Aseta

Faʻafefea ona fai se taualuga mo le taele

O le taofiga o le vaega sili ona taua i le fausiaina o soʻo se fale. Ma o le taele e le o se tuusaunoaga. Ae ui i lea, e tatau ona mafaufau pe o le a le taualuga o le fale o le ai ai i le fuafuaga fuafuaina. O le faʻamoemoega o lenei vaega o le fale e le gata ina puipuia mai le siosiomaga mai fafo. O le tele o vevela e leiloa i luga o le taualuga, o le mea lea i le tulaga o le taele, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le faʻapipiʻiina o le taualuga, aua e manaʻomia ai le vevela vevela ma le le faʻamamaina. O le ae iloa mea uma o le fausiaina o se taualuga mo le taʻele mai lenei tusiga.

Filifili le ituaiga o tai

Faʻavae i luga o foliga o le fale, e mafai ona e filifili mo lea tasi-vaega poʻo luga o taualuga.

O nei ituaiga e lua e sili ona aoga ma e le manaʻomia le fausiaina o fausaga faigata. Seʻio tatou tilotilo i le lelei ma le le lelei o le nofo faʻatasi ma le faaluaina o taualuga.

Vitio: malaga i le auala e fausia ai se taualuga i le taele

Nofoaga nofofua

Afai o le taele o se faʻaopoopoga i se isi fausaga pe manaʻomia foi ona faʻaitiitia le tau, o le mea aupito sili ona lelei mo le taualuga o se taualuga. O loʻo i ai se mamanu sili atu ona tamaoaiga ma aoga, e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa e fatuina. Mo se fale puipui e mafai ona faʻaaogaina soʻo se mea taualuga.

O le pa'ū o sea taualuga e faia i le eseesega i le maualuga o puipui. O le maualuga o le manaʻoga e mafai ona fesuisuiai e fuafua i le aofaʻi o le kiona ma le malosi o le matagi i ou latitudes. Afai e te nofo i se eria e tele ai le kiona, ona sili atu lea ona e faia se taoto-i luga o le taualuga e tusa ma le 15 tikeri.

I itulagi ma matagi malosi, e lelei tele le tuʻuina atu o mea e fiafia iai i luga ole taualuga papaʻu. O le faʻavaa o le taele ma se fale puipui O lenei mamanu e mafai ona faia pe leai foi se togi. Afai e te faia e aunoa ma se togi, e tatau ona e faʻaleleia atili le faʻamafanafana faʻamafanafana ma le nonoa.

O le taualuga o le taualuga e iai se tolotolo e manaʻomia ai le faʻapipiʻiina o faʻamau faʻaofuofu. Afai e le sili atu i le 3 mita le umi ole maualuga o le tau, ona mafai lea ona e filifilia se laititi-ile taualuga e aunoa ma se fale. A leai, mo le mautu o le taualuga, e manaʻomia le faʻaopoopoina o faʻaopoopoga i lalo ole lagolago.

E te iloa? O le uluai baths i Rusia, le mea e taua o le "uliuli", na saunia lelei lava. I le ogatotonu, sa susunuina afi, ma mafanafana ai le potu atoa, ma na asu mai le asu i totonu o se fale i luga o le taualuga pe tu saʻo i le faitotoa. O ia taʻele na sili ona lauiloa i Siberia.

O faʻamanuiaga o lenei ituaiga e aofia ai:

  • fuafuaga tau tamaoaiga, o le fausiaina lea e manaʻomia ai le 2 taimi e itiiti ai mea ma taimi nai lo dvuhskatnuyu;
  • mamafa maualalo, o se taunuuga o mea faigaluega faapitoa e le manaʻomia i le taimi o le faʻatulagaga;
  • faigofie ma le saoasaoa o le fausiaina, aua e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa ma malamalama mai le matai;
  • o le taualuga e masani ona mautu i le taimi o le toe faaleleia ma le tausiga.

A oʻo ina faʻatuina se fale mafuʻe ma se atigi, e mafai ona faʻaoga avanoa mo faafiafiaga, lea e faʻapupula ai avanoa aoga o le fale. I nofoaga o le kiona, o lea ituaiga o fale e mafai ona faʻafetaia le feʻaveaʻi e oʻo i le 2 mita le maualuga. Paʻele mai se 'olo ma se fale e tasi-pitch E ui i lea, o lenei mamanu o loʻo i ai ona toso, e ui lava e le taua.

  1. O le taualuga o lenei fomu e le mafai ona faʻaaogaina mo fale o loʻo tele vaega.
  2. Faatasi ai ma le filifiliga sao o le fausiaina o mea faitino e mafai ona maua ai foliga matagofie, aua o le mea sili lea e faʻaaoga ai ondulin. Ae o le faʻaaogaina o pepa faʻapolofesa o le a avea ai lou taʻele e pei o se falesa.
  3. O le taualuga o loʻo i ai se tamaʻi laʻitiiti e manaʻomia le faamamaina vave o le kiona.

Dvukhskatnaya

Mo fale e le mafaʻatasi, pe o fea e taua ai le itu matagofie, o se taualuga e lua ni mea e talafeagai. O lea la, pe afai o le vaega o le taele e sili atu ma le 12 sikuea mita. m, mo le taualuga e sili atu ona filifili le fuafuaga dvuhskatnuyu.

Ua aiaia ai se atigi fale, lea e mafai i le talosaga a lē e ona ona mafai ona faʻapipiʻi mo nofoaga e nofo ai poʻo nofoaga nofo ai. O lea taualuga e sili atu lona manaia, o le mautu ma le faʻaaogaina o mea tau mea. Sauna dvukhskatnaya roof O le tele o le faʻaaogaina o luga o luga o dvukhskatnyh ona o se tuufaatasiga o le faigofie ma le faigofie o le mamanu, galuega ma le tau taugofie o le fausiaina o mea ma galuega.

O le pa'ū o lenei ituaiga o taualuga e eseese i le va o le 20-60 tikeri. O le faʻaaogaina o le taualuga o loʻo i luga o le pito i luga ole pito i luga e mafai ai e oe ona aloese mai le faaputuputuina o kiona.

Faitau atili pe faʻapefea ona fai se taualuga o se fale, o se faletalimalo ma se faletaavale.

