Laʻau

Thuja Golden Globe (Golden Globe) - faʻamatalaga

Thuja i sisifo, ituaiga eseese o le lanu auro, poo le faaliliuga ituaiga eseese o le "Golden Ball" - o se sailiga moni mo le au faifaatoʻaga.

O laau toto ma laau toto na maua muamua i Amerika i Matu ma faamatalaina e Carl Linnaeus i le ogatotonu o le 18 senituri. E foliga mai o lenei meaola e ono mafai ona suia i suiga masani, e aoga mai le manatu o le tekinolosi taufaatoaga o fualaau teuteu. O le tele o suiga faalenatura e tumau i le gaʻo ma ua faʻaaoga nei mo le toe faʻaleleia.

O lea la e tele ituaiga ma ituaiga o arborvitae na faʻatautaia i le lalolagi atoa. Mafaufau i le faʻamatalaga o le thuja Golden Globe plant, pe faʻapefea ona toto se laau ma tausi lelei.

Thuja Golden Globe i le tautoulu

Thuja spherical Golden Globe (Golden Globe)

O le Golden Golden o se ituaiga tele o thuja ma se pale paleni, lea e aʻafia i le aiga o Cypress. O le tele o le laau e le sili atu i le 1.5 mita le maualuga ma le 1.2-1.5 mita i le lautele. O le maualuga pito i maualuga e oʻo i le 20-25 tausaga. I le 10 tausaga, e maualuga lona 0.8-0.9 m.

O nila i foliga o laʻititi laʻitiiti i le ogatotonu o le palealii ei ai le lanu lanumumu lanumeamata, i le pito o le lala 7-12 cm latou te mauaina se samasama samasama, lanu auro. O le vailaʻau e faʻaleleia ai le laufanua i le tau mafanafana ma le taumalulu, pe a maua e nila ni paʻu ma 'apamemea.

O nisi taimi i pito o paranesi o fatu o lanu samasama samasama o loʻo faia, tutusa i le foliga i le 10-12 mm ogatopa.

Mo se faʻamatalaga: afai e te manatua le Latina, o le mea lea e taʻua o Occidentalis Golden Globe, lea e fetaui ma lona igoa Rusia.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O le faʻaaoga autu o se laau coniferous laitiiti o le totōina lea o fatufatuga ma isi faʻatoʻaga faʻasalalau ma lau. O ituaiga laau mo se tuufaatasiga faatasi ai ma le auai o le thuja auro ua filifilia e faavae i luga o le eseesega o foliga ma lanu. O le thuja Golden Globe e lelei lava ma laau faʻamaina i lau o foliga, faatasi ai ma laau laiti e iai le pale faamalu poʻo le pyramidal (ata 2, 3).

Opo auro i le tuufaatasiga

I le tuufaatasiga ma isi conifers, e tuufaatasia lelei ma isi sui o le ituaiga:

  • Brabant - o se laau poʻo se vao ma se pale paleni, faʻaalia e le vave faʻatupulaia, e oʻo i le maualuga o le 20 m;
  • Smaragd - o se laau laititi e iai lona pale vavalalata tele, 4-6 mita le maualuga;
  • I nisi o tulaga e le masani ai, e mafai ona tuufaatasi ma le faavaa o le "aluga" o le tulu auro Tuffet (ata 4).

O le tuufaatasiga ei ai se eseesega i foliga ma lanu

Taua! E le mafai ona totō le laau laʻau i autafa o le vavao. O lenei laau e matua mafatia lava i se laau e le masani ai.

I le faaopoopo atu i mea, e masani ona faʻaaogaina le Gold Gold i totonu o le fausaga o solo e pei o le elemene autu o le 'upega tafaʻilagi poʻo le laufanua, faʻapea foi le fausia o pa puipui ma a latou ituaiga (ata 5, 6).

O fea na maua mai ai le Upega auro?

I le taimi muamua, na maua se suiga i le itu i sisifo. O laau totō na faʻaalia e ala i le faʻatapulaʻaina o le tuputupu ae ma le pale, e taumafai mo le saʻo lanu. O lenei ituaiga foliga na taʻua o Woodward. Mai i lea mea sa maua ai se ufiufi ma ni nila samasama, lea na taua o le "Golden Ball".

Thuja West Golden Globe: Faʻamasinoga ma Tausiga

Thuja Golden Smaragd - faʻamatalaga

O le polo auro e mafai ona faʻaleleia lelei i itu uma. E faigofie lava ona tatalia gutu e oʻo i le -30 ° C, e le o manaʻomia le faʻaleleia o le eleele, ma e tulaʻi mai le i ai o le lime i eleele. Na te taliaina tulaga o le gaosiga o le taulaga.

Thuja Gold Taffet

Faʻalogo lelei! O se tamai laau e le taliaina le mea o loʻo i ai chlorides ma sulfates i le eleele eleele 1 m loloto.

Auala e filifili ai se fatu

O faʻatau e faʻatau mai i se atigipusa e aʻafia ai aʻa. O lea ituaiga laau e mafai ona totō i soo se taimi - i le tautotogo po o le autumn.

O nila e tatau ona fou e aunoa ma se vevela, afaina afu, e ui lava i la latou lanu, e tatau ona tele ni lala.

Filifiliga o nofoaga ma tapenaga o eleele

O le lanu o le ituaiga auro e sili ona faʻaalia i le la. I le itu i saute, pe a vevela le vevela o le taumafanafana, e mafai ona totō le faʻamaʻi o le Golden Globe i le paolo. O le vaega mo le totoina o le kulupu ma se laau laʻau e tatau ona puipuia mai matagi, o le palapala e tatau ona lelei le susu.

