Laʻau

Fuchsia i totonu o se fagu i luga o le auala - pe faʻapefea ona tausi ma e tatau ona totō ai le pusa

Fuchsia o se laʻau matagofie ma le vave ulu. O lanu susulu o laʻei eseese eseese e fiafia i mata o lē e ona i le vaitau o taumafanafana.

Fuchsia i totonu o se fagu

E le fiafia Fuchsias pe a tele le avanoa e avanoa ai io latou aʻa. O le mafuaaga lena e sili atu ona masani ai fuchsia i totonu o le ulo nai lo le leai. E mafai ona latou tuputupu ae e le gata o se laau, ae pei foi o se lala laau i totonu o se ato pe pei o se tafe matagofie o lala i totonu o se laau toto.

Fuchsia i totonu o se pusa i luga o le auala

Fuchsia i le togalaau fiafia i le tele o fai togalaau. O le mea moni e faapea i Rusia o lenei mea totino e taua o le fale, ae i fafo o se tagata e masani ona masani ai i luga o auala. O se fugalaau e masani lava i Amerika i Saute e masani lava ona teuteuina togalaau ma taumafanafana. O le i ai i se nofoaga malulu, o le a fiafia i mata o le tagata i le taimi o le taumafanafana. I le teritori i matu, e seasea ona vaaia lenei laau.

"Fuchsia.

O le mea moni e faapea, i se vevela vevela o le taumalulu o le Atlantic, e mafai ona fuga i totonu o se togavao tele, e fai ai se pa, ae o le sinakiti itiiti e mafai ona faʻaumatia ma le le alofa.

"Faatoaga Matagofie"

Fuchsia i fugalaau fugalaau

O le agamalu ma le mauoa o fuchsia ua faʻamaopoopoina lelei ma le tele o faʻailoga. O le fuchsia amatalia i totonu o se pusa faʻapipiʻi e fetaui lelei i totonu o le laufanua faʻatoʻaga poʻo le totonugalemu o le potu. E tatau ona manatuaina o le vave totoina o se fugalaau i totonu o se laau totogo e le fautuaina. E sili atu ona lelei le faia o lenei mea i le taimi e fai ai se aʻa ma malosi aʻa i le fugalaau.

E faʻapefea ona tausia le fufulu i totonu o se fagu

Fuchsia, o se fugalaau i totonu o se fagu na faʻaalia i totonu o le fale, e manaʻomia ai le suʻesuʻega o fautuaga mo mea e aofia ai. O lenei mea o le a fesoasoani i le totoina o se soifua maloloina, matagofie ma le lush.

Totoina o fufulu i totonu o se ulo

Fuchsia fugalaau totonu - ituaiga o laau totō

Pe a totoina se tolauapiga a le tamaititi i totonu o se ulo, ona totoina lea i sina mea itiiti, tuu latalata i le pito o le ulo. O lenei mea o le a tuʻuina atu ai le lumanaʻi i le lumanaʻi o le paʻu o foliga ma o le a mulimuli ane faʻatagaina ia alu le fufulu i totonu o se laau toto. Ina ia mafai ona maua mai se laau mai le fuʻa, e tatau ona totō saʻo. E pei o le ipu muamua lava, e mafai e se ipu palasiti ona gaoioi. I lenei tulaga, mataʻituina lelei le tulaga o aʻa. E mafai ona amata ona pala pe susunuina i le la ile vevela. Mo nisi gaioiga mulimuli ane, e tatau ona faʻamautinoa e le o aʻafia aʻa. Fuchsia e matua nofouta i lenei vaega.

Taua! Ina ia mafai ona aloese mai le oti o le fugalaau pe a uma le faʻatulagaina o le toto, e fautuaina e tuʻu i lalo le fagu i totonu o se fagu vai mo le 4-5 itula poʻo faʻainu vai i aso uma mo le 2-3 aso. O le lalolagi o le a pipii mau i aʻa, ma o le totoina e ala i le faʻaaogaina o le auala e faʻafefeteina o le a sili atu ona faigofie.

"Se fugalaau laitiiti - o se tamai ipu"

Fuchsia Primer

Faatumu le pusa ua filifilia i le eleele. Leai se mea e tatau ona faia i le va o le aʻa ma puipui. E le mafai ona e fafaguina le eleele i ou lima. E sili atu ona lelei le faʻaaogaina o puipui.

