Laʻau

Astilba Saina

Saina Saina Astilba ona o ona uiga matagofie ma le mafai ona ola lelei, i totonu o sina ata. E tuʻufaʻatasia le tausiga e le faʻaleagaina ma le mafai ona fuga lauolaola. Afai e iloa e le fai togalaau foliga o ituaiga ma ituaiga eseese, o le a mafai ona ia filifilia le ituaiga laau talafeagai.

Astilba Saina

O lenei fugalaau e lauiloa mo le fugalaau matagofie ma le le lelei i le alu. O se fuainumera tele o ituaiga ma ituaiga e iai o latou lava uiga, e mafai ai e le fai togalaau ona filifili se ituaiga laau talafeagai.

Faamatalaga o Saina Astilbe

O le lauʻeleʻele o le laufanua Saina o le itu i matu sasaʻe o China, Primorye, Amur Region ma le itu i saute o le teritori o Khabarovsk. I lalo o tulaga masani, e mafai ona maua lenei laau toto i vaomatua.

Fuga

Astilba (i le Latina "Astilbe") o se vao vao ma fugalaau lanu piniki, lilac po o isi paolo, e foliga matagofie i le taimi atoa o le togalaau.

Mo faʻamatalaga! O lenei laau toto e maua i le aiga Saxifrage. E 40 ituaiga, e aofia ai le 400 ituaiga.

O le laau na maua e le fomaʻi Sikotilani Lord Hamilton. O le amataga o le igoa i lana lomiga e faapenei: "A" o lona uiga o le "faafitia", "sulu" - "malamalama." Na ia maitauina e leai se susulu o peti o lenei fugalaau.

O le isi igoa o le laufanua sese. O le mea moni, o nei laau e lua e tutusa ma le tasi, o le mea lea na amata ai ona aʻafia lenei igoa.

O le maualuga o le laau e mafai ona oʻo mai i le 15 i le 200 cm. O fugalaau laʻititi e faʻapipiʻiina i ni mea faʻapitoa i foliga o se panicle. O lo latou uumi e mafai ona i ai mai le 10 i le 60 cm. E mafai e lanu fugalaau ona ese lanu: lanu piniki, lanu viole, mumu poʻo le paʻepaʻe. E oʻo mai i le va o Iuni ma Aokuso. A maeʻa le fugalaau, i totonu o latou nofoaga o loʻo faia ai pusa i fatu.

O lau e tele, tatala. Latou te tu i luga o lanu mumu ma foliga matagofie. O laʻau e mafai ona valiina i le paʻu, apamemea poʻo le lanumeamata lanumeamata.

Pink fugalaau

Tulaga tuputupu ae

Astilba - totoina o fafo ma le tausiga

O lenei laau ua lauiloa mo lona tetee atu i le tele o le susu ma le malu.

Faʻalogo lelei! O le mamao i le va o vao e tatau ona itiiti ifo ma le 30 cm mo ituaiga e maualalo maualalo ma 50 cm mo le umi.

A o lei totoina, o le eleele ua eleleina lelei, ua aveeseina tino o vao vao. I le taimi lava e tasi, e fautuaina e faʻafefiloi le palapala i le faapalaga, paʻu poʻo le pala.

Pe a filifilia se 'upega tafaʻilagi e leai se mea e manaʻomia mo le faʻamalamalamaina malosi. O lenei laau e tupu lelei i le paolo, ae e le tatau ona mafiafia.

A uma ona totō, tausi le mulching. E mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai tamai laumei, vao, vao ma isi mea tutusa. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamautu ai le susu, e puipui ai le fugalaau mai le tupu aʻe o vao latalata ane.

Taua! Pe a fafagaina, e taua le faʻamautinoa o loʻo maua e le fale le tele o le potassium ma le faʻamalama. E mafai ona e faia ni fomaʻi faʻapitoa ma le fala.

Astilba: ituaiga ma ituaiga

Hibiscus togalaau poʻo le rose rose - meaola e ola i le laufanua

Lalo o se faʻamatalaga o ituaiga sili ona lauiloa ma ituaiga.