Ua saunia le nofoa i le taimi muamua. O le lua e tatau ona 2-3 taimi le tele o le koneteina na faʻatau ai le fale. O le pito i lalo e tumu i le eleele lelei ma le humus layer o le 25-30 cm ma le faʻaopoopoga o le 30-40 g o faʻalavelave faʻasaina o minerale.

Taua! Afai i totonu o le togalaau o loʻo i ai se avanoa e faʻamalo ai le vai pe a uma ona faʻafefete le kiona, ona fai lea o le laau i luga o le mauga.

Vaega o le totoina lelei

Thuja Golden Globe e lua ituaiga o aʻa - loloto ma le papa. O le mea lea, o le eleele i le totoina o le lua e tatau ona lafoaia, vaivai ma faʻaleleia, ina ia mafai ai ona tupu fua aʻa.

Afai e le oi ai le fatu laau i totonu o le atigipusa, o aʻa e tatau ona faʻaeteete faʻaeteete, tanu ma le mausali le palapala, ona sasaa lea o le 10-12 lita o vai.

Tupulaga tuputupu aʻe

I le taumafanafana, o laau o le Gold Globe ituaiga e manaʻomia le tele o le suāsusu. Latou te fiafia e faʻasusu, lea e faia i le 2 taimi i le vaiaso mo le 1.5-2 itula. O vailala e fufuluina i le vai ma faʻaalu se manogi manaia. O le eleele i totonu o le lio lata ane-tatau e tatau ona teuina i lalo o le mulch mai le meaʻai laupapa po o le sulu.

Laʻei pito sili

Afai o le a amata ona magoto le tola, ua le toe tupu, e tatau ona e tuʻuina atu le fugalaʻau i le faʻaaogaina o le vai Gumat potassium ma elemene.

O le faʻaaogaina o vailaʻau e tuʻuina atu i lalo o le aʻa ma le vai e faʻavaivai ai.

Mo le taumalulu sili atu i le faaiuga o le taumafanafana, latou te tuʻuina atu le fuluʻi Superphosphate ma le Potassium Sulphate 20 g i le laau.

Tausaga o le Taumalulu

I totonu o nofoaga e iai le malosi o le kiona, o le Golden Globe thuja o le vao e le mafai ona malolo, e mafai ona ufiufi mai i lalo i mea papaʻe paʻepaʻe, ma tuʻu ai le pito i luga ma tosoina le vao i sina maea ma lala paʻu i le tasi.

Afai e le malulu le laau, i le taumalulu e tatau ona e luluina le kiona i se taimi tatau e aloese ai mai le gau o lala.

Teuteu

O ogalaau matutua, pe a uma le 15-20 tausaga, atonu o le a leiloa a latou foliga masani. E mafai ona teuteuina e ala i le faʻasaʻoina o le foliga ma se eletise poʻo se uila.

Auro auro i totonu o le pa

Thuja Golden faʻafeiloaʻi le faʻaleleiina, talafeagai mo le fatuina o fuainumera topiary. O le teuteuga e fesoasoani i le vao e tupu malosi atili ai i paranesi fou ma avea atili ai ma mea ofoofogia.

Le faʻaleleia e thuja

O le auala e sili ona lelei e faʻaleleia ai, o le vevela.

Rosa Golden Showers - Golden Climbers

O seleni e tatau ona vavae ese mai le vao vao ma se fasi uila - mulivae. Ona tausia lea mo 2-3 itula i Kornevin ma toto i le oneone poʻo se isi mea malamalama, ufiufi i se ata tifaga po o se tioata. Faʻavaeina faʻasolosolo e 3-4 vaiaso.

Mo se faʻamatalaga: o le fua o fualaau aina laiti e itiiti ifo i le 30-35%.

Laʻau e totoina i se nofoaga fou

Thuja sisifo sisifo - o se faʻamatalaga o ituaiga
<

E faʻamaonia e le laau le faʻafeiloaʻi e tusa ma le 3-4 tausaga.

A maeʻa lenei vaitau, e sili atu le aua le paʻi atu i le laau, ona o le tele o aʻa loloto, o le faaleagaina ua mafua ona o le oti o le laau.

O se ituaiga o puipui e aofia ai thuja

<

Pe a suia, e tatau ona maitauina le tulafono ole lua lua e tatau ona 1.5 -2 taimi sili atu nai lo le nofoaga tuai o le tuputupu ae o laau.

O faafitauli ono tutupu i le tuputupu ae

O lenei ituaiga o thuja, e ui lava i ona foliga masani, e matua le lelei lava.

O le faafitauli sili ona taatele o le le lava o le lanu auro o le nila pe a totoina se laau i le paolo. Ae afai e te mulimuli i fautuaga uma, o le a mautinoa e toe totoina e le laau le togalaau ma lona matagofie mo le tele o tausaga.

I aso nei, o le teuteuina o togalaau ma togafiti a le fale e oʻo i se tulaga fou. O tagata faʻaaloalo o loʻo umia le fanua latou te taumafai e faʻamalosia i latou i le sili ona maualuga ma sili ona matagofie. O le i ai o "polo auro" i totonu o le togalaau o le a mautinoa lava e iloa e tuaoi. O le a latou maofa i le matagofie ma o le a latou mananao e maua se fatu laau.