E tatau ona faʻafeiloaʻi le filifilia o le eleele e pei ona talafeagai. E tatau ona avea ma mea eleelea. O le asō e mafai ona e faʻatau se paluga ua saunia i totonu o se faleoloa fugalaau, ae o le tele o faila fugalaau teuteu e saunia le eleele ia latou lava. Le faia o lenei mea, i le tutusa o vaega eleele fefiloi, turf, humus, peat, faapea foi ma le oneone tele.

Faʻalogo lelei! E toatele e faalavelave i le paluga o le taoina o le paʻu. E mafai ona avea o le perlite, vermiculite, meaʻai niu ma isi mea faaopoopo. O le a latou maua lelei le eleele aeration, lea e taua mo aʻa.

E tali lelei le laau i laei. I le vaitau o le fugalaau, ua fautuaina ina ia maua i vaiaso taitasi. I le isi itu, e mafai ona vaeluaina le vaiaso i vaega tutusa e fitu ma fafaga le fugalaau i aso uma. Faʻasalaga faʻamafanafana faʻamalolo o loʻo maua atili ma sili atu ona lauiloa. Latou te faalavelave i le faʻafefiloi o le palapala i le vaitaimi o le gafa ma faʻagasolo malie. O lenei mea e sili ona faafaigofie ai le tausiga ma faʻaitiitia ai le manaʻoga e siaki le taimi ole a fafaga ai.

O le a le mea e manaʻomia mo fuchsia

Pe a totoina se fugalaau i totonu o se ulo, e muamua ona fautuaina e tuu le meaʻai i totonu o se fagu. Faʻalauteleina le laulau poʻo soʻo se isi alavai faʻavaivai e tatau ona i lalo o le ulo. O le mafiafia o le mafiafia e 2-3 cm. O le tausisia o lenei tulafono o le a laveaiina ai le aʻa mai le pala. Mo le 1 le fua, e sili atu le saunia o se ipu e iai le lapisi e tusa ma le 2.5-3 lita.

"O mea e tatau ona faʻatumu ai"

O le siʻitia o lona tele e tatau ona faʻatupulaʻia malie, e pei o le atoa o le fanua ua tumu i aʻa. E sili atu le aoina o ipu e 3-4 cm le lautele nai lo le muamua.

Filifili se fagu vailaʻau ina ia puipuia ai aʻa mai le vevela ma le vevela i le vevela o le taumafanafana.

Taua! E fautuaina e aloese mai le faʻaaogaina o ipu o le pogisa, e pei foi ona faia i le uamea. O le a vevela tele i le la, lea o le a oʻo atu ai i le susunuina o le aʻa atoa.

E fia laau e tatau ona totō i totonu o le ipu e tasi

E taatele i le va o tagata e fiafia i le fugalaau e totō ni fuʻa sasi i totonu o le ipu e tasi. I lenei tulaga, e tatau ona fuafua le voluma o le ulo mai vaega nei: 2 lita i le 1 mita. O le faʻaleleia o le malosi i le tele o ituaiga meaola o le a fesoasoani i le fatuina o se mea e ese le matagofie. Afai e te totoina ni ituaiga uumi, ona mafai lea ona faia i se mushroom, e ufiufi ai i totonu o se mea faʻamalosi. A oʻo i le maualuga o le 30-40 cm, e mafai ona e togiina laau ma tuʻuina atu le avanoa e fai ai se pulou pulumu mafiafia, lea i le taimi o le fugalaau o le a susulu mai i lālā pupula o lanu eseese pei o se taugata taugata.

"Fausiaina o se laau mai fuʻa"

E mafai ona e totoina ni nai fusi faʻalelei i totonu o le ipu e tasi. I lenei tulaga, o laau o lanu lava e tasi po o se tuufaatasiga o ituaiga e 2 e sili ona aoga. E leai se mea e mafai ona e faʻaopoopoina ai ituaiga uumi ma le tele, a faʻapea e mate se tasi o fugalaau. O le mea moni o le taimi o le tuputupu ae ma le atinaʻega, o latou aʻa e mafai ona fesoʻotaʻi lelei. E le gata i lea, o le atinaʻe e le masani ona tupu. Ma le isi, o le faagasologa o le taofia o le aʻa o se tasi o laau toto e tupu. Ina ia aua le faʻaleagaina, e faʻaaogaina ai e nisi faifaatoaga ni vaega faʻapitoa.

Filifiliga nofoaga ma le faʻamautuina o mea

Fuchsia o se fugalaau e le taliaina se suiga masani o le nofoaga. E sili atu le vave fuafua lelei o le nofoaga ma le toe faʻalavelaveina. E tatau ona susulu le potu, ae i le taimi lava e tasi, e tatau ona alofia le susulu o le la i lau. A leai, atonu latou te mumu. Afai o lau au o le faʻapalapala o laulaau mai ia te ia lava, ona ono taʻu mai ai lea o le le lava o le malamalama. I lenei tulaga, ua faʻalauteleina le aufaigaluega, ua faʻaitiitia le fua o le tuputupu ae o le laau. I le taumalulu, e fautuaina e tuʻuina atu le fugalaau ma faʻamalamalamaga faaopoopo. Mo lenei mea, e faʻaaogaina ai le moli, moli uʻamea, mercury po o masini satela. O le potu e ola ai fuisia e masani lava ona faʻaalia.

Taua! Aloese mai tusi.

O le tausisia o le puleaina o le vevela e taua foi. O le maualuga o le vevela o le 23-26 tikeri, ae i le taumalulu, o le faaitiitia i le 16-20 tikeri e faatagaina. Afai o le fuchsia i le taumafanafana e nofo i totonu o se fagu fugalaau i luga o le auala, ona oʻo lea i le taumalulu e tatau ona siitia atu i le mafanafana ma le malogo o tulaga o le potu malolo. I lenei tulaga, e taua le matauina o le tulafono: o le maualuga o le vevela, o le tele o le malamalama e tatau ona paʻu i luga o le fugalaau. Aloese mai osofaʻi vave ma le vevela.

E manaomia e laau taʻitasi le susu o le eleele. O le tele o taimi e aafia ai le tele o mea taua:

  • tausaga
  • atinaʻe atinae;
  • tulaga;
  • taimi o le tausaga;
  • lelei le eleele;
  • suauu;
  • moli;
  • vevela

"Faʻatau Fuchsia"

O nisi mea e mafai ona suia i lea taimi (mo se faʻataʻitaʻiga, moli ma le vevela), o le mea lea e le tatau ona e tausisi i se timu timu. E sili atu le siakiina o le tulaga o le palapala i lea taimi ma lea taimi - o le faʻamaoniga aupito sili lea ona talitonuina. O le eleele e tatau ona maeʻa uma i le va o le faʻamafa. Afai o se tamatamailima e lafo ifo i le eleele e 2-3 cm tumau tumau, ma malepe le eleele, ona oʻo lea i le taimi e faʻamama ai palapala. I le tulaga ua pipii le lalolagi i le tamatamailima, ona aoga ai lea ona tolopo le taotoga laitiiti.

I le taumafanafana, o le fugalaau e tele ai le susu. I le vevela, vevela, e matautia, e pei o le fugalaau e mafai ona mamae. I le taumalulu, i se isi itu, o le tele o le susu e matautia mo fugalaau. O le televave e matua taua lava pe afai o le fugalaau o loʻo i totonu o se potu malulu. Mo ituaiga lalelei, e masani ona fautuaina le faasusu vai. O latou aʻa i luga o le fogaeleele. O le pito i luga e mamago tele vave.

Faʻalogo lelei! Mo le ituaiga fagu, e tatau ona faʻamago masani. O lenei mea e mafai ai e oe ona fausia se ogalaau malulu.

Vai le fugalaau mai luga. Faatumu uma le eleele ile vai ma tuu i totonu o le apa. Toe fai le faʻataʻitaʻiga faʻatolu, ona faʻafefe uma lea o le vai mai le apa.

A maeʻa ona iloiloina fautuaga ile auala e tausia lelei ai fufulu i totonu o se ipu, e mafai e tagata uma ona faʻamoemoe e vaʻai i se vaomatua matagofie po o se laau susulu i le taumafanafana.