O le taualuga o le fale o se tolu tafatolu; o pito i luga e tutusa foliga ma ua faʻapipiʻi i se mamao mamao mai le tasi. Ua faʻapipiʻiina i le vaʻa tutusa i luga o le taualuga o le taualuga.

O le tumutumu tulimanu pito i luga o laupepa e taʻua o le tulimanu. Mo le faʻamalosia o le fausaga o le fale, e faʻaaogaina ai le uʻamea, o se fafie laupapa ua faʻapipiʻiina i lalo o le tulimanu. Mo le faia o se taualuga, o meafaigaluega faapitoa ma avanoa e faʻaaogaina.

O le lelei o le faʻaaogaina o lenei fale o le:

  • faigofie o tekinolosi tau gaosiga;
  • faigofie o le faatulagaina o se fale teuoloa po o se fale;
  • ata vaaia;
  • tau talafeagai o meafaitino o fale;
  • avanoa e talosaga ai mo le taele o soʻo se tele.

O mea le lelei e aofia ai le maualuga o le tauluga o le fale e faʻatusatusa i se fale e tasi le fale, ma le faʻaaogaina o le avanoa atoa. Faataitaiga o le taele ma se taualuga tafatafa lua I le faʻapipiʻiina o le taualuga o le taualuga, e tatau ona fai se faʻatusatusaga saʻo o le uta i luga o ni paluma e lua o loʻo tauaveina le mamafa o loʻo lagolagoina ai luga o loʻo faʻapipiʻi.

Aoao pe faʻapefea ona fausia ma faʻavasega le taele, ma ia iloa poʻo le a le mea e sili ona lelei e fausia ai le taele.

Fuataga

Aʻo lei oʻo i le tuusaʻoina o le taualuga o le taualuga, e tatau ona faia se galuega sauniuni ogaoga. E aʻafia ai le faʻatinoga o fuataga ma faʻatusatusaga o le fale i luga aʻe o le fale, ma le atinaʻeina o le poloketi.

Muamua e tatau ona e filifili i foliga o le taualuga - e le gata e faalagolago i le tele o le taele, ae faapena foi ile faamoemoega o le avanoa atoa. Fuataga mo le faʻaogaina o lelugaluga o lelugaluga o lelugaluga o le fale I le taimi sauniuni, e tatau ona fua le umi ma le lautele o le faavae. I le iloaina o nei faʻamaumauga, e mafai ona fuafua le aofaʻiga o meafaitino e manaʻomia uma i luga o le taualuga ma i luga o le faʻamalama.

Atinae atinae

E tatau ona amata le fausiaina o le taualuga ma le atinaʻeina o lana poloketi. Mo le mamanu, e mafai ona e faʻaaogaina polokalama komepiuta faapitoa pe faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa.

Afai e te filifilia le filifiliga lona lua, ona mafai lea ona e ofoina atu ni fuafuaga ua saunia. Ae peitai, afai e te faia lenei galuega oe lava, e tatau ona e iloa le mamanu o le taualuga. I le i ai o se malamalamaga leaga o lenei lomiga, e le mafai ona e fausia lelei se taualuga.

Fausaga o fale

O le mamanu o soʻo se taualuga e aofia ai elemene nei:

  1. Mauerlat - paʻu e faʻapipiʻi le faʻavaa o le taele ma le faʻaologa o le fale, faʻapea foʻi ma le lagolago mo laʻau.
  2. Faʻailoga - o laau e lagolagoina le taualuga o le lumanaʻi. E lua ituaiga: taofi ma le tautau. O loʻo faʻaogaina fale mo fale e le oi ai ni puipui puipui. Faʻaaogaina e faʻaaogaina i fale ei ai ni vaʻa laiti, pe a iai le avega mamafa e fai ai avega poʻo lagolago lagolago.
  3. Ridge - o se uʻamea umi ma se faʻasalalauga tele e fesoʻotaʻi le vaeluaina o lua vaʻa.
  4. Lagolago i totonu - faʻatulaga mo le tufatufaina o toniga i luga o le taualuga atoa.
  5. Crate - tamai paʻu e faʻapipiʻi i luga o fata. O le faʻavae mo le faʻavaʻa o le faʻavaʻa.
  6. Faʻafaʻaloga faʻamau poʻo faʻamalosi - faʻamoemoe mo le faʻapipiʻiina o se mea faʻamaonia ma le faʻafefe.
  7. Mea faʻapipiʻi - ufiufi fafo o le fale, lea e puipuia ai le fale mai le siosiomaga mai fafo, ma faia foi se galuega teuteu.

Mea faʻapipiʻi

O laupapa e masani ona faʻaaoga mo le taualuga, e ui lava o loʻo i ai ni fausaga e fai i le uamea.

E tatau ona filifili mea e sili ona lelei. O latou lapopoa ma le faʻasologa o vaega e faʻalagolago i le mamao i le va o lagolago, mamanu mamanu ma le faʻatulagaina o mamanu.

O le a aoga mo oe le faitau i le ala e fau ai se taualuga o le mansard, faʻapea foi le auala e ufiufi ai le taualuga ma le ondulin poʻo le uamea.

I le faagasologa o le tusia o se poloketi, e tatau foi ona amanaʻia le mea o le a aofia ai le taualuga. E faʻaaogaina se mea e faʻaaogaina ai:

  • tui;
  • uʻamea;
  • shingles;
  • otaota, mutia po o vaovao;
  • fagu uʻamea;
  • laupapa laupapa;
  • fausaga uʻamea;
  • lapoʻa.

Faʻasologa o le tolotolo

Iloilo le tafe o le taualuga e ala i le vaevaeina o le maualuga o le taualuga e afa afa. O lenei tau aogā e tatau ona faʻatatau ai le kiona ma le avega o le ea.

O le faʻatinoga o nei fuainumera e taua tele mo le faʻatulaga saʻo o le taualuga. E i ai se vavalalata vavalalata i le va o le uiga o le manaʻoga ma mea o le a faʻaaogaina mo le fausiaina. Afai e le silia le 25 pasene, e sili atu le faʻaaogaina o le pepa o le faasologa o igoa. Mo se pa'ū o le 12-25 ° e mafai ona e faʻaogaina le meafaitino i le faʻatumu poʻo isi mea faʻapitoa.

O le faʻaaogaina o pepa o asbestos ciment e faʻaaogaina mo luga o fale ma se paʻu e itiiti ifo i le 28º, ae o le paʻu e sili ona lelei i lenei tulaga. Mo luga ole taualuga ole maualuga o le 33 ° faʻaaogaina lau. O le uʻamea mea e manaʻomia ai se faʻamalo o le 14-27º, ma mo se taualuga e aunoa ma se togi, o le a lava le 10º.

E taua! Faatasi ai ma se faaitiitia i le tulaga o le lagona, o le lamolemole o le pito i luga o le taualuga ua suia suiga. O lenei mea e mafai ai ona faʻaititia le faʻaputuina o le susu i totonu o sooga, lea e faʻateleina ai le ola o le taualuga.

Fuafuaina o mamafa o le kiona ma le matagi

O loʻo tuʻuina atu i lalo le faʻamalosi o le fale. O le faʻatuatuaina o le taualuga ma lona gafatia e faʻafetaui ai le tele o avega o le a faʻalagolago i le lelei o le faʻatulagaga mo le polokalame.

Ina ia fuaina le faʻaoga o le fale, e tatau ona fuafuaina le kiona ma le matagi o uta o le a aafia ai le taualuga o le fausaga o lumanai.

O faʻamaumauga mai nei faailoilo e mafai ona eseese i le itulagi.

O le mamafa o le mamafa o le kiona (S) o le oloa o le kiona o le kiona masani (Sg) ma le fuataga e faalagolago i luga o le taualuga ole fale (μ). O le taʻutaʻua o taʻitaʻaiga ma matagi o le taualuga O le fua o le kiona i uta eseese e fuafuaina e le aofaiga o le kiona i le 1 sikuea mita. O lenei tau aogā e fuafuaina mo aai taʻitasi ma e mafai ona aveesea mai le tulafono faatonutonu DBN V1.2.-2: 2006 "Loads and Impacts".

O le fuataga o le faalagolago i le uiga o le manaʻoga e leai sona taua ma ua fuafuaina e le fua faʻatatau μ = 0.033 * (60-α), pe afai o le α le iʻuga o le taualuga o le taualuga. I le faʻatatauina o le avega o le kiona (S), e te fuafuaina le maualuga o le kiona o le a aafia ai lou taualuga.

O le mea lea, mo Kiev, o lenei tau o le a 184.8 kilokalama i sikuea mita. m i luga o le taualuga o le 25 °, ma mo Odessa ma le tutusa o le taualuga - 115.5 kg i le sikuea mita. m

A faʻavave le taualuga o le taualuga, e agi le matagi i luga o ona itu ma taumafai e fuli i lalo - o le auala lea e afaina ai le taualuga o le fale. I lenei tulaga, i nofoaga matagi, latou te taumafai e faʻapipiʻi se taualuga papaʻe.

Ae o iinei e tulai mai ai se faafitauli fou: faatasi ai ma sina manava laitiiti o le taualuga, malosi malosi eletise, e mafua ai le vevesi i le vaega o le solo. O le mea lea o loʻo taumafai le matagi e feʻaʻei le taualuga.

Iloiloina le avega o le ea (Wm), faia i se maualuga (Z) i luga ae o le eleele, faʻaaoga le fua faʻatatau:

Wm = Wo * K * Cpe afai:

  • Oi - le tulaga faatauaina o le afaina o le matagi;
  • K - fuataga e aofia ai le suiga o le mamafa o le matagi e fuafua i le maualuga Z;
  • F - faʻasologa o le aerodynamic.
Matagi eletise O le tulaga faatauaina o le eletise e mafai ona faigofie ona fuafua e faaaoga le tulafono faatonutonu DBN V1.2.-2: 2006 "O mamafa ma aafiaga".

E le gata i le maualuga o le fale e faalagolago i le maualuga o le fale, ae faapena foi luga o le laufanua.

O lea, mo se faataitaiga, mo fausaga e oo i le 5 mita le maualuga i se nofoaga tapuni, o le 0.5, ma mo fale mai le 5 m i le 10 m - 0.65. E mafai ona i ai se taua mai le 1.0.8 (i lenei tulaga, o le matagi e taʻe le taualuga) i le +0.8 (e taumafai le mata e tuʻituʻi luga o le taualuga).

Faatasi ai ma se faʻatusatusa faigofie, o lenei tau e tutusa ma +0.8.

O le mamafa o le masini e taʻele i le 5 mita i Kiev e 16 kilokalama i le sikuea mita. m, ma Odessa - 20 kilokalama i le sikuea. m

E tatau foi ona maitauina pe afai o le matagi o le a aafia ai le pito i tua o le fale ma se malosi o le 33.6 kilokalama i sikuea mita. ma le itiiti ifo, o le a ia taumafai e talepe le taualuga.

E te iloa? O le taʻaloga masani a Rusia o se tamai poloka poloka laupapa, ma na o le tasi le faamalama - saʻo i lalo o le taualuga.

O le mamafa o le fausiaina o fale, o le mea e faʻaaogaina, o le fausaga ma le fola o le eleele

E taua foi le iloa o le mamafa o le taualuga. Mo le tele o meafale, o:

  • ondulin - 4-6 kg i le sikuea. m;
  • tui - 10-15 kg i sikuea. m;
  • sela - 35-50 kg i sikuea. m;
  • sima sima - 40-50 kg i le sikuea. m;
  • pusa tioata - 8-12 kg i le sikuea. m;
  • fagu uʻamea - 4-5 kg ​​i le sikuea. m;
  • toso - 4-5 kg ​​i le sikuea. m

E taua le iloilo o faailoilo e pei o le mamafa o le fausaga ma mea faaopoopo:

  • o le mamafa o le faʻaaogaina o le auala e 15-20 kilokalama i sikuea mita. m;
  • kesi - 8-10 kg i le sq. m. m;
  • lanu uliuli - 18-20 kg i le sikuea. m

I luga o se isi faʻaopoopoga, e tatau ona aoteleina uma avega i luga ole suauʻu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le taʻele i Kiev ma le maualuga o le 4.5 mita, o le aofaʻiga o le mamafa e 255.8 kilo i le sikuea mita. m, pe afai o le taualuga o le a faia i le uamea.

Faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o le faʻavae

I le taulimaina o le mamafa o luga o le taualuga, matou te agai i luma i le fuafuaina o le eletise, o lona uiga, i le fuafuaina o le uta i luga o vae taʻitasi. Muamua lava, peitaʻi, e tatau ona suʻeina pe o le a le laasaga e faʻapipiʻi ai vae vae.

O le mamao i le va o pito i luga o le taʻavale e faʻamoemoe i luga o le fale. O le tulaga sili ona lelei mo le faʻaaogaina o le poloka, lea ua faʻapipiʻiina i lalo o le paʻu, e sili atu ma le 800 mm.

O le taualuga ole taualuga e manaʻomia ai le lafoaʻi, faia o le plank poʻo le uʻamea ma se pito o le 30 mm. O le tulaga masani i le va o pito o paʻu uamea e 600-900 mm.

Ae ui i lea, o le avanoa mo lenei ituaiga o mea e fau ai le fale e sili atu lona taua i le lautele o le lola poʻo le insulator vevela. Ina ia mautinoa le mausali o le fausaga o le fale faʻaaogaina faʻaaogaina ai le maualuga o le 600-900 mm.

Matou te mauaina le avega tufatufa o loʻo galue i luga o le mita laina o le vae:

Qr = A * Q

fea

  • A - laasaga o laasaga, lea e 0.8 mita;
  • U - aofaiga atoa, lea e faia i le sikuea sikuea. m taualuga.
O le pitch of the truss system for the roof of the floor flooring e 600-1000 mm. O le mamao lava e tasi i le va o laina e faʻaaoga mo le ondulin. Fuafuaga o le mamao i le va o laina (faʻataʻitaʻiga laasaga) Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tufatufaina atu mo le taele i Kiev o le a 204.64 kg / m.

Fuafua le vaega o le sling. Ina ia faia lenei mea, ia seti le lautele o le vaega e tusa ai ma tulaga lautele o se tau aogā.

Ona maualuga ai lea o le maualuga o le vaega o le satauro i le fua faatatau:

H ≥ 8.6 * Lmax * sqrt (Qr / (B * Rizg)) mo α <30º

poʻo

H ≥ 9.5 * Lmax * sqrt (Qr / (B * Rizg)) mo α> 30º

pe afai:

  • H - vaega maualuga, cm;
  • Lmax - vaega faigaluega o loʻo pito i luga le mita uumi;
  • Qr - tufatufaina atu i le laina laina laina o le laina, kg / m;
  • B - lautele lautele, cm;
  • Risg - o le tetee o le fafie e gagau, kilokalama i sikuea. cm;
  • sqrt - aʻa faʻamau.

E taua! Mo luga o taualuga, o le laasaga i le va o laina e mafai ona filifilia e avea ma lapoa, lea e faamatalaina i le tufatufa o le tele o le uta e le o luga o le taualuga, ae luga o puipui lagolago o le fausaga.

Mo faʻatusatusaga, matou te ave Lmax = 2.8 m, B = 5 cm, R = 140 kg i mita taʻitasi. cm, e fetaui ma le tetee o paina 1 vasega.

O le maualuga o le vaega o le satauro mo le taʻele ma se pito i lalo o le 25 ° o le H ≥ 13.02 cm.

Faatasi ai ma le filifiliga sao o le vaega o le laina, o mea nei e le tutusa e tatau ona matauina:

3.125 * Qr * (Lmax) ³ / (B * H³) ≤ 1

pe afai:

  • Qr - tufatufaina atu, kg / m;
  • Lmax - vaega faigaluega o pito i luga o le uumi pito i luga;
  • B - lautele lautele, cm;
  • H - maualuga le maualuga, vaai

Afai e le ausia le fua faatatau o le teteʻe, ona faʻaititia le tau o B ma H.

Mo le Kiev dacha tatou te siakiina le tausisia o le le tutusa e tusa ai ma le maualuga o le vaega o le 15 cm: 3.125 * 204.64 * (2.8) ³ / (5 * 15³) = 0.831 Elemene o le taualuga o le taualuga o se taualuga laupapa. O lenei tau e le itiiti ifo i le 1, ma e tusa ai ma lea, ua saʻo le filifiliga o vaega o meafaitino.

I le maeʻa ai o le vaega o le nofo aitalafu, e mafai ona faaiʻuina o le faʻaogaina o le pito i lalo o le 50 * 150 mm, faʻapipiʻi i faʻaopoopoga o le 800 mm, o le a mafai ona tuʻuina atu le mamafa o le 255.8 kilokalama i le sikuea mita. m

Aʻo faʻapipiʻiina sea taualuga e lelei tele le faʻaaogaina o mea o le vasega muamua. Pine po o spruce, lea e sili ona puipuia i le punou, e lelei.

I le faia ai o se faaiuga i luga ole vaega o paʻu o le faʻamau mo le taʻavale, saili le numera o vae e manaʻomia ona faʻapipiʻiina. Ina ia faia lenei mea, fua le umi o le taualuga o le taualuga ma vaeluaina i le laasaga matou te filifilia.

O le tau aoga e faʻaopoopoina ma faʻasolosolo. O lenei mea e fuafua ai le aofaʻi sao o tauluga o taualuga.

O le umi o le vae vae mo soʻo se taualuga ua fuafuaina e pei o le oloa o le maualuga o le ufiufi ma le sine o le tau o manaʻo. Fuafuaina le umi o le vaevae vae I le faia o le faʻatulagaga o mea uma o le taualuga, e mafai ona e amata e faʻapipiʻi.

Sauniuniga o meafaitino ma mea faigaluega

Pe a fausiaina se taualuga, e faʻaaogaina se mamanu auiliili lea e fuafua ai le vaega ma le uumi o elemene uma. Mo le faʻapipiʻiina o le taualuga, e tatau ona e faʻaaogaina le maualuga o le laupapa ma le maualalo o le susu ma e leai ni faaletonu vaaia..

O le filifiliga filifiliga o mea e faʻaaogaina e faʻaaogaina ai faʻafitauli faʻafitauli i le taimi o faʻatinoga atili.

O le faavaa o le taualuga e masani lava ona fausia mai laupapa o coniferous, lea e iloga i lona malosi maualuga, ola umi o le olaga, tetee i le pala ma le faaleagaina.

O le puipuia o le faavaa mai aafiaga o meaola ninii, e mafai ona togafitia le meafaitino i vailaau faʻapitoa faapitoa, ma faʻalauteleina ai le tetee o le afi, e mafai ona fesuiaʻi.

O nei tupe e faʻaaogaina i ni laulau se lua, ae o le vaega lona lua e faʻaaogaina pe a maeʻa ona faʻapalaina poʻo le faʻamagoina o le vaega muamua. Faʻaaogā togafitiga faʻapitoa faʻapitoa Afai o meafaitino e togafitia i mea puipuia, e mafai ona amataina le faʻatulagaina pe a maeʻa le faʻamago.

Aʻo faʻapipiʻiina le faʻaoga, e mafai ona faʻaaoga faʻamataʻu ma auala. Ae ui i lea, o ia elemene e seasea ona faʻaaogaina mo le fausiaina o le taualuga, talu ai latou te manaʻomia le galuega ma mea faʻaleleia.

Peitai, o le galuega sauniuni e le faatapulaaina i le gaosiga o fafie.

Tausiga e tatau foi ona faia ina ia i ai uma meafaigaluega talafeagai. Mo le fausiaina o taualuga e te manaʻomia:

  • eletise eletise;
  • sikulifili;
  • lapisi faʻataʻavalevale ma fusi;
  • seleulu mo le uamea;
  • pulumu;
  • faailoga ma faapipii fua.

E taua! O le taulaiga faapitoa e totogi i elemene o le sana i le faagasologa o gaioiga faaopoopo, ona e matua aʻafia i le siosiomaga i fafo.

I le maeʻa ai o galuega sauniuni uma, siakiina le lelei o meafaitino ma le maua o meafaigaluega talafeagai, e mafai ona e amata fausia le fausaga o le taualuga.

Mauga mauga

Aʻo faʻatuina se taualuga, o se matafaioi faʻamausali ma le fausiaina o le taele o loʻo faia i se paʻu mūmū po o le feʻavega, lea o loʻo taoto i le nofoaga o puipui. I totonu o le taele, faia i pa laupapa, o lenei matafaioi e fai i luga o laina pito i luga.

Faʻatulagaina o poloka poʻo piliki e manaʻomia ai le tuʻuina atu o se pusa eletise. Mo le faʻapipiʻiina o le uʻamea faʻamalosi e faʻaaoga ai le uaea uʻamea, o mea e fau ai fale poʻo faʻala uʻamea.

O loʻo faʻaaogaina le siʻosiʻomaga o fale i le fausiaina o fale taʻitasi, ona o latou o le filifiliga sili ona talafeagai mo faʻamau.

I luga o le laina pito i luga o le masonry o loo faapipii i luga o le pito i luga ma se laasaga o le 60-70 cm i le va oi latou. O le faʻatulagaga e tatau ona faia ma le faʻaeteete ina ia aua neʻi afaina ai le tali. Pe a faʻapipiʻi le moli, e tatau ona faʻatautaia le maualuga o le maumalie ina ia mafai ona tulaʻi i luga o le pito i lalo o le 3 cm le maualuga. Mauerlat Aʻo leʻi faʻapipiʻi le maumalie i tafatafa o le itu o le puipui, o le taualuga o le pa puipui, ua uma ona tipiina fasi pepa i luga o le lautele o le puipui, ma i luga o le mea o loʻo i luga o le fale, e na o le pau lava.

Aʻo le i tuʻuina le pulu, e tatau ona vaʻavaʻai pito faʻamau o le tumutumu, aua o le mea lea e tuʻuina i luga o le nofoaga e faʻatulaga ai le lumanaʻi. Faailoga le nofoaga mo le viliina e ala i le faʻaaogaina o se samala, lea e taia i le eria o le tafaoga o tumutumu.

O le pito i lalo ole laʻau e tuʻu ai se faailoga i le pito i luga o le uila, mulimuli ane e mafai ona faigofie ona eliina nofoaga na makaina. Lafoaʻi le laʻau faʻataʻamilomilo i le nofoaga, faʻaputuina i ni fatu.

Vitio: auala e faʻapipiʻi ai se pusa eletise ma faʻapipiʻi se faʻaogaina o se faʻavae.

Faʻatulagaina o fagu ma tamoe

Ole lagolagosua o lagolago mo le lagolagoina o se poloka o loʻo faʻapipiʻi i luga. O le fusi o se fafie faataamilosaga, lea e talafeagai foi mo le faatumauina o pito. Le tamoe, e pei o se tulafono, e taoto i luga o fagu, e tutusa ma le maulafola.

Ae e te leʻi faʻapipiʻi le faʻailoga, e tatau ona e faia le maka talafeagai. E mafai ona faia faʻataʻitaʻiga o laasaga i le pito i luga. O lona uiga, mo paʻu taʻitasi o le a iai le 1 fack. E tāua le faʻamautinoa latou te matuā vaʻaia. E mafai ona e siaki lenei tulaga i le maualuga.

E mafai ona e faʻamalosia le mamanu e faʻaaoga ai le uʻamea faʻala.

Muamua lava, faʻaoga 2 pusa tetele ma le fesoasoani o tulimanu. Ona seti lea o le fusi, lea e tosoina i sikilima. O le isi laasaga o le tuʻuina lea o totoe o le fagu, ae e le tatau ona vave faʻatulagaina i le 100%, pei o le faʻaopoopoina o laina, atonu e te manaʻomia e te faʻaaogaina le ato. E mafai ona faʻatutuina i le iuga mulimuli ane.

Vitio: auala e faʻapipiʻi ai faʻailoga ma le fausiaina o oe-ia-oe lava

Faʻasologa Faʻamau

Fausia fale e sili atu ona faigofie ile laupapa poʻo laupapa. O le amataina o le fausiaina o se fausaga mo se taualuga e lua-mauluga e tatau ona faia i le faapipiiina o ni taualuga o le taualuga muamua. I le va o latou tosoina le maea e pulea.

Mo le faʻamautuina, o paleni tafatolu e faapaleniina e ala ile taofiga tumau e faʻapipiʻi i le paʻu eletise.

Faʻafeiloaʻi e faʻafefe ma faʻafefe.

Pipi e masani ona faʻaaogaina mo le faʻapipiʻi tasi. Puffs mo le faʻatutuina o meaʻai e le manaʻomia. O le vae pito i lalo e faʻapipiʻi i luga o le faʻava i luga o le tasi itu ma faʻapipiʻi i le pusa eletise i le isi itu.

Afai ole lautele o le potu e le sili atu i le 4.5 m, ona le mafai lea ona faʻapipiʻi. Afai e le sili atu le lautele o lou fausaga i le 5-6 mita, ona manaʻomia lea o le faʻamalosi.

Mo le bath baths lautele atu i le 6 m, o se faiga e aofia ai mea e faʻaaogaina, faʻasolosolo ma fafie.

O loʻo tautau i luga o le pito i luga o le tumutumu, ma i luga o le pito i luga o le paʻu e lagolagoina i luga o lagolago.

E tatau ona manatuaina o sea ituaiga faiga ei ai se avega taua. O le mea lea, o sooga uma e tatau ona faʻamalosi, ma o le a faʻaitiitia le aʻafiaga o le matagi e ala i le faʻapipiʻiina o taofi faʻamalosi. Ituaiga o afu I le malosi o le matagi, o le vaega pito i lalo o vae vaevae taitasi e mafai ona faʻapipiʻi i le paʻu eletise e faʻaaoga ai le uaea uʻamea ma le lautele o le 6 mm.

O le faʻaaogaina o luga o le taualuga o se faasologa o ulutala o loʻo i ai foliga o tafatafa o tafatolu. Faʻalagolago i le umi o le taimi, e mafai ona faʻamalosia le tino i ni fusi, lagolago faʻamalosi poʻo puffs. Ua faia lea mea ina ia fausia ai ni sootaga vavalalata.

E taua! O le faʻapipiʻiina o pou o le fale e pulea e paʻu.

Pe a fuafuaina le nofoaga o elemene o le auala e tatau ona amanaia le tulaga o le uila. O le mamao maualalo i le 12 cm.

E le tatau ona i ai le ata eletise i le vaega o le auala o le paipa. Nai lo o se pupuni faʻapitoa, e tuʻuina se pepa sila. O mea uma e mu mumū e tatau ona ave i le afi mimiti ma togafiti faʻatasi ma le faʻamalolo. O le avanoa, e tusa ai ma tulafono mo fale, 0.6 m.

Faamalosia o le taualuga

Mo le sili atu ona faʻatuatuaina, o vaevaega o latou faʻamalosia. I lenei tulaga, faʻaopoopo nisi faʻailoga ma feteenaiga, lea e toe tufatufaina ai le avega. O le fafie laupapa e faʻamau i luga ifo o pito i lalo i le va o le tulu vae ma le paʻu eletise.

Faapipii nei lagolago e tatau ona faia i ni meamea.

O le mea moni, e tatau ona faʻalautele le lautele o le vae o le vae i le mea o loʻo i ai le taimi sili ona taua. Afai ua toe faʻamalosia le pito i lalo, ua faʻaloloa ma aumaia i le pito o le lagolago i luga o le fusi. O le mea lea, latou te le gata ina puipuia le uʻamea mai le faʻafefe, ae faʻamalosi ai foi le vaega lagolago. Faamalosia o le taualuga faatasi ai ma le fesoasoani o papatusi uamea e puipuia ai pou lagolago mai le fausiaina, faaaoga le mea ua taʻua. feteenaʻiga. E tuʻuina i luga i luga. I le vaeluaga o le taua ma fusi e lagolago ai le ufiufi, e faamau i fao.

O le mea moni, o le 'ula o se mea faʻafuaseʻi faʻapitoa lea e galue pe a oʻo i luga le taualuga. I le faʻaogaina o le faʻaogaina o faʻaoga, e faʻaitiitia ai le salalau i luga o puipui. E mafai ona aveese uma pe a faʻamau i le va o pito o pito. I lenei tulaga, e taʻua o se puff.

Ina ia faʻaitiitia le faʻaaogaina o luga o le faʻamalo, o vae uʻamea o loʻo fusifusia faʻatasi ma faʻailoga, o mea e taʻua o le 'olo. E faʻamau i fao.

E te iloa? I tala masani o le Slav, o loʻo i ai se agaga ola i le taele - bannik. Ma o lona togafitiga lelei ia te oe, e tatau ona ia tuu se fasi falaoa, se fasimoli ma se mumu.

Crate

O le isi laasaga o le faʻapipiʻiina lea o le paʻu, lea o le a faʻapipiʻi mulimuli ane ai le taualuga. Fausia le amata mai le tumutumu i vaalele. Afai o se mea vaivai (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o le taualuga) e faʻaaogaina e pei o se ufiufi, ona faʻatulagaina lea o elemene o le paʻu ma le maualuga tele.

Afai o le taualuga e tatau ona ufiufi i luga o laupepa (faʻataʻitaʻiga, paʻu), o le mamao i le va o laupapa e mafai ona seti i le 40 cm. I le avea ai ma mea e faʻaaogaina mo paluga e faʻaaoga ai laupapa laupapa. E taua tele le leai o ni taʻaloga po o ni meataalo.

Lafoaina o le paʻu puipui, vaimama, le faʻamamaina

E tele le faʻalogo pe a maeʻa le fausiaina o le taualuga e tatau ona tuʻuina i le vevela ma le faʻamamaina o le taualuga. I fale e iloga i le maualuga maualuga o le susu, i le faaopoopo atu i le vevela ma le leai o se vai, e manaʻomia ai se pa puipui.

O le palapala e le susu e puipuia ai le fausaga mai le susu mai le siosiomaga mai fafo, ma o le vevela vevela e puipuia ai le vevela o le vevela.

