Laʻau

Mimosa Hostilis (Hostilis) - o le a le ituaiga o laau

Mimosa Hostilis o se laau o le ituaiga Mimosa Tenuiflora. I le taimi muamua, o le aiga o Mimozov, ae mulimuli ane na faʻateʻaina, o lea o se vaega o Legumes. I fafo atu, o le vao e le mafaamatalaina, ae na avea ma taʻutaʻua faafetai i ana mea totino o le mafaufau, lea na faʻaaogaina e tagata popoto o ituaiga o loʻo nofo i Pasila.

Mimosa Hostilis (Hostilis) aka Mimosa Tenuiflora - o le a le ituaiga fugalaau

Mimosa Hostilis ma le fugalaau, lea e masani ona tuuina atu i tamaitai i le aso 8 Mati i Rusia, e le tutusa uma. Ina ua mavae le faataapeapeina o le aiga o Mimosa, sa i ai le le mautonu, ma i le lalolagi atoa o le laau lona lua na mafua mai i le aiga Acacia. O le mea lea, e le o se mea e ofo ai, o Hostilis e matua ese lava i foliga vaaia mai masani masani.

Mimosa Hostilis

Faʻamatalaga puupuu pe faʻapefea ona foliga

I le vao, o le maualuga o le laau e mafai ona oʻo atu i le 8 mita, ae e seasea lava. O le tele o taimi e mafai ona e maua ai laau iti ma se lignified trunk. O nisi faʻataʻitaʻiga e iai ni pine e tusa ma le 4 mm le umi i le faʻavae.

Paʻu manogi paʻu manogi o ni totoa. O le hostilis ei ai fualaau aina i foliga o palu, vaevaeina i ni vaega. O totonu o fatu laiti o lanu uliuli i totonu o se atigi maʻa. O le pulu e mafai ona oʻo i le 3 cm le uumi. O laulaʻau o le laau e faʻasese, pine, pe a ma le 5 cm le umi.

O mea e tupu i le vaomatua

I le vao, o le Hostilis e masani ona masani i Pasila. O le tele numera o loʻo matauina i le itu i matu sisifo, e aofia ai:

  • Rio Grande do Norte;
  • Ceara;
  • Bahia
  • Pernambuco;
  • Paraiba.

Sa i ai foʻi faʻamatalaga taʻitasi i luga o le talafatai o Chiapas ma Oaxaca, o le itu i saute o Mekisiko, ma o nei itu e sili atu i matu. O le atinaʻe maualuga o le siosiomaga e mafua mai i le iva ma le maualuga o faʻafeiloaʻiga o le malulu (o loʻo faʻamatalaina faʻasologa o fanua e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga o le averesi taʻitasi o le tausaga). Hostilis ulu i luga o maupuʻepuʻe, o faʻataʻitaʻiga masani e maua ile maualuga pe tusa ma le 1 kilomita.

Mimosa fugalaau

Totoina

Fugalaau Mimosa: tulaga tuputupu aʻe ma togafitiga o togalaau

Muamua lava, mo le galueaina o se laau toto, e manaʻomia le suʻeina o le sone o le malulu: o le a le uiga o lenei mea ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina. Faʻalagolago i le sone, e mafai ona e iloa pe o le a le laʻititi o le vevela e mafai e le laau ona aumai i le totoina. Ae peitai, o lenei fuataga e le amanaia ai le tele o itu taua: eseesega o le vevela, loloto o le kiona, afu puna, timuga, tafia o palapala ma isi.

Taua!I Rusia, e leai se vailaau talafeagai mo le faʻatoʻaga a le Ekalesia. O le taulaga pito lata ane e mafai ona e mafaufauina o Krasnodar, o loʻo i ai le 7. O se laau e faigata i le sone 9 ma luga e mafai ona tatalia le vevela ua paʻu i -7 tikeri Celsius.

I Rusia, na faasaina ai le faletalimalo o le malo mai le fausiaina ma le taumafaina. I soo se tulaga lava, e mafai ona ola na o totonu o togalaau aina ma greenhouses, aua o le a le mauaa aʻa i le avanoa.