Pumila

O le togavao o lenei ituaiga o le mea faʻatapulaʻa, o lona maualuga e 50 cm. O lenei laulau vaʻai ua lauiloa mo le umi o le fuga, lea e amata ia Iulai ma e faaiuina ia Setema. O lenei ituaiga e le gata ina matagofie, ae ua lauiloa foi ona o lona le mautonu ma le mafaia ona faigofie ona tatalia lamala. O fugalaau fugalaau o le Pumila Saina ei ai le lanu piniki maaleale. O nisi taimi latou te maua ai se lanu enaena paʻepaʻe.

Astilba Vice Gloria

Miliki ma Meli

O le taimi vavalalata o lenei ituaiga o Iulai. E tumau mo le 30 aso. O le vanu ei ai fugalaau paʻepaʻe sinasina. Aʻo matala matala, o le a lanu le lanu. O fualaau ma fugalaau e oʻo ile 40 cm le umi.

Mo faʻamatalaga! O le igoa ("susu ma le meli") na tulai mai e fesootai ma le lanu o fugalaau ma le manogi manogi suamalie latou te salalau.

O taʻavale e lanu lauulu. O latou maualuga e mafai ona oʻo i le 1 mita, ma le afa o le afa mita. I luga o lau o lanu uliuli lanu meamata e mafai ona e vaʻai i se mamanu e tutusa ma veins marble.

O lenei meaola e tupu lelei i vaega i le paolo, ma i latou e susulu malamalama e le la.

Astilba Milk ma Honi

Purkurtsa

O lenei togavao e ese mai isi ituaiga mea maualuga. E mafai ona tupu i se maualuga o le tasi ma le afa mita. I Asturba Purkurtsa, e tupu mai le vaitau vave - mai le afa lona lua o Aokuso i le faaiuga o Setema. O lenei ituaiga e le taliaina le vevela ma le lamala, e le fiafia i le susulu malosi o le la. O le mea lea, pe a tupu ae e taua tele le tuʻuina atu o se faʻaleleia o le faʻaleleia o alavai ma faʻainu vai masani.

Vaʻaia I White

O lenei ituaiga o meaola. Astilba Vision In White o loʻo i ai le maualuga o laau (40 i le 70 cm). E le salalau le ituaiga, o le maualuga o le vao e le sili atu ma le 30 cm. O le taimi vavalalata e pa'ū i le afa lona lua o le taumafanafana.

Tuʻu faʻasese i se mea susulu. O latou lanu uliuli lanu meamata ma le 'apamemea apamemea. O lenei ituaiga e masani ona faʻaaogaina mo le teuteuina o tuaoi ma fugalaau. I le mataupu mulimuli, ua tuu le pito i luga i le pito i luma.

Tavita

O se laau umi, lea e mafai ona oʻo i le maualuga o le 1 mita. O le fugalaau e amata ia Iuni ma e tumau seia oʻo i le faaiuga o Iulai. O lona umi e le sili atu ma le 40 aso. Mo lenei ituaiga vailaʻau, e tusa ai ma le faʻamatalaga, o eleele eleelea e talafeagai lelei.

Fugalaau e mafai ona lanu piniki, lanu paepae poʻo le lilac. O le ituaiga e sili ona fiafia e tupu i se paolo malu ma e le lelei le tausiga.

Visions In Pink

O lenei ituaiga laau eseese ei ai ni mea e sili ona manaia o se pulupulu piniki vaivai. Lafoaʻi laulaʻau lamolemole o se lanu meamata lanu meamata. O fuga e tupu mai ia Iulai ia Aokuso. O le lanu piniki Astilba o loʻo i ai vavao o le tele ma le maualuga.

Astilba Pumila

Prep rhine

O lenei ituaiga o meaola e malosi tele ma tetele lanu piniki-lalac inflorescences. O le taimi latou te tatalaina ai mai ia Iuni ia Iulai. O laau vao e faʻatusatusa i le telē. O laulaau e faʻalavelave tele ma se lanu lanumeamata lanumoana.

Faʻalogo lelei! Astilba Purple Rhine o loʻo faʻaalia i se maualuga maualuga o le faigata o le taumalulu.

