Laʻau

Aisea e lanu samasama ai fugalaau i totonu - mea e fai

Soo se tagata fugalaau e ola i totonu o fugalaau i totonu, manaʻo e maua ni togafitiga maloloina, faʻafiafiaina faʻalauteleina i laʻau vave. O le mea e leaga ai, e le mafai i taimi uma ona maua ni faʻataʻitaʻiga o fale, o loʻo faʻamatalaina i laulaʻau lanu meamata ma le saoasaoa vave. E masani lava, e feagai fugalaau ma le faafitauli o le samasama o laʻau. O le a se mea e faʻaosofia ai le tupu o lenei faʻafitauli ma faʻafefea ona taulimaina le faafitauli? O mafuaʻaga o le samasama o le lanu meamata ma auala autu o le pulea o loʻo faʻamatalaina i lalo.

Ua le maua le poto masani, e masani ona fesili le au faifaatoaga pe aisea e lanu samasama ai laulaau o totonu o le fale, o le a le mea e fai i lenei tulaga. Yellowing the mass green of flowers in totonu o fugalaau e le gata e sili ona malie, ae e matautia foi. O se tasi lava faailoga faapena e mafai ona taʻu mai ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi poʻo le aʻafiaga o meaola faalafua, lea e mafua ai le oti o se aganuu teuteu. Lalo o mafuaʻaga autu ia e faʻaosofia ai foliga o samasama i lau.

Yellowness i fugalaau

Ava malulu

O le faafitauli o le malulu masani e masani lava ona tupu i le taumalulu, pe a faʻalauiloaina le faʻaosoina o le afi ile fale. O pusa fugalaau i tafatafa o le maa e ono aʻafia i le ea. O le microclimate i le potu i lenei mataupu e afaina ai le tuputupu ae ma le atinaʻe o lanu. Ina ia taulimaina se tulaga le lelei, e tatau ona faʻaaoga tagata faʻalotomaualalo ile taimi malulu. E le gata i lea, o le faʻaleleia faʻaleleia o le lanu meamata o fugalaau o le a avea ma fofo i le faafitauli. Vaʻa tumu i vai malulu tuʻu i tafatafa o ipu ma laau.

Faʻasaʻo maualalo

O se faafitauli talitutusa e masani ona oo atu ai i le oti o fugalaau. O le maualalo o le maualalo o le suavai e matua le lelei lava mo laau vevela e manaʻomia ai le maualuga o le susu. Ina ia foia lenei mea, e fautuaina e le au faifaatoaga poto masani e faʻaaoga se mea faʻavailaua poʻo le tuʻuina o fagu i laau i luga o pulu / pulumu susu.

Le lava le moli

E manaomia e laau uma le susulu o le la. Le leai o se malamalama e afaina ai le foliga mai o le aganuu teuteuina: tuputupu ae lemu, ma amata ona pala le laʻau. A maua se faʻafitauli, e taua tele le faʻafefeina o fugalaau i nofoaga lelei i le potu i taimi talafeagai.

Taua! O le leai o se malamalama e mafai ona faʻaaogaina e faʻaaogaina ai filo.

Ae o le moli e tatau ona faia, aua e oʻo lava i lona maualuga, e mafai ona fugalaau fugalaau. O le mea e mafua ai le vevela o le lanu o le lanu lanumeamata. E taua le tuʻuina o fagu i nofoaga e le mafai ona maua ai le la. Ae ui i lea, aua nei tuʻu ni pusa i le pogisa pouliuli o le fale. Afai e leai se mea e faʻapipiʻi ai fugalaau i totonu, e mafai ona e faʻafeolooloina laau ma ni ie puipui ufiufi, lea o le a fesoasoani e puipuia le susulu o le la mai le ulu atu i laau.

Le lava o faʻamaʻi ma meaʻai i le eleele

Ina ia faʻamaonia le aofaʻi o le faʻamaina ile eleele, e mafai ona e:

  • faia ofu talafeagai;
  • toto fugalaau i le eleele lafulemu.

Pe a faʻavasegaina, o aʻa o fugalaau e faʻamamaina maeʻaeʻa o se coma.

