Tomato ituaiga

E faapefea ona toto ma totoina se tamato "Snowdrop"

Faatasi ai ma fualaau faisua uma, o tamato o oloa sili ona lauiloa. Ua latou ola i luga o konetineta uma sei vagana ai vaega o loʻo iai. O loʻo galue le au faʻatoʻaga i le faʻaleleia o le kiona ma ituaiga o le lāmala e maua mai i le lāmala, maua mai o laʻau tele ma laititi, faʻateleina fua. Talu ai o le tamato o se fualaau vevela-alofa, o ona ituaiga malulu e sili ona malulu e sili ona talisapaia. O se tasi o nei ituaiga o le "Snowdrop", sili atu e uiga i - i lalo.

Eseesega faʻamatalaga

Tomato "Snowdrop" - o le vave ma le malulu ma le vevela, ua faamoemoe mo le totoina i totonu o le eleele vevela ma fanua tatala. O le vaega o le matua atoatoa o fua e tupu i le 80-90 aso talu ona toto i le eleele. O le laau o loʻo faʻatusalia mai e se laʻau vavalalata malamalama (e oʻo i le 120 cm). Sue - saʻo, fetuutuunai. O le aʻa o le faʻaaogaina o le ituaiga o le uʻamea, o le eleelea, mataʻu ma lelei.

E te iloa? E oʻo atu i le faaiuga o le 18 senituri, o le fenumiai o le tomati na pule i faʻamatalaga faʻalauiloa Amerika. O nisi o oloa faaulufaleina mai na taʻua nei fua o vine, o isi - fualaʻau. O le itu i le fesili tomato na tuʻuina ai le Faamasinoga Sili, o ia na filifili e valaʻau tomato i faʻaliga ma fua - i tusitusiga faʻapitoa. O le lafoga i luga o le faaulufale mai o tamato ua faaitiitia, e pei o lafoga i lafoga maualalo nai lo vine.

O aʻa aisa o loʻo i luga o vaega pito i lalo o le aʻa e mafai ai e le laau ona faʻamalosi e ala i le pine. Lea - lapoa, vaneina, tipi i lobes le tutusa. O fugalaau fugalaau e iai lanu samasama samasama, e fai ai se pulumu laulaau. E mafai e le Tomato ona faʻavasegaina o ia lava, o le mea lea e le faʻalagolago i le paʻuina e iniseti. Le lelei o lenei ituaiga i luga o isi ituaiga tamato - faʻamaumauga o le kiona ma le vave ona matua. E oo lava i taimi o le pupuʻu o le ao, o le a fua le fua i totonu o le lua masina ma e mafai ona seleseleina pe a maeʻa le tau malulu muamua.

Fua o fua ma fua

O fualaau ogatotonu i totonu o fualaau suamalie o loʻo i ai foliga lapotopoto, foliga laititi, e oʻo atu i le 150 karama o le mamafa. E suamalie tumato, ma pulupulu lelei. Eseese - faʻaauau ona fua. E oo lava i tulaga leaga, e le itiiti ifo ma le 6 kilokalama o fualaau mai 1 sikuea. m uta. E mafai ona faʻaaoga uma mo le faʻaaogaina muamua, ma mo le salting.

Filifiliga o fualaau

A filifilia se fatuga, muamua ona gauai atu i ona tausaga (lelei - 50-60 aso). I le vaitau lenei, ua i ai nei 10-12 laʻau moni i luga o le ala. O le aʻa e oʻo i le vaʻaiga o le penitala ma le maualuga o le 35-40 cm. O le aʻa e tatau ona lelei ona atiaʻe, e aunoa ma se faʻaleagaina faʻapitoa. Ia mautinoa o fualaʻau na e faʻatauina e tutusa lava le maualuga - o ia laau toto o le a atiaʻe lelei ma tuʻuina atu ia te oe se seleselega taimi.

E te iloa? E leai se tasi na te iloa lelei pe o fea na maua muamua tomato. O le taumatematematega o saienitisi ua liliu mai i le teritori o Chile i aso nei. Toeitiiti lava i luga o le tuaoi tonu o lenei atunuu ua pasia se fasi fanua laititi. - eleele o le talafatai lea na ola ai lenei aganuu i le faitau aofaʻi o tagata ao lei taitai ona nofoia le malo.

Aloese mai fualaau o loʻo faʻatau atu i fusi. O le tele lava o taimi, e ogaoga le leaga i aʻa papaʻu ona o le le lelei o femalagaaiga ma le leai o se susu ma e umi se taimi e tatala ai le eleele.

Aʻo leʻi faʻatau mai ni vailaʻau, asiasi le pito i lalo o ona lau. E tatau ona mama, e aunoa ma ni faʻamalosi o paʻu ma paʻu o fuamoa fuamoa. O le tele o lanu paʻu o laʻau ma le afifi ua afifiina e taʻu mai ai le tele o le fertilizing ma faʻamaʻi faʻasaina mo le faʻamoemoe o le faʻamalosia vave - aloese mai ia laau totō.

Sola ma le faʻapala

Lelei mo le totoina o tamato e talafeagai lelei le palapala ma le pH neutral, o lea e alu ese ai le susu ma le okesene. Nettle, alfalfa ma kukama o vailaau lelei mo tamato. E le fautuaina le totoina o tamato i le mea e tupu ai le po - pateta, tamato, eggplants, pepa suamalie.

Matou te fautuaina oe e mafaufau i le taua o le eleʻele palapala mo laau toto, auala e fuafua ai le elemene o le palapala ma pe faʻapefea ona faʻamaʻapoʻa le eleele.

Tatala avanoa sauniuni e amata vave ona maeʻa le seleselega muamua. E manaʻomia le faʻamamaina o le vao ma vao o le laʻau, eli i le loloto o le itiiti ifo i le 50 cm ma faʻalelei. I le tautotogo, o le nofoaga ua atofaina mo tamato e tatau ona togafitia i le vai vevela pe'ā maeʻa ona agi le kiona ina ia faʻaumatia ai lapisi ma fuamoa o meaola faalafua. Mo mita taʻitasi taʻitasi e tatau ona tuua ia le itiiti ifo i le 3 lita o vai inu. Mo le faaleleia o le tuufaatasiga o le palapala, ia saunia se paluga o vaitafe oneone ma peat. Faʻafefiloi ia i latou i tutusa tutusa. Fofola le paluga e tusa lava pe sili atu i le nofoaga ua filifilia (2 kilokalama i le 1 sq. M.) Ma faamaufaailogaina i le loloto o le 20-25 cm. Faʻamalo le pito i luga.

O le atinaʻe lelei ma le maualuga o fuamato o loʻo tuʻuina atu ai faʻamalaʻau ma minerale. A o lei totoina ni fatu, o lima o paluga e aumai i totonu o vaieli taitasi. O le fafagaina faalua ua faia i le lua vaiaso talu ona maeʻa. Fai se vailaʻau o le minerale o le 15 g o le nitrogen, 25 g o le pata ma le 60 g fugalaisa. Fufulu le paluga i le 10 lita o le vai - o lenei lapisi e lava mo le 20-25 o vao.

O le faʻamalosia o le eleele ma fafagaina laau, faʻaaoga fualaʻau faʻasamaʻi: vaovao, paʻu lupe, Florex falala suamalie, fasi falala, meaʻai, fagu, peta potato, compost, fuamoa, faʻi paʻu ma le pefu asu.

O le faʻatauga lona tolu o loʻo faia i le amataga o le fugaina ma se vaivaiga vaivai o mullein (0.5 kg i le 10 l). O le lona fa o loʻo faia i le amataga o le vaitaimi o le fualaau aina: mo le 10 lita o le vai, 20 g superphosphate ma le 70 g o fafie e tatau ona ave.

Tulaga tuputupu ae

O le vaega ua atofaina mo moega o tamato e tatau ona mafanafana, malupuipuia mai le matagi ma malamalama lelei. Tomatoes o laau vevela-alofa, ma le le lava o le la, latou te toso ma liliu paʻu, ma ua faaitiitia le seleselega.

O le ae fiafia e iloa le auala e filifili ai le taimi sili ona lelei mo le totoina o fualaau totō.

O le vevela sili ona maualuga mo fua matutua e mai le + 23 ... +25 tikeri. O le maualuga i lalo +10 ma le maualuga +35 tikeri e afaina i le laau. O le suavai i le vaitau o le galueaina ma le faatulagaina o ovaries e tatau ona teuina i le maualuga o le 50-60%, le palapala ile eleele - 70-80%.

Tuputupu ae mai fatu e totō i le fale

O le faʻatauina o laau i le maketi o se pisinisi matautia. E le mafai ona e mautinoa i le faamaoni o le tagata faʻatau ma le mea o le a totoina i lau togalaau. I se isi itu, o laau totō ua tupu aʻe i totonu o le fale, vave ona aʻa aʻa i le malae vaʻaia, ma e maua saʻo fua o loʻo faʻamauina.

E te iloa? O fua sili ona tele o ituaiga tomato tetele e tusa ma le valu selau gutu. O le faʻamaumauga autu o le tauvaga o le tamato o le Amerika lea e igoa ia McCoy. I le 2015, na mafai ai e se faifaatoʻaga mai Minnesota ona fuaina se fua e fua ai le 3.8 kilokalama.

Fatuina sauniuniga

Ina ia amata, filifili fatu sili ona lelei mai ia i latou na e faʻatauina. Saunia se saline solution o le 10 g masima ma le 250 ml o le vai mafanafana. Faatofu le fatu fatu i totonu, faʻaoso ma tuʻu ese mo le 10 minute. O fatu lelei i le taimi lea o le a magoto ifo i le pito i lalo, ma o le a fetogi fatu laititi. Faʻasala ese le tele o vaifofo ma fatu leaga, faʻamama ese mea lelei ma masima i lalo o le vai tafe.

Ina ia fufuluina fatu ma faateleina lo latou tetee atu i siama faʻamaʻi ma fatu, ia togiina mo le 15 minute i se vaivaiga vaivai o le potassium. A maeʻa lava ona fai le laei, faʻafefiloi i latou mo se aso i totonu o se alalaʻau e faʻalautele ai le fua. E mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻapitoa faleoloa, vailaʻau humasa solution poʻo le pateta vai e fai ma ala. Lafoaina o fatu o tamato i totonu o se vaifofo o le paluga palatini Ina ia faateleina le germination o mea e faaaoga i le fatu, auai i lona toto. Faʻalautele fatu i se mea manifinifi i luga o se ie gaosi, faʻagasolo le ie i se mea papaʻu ma faʻamalulu i le tele o vai. Germinate fatu mo aso e tolu, faʻasusu le ie ma se fagu moli pe a mu.

E taua! E le talia e Tomatoes eleele palapala ma palapala ma maualuga maualuga. Afai o le palapala i lau eria o le aisa, faaopoopo i ai le 20 g o fafie laupapa ma le 10 g o le kisa i le kilokalama o le paluga o peat.

O le faʻataʻitaʻiga mulimuli o le faigata. O le a saunia fatu mo le maualalo o le vevela. Faʻasusu ese le susu mai le kulimi ma tuʻu faʻatasi ma fatu i totonu o le pusaaisa mo le 12 itula. Aveese fatu mai le pusaaisa ma tuu ia latou mafanafana i le vevela o le potu mo le isi 12 itula e sosoo ai. Toe fai faatetetete faatolu.

Initaneti ma nofoaga

Mo le totoina o laau totato o le tōmato e sili ona fetaui ma papaʻu (e oo i le 10 cm) atigipusa laupapa ma pu i le pito i lalo. Tuu le paluga i totonu o fata papaʻu ina ia tafe atu ai le tele o vai i totonu o vaega eleele. Faatumu fagu i le paluga palapala mo tamato. E mafai ona e faʻatau i faleoloa faapitoa, pe mafai ona e kukaina oe lava: ave ni vaega se lua o le humus, 2 vaega o le peat ma le 1 vaega o le oneone, faʻafefiloi lelei ma faaopoopo le 7 g o le superphosphate ma le 10 g o fafie laupapa mo 10 kilokalama o le faʻafefiloi.

E taua! O le toʻatele o tagata e faʻaaogaina pusa paʻu mo le totoina o fatu. O lea pusa e le lava ai le okesene, e mafai e le eleele ona vevela ma inu. E mafai ona avea le palasitisi ma se fata mo le aoina o le vai, mo le totoina lelei e lelei tele le faʻaaogaina o atigi laupapa.

Fatuina o togalaau

Toto uma fatu i le taimi e tasi e mautinoa ai le tutusa o tulaga o le atinaʻe. Faʻamalu le palapala ua saunia, faʻatali mo le 15 minute ma tipiina le loloto ile centimita i le loloto ma se avanoa e 4-laina. fana fana. Ufiufi ia koneteina ma se ata vevela, tuu i luga o se faamalama mafanafana. Tausia le vevela i totonu + 25 ... +28 tikeri ma le faʻamamafana 75-80%. I aso uma, tape le ata mo le 5-7 minute e faʻamalosia ai le palapala ma faʻaitiitia ai le susu. Afai e tatau ai, fufulu le palapala mai le pamu moli i se setete o le susu. O le a amata le feanu o fualaau ile 4-5 aso pe a uma ona toto.

Mafaufau i nisi auiliiliga uma o foliga o le totoina o fatu tumato ma lo latou totoina i le eleele.

Totoina o togalaau

O le mea autu e faʻamautinoa ai le ola maloloina o fualaʻau o le tele o le malamalama. Afai o pupuʻu o le ao e pupuu i lau eria, faʻapipiʻi molī mama i luga o fualaau ma tuʻuina atu ia i latou le malamalama e sefulu lua itula.

O le vaiaso muamua, ia teu fua i fua o le vevela. Aveese malie le ata, ma faateleina le avanoa i le 10-12 cm i aso uma. Faʻalu le palapala i isi aso uma, suʻeina ina ia aua le faʻamago ma aua nei fafasi. Suavai i laau toto e ala i le aʻa, faʻafefeteina latou o le a afaina ai. E le taliaina foi le suʻeina o fualaau. Tausisia le vevela i + 18 ... +20 ° F. ma puipuia pupu mai faʻataʻitaʻiga. Amata fertilizing i le 20 aso pe a uma le germination. Faatasi i le vaiaso, vai vai i fualaau aina ma se vaifofo vaivai o le guano po o le saunia o fugalaupapa o meaola e faavae i le biohumus. O le metotia na faʻasino i luga o le afifi, faʻaititia i le afa.

E te iloa? Mo le taimi muamua lava i Europa, o tamato na o mai ma le lima malamalama o le au Potukale i le 16 seneturi. I le taimi muamua, o le laau na taua o le oona, aua o taumafaiga e 'ai le tumato i luga o meaʻai. O le tala o le matautia o tamato na faaleagaina atoa i le 1822 e se fitafita totoa Amerika e igoa ia Johnson, o le na 'ai se pakete o nei fua i luma o le tumutumu o tagata.

Faʻaalu se vili i le aso 10 o le faʻatoʻaga. Fatu toto i fatu eseese. Ia faʻaeteete - ia tumau le potu i luga o le rhizome ina ia le manua le laau i le taimi o le gafa. Faʻamalosi amataga pe a ma le lua vaiaso talu ona maeʻa. I le aso muamua o le la, ave ipu i totonu o ni pusa i luga o le faletalimalo matala ma tuu i latou mo le 5-7 minute. O le faʻamalosiina o loʻo faʻagasolo malie, faʻaopoopo i aso taitasi le umi o le "savali" i le 10-15 minute. Aumai le taimi faʻavaivai i le tolu itula i le aso.

Suʻeina o laau i le eleele

Afai na amata ona e totoina i le faaiuga o Fepuari, ona mafai lea ona e totoina ni laau i le laufanua ile lua sefulu o Aperila. Saunia mo le totoina o le nofoaga i le sikuea ma se itu o le 40 cm. I tulimanu o sikuea, eli lua 10-12 cm le loloto I le pito i lalo o pu taitasi, tuu sina lima o le humus ma ufiufi i le vai mafanafana i le pito i luga.

E taua! Filifili se aso vevela ma malulu mo le toe gaosia. Fualaau totō na totō i le vevela, le lelei aʻa ma, o se taunuuga, e maua ai fua maualalo.

Faatali seia oʻo ina faʻafefe le vai, toe fai le suāinu. A uma le vai, faʻafeiloaʻi fualaau i vaieli, faʻalauteleina totogo 3-4 togi i luga o le aʻa aʻa. Fafasi le tipu i le palapala, sina pamu le eleele. Liligi 0.5 lita o le vai mafanafana i lalo o aʻa o laau taʻitasi.

Tekinolosi taufaatoaga o le totoina o fatu o tamato i luga o le eleele

Mo i latou e leʻi maua se taimi e sauniuni ai fualaau pe ua le mafai ona totoina fatu maloloina, o le tuʻuina atu o fatu tumato i le laufanua avanoa e talafeagai.

Faamasani oe lava i metotia o togavao o loʻo mulimuli mai: i luga o le windowsill, i le hydroponics, i totonu o le fale, e tusa ai ma le metotia a Maslov ma Terekhins.

Tulaga i fafo

Tomatoes "Snowdrop" - o le agavaʻa ma le malulu, lea e tutusa lelei le aofia i totonu o le kiona, ma i le avanoa tatala. I totonu o le greenhouse e mafai ona faʻamalamalamaina laau ma moli susulu, e faatumauina ai le tumau o le vevela ma le susu. Tomato e ola i le malae vaalele e faalagolago atoa i tulaga o le tau, o lona uiga latou te manaʻomia se isi ata tifaga aemaise lava le malulu ma le timu.

O le nofoaga aupito sili ona lelei mo le totoina o tamato o le la, o le la e susulu i le la, e puipuia mai le matagi ma faʻataʻitaʻiga. O le filifiliga sili lava o le moega lea e leai se mea na totoina mo le tele o tausaga i le laina. E mafai ona e ave le palapala o loʻo i lalo o le vao, kukama, kapisi e tupu i lalo o tamato.

Le faagasologa o le totoina o fatu ile eleele

A o le lūlūina fatu i le eleele, faʻaleleia i latou - o le a faʻaitiitia le vaitau o le feanu mai le 10 i le 4 aso. Fafagu i latou mo le 10-12 itula i mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae, ona faʻafefiloi ai lea i le vaitafe mama i le fua faatatau o le 1:10. Saunia moega e tusa ai ma le fuafuaga ua taua i luga. I le pito i lalo o pu taʻitasi, tuʻu sina lima o humus ma se sipuniti o le efuefu laupapa, pe afai e te le o mautinoa e uiga i le lelei o le eleele.

E te iloa? I le faaiuga o le senituri lona 17, o le tagata totino patino o George Washington sa igoa ia Bestley sa totogi e le malo o Peretania ma taumafai e faʻasua le peresitene i se ipu e faʻaaoga ai tamato. Na tofo e Uosigitone le ipu ma taua ai lona tofo uiga ese, ma o le faila, na musuia ma le manuia, na vave lipotia mai le manuia o le aveesea o le peresitene i se lipoti i le taitai o le au Peretania. O le tala na lauiloa i tagata lautele o le "Tomato Conspiracy" i ni nai tausaga mulimuli ane.

Faatumu puna i vai, faatali seʻi malulu le vai, ma lulu 3-4 fatu ile vaieli taitasi. Ufiufi pu i luga o le eleele, faʻapipiʻi le palapala ma faʻamamaina i se fagu moli. O le totoina o fatu i totonu o le eleele e tatau ona faia i se fale mautu i aso taitasi o le vevela o + 10 ° C.

Faʻasa

O ituaiga Tomatoes "Snowdrop" e manaʻomia ona faʻafefeteina ai alavai. Faʻatau tupe faʻaalu e pei o le faʻamamaina o le eleele, o lona pito i luga e tatau ona faʻafefe lelei. I le timuga timuga e le faʻaaluina ai nisi faʻavainu. Faʻatasi ai ma timuga mamafa e ufitia ai moega ma se ata malulu.

Faamasani oe lava i le lelei o le faʻaaogaina o le suavai, faʻapea foʻi ma le auala e faʻapipiʻiina ai se faiga o le faʻavaivai i le va.

I le vevela o le tau, faʻafefe ia tamato i isi aso uma, mautinoa i le taeao. I lalo ifo o togalaau taʻitasi o tamato 1.5-2 lita o le vai e tatau ona alu, ma i lalo o se laau matua - 4-5 lita i le taimi. Aumai vai mo le faʻavaivai mafanafana, ma le vevela e le maualalo ifo i le +20 tikeri.

Lafoaia eleele ma veleina

Matou te gaosia le veleina i le taimi e tasi ma le tatalaina, talu ai e sili atu ona faigofie ona vevese vao mai eleele vevela. A uma le veleina, faʻaaoga le palapala lea ua tulaʻi mai i luga o vao mafolafola ma sina susu. Tatalo vaiaso uma e sefululima i le aso e sosoo ai pe a uma le timu poʻo le faʻafeinu. O le faʻamalolo o le a faʻagesegese ai le faʻaʻosoʻoina o le susu mai le palapala ma talepe ai le pito i luga luga o le 'eleʻele na faia pe a uma ona faʻamalosi.

E taua! Tata le palapala i le loloto e le sili atu ma le 5 cm i laau laiti ma le 9 cm i vao totogo, ina ia le faaleagaina le aʻa o le aʻa.

Masking

O le faagasologa lea o le aveeseina o taamilo i luga o le vaega pito i lalo o le togavao. Latou te manaomia le vavae ese mai le lima, pe a oʻo i le umi o le 5-6 cm. Faʻaalu le taofiofi i le malulu, timuga po o le leva o le afiafi, ina ia i ai i le laau le taimi e faʻamalolo ai nofoaga na fausia.

Ina ia faateleina le fua o tamato latou te manaomia e suʻeina. Faitau pe faʻapefea ona faʻapipiʻi lelei ni togavao i totonu o le malae vaʻai ma i totonu o le fale lauʻeleʻele.

O le uluai faʻataʻitaʻiga e faia i le masina pe a uma le lūlūina, ona oʻo lea i laʻasaga i aso uma 10.

Garter belt

E lua ituaiga o lagolago mo le taofiga: o se solo ma siteki. O mea e faʻaaogaina e fai ma faʻataʻitaʻiga i ni fualaʻau tetele. O le taofiofi ia i latou e manaʻomia ai le tele o taumafaiga, aua e tatau ona eli ma le saogalemu i le eleele. I le taimi lava e tasi, e oo atu i le lima vao e mafai ona nonoa i le tasi le faasologa i le taimi. O faga fanua e faʻataʻalo tasi i tafatafa o laau taʻitasi. Tui tamato e manaʻomia i le pito i lalo o le fua o le pulumu.