O le siama puipui e puipuia ai le susu o le iniseti ma, o lona uiga, o le leaga o ona meatotino faʻasao. O sea ituaiga membrane e tatau ona faataatia ile totonu o le fale. I le faʻapipiʻiina e tatau ai ona filifili meafaitino faʻatasi ai ma le laʻititi aupito maualalo o le vaʻalele.

O gaosi oloa e ofoina atu ituaiga eseese o paʻu puipui:

  • pepa palasitika;
  • faamalosia le polyethylene film;
  • alumini pepa alumini;
  • ata tifaga faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le faʻamalosi.

O nei paʻu uma ei ai a latou lava vaega o le taʻaloga, ae na o faʻamalama alumini-folasia na atiae faapitoa mo le faʻaaoga i le taele ma le saunas. Pe a filifilia, e sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i se ata tifaga ma le mafiafia o le itiiti ifo ma le 140 micron.

A e faʻapipiʻi se mea e puipui ai vaʻa, e tatau ona e tausisi i ni tulafono patino. Mo le puipuia o le faʻamalo mai le susu, o le mea o loʻo tuʻuina i le pito i totonu o le fausaga, ma vaeluaina ai le faʻamafanafana ma le faʻaoʻo totonu.

Faʻamau saʻo le paʻu vevela i le pito i luga o le taualuga. Faapipii i fao po o se mea e fausia ai le fale, aʻo tapunia le vaega faʻaoga.

O laupepa o loʻo taoto ile pito i luga e oʻo i le pito i lalo, e ufiufi e le itiiti ifo i le 15 cm. Mo se vaalele sili atu, o faʻamau faʻatasi ma se mea faapitoa. O loʻo puipuia le membrane pa puipui i lalo o le pito i totonu o le potu.

E taua! Pe a faʻapipiʻi se pa puipui i totonu o le potu, e faataatia e aunoa ma ni va.

Mo le tuʻuina o mea faʻamatalaga e faʻaaogaina ai auala autu e tolu. E mafai ona faapipii faʻamalosi:

  • i lalo o le lalogaso;
  • i luga o le auala;
  • i ona va.

O le filifiliga mulimuli o le faigofie, taugofie ma le vave. Ae po o le a lava le auala o le faʻapipiʻi, e le faatagaina le i ai o vaʻa poʻo gaʻo.

O mea e sili ona taatele mo le faʻamafanafanaina o le taualuga o le taele o le fulufulu mamoe. O lenei mea e tuʻufaʻatasia ai tau maualalo, faʻaleleia o le siosiomaga ma mea lelei faʻamalosi faʻaoloa. Faʻamamaina o le taualuga o le taele ma le fagu paʻu I totonu o vaitaimi i le va o afu, o loʻo tuʻuina atu mea e vevela ai le vevela, ma a maeʻa faʻapipiʻiina o gaʻo uma e faʻafefete.

O se faʻavaʻa o le faʻamafanafana ua tapunia le susu. O mea nei e mafai ona faʻaaoga e puipuia ai le taualuga mai le susu:

  • olo pupuni polyethylene pa pupuni faatasi ai ma filo gaosia faamalosia;
  • faasalalau polyethylene membranes;
  • mea lanu meaʻai ua lalagaina;
  • polymer ma bitumen-rubber mixtures;
  • tioata vai.

I le faʻaaogaina o vai-pa puipui, e fautuaina e tuʻuina i luga i luga o ni laulau se lua, lea e mafai ai ona puipuia le puipuiga mai le susu mai le siosiomaga mai fafo.

Lafoaʻi le taʻavale vai mai le pito i lalo o le taualuga, taʻavale i luga o laina ma le tosoina. A maeʻa le faʻapipiʻiina o le vai, e ufiufi i mea e fau ai luga.

Faʻatulagaina o avetaavale

I timuga timuga, o loʻo faʻafefe ifo ai le vai i luga o le taualuga, ma e le pau uma i lalo i luga o le eleele.

O nisi oi latou e paʻu i luga o vaega e le puipuia o le fale. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vai e taʻavale mai le pito o le taualuga e mafai ona oʻo i luga o papa ma taʻitaʻia ai le tupu aʻe o le siʻi, faʻapea foʻi le fesuiaʻi o le fausaga atoa.

O le puipuia o le pito i luga o le taualuga mai le afaina o le susu e le manaomia e fesoasoani ai i vaalele, o se fasi uamea faapipii. O le faʻamoemoega o le avelaʻau o le aveeseina lea o le susu ma le puipuiga o le fausaga o le fale mai ona aʻafiaga, le itu o le vai i totonu o le alavai o le alavai.

Kapelnik i luga o le mamanu e lua ituaiga: muaʻi luma ma ea.

Eaves drip i lona foliga mai ma le mataupu o le faatinoga e pei o se faamalama mata, ae e sili atu lona punou. Faʻapipiʻi tuusao i luga o le pito o le fale, lea e mafai ai e oe ona puipui le lagolago mai le vai. Kapelnik ei ai ni talo e lua e tautua mo le faʻaaogaina o vai. Eaves drip Faʻasolosolo sa faʻaaogaina mo taualuga o loʻo faia i maʻa. I foliga vaaia, o se laupepa fagu o le tin lea o loʻo i luga o le taualuga o le taualuga. Na te taitaia le gaoioi o le vai i lalo, e le faatagaina ai e ulufale atu i luma o le taualuga. Faʻasagaina o le pito i luma O le faʻapipiʻiina o le paʻu e tupu aʻo leʻi faʻapipiʻi le mea taualuga. O mauga e tafe mai soo se itu talafeagai o le mauga. Faʻapipiʻi muamua le moa e aunoa ma le teuteuina, taulai atu i le pito muamua, faʻasolo i le laupapa muamua.

I le taimi lava lea i le va o le paʻu o le laʻau ma le pito i lalo o le mauga o loʻo i ai se avanoa e tusa ma le 1 cm i itu taʻitasi. O le kapelnik mulimuli ane faʻapipiʻi faʻapena foi, na o le lua nuances. Muamua - faʻapipiʻiina le faʻapipiʻiina, o le lona lua - e fesoʻotaʻi faʻatasi ma se fao sikola.

A maeʻa ona faʻapipiʻi le uila e amata ona faʻasaga i luma. O le mataupu faavae o le faʻapipiʻi e talitutusa ma vaalele, ae o lona faʻatulagaina e amata mai le pito i lalo o le faga. O le tauagavale tauagavale e ufiufi faatasi ma vaalele.