Mimosa totoina

  • Filifilia se nofoaga ma eleele

Hostilis o se laau vevela-alofa, ma o le mea lea o lona gaosiga e mafai ona naʻo totonu o le lanu meamata. E talafeagai mo le tulaueleele e filifili ni nofoaga lelei, e puipuia mai le vave o le matagi, faʻataʻitaʻiga.

Mo aʻa, o le eleele aupito sili ona lelei o se mea e ola maloloina ma suavai, talu ai e lelei le faʻamalosia o le okesene ma le vai, ma o ia lava e tumu i meaʻai.

  • Laʻei pito sili

I le tasi taimi i le lua masina, e manaʻomia le faʻaaoga o le faʻamalaʻau i le palapala, aua a aunoa ma lenei mea o le a leai se tuputupu aʻe atoa.

E mafai ona avea ma se mea faʻapitoa poʻo ni mea faʻapitoa, e manaʻomia i le vaitau o le tuputupu ae.

Faʻalogo! I le taimi o le malolo, e sili atu le lelei e le faalavelave i mimosa.

  • Faʻasaina ma le faʻamafanafana

O tulaga sili ona lelei mo le tuputupu ae e aofia ai le lagolago faifaipea mo le maualuga o le maualuga o le ea o loʻo faʻaaoga e Hostilis i le fale. E manaʻomia lenei mea e le gata i le vaitau o le tuputupu aʻe, ae o le tausaga atoa.

I le tau mafanafana, e tatau ona faʻaauau ona faʻaauau vai inu i taimi uma, i le taumalulu e tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi i se mea maualalo.

  • Teuteu

O le teuteuina e le tatau ona faia i na o le timuga, aua e mafai ona oʻo atu i le oti. Pe a faʻaleleia i totonu o le greenhouse, e mafai ona faia lenei faʻatinoga. Aua nei tipiina lala, e sili atu ona lelei le tuu o le mimosa e ola i se auala e le mautonu.

Faʻatauga auala

Delicious Monstera (Deliciosa) - fualaau oona pe leai

I le vao, o lenei mimosa e salalau i fatu. A amata ona tatala pulu, e salalau e le mata le fatu e oo i le 8 mita le mamao, i le timu e fufulu ai i luga o laufanua valevalenoa, i le mea latou te maua ai le eleele lafulemu mo le germination.

Seeds Hostilis

Fatu

I le fale, o le aoina o fatu e tatau ona faia pe afai na amata ona tatala pulu. E manaʻomia le aoina o palu uma mai le laau, faatulaga i lalo o le la ma faʻatali mo le tuʻuina atu o fatu. O a latou sauniuniga ma le galueaina o mimosa e mafai ona mafua ai le tele o faafitauli, o lea e tatau ai ona e mulimulitai i faatonuga:

  1. O fatu e tatau ona faʻanoanoa aua latou te matuai faigata ma le maoaʻe. E mafai ona maua uma e ala i le faʻaaogaina o le suka (sulfuric acid) (o se tulaga e le masani ai o tulaga i le fale, talu ai o le faʻalavelave e lamatia ai le ola maloloina o le tagata pe a fai e aunoa ma ni mea puipui ma se malamalamaaga faapitoa), ma faʻaaoga le faaleagaina o le membrane. O le faia o lenei mea o se naifi faʻamaʻi pipisi e faʻaaogaina ai mea e puipuia ai le tagata lava ia, ina ia aua le faamanualia ou lima.
  2. O mea sauniuni e tatau ona faatofu i le vai vevela - mai le 60 tikeri Celsius pe sili atu (sili ona taua, ina ia aua le kuka) mo le afa itula.
  3. Toto i eleele palapala ma se alavai alavai ile pito i lalo. E mafai ona e faʻaaogaina se meaʻai oneone.
  4. E fautuaina e ufiufi le atigipusa ma ni vailaʻau faʻatasi ma tioata poʻo afifi palasitika e faia ai tulaga manaʻomia. O taimi taʻitasi, e tatau ai ona faʻamaʻalo le totoina o laau, faʻateleina le faʻamamaina o le ea.
  5. A maeʻa ona aliaʻe muamua pupu, e manaʻomia le toe faʻaopoopoina o le fagu i le windowsill ma aveese le fale. O se masini faalemasina e mafai ona avea ma tagata matua. E manaʻomia le tausia o le susu o le palapala, e ui i lea, e taofia ai le faaleagaina o vai i totonu, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le pala o aʻa.