Lanu samasama luga o laau

O faamaʻi pipisi ma meaola faalafua

Aisea e amata ai ona lanu samasama ma le mea e fai

O laulaau o totonu o le fale e lanu samasama, o le a se mea e tatau ona ou faia pe afai o le malamalama ma le fomaʻi e masani lava? Faʻasaga i tua o le susu o le susu i totonu o le eleele, o faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaosofia ai le gafa o le laʻau e mafai ona atiaʻe. Ina ia taofia le tupu mai o maʻi matautia, e fautuaina e le au faifaatoaga poto masani:

  • faatulaga le pulega saʻo vaiinu;
  • faia vave ma aua nei faʻaaogaina i luga o laei;
  • ia tupu laau toto ma le tausisia o le puleaina o le vevela i le potu.

Faʻalogo lelei! Afai e maualuga le vevela o le potu, e taua le faateleina o le taimi o le eleʻele palapala. I le tau maualalo, ua faʻaititia le numera o mea.

Ina ia taulimaina se faʻamaʻi pipisi, ua fautuaina e tatau ona togafitia fugalaau i totonu o le fale ma fomaʻi lelei. Ua fesuiai fugalaau i se isi potu. O fomaʻi sili ona lelei e fesoasoani ai e feagai ma faʻamaʻi faʻamaʻi:

  • trichodermin;
  • agata;
  • vaʻai;
  • afit;
  • phytosporin;
  • gamair;
  • Bordeaux vai.

Parasite

E masani ona leai se poto masani, e fesili le au fai togalaau pe aisea e lanu samasama ai totonu. I mataupu pe a afaina le laau i meaola faalafua, o ona foliga vaaia e maua ai suiga: o le lau o le lanu samasama ma mamae, o le vavao e mafai ona taofia atoa. O laau afaina e tatau ona ave i fafo i se isi potu i se taimi vave e mafai ai. Ua soloia le laʻau i se vaifofo mataga, ma ua faʻaleleia le maualuga o le ea e ala i le faʻaaogaina o se mea e faamamaina. Ona e manaʻomia lea ona e faʻaaogaina iniseti aoga lelei o loʻo tuʻuina atu i lalo.

Afai e osofaia le fugalaau e iniseti o loʻo nofo i totonu o le palapala, e tatau ona faʻapipiʻi i totonu o fagu na muamua faʻamaʻi. E taua tele le suia o le palapala i totonu o koneteina uma.

O le tele o taimi, o lanu samasama o loʻo faʻaalia ai le aafiaga i luga o le laau o le fua. O le ufiufiina o le tino o le iniseti ma se talipupuni e faʻamalosia ai le taua e faasaga i ai. Ina ia fufulu le anufe mai talipupuni, e tatau ona e faʻaaogaina se pulumu pulumu lea e matua susu i se vaifofo o le ava malosi.

Faʻalogo lelei! I lenei tulaga, o le soap-kerosene emulsion e matua aoga lava.

O se vaifofo o le ava faatasi ai ma le faaopoopoina o le fasimoli o le a fesoasoani e foia ai se mea matautia matautia e pei o se paʻu. Ina ia saunia le vaifofo o le ae manaʻomia e faʻaopoopoina:

  • 20 g suauu (suavai);
  • alcool denatured - 15 ml;
  • 1200 ml o sina vai vevela.

Taua! I fualaau mama, e mafai ona afaina ai.

I le faʻaaogaina o se pulumu masani, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le vaifofo i tuusaʻo taʻitasi. Afai e te manaʻomia le fufuluina o le fugalaau atoa, e sili atu le siakiina o le lagona o le tasi laupepa muamua. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tuu i se fofo ma pe a maeʻa le 20 minute. mataʻituina lona tulaga. E mafai foi ona e faʻaaoga metotia faafaʻasolopito e faʻamalo ai pala. E sili le nofo i luga o togafitiga o le kalama.

Le manaʻomia mo se asiasiga faʻaleleia o fugalaau i le fale

I le tulaga ogaoga o le faaleagaina o fugalaau i meaola faalafua, e fautuaina e le au atamamai ia fualaau nei:

  • Actellik. E tasi le amupoule e faʻavaivai i le 1000 ml o vai. O le fofo e maua ai e tatau ona faia se togafitiga tele o le laau. Mo masini taʻitasi o mea totō, e manaʻomia 200 ml o le vai. Ole numera o togafitiga e le tatau ona silia ma le fa taimi. O le taimi fautuaina i le va o togafitiga e fa aso;
  • phosbecide. E fautuaina le faia o fagu fugalaau i fafo mo le umi o togafitiga. Mo lita uma o le vai, 4 ml o le fualaau oona o le a manaʻomia;
  • i tulaga na osofaia ai e fugalaau le maualalo o fugalaau, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le vaifofo masani e faʻamamaina ai palapala. O lenei vailaau inisetila e mafai ona ulu i totonu o le laau e ala mai i le aʻa ma, mo sina taimi puupuu, ia faia soo se meaola matala e afaina ai meaola. A uma le togafitiga, e taua le fufuluina lelei o faamalama faamalama po o fata e tu ai fugalaau. E tatau foi ona fufuluina lelei pusa vai ma vai mama.