Arends

O lenei igoa na mafua ai le faafetai i le tagata German botanist G. Arends, o le, faatasi ai ma le saienitisi Farani A. Lemoile i le 20 seneturi. Faʻailoa se vaega o ituaiga lauiloa o fetu, lea o le a faamatalaina i lalo.

Amethyst

O le suauu e oʻo i le maualuga o le mita e tasi. O le fuga laʻau lenei, o lona lautele e mafai ona oʻo atu i le 50-70 cm. O le faʻaogaina o le lilac umi ma vaapiapi poʻo le fugalaau lanu. O le vaitau o le vavalalata o lenei laau e puupuu lava. O le taimi e amata ai fugalaau ona amata i aso mulimuli o Iuni ma e tumau mo le 30 aso. Astilba Amethyst fiafia e tupu i se paolo malu. O le vailaʻau e lauiloa mo le maualuga o le toʻa.

Fan

O lenei laau ua lauiloa ona o lona le mautonu. O le ituaiga na fafaga i le 1930. O le igoa ua faaliliuina o le "malamalama o se moli o le ava." E mafua mai i le mea moni e faapea, o Astilba Fanal o loʻo i ai ni mea mumu mumu e faatosina mai ai le mafaufau.

O le laau toto e tupu i le 60 cm. E fiafia le lanu mumu Astilba i le eleele, lea e lelei le susu, ma le i ai o le paolo.

Pamekaisa

O lenei laau afu o loo felafoaʻi ma se pale tele o laulaau. Astilba Pamegranate e oʻo atu i le 70 cm. O laulaau e lanumeamata lanumeamata ma se lanu susulu. O le ipu o loʻo i ai ni itu lelei. Lulu, sina mea e gaosia ai le eleele, eleele lelei e talafeagai mo le ituaiga.

O lanu mumu mumu e salalau solo i le manogi manaia. Fugalaau e tupu ia Iulai - Aokuso.

Diamond

O lenei ituaiga e lauiloa mo ona uiga teuteu. O le taimi o le ola o se tau o le Diamond o se fua faatatau o le 5-7 tausaga. O le maualuga o le vao e 90 cm ma le lautele e 40 cm.

O fugalaau lanumoli lanumoana e le sili atu i le 0.5 cm le tele. O le taimi latou te fuga ai e amata mai ia Iuni ia Setema. I le taimi o le fugalaau, o le tau o le Diamond e lafoina se manogi manaia.

Totoina o se fatu

Amerika

I totonu o lenei togalaau, o vao e oo atu i se maualuga e 70 centimita. Astilba Amerika maualuga maualuga le teteʻe. Malamalama i le lanu piniki ma le lanu violeina e aoina i luga o paʻu o foliga foliga. E tele ana laupepa. Taimi o fugalaau - mai i le amataga o Iuni e oʻo atu i le faaiuga o Iulai. O le ituaiga e fetaui ma le teuteuina o nofoaga o loʻo i ai se paolo malu.

Vice Gloria

Lanu i le togavao e laiti ma malolosi. O le lautele o le togavao e 50 cm, o le maualuga e le sili atu i le 75 cm. O lau o le Weiss Gloria astilbe i le amataga o le tautotogo ei ai le lanu lanu meamata. I le ogatotonu o le taumafanafana, latou te pogisa ma avea ai ma ni manogi. O lapisi tetele o le taimane e aofia ai le tele o naiila paʻepaʻe paʻepaʻe.

Faʻalogo lelei! Amata i le ogatotonu o Iulai, e fiafia le astilba i ona lanu mo vaiaso e tolu.

Iapani

E faavae i luga o lenei meaola, o ituaiga na maua ai le lauiloa faʻapitoa. O se tasi oi latou o Astilba Montgomery. O le maualuga o lenei togavao e 50 -80 cm O le tele o le puaa e le sili atu i le 5 mm, ae o le tele o latou fatu e mafua ai se lagona o le tele. O le taimi vavalalata o lenei ituaiga e mai ia Me ia Aokuso.

O nei mea manogi e matagofie le lalelei, ma o ituaiga taitasi ma ituaiga o loʻo i ai ona lava mea teuteu. O sea ituaiga eseese o le a mafai ai e tagata taʻitoʻatasi ona filifili le filifiliga talafeagai mo le tuputupu ae.