O se tolu-masina le matua o le laau e mafai ona toe totoina i totonu o se atigi vailaau, ma vavae ese mai ona vaega. O le tele o le ulo e tatau ona le itiiti ifo i le 15 lita, aua e vave lava ona tupu faatupulaia le faatupulaia o le Ekalesia, ma o ona aʻa e matua suamalie lava. A maeʻa le masina, e mafai ona e amata fafaga.

E manaomia e le laau le ea fou, o lea i le taumafanafana e mafai ona ave i fafo, ma i le taumalulu e sili atu le faʻaleleia o le tele o taimi, aʻo aloese mai faʻataʻitaʻiga.

Taua! Faʻafeiloaʻi e le faletalimalo le le lelei i aʻafiaga mai fafo, o lea aua le ulaula i talaane o.

Laʻau

O le faʻapenaina ile gaogao e ono mafai ona iai i luma o se fale matua. I lenei tulaga, e manaʻomia le sauniuni o le meafaitino - o lālā e tatau ona faʻapitoaina ile 15cm le umi.

E fautuaina e togafitia i latou i se auala e faʻavave ai le maua, mo se faataitaiga, Kornevin. Ona taua lea o le tuʻuina o fasi laau i totonu o le atigipusa, faʻapipiʻi le tasi pito i totonu o le meaʻai. E tatau ona ufiufi le fagu i se ata. A oʻo mai le tupu muamua, e tatau ona e faʻapipiʻi le mimosa i totonu o se ipu.

Vaega o laau toto

Aisea ua faasaina ai lenei laau i Rusia

I le 2017, na aofia ai Hostilis i totonu o le lisi o laau totino o loʻo i ai nakoti poʻo mea o le mafaufau. O le tusi na sainia e le Palemia o le Rusia, Dmitry Medvedev. Mimosa e le na o le mauaina o lenei lisi - o ona vaega mamago sa faatauina atu i faleoloa i luga o le initaneti i tagata o loo mafatia i le tagofia o fualaau faasaina.

Begonia laau e olaola i le fale ma totonu o le togalaau

Na faʻatau atu foʻi fatu laau, ma o le mea lea, o fugalaau e manaʻo i mea 'eseʻese e mafai ona ola i le fale. O le mea na faaaoga i le masani masani mo le "mutia" - na ulaula, sosolo, faʻafefe i totonu o le isu, faia ni injections in-intramuscular, faaopoopo i meaʻai.

Sa manaomia le laau, aua na vave lava ona i ai le aafiaga manaomia ma sa i ai se taimi umi o le malologa. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o tui tetele na mafua ai se suiga o le mafaufau. O le mea e mafua ai ni faafitauli ogaoga i le tino.

Taua!I le taimi nei, ua faasaina le avea o Hostilis mo le taumafaina ma le galueaina i le teritori o le Rusia. E tele kopi o mimosa o loʻo avanoa i togalaau o le North Caucasus, ua faʻaaogaina faapitoa mo suesuega faasaienisi.

Faʻaaoga o Entheogen

O luga o le eletise o se vaega o vailaau o vailaʻau o loʻo i ai vailaʻau o le mafaufau e mafua ai se suiga i le mafaufau. Mo le taimi muamua, na amata ona faʻaaogaina e le tagata Pasila aʻa ma aʻa o le laau ina ia mafai ai ona ulufale i se tulaga vavalalata ina ia fesootai ma agaga.

Pasila Pasila

<

Mimosa Tenuiflora o se mea e le mafaamatalaina fafo o loʻo i ai le tele o mea e le masani ai. O lona paʻu e mafai ona faʻaaogaina e avea o se vailaau faʻamaʻi, ae faʻaaogaina i se tulaga tele e tagata e iai vailaʻau faʻasaina e maua ai se suiga o le mafaufau.