Ina ia puipuia le faʻaalia o talipupuni i luga o laʻau, e taua le tuʻuina atu o le nofoaga tele o koneteina ma fugalaau, faʻateleina le faʻafeinu ma le malulu nofoaga.

Vailaʻau faʻamaʻi ma viral

Soʻo se faʻamaʻi leaga i le laau e tuʻuina mai ma le samasama o lau. Ina ia mautinoa o le mafuaʻaga o se faʻaleagaga o se mea moni lava o se siama siama, e aoga le suʻesuʻe ma le totoa le laumei lanumeamata o laau totō. O se mea manaia i le pito i tua o le lau laau o loʻo taʻu mai ai se maʻi e aafia ai le aganuu teuteu. E le gata i lea, o le tuputupu ae e mafai ona iloa i luga o fatu ma aʻa. Soʻo se metotia kemikali o tauiviga o le a leai se malosi i lenei tulaga.

Taua! Fugalaau e aʻafia i se faʻamaʻi pipisi poʻo viral vailaʻau e tatau ona lafoaia i se taimi vave e mafai ai. O faʻamaumauga uma e faʻafeiloaʻi ai le mea na aʻafia ile togafitiga e faʻafefiloi ile vai inu.

Ina ia taofia le tupu mai o siama viral, ua lava lava le taulimaina o vek, lea e masani ona tupuga ma aphids, i se taimi talafeagai. Ae masani lava o le aphid e aafia fugalaau ma le fiafia tamaitai.

Lalo o auala sili ona lelei mo le pulea o iniseti matautia. Ina ia puipuia, ua fautuaina e le au atamamai le faaaogaina o fualaau faasaina o le ituaiga:

  • acrobat (mo lita uma lita o le vai e te manaʻomia 8 g o le oloa);
  • oxychoma (mo le lua lita o le vai e te manaomia 4 g o le fualaau faasaina);
  • HOM (1 lita o le vai - 4 g);
  • Vitaros (mo 3 lita uma o le vai, 6 ml o le fualaau faasaina).

I le faʻaaogaina o vaifofo sauniuni, e tatau ona faʻamalolo le togavao i le tolu taimi. I le va o taualumaga taʻitasi, e tatau ona ave se malologa o le 9-10 aso.

O le mafuaʻaga o le samasama atonu o se faʻamaʻi

Afai e maua ni lanu samasama matala, e fautuaina e aveese faʻamaʻi fatu. O fugalaau i totonu o loʻo faʻaaogaina:

  • 1% vaifofo o le suavai o Bordeaux;
  • oxhome;
  • cuproxate;
  • topaz;
  • quadris.

O le oloa mulimuli o loʻo faʻatau i totonu o pusa ma ua faamoemoe mo le faʻaaogaina o faʻatoʻaga. Ae ui i lea, o le au fai togalaau na latou maitauina lona aoga i le faagasologa o laau i totonu (fugalaau poo laau).

Faʻatinoga o loʻo faia i le masalosaloga muamua o se faʻamaʻi. I le va o taualumaga taitasi e tatau ona faia se malologa o le 8-9 aso. O le numera fautuaina o taualumaga e tolu taimi.

Taua! A o faʻaleleia le fugalaau i se vaifofo, o le vaega pito i lalo o le laʻau e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete.

O le tausiga lelei o totonu o fale, e mafai ona e puipuia le tupu mai o le tele o faʻamaʻi ma faʻamalo le ono faʻaleagaina o aganuu agaʻi i meaola faalafua. E fautuaina e le au atamamai le siakiina faʻaletolosi o foliga vaaia o totonu o fale ina ia mafai ai ona iloa muamua faailoga i se taimi vave lava ma ia faia ni mea faanatinati e faʻaola ai fugalaau.

Auala e tausi ai fugalaau ina ia le lanu samasama laulaau

Aiseā e aʻafia ai samasama ma paʻu ai laulaau?

Soo se tagata faʻatoʻa manaʻo e manaʻo lelei lana laau ma ia maloloina atoatoa. Ina ia puipuia le samasama o laulaʻau i totonu ole laau ole fale, e tatau ona e mulimulitai ile fautuaga ole lisi ile tausiga ole fugalaau.

  • O le leai o ni faʻataʻitaʻiga i le potu o le ki lea i le soifua maloloina o fugalaau. E le faʻaaogaina se faʻatoʻaga fale i le matagi matagi ma le ea. I mataupu pe a amata ona lanu samasama le lanu lanumeamata o laau toto, ma lata ane i le fagu fugalaau o loʻo i ai le ea malulu poʻo se faamalama ua tatala, e tatau ona e suʻeina se nofoaga fou mo le faʻaleleia o aganuu.
  • Tulaga o le vevela. Faʻafuaseʻi suiga i le vevela e afaina ai le soifua maloloina o fugalaau. O le tele lava o taimi, e amata ona lanu samasama le laau, ma e le pine ona pau. Ina ia foia le faafitauli, e fautuaina e toe fetuunai ipu i totonu o se potu mafanafana lea e le pa'ū ai le paʻu ile 10 ° C.
  • Tutu papa. O se tulaga talitutusa faapena e masani ona tupu i le taumalulu, pe a tuu e tagata totō fugalaau ni koneteina i luga o faamalama. O le faamalama o le aisa, paʻi i le lanumeamata lanumeamata o laau totō, faʻateleina le maalili i laʻau. O lenei mea na mafua ai le samasama o le lapataiga o laulaau, o lo latou oti ma le pala. E taua tele le aveeseina o matala maʻi i le vave e mafai ai, ma faʻafeiloaʻi le fagu i se isi nofoaga saogalemu.

O le tausiga lelei o le ki i se mea ola maloloina

  • Uiga le talafeagai o uiga o le pusa. A filifilia se atigi pusa mo le totoina o fugalaau, e aoga le mafaufau o nei pusa lapisi e faʻafefe ai le susu, lea e mafai ona oʻo atu i le samasama ma le vaivai o laʻau. Ina ia aloese mai le faafitauli, e fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina o vaitavai ma le faaputuina o ipu o se vaega talafeagai.
  • Filifilia o le eleele mo le totoina o fugalaau o se mea taua. E le o laau uma o loʻo i ai se faʻafefiloi o le eleele. Mo se aganuu teuteu, o le a manaʻomia le eleele faapitoa. A o lei totoina, e taua tele le faamasani ia te oe lava i faamatalaga e uiga i lenei autu ma filifili ai le lelei o le eleele mo lau geranium e te fiafia i ai, o le rose po o le ficus.
  • Le le lava o elemene aoga i le eleele e masani ona mafua ai le samasama o le laʻau. E taua tele le fafagaina taimi ma matau le vaʻa fautuaina i le va o le faʻaaogaina o le fugalaau. E taua le mafaufau e faapea, i mataupu o le tele o fomaʻi, o le aʻa o fugalaau e maua ai faʻamaʻi afi. O le laau i lenei tulaga e maliu.

Yellow leaf prophylaxis

Aisea e tuua ai le lanu samasama ma pauu ai

Lalo o le fautuaga a le au faifaatoaga poto masani o le a avea ma puipuiga lelei o laulaau samasama.

  • Ae e te leʻi faʻamamaina le eleele, e tatau ona e faʻatali seʻia oʻo ina taʻe lona pito i luga. O le a le mafai ona lanu samasama lau lanu.
  • Ole taimi o le faʻamaʻiina e tatau ona i totonu o tapulaa e faʻaalia ai e le kamupanī le afifiina o le faʻamalo.
  • I le taumalulu, e sili atu le faʻaogaina o filatini e faʻamalamalama.
  • I le vevela vevela, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le faʻavasegaina.
  • Pe a faʻatulagaina, e fautuaina e filifili le tele o le fagu.
  • O fugalaau totonu e tatau ona siakiina ma le faʻapipiʻiina ina ia iloa ai faʻamaoniga muamua o le faʻamaʻi poʻo le faʻamaoniga o le parasite i luga o le laau, ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi laau toto ma iniseti ma fomai.

Taua! E tatau ona e popole ma tausia au uo lanumeamata, e le mafai ona e popole i le faafitauli o lau lanu samasama. Ae ui i lea, aua le faʻagaloina le manaʻoga mo se suʻega faʻatinoina o le faʻaalia o laau.

O le togafitiga faʻapitoa e fesoasoani e taulimaina toetoe lava o faʻamaʻi, lea o le a mafai ai ona faʻapolopolo lau fugalaau sili ona e fiafia i ai.