau ona sili atu le lapoa o le pu nai lo le tele o aʻa.
  3. Ole mamao ile mamao ole va o le 1 m. Afai e fiafia le tagata e teu ai le togalaau, ona i ai lea ile pe tusa o le 3 m i le va o fualaau. 10-15 lita o le vai e tatau ona sasaa i totonu ole vaieli.
  4. Pe a tuu se fatu laau i totonu o se pu, e le tatau i se tasi ona faatagaina le punou o aʻa, e tatau ona taoto.
  5. A uma ona tuʻuina le fatu i totonu o le lua, o le aʻa atoa lava e ufiufi i le faʻafefiloi o le palapala ma se mea lelei fua mai se paluga o peat, ola ma humus. O le ua o le aʻa e tatau ona tumau i le tulaga o le fanua. O le lalolagi o lo o siomia ai le fatuina o sina mea e pamu ma faʻafefeteina tele.

Fafaga le fatuina

  1. I le pito i luga o le palapala faʻapipiʻi palapala, e tatau ona e faʻaaogaina se laulau o le mulch mai le meataalo, vao, vao, lau. E talafeagai lea mea e puipuia ai le susu i luga o le palapala eleele. E le gata i lea, o mulch e taofia ai le tuputupu ae o vao ma osofaiga a meaola faalafua.

Faamatalaga faaopoopo. Mo le tuputupu ae tuputupu ae ma le lelei o le laau, e mafai ona e faʻaaogaina pe faʻafefete mago, e tusa ma le 7 kilokalama mo fatuga taitasi. O lenei tulaga e le talafeagai mo le matagofie o meaʻai e faʻafiafia ai le tagata e ona le faʻaaogaina

Faʻapenaina o le hydrangea Pink Diamond

Hydrangea Pink Annabelle

Mo le faʻalauteleina o le vao, fatu poʻo tipu e faʻaaogaina.

Laʻau

Mo le seleseleina o le seleselega, e selesele pine taʻitasi i le faaiuga o Iuni. Ona latou mauaa lea o aʻa, ua tuu i totonu o se paluga o peat ma oneone. E mafai ona e totoina ni afaina i le tautotogo, taumafanafana po o le autumn. O le lua o le fossa e tele taimi e sili atu nai lo ona aʻa. I le pito i lalo o le lua e sasaa ai se faʻafefiloi o le faʻasusu ma le eleele. O le aʻa e tatau ona ufitia atoa i le eleele. O le seleseleina ua toto i le eleele i se mamao e 1 mita mai le tasi. O le palapala e siʻosiʻomaga i le mea e faʻapipiʻiina, e laʻititi ma faʻafefe, pe a uma ona sasaa le mulch i luga o le va.

Fatuina o fatu

O le tuputupu ae o le atuatuvale hydrangea mai fatu e seasea ona faaaogaina, talu ai o se mea e sili ona galue. Na o fugalaau fugalaau e mafai ona taulimaina lenei mea. Afai ei ai i tagata se manatu vavalalata e uiga i mea o foliga o fatu o lenei laau, e ono lamatia ai le mauaina o se mea sese. E aoga le iloa o mea nei e uiga i fatu o lenei faatoaga togalaau:

  • O fatu aupito sili ona lelei o le hydrangea o fatu ia o loʻo faʻatau atu mai Saina po o Iapani.
  • I luga o le fatu o fatu e le tatau ona avea ma mea e afaina ai ma faaleagaina ai masini. O fatu o lenei ituaiga e sili atu ona paʻu, enaena enaena. E laiti tele i latou.
  • E tatau ona mama.
  • Faailoga o fatu leaga o faailoga ia o le malulu, faʻafefe poʻo le i ai o meaola faalafua i le afifiina.

Hydrangea fatu

E sili atu le totoina o fatu i le tautoulu o atigipusa ma le paluga o laupepa eleele, turf ma oneone i le fua faatatau o le 4: 2: 1. O fatu pito i luga e ufiufi i le paluga tutusa. O le eleele e faʻafefeteina lelei.

E tatau ona teuina ata i le vevela o le 15-20 ° C.

O le a sau i fafo i le 4-6 vaiaso. O le a latou manaʻomia le faʻanoanoa. A o le fualaau e 2-3 laulaau, e totoina mai pusa i pusa eseese.

Lavea toto i le eleele tatala i le mavae ai o le 3 tausaga. O le fugalaau aʻo lei totoina e le manaomia, o le mea lea, mo le tuputupu ae tuputupu ae, e tatau ona faapuupuuina puilo.

 Taua! I le tau mafanafana, e mafai ona ave i fafo i totonu o le ea fou, ae puipui mai le la susulu. Aua le tuua i latou i se ata po o se timu. I le taumalulu, e teuina ia laau toto i se nofoaga malulu malulu.

Pink Hydrangea Hydrangea Tausiga

Hydrangea Diamond Rouge (Hydrangea Paniculata Diamant Rouge) - faʻamatalaga

O fuafuaga autu mo le tausiga o le matagofie o palatini o le faʻavaitaina masani, faʻasusu, teuteuina, ma sauniuni mo le taumalulu.

Taua! O lenei ituaiga o hydrangea e le mafai ona faʻaumatia gas, o lea e mafai ai ona totō le seleselega i autafa o le alatele. Ae ui i lea, e tatau i le tasi ona manatua e le mafai ona tupu i tafatafa o laau fualaau aina, faapea foi ma laau e fiafia i le susu ma le tele o vaiinu.

Tulaga faʻatau

O lenei ituaiga o laau teuteu e fiafia i le susu. O le masani ma masani ona inu i le vai mo ia o le ki lea i le lush ma le umi o le fugalaau. E le faatagaina le faʻafefe o le eleele i lalo o le vao. I le taimi, o le 10 lita o le vai ua sasaaina i lalo o laau taʻitasi.

O le mea e sili ona talafeagai mo le faʻaleleia o le timu, o le timu poʻo le tu i luga o vai vai i le vevela. Ina ia tumau pea le susu i le palapala, e tatau ona faʻamalo le palapala i le aso pe a uma ona faʻasusu.

O le faʻaopoopopo o le sulfate uʻamea i totonu o le vai mo le faʻavaivai e puipuia ai le eleele mai le faʻamamago.

Fautuaga aoga. Afai o le 10 aso vai hydrangea ma le faʻaopoopoga o le manganese (1 mg o le vailaʻau i le pakete vai), o le a tupu vave le aganuu.

Laʻei pito sili

Fafagaina o se taimana piniki e manaʻomia i le vaitau o le fuga ma le tuputupu aʻe. O le taimi muamua e sili ona lelei mo le fafagaina o le faʻaalia o laasaga muamua pe a uma le faʻailoga. Aʻo lei oʻo mai fugalaau, e fafagaina le hydrangea i fugalaʻau. O faiga sili ona talafeagai mo le faʻamalositina i lenei vaitau ua faʻafefeina ai le manulele manu ma mullein infusion.

I le taimi o le fuga

A oʻo mai uluaʻi osofaʻiga, faʻafeiloaʻi fomaʻi oona i luga o laʻei pito i luga ma le maualuga o le potassium ma le phosphorus. O fai togafiti poto ua fautuaina le faaaogaina o le potassium nitrate ma le superphosphate i le taimi atoa o le vaitau.

Fertilizer

 Fagapala le palapala i masina uma. O Hydrangea Pink Diamond e fiafia i mea faʻamalolo e pei o:

  • penisina ma le falaoamata o le lolomita;
  • humus ma peat;
  • nitroammophosk;
  • pine o pine;
  • Uro
  • moe.

O supple supplements mo le queen queen panled e mafai ona saunia mai oloa gaosi susu, faʻafefiloi lefiripo poʻo le yogurt i le vai i le ratio 1: 3. Mo le tele o fugalaau ma le tuputupu ae vave e faia ai se falaoa faaopoopo.

Fautuaga! O se vaifofo o le sua o le tipolo o le a fesoasoani i le faatumauina o se paolo matagofie o gaʻo.

I le taimi o le fugalaau, e manaomia ai e le laau le vevelaina o meaola, lea e taofia ai osofaiga a meaola faalafua. O se faailoga o le faaleagaina o le fugalaau i iniseti o tamai pu i laulaau. O vaega afaina o le aganuu faʻatoʻaga e manaʻomia ona vavae.

Afai e maua e lē e ona se paʻu paʻepaʻe luga o laʻau o le aganuu faʻatoʻaga, o lona uiga o le fugalaau e aʻafia i le paʻu palapala. Ina ia aveeseina, e tatau ona e faʻaoga sauniuniga mama.

I le taimi malologa

A maeʻa fugalaau, e faʻaaogaina e le au fai togalaau le mea e sili ona lelei. Latou te salalau solo i lalo o le togavao i totonu o se mea malulu. E le gata o se faʻaopoopoga o le vaitamini mo le laau, ae o se mafanafana faaopoopo foi o le aʻa mo le taumalulu.

Sauniga o le taumalulu

<

Aʻo leʻi malulu mo le taumalulu, ua teuteuina hydrangea. O le maualuga o le 5 buds e tatau ona tumau i luga o le tipu. O lenei fuataga e mafai ai ona e faatumauina le matagofie o foliga o le togavao.

I le tautotogo, aʻo le i amataina le fugalaau, e manaʻomia le teuteuina lelei o le tino: faʻapuʻupuʻu lauʻau i le tausaga ua tea, aveese faʻamaisa, vaivai ma faaleagaina lala.

Sauniga o le taumalulu

I nofoaga malulu, o fea i le taumalulu e faʻaitiitia ai le lalo ifo o le -20 ° C, ua faʻasaoina le tamaʻitaʻi e faʻafefe: o ona lālā ua punou i le eleele e pei ona mafai ai, o se vaega o lala laau, ata tifaga poʻo mea taualuga o loʻo tuʻuina i luga.

Pink panicle hydrangea e mafai ona avea ma masiofo o le togalaau. O le tausisia o tulafono o le tausiga o le a fesoasoani i le faatupuina o se aganuu soifua maloloina ma le olaola. O le mea autu e le o le faʻagaloina e masani ona faʻafeinu vai ma vailaʻau.