Laʻei pito sili

E matua le mautonu lava Tomatoes i le fafagaina, o lea e manaʻomia ai ona faʻasusuina e le aunoa:

  • faʻaalu le uluai fafagaina i le lua vaiaso talu ona tupu le totogo. Saunia se paluga o le 10 lita o le vai mafanafana, 1 kg o mullein ma le 15 g o superphosphate. I lalo o laau taʻitasi e tatau ona a itiiti ifo i le 0.5 lita o le faʻala;
  • o le fafaga lua e manaʻomia ona faia i isi vaiaso e lua. Vili le 20 g o le superphosphate ma le 15 g o le potassium chloride i le 10 l o le vai ma sasaa ai le vao i le auala ala. I lalo o laau taʻitasi - 0.5 lita o fofo;
  • faaalu le tolu lona fafaga i le luasefulu aso. I lalo ifo o laau taʻitasi e sasaa ai se lita o se vaivaiga vaivai o mullein. Afai e amata ona lanu lala lanu samasama, faaopoopo le 15 g o le ammonium nitrate i le 10 lita o fofo.
Mullein solution I le taimi o le matua o le fua, o le a sili atu ona lelei le le faia o ni ofu pito i luga, aua o le a amata ona faaputuputuina le fugalaau i le fua.

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

O le mea lautele, o le tumutumu o timuga o le Snowdrop e puipuia i faʻamaʻi pipisi, ae o nisi taimi e aʻafia ai i latou i faʻamaʻi faʻapitoa mo Solanaceae: tuai mumu, lapisi, mosaic ma siama faʻamaʻi. E mafai ona e faʻaumatia faʻamaʻi faʻamaʻi ma le fesoasoani o fomaʻi, e pei o le "Meteor", "Acidan", "Thiophene Extra".

Aoao pe faapefea ona faʻaumatia le phytophthora ma le tomato pito i luga.

E le togafitia faʻamaʻi pipisi i tomato. Afai e te vaʻai i faʻamatalaga o le kanesa o le siama i luga o vao, faʻamaunuʻu laau toto ma siakiina siakiina siaki lelei mo faʻamaʻi. O le kanesa gasegase E pei o faʻamaʻi, thrips, whitefly, wireworms, slugs ma le urosa, faʻaumatia le aʻa o laau toto, sau e matamata i fualaau ma fualaau. O le auala sili e faʻafefe ai nei faʻalavelave lavelave o le puipuiga. Taulima le palapala ile vai inu ae leʻi totoina tomato, tuʻuina atu moa i le moega.

E te iloa? E oo atu i le faaiuga o le 18 seneturi, i atunuu Slavic, na matamataina tomato ma le masalosalo tele. Na taʻua i latou o vine leaga, psinkami, o fua o le agasala. O le tusitala ma le tagata tausi vine e igoa ia Bolotov, o le na gauai tele atu i nei fualaau matagofie, na mafai ona sui le uiga o tagata agai i tomato.

A oʻo mai meaola faalafua, ia suʻesuʻe ma le totoa uma moega ma aoina ma le lima. Faʻaumatia meaola ma laʻau faʻatasi ma fua o fuamoa ma lapisi. Taulima laau ma "Confidor", "Karate" poʻo le "Mospilan". Le fefefe mai meaola na totoina i le va o togamati tomato ma paʻu. Sa totō Marigolds ma tamato

Seleseleina ma teuina

O le Tomatoes grade "Snowdrop" ua amata ona fua i le faaiuga o Iulai po o le amataga o Aukuso. Afai e te fia taumafa i fualaʻau vave, ia aoina mai i latou oe ua maua se mea lanu mumu-lanumumu. Lalagaina lanu lanumoana faatasi ai ma ogalaau mo le teuina, ma tuu tamato lanu meamata i luga o vao. Fualaau aina mo le 3-4 vaiaso, tuʻuina atu le seleselega pe a oʻo.

E taua! Afai e te totoina tamato matua i totonu o le pusaaisa, o le a leiloa a latou mea manogi ma, o se taunuuga, e le aoga. Le nofoaga sili mo le teuina o nei fua. - laulau umukuka (e le silia le 4 aso). Ia mautinoa o tamato i le taimi o le teuina e le pa'ū i le susulu o le la.

O na fua o le a e teuina, e le manaʻomia ona fufuluina, ia fufulu mama i se laʻau vaivai mai eleele palapala ma pefu. I se foliga e leʻi faʻaaogaina, o le a teuina lelei. A o leʻi teuina fualaau, asiasia i latou mo le faaleagaina, faʻafetaui ma pala. Tuu tamato i laina o atigipusa laupapa na uuina i fasi pepa paʻu pepa. O laulau taʻitasi fou o loʻo tuʻuina i se fasi pepa. Filifili luga le ufiufi ina ia aua nei faʻafefeina le fua pe a maeʻa.

Tomatoes i le laasaga o le matua (enaena), afifiina i lenei auala, e mafai ona teuina mo le lua masina i se potu malulu (e le maualuga atu nai lo le 17 tikeri) potu malolo lelei. E mafai ona teuina fua ile fua o le susu (enaena ma vela lanumeamata poʻo le lanumeamata) e mafai ona teuina mo le 4 i le 6 masina i le vevela o +2 ma le maualalo maualalo (e oʻo i le 60%).

Tolu po o le fa aso ao le i ai le tamato, e tatau ona aumai i totonu o se potu mafanafana ma tuu i totonu o se nofoaga lelei mo le vevela.

Faʻamatalaga ono ma fautuaga

  • Paʻu le lau. O le lanu samasama o le lapataiga o laulaau, o le afifiina oo latou pito ma le pa'ū mulimuli ona o le le lava o le la ma le susu o le susu. Afai ua amata ona mou atu au tamato ma ua leiloloa la latou laulaau, liliu moli susulu (pe a teu i totonu o le fale koli) pe faʻapipiʻi vaovao i tafatafa o moega ina ia avanoa ai i le la. Taofi le suālūlū seʻia oʻo lava ina maeʻa le palapala o luga o le palapala, ona susu ai lea o le eleele pe'ā manaʻomia.
  • Fugalaau fuga. E tupu mai i laʻau mataʻutia i le ao ma le po. E le mafai e le laau ona taulimaina le atuatuvale ma leiloa fugalaau fugalaau. O faʻafitauli o le a foia e ala i le mulumuluina o le palapala. O le mulch o le a taofia ai le faʻavaveina vave o le susu i le aso ma faʻamafanafana le aʻa o le laau i le po.
  • Fusi i luga o le paʻu o le fua. E iloga i vaʻaiga lanu enaena-enaena e tafe mai le aʻa i luga o le paʻu atoa o le fua. O le mafuaaga o le faatelevaveina o le tuputupu ae o vine i le vaitaimi o le lamala po o le tele o vai inu o laau pe a uma se aso vevela. Ina ia taofia le tupu mai o vavave, ia faʻafefe le laau e pei o le pito i luga o le eleele mago ma aua neʻi faʻamago.
  • Fualaau aina. E tupu i le vaitau o le matua matua susu o le fua. O le mafuaʻaga e maualuga le pala, lea muamua e aafia ai le fesoʻotaʻiga o le fetus ma le aʻa, ona pupu ai lea o le fua i le apex. Ina ia taofia le salalau atu o lenei faafitauli, faʻaitiitia le sili atu o le suasusu, aua e faʻaosofia ai le pala o le fotus.
E taua! O le veleina vave o togavao o le a fesoasoani e aloese ai i foliga mai o le whitefly ma le apogaleveleve. Ina ia faʻaumatia nei mea faʻamaʻi, ia fufulu le vao mai laʻau na faʻamaʻatia e latou ma togafitia laau ma acaricides.
Tomato varieties "Snowdrop" - o laau totō e maua mai i luga, e maua ai fualaʻau manogi fua. O se vailaʻau mataʻituina lea o le a tuʻuina atu ia te oe fualaau suamalie pe afai e te tausia lelei.

Vitio: ituaiga o le pati snowdrop