O le mataupu faavae o le faʻapipiʻiina o avetaavale e faigofie tele, ma o lona gaioiga e mafai ai e oe ona puipui le fausaga o le fale mo se taimi umi.

Vitio: fai-----------oe lava mea e faapipiiina ai se pusa

Faʻapipiina le faʻapipiʻi

O lenei e mafai ona e agai atu i le vaega mulimuli, e pei o, i le faataatia o le taualuga. E pei ona uma ona tatou iloa, e fuafua lava i le maualuga o le manaʻoga, o loʻo faʻaalia le taualuga o le taualuga. O le ituaiga o inisiua e faʻalagolago foi i le tau.

Tilt angleItuaiga o le inisiua
mai le 0 tikeriEuroruberoid poʻo ni mea faʻapipiʻi e fa-lapoʻa (roof roof roof).
mai le 1.5 °Shingles po o le tolu-taʻaloga lisi o mea e faʻaoʻo ai le puipui i le puipuiga.
mai le 5ºFaʻapipiʻi tolu mea faʻapipiʻi fola.
mai le 15ºSlate, bitulin, ondulin poʻo Eurolate.
mai le 20ºClay uʻu faʻapipiʻi.
mai le 30ºPepa pepa, e pei o le metala uamea, faʻamaufaʻailoga uamea ma isi faʻamaʻavale.
mai le 50ºVaʻa faalenatura.
mai le 80ºPalu, shingles po o shingles.

Vitio: auala e fai ai se taualuga faatuatuaina i le taele Keramoplast e mafai ona faʻaaogaina mo fale mafolafola mafolafola.

O le faʻapipiʻiina o mea e faʻaofuofu e tatau ona faʻatino saʻo i luga o le faʻamoega, ma sili atu le alu ese mai le pito i lalo. Mo le faʻapipiʻiina o faʻamau e faʻapipiʻi ai fao ma fao, ma shingles, slate, sima-oneone poʻo kariota sili ona lelei faʻamau faʻatasi ma se loka ma sele.

O le mea laupepa o loʻo faʻapipiʻiina i ni afifi, ma o laumei lapoa tetele e faʻaputu i fao fao.

Faʻailogaina - o le mea aupito sili ona lelei i luga o le fale. Mo lona faʻatulagaga e manaʻomia:

  • sikulifili;
  • seleulu mo le uamea;
  • jigsaw;
  • rivets;
  • sikola faʻapipiʻi;
  • silikoni.
O le taualuga mo le taele o mea ua faapipiiina Ua faapipiiina e pei ona taʻua i lalo:

  1. O le faʻapipiʻiina o le faʻavae e amata i le pito, pe a faʻapipiʻiina i le sikuea.
  2. O sikulima na toso i le maualuga o le 90º, ae le faatagaina le faʻasesega o le fola.
  3. Mo le tuʻuina atu o le masonry tisaini muamua e faʻapipiʻi faʻatasi ma se fagu se tasi, ma a maeʻaeʻa ua mafai ona faʻamausali le pepa i le perimeta atoa.
  4. Faʻapipii sikulima e tatau ona i ai i le pito i lalo o le galu, ma tasi le laupepa e seti ia le itiiti ifo ma le 8 sikilima.
  5. Pepa o loʻo i luga o laasaga o le tasi galu.

Vitio: faʻapipiʻiina o luga o le taualuga

Sue le mauga

O le puipuia o le taualuga o galuga i luga o le pito i luga o le pito o le pito i luga, o se uʻamea uʻamea. O le talaaga o le pito i tua o loʻo ufiufi ai le mea faʻapipiʻi i le va o sooga e lua o le taualuga. E faia foi se galuega teuteu.

E taua! E tatau i vavae ona faʻafefe le tasi i le isi.

O lenei vaega o le vaega o loʻo faʻatūina i le pito mulimuli o le taualuga. Aʻo le i faia, e tatau ona tuʻuina se mea faʻasaʻo e puipui ai le fausaga mai le mafuli o le susu ma iniseti ulufale atu i totonu o le fale.

Ae peitai, mo le lelei o le ea, e le tatau ona faatumuina le avanoa i lalo o le tulimanu.

Aʻo leʻi faʻapipiʻiina le pito i tua, e tatau ona e siakiina le vaeluaga o le taualuga. E tatau ona latou vavalalata i se laina saʻo, e ui lava e mafai ona faatagaina le vaeluaina o le 20 mm. Mo le faʻapipiʻiina o le tulimanu, e faʻapipiʻiina ai se pa faʻapitoa i se pito sili atu i le 70 i le 90 mm.A maeʻa ona tuʻuina le laʻau, e 2 'au moli ua faʻapipii i itu uma o le laʻau.

Mo le faʻaaogaina e faʻaogaina ai le pito i luga o le taualuga i luga o le tasi pito i luga o le taualuga i luga o le uʻamea faʻasaina, ma le isi - i luga o le fafie, lea ua faʻapipiʻiina i le vaeluaga o le ala.

O le faʻasaʻoina o faʻataʻitaʻiga i le vavao atoa o le pito i lalo e faia i sikuea, ma o lo latou pitch ua setiina i le lautele o le 200-300 mm.

Matou te fautuaina foi e te faitau i le auala e aveese ai le vali mai puipui, faʻamalo mai le taualuga, auala e faʻapipiʻi ai le pepa faalilolilo, pe faapefea ona uʻu le palama i totonu o se fale tumaoti, pe faapefea ona tuʻu le soʻo ma le ki, auala e fai ai se paʻu laupapa ma se faitotoa poʻo le faʻafefeina o puipui i le laupapa.

O le taofiga o se mataupu faigata tele lea e manaʻomia ai sauniuniga maeʻa. Ae ui i lea, o lau galuega o le a totogi pe afai e te faʻaogaina lenei mea ma le matuia.

E le tatau ona e faʻasaoina mea e faʻaaogaina, ma o la latou filifiliga, saʻo saʻoga ma le faʻamautuina lelei o le a mafai ai ona e aloese mai le tele o faafitauli i le lumanaʻi.