Fua o le gaosiga

Begonia Cleopatra - o le teuteuga pito sili ona matagofie o le ofisa i totonu po o le fale nofo

Cleopatra Begonia - togalaau teuteu teuteu o le aiga o Begonia. E afaina mai i vailaʻau oona ma subtropics o Aferika, Asia ma Amerika.

Isi igoa - begonia boveri, laʻau lau.

Faʻamatalaga

I le totonugalemu o le fale, e oʻo atu i le 50 centimita le maualuga.

Stalk minoi, faʻavae, ufiufi i lauulu.

Lea lanumeamata lanumeamata, lau o le pama, faasino i le pito.

O foliga vaaia ei ai le tele o uiga taua e iloagofie ai lenei laau mai isi:

  • O laʻau e faʻaalia ata eseese e faalagolago ile mata o le malamalama;
  • O le pito i lalo o le lau o loo i ai se lanu mumu po o le paʻu;
  • O lau o loʻo siomia ai le nofoaga e ufiufi i lauulu lauulu enaena.

Tausiga

Cleopatra tausiga le lelei i le fale.

Totoina ma le filifilia o pot

O loʻo faʻaaogaina ni masini vili paʻu ma se lautele lautele mo le totoina. O ipu e fufulu ai mea e le tutusa e tusa ai ma le mea moni o aʻa e mafai ona tupu aʻe i totonu o le maualuga o ia ipu. Soʻo se alavai e tuʻu i luga: pebbles, faʻalauteleina o le omea, faʻaoga. 1/3 o le palapala ua tuʻu i luga o le alavai, ua faʻatutuina le eletise ma paʻu i le vaega o totoe o le palapala. Ona faʻamaligi lea o le eleele i le vai mafanafana.

Eleele

O le eleele e tatau ona lafoaʻi, sina mea faʻamalolo. E mafai ona e totoina se laau i le eleele ua saunia, e faatau i le faleoloa, poo le kuka foi.

Mo sauniuniga a le tagata lava ia, o le a e manaʻomia le fanua o le vaomatua, tao i totonu o se ogaumu, peʻa, oneone lapoʻa, perlite ma le filo foam.

Faʻasa

E tatau ona faʻalelei le faʻatau, aloese mai le susu o le palapala ile palapala. E tatau ona faʻamago le pito i lalo i le vai e sosoo ai.

Malamalama malamalama


O Cleopatra e fiafia e faʻasalalau faʻamalamalamaga. I lenei tulaga, na te filifilia se nofoaga i sisifo po o le faamalama i sasae.
Pe a faʻapipiʻi i luga o le faamalama i saute plant pritenyat. I le faamalama i matu o le a le lava le malamalama o le la ma o le a amata ona faʻagasolo, o le mea lea o le a manaʻomia ai le faʻamalamalamaina o moli faʻasalalau.

Teuteu

E faʻamalosia le teuteuina i le tautotogo poʻo le taimi o le gafa. O laʻau na tanu i le 5 simita i luga ae o le palapala.

Laasaga masani

O le vevela o le vevela e mafai ona eseese mai le 17 i le 26 tikeri

O nofoaga lata ane i le pitonuu o le mafanafana e tatau ona aloese mai ai, ma afai e le mafai ona ausia lenei tulaga, e tatau ona ufiufi le pito i luga o le maa ia mea eleelea e le faatagaina ai le tafe o le ea vevela.
E le taliaina e Begonia ia tusi.

Tofiga

O Begonia o loʻo faʻasalalau lelei e ala i tipi, lau ma fatu.

  • Pe a faʻaleleia e ala i le tipi, o le tipiina o le 5-7 senitimita e tipi ma tuu i totonu o le vai seia oʻo mai aʻa. Ona totoina lea o totogo i totonu o ipu.
  • Mo le faʻaleleia o laʻau, o le laʻau faʻatasi ai ma se aʻa e vavae ese, lea e mafai ona mauaʻa vave i le eleele. Aʻo lei maua i totonu o le eleele e manaʻomia ona faʻapipiʻi poloka o aʻa. A uma ona totō i totonu o se ulo, ona fafagaina lea o laau laiti i le faʻamaʻi vai 1 taimi i le 2 vaiaso.
  • O le faʻaleleia o fatu o se faiga faigata ae sili ona manaia. O le faagasologa e amata i le lūlūina o eleele solo i luga o le fogaeleele faatasi ai ma sina palasi o fatu i totonu. Ona fufulu lea o le eleele, ua ufiufi le atigi pusa i se ata tifaga ma tuu i se nofoaga mafanafana. A maeʻa sina taimi, ona amata lea ona masani le totogo i le ea, ma amata lemu le puipuiga mai le ata.

Faʻavaitaimi


Soifua i le 3-4 tausaga. A maeʻa lenei vaitau, toe faʻaaogaina le laau e ala i le tipi.

Fertilizer

I le tautotogo ma le taumafanafana e manaʻomia ona fafaga. Fafaga e tatau ona avea uma ma meaʻai ma mea faʻasaina faʻamaʻi fagota 2 taimi i le masina. Mo le fafagaina o loʻo iai fomaʻi faapitoa.

Suiga

Suʻeina lenei laau taʻitasi i le tautotogo. O le ipu mo le faʻaaogaina e filifilia i se lautele lautele nai lo le muamua.

Maʻi

O Cleopatra e masani lava i se ituaiga uiga o le tele o maʻi begonias, e pei fungal infection. O loʻo faʻaalia i ni fasi pala o pala i lau. Afai e maʻi le fale, e aveesea vaega ua pisia, ma o le isi vaega o le laau e togafitia i se sauniuniga o le fungicide. I le lumanaʻi, mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi, e tatau ona tausisia le saʻo lelei o le pulega o le vevela.

Isi faafitauli tuputupu aʻe:

  • Lanu samasama o laulaau ona o le tele o vaiinu poʻo le malulu;
  • Brown stains e mafua mai i le le atoatoa o meaʻai;
  • Le lava le tuputupu aʻe ma le leai se fugalaau i le leai o ni laei ma le potassium ma le maika.

O le tausiga lelei o le a fesoasoani ai i le begonia o faʻamaʻi luga.

Pests

E ono mafai ona faʻaleagaina i talipupuni, thrips ma pusi vaʻaia. Le pulea o meaola faalafua e faʻaaoga ai vailaʻau faʻapitoa.

O le masani a masani ai o Begonia o le paʻu paʻu, lea e fuga i luga lau lau.

E tatau ona manatuaina o le mafuaʻaga autu mo le faʻaalia o le paʻu o le paʻu ua faʻalauteleina ai le faʻamamaina. Ma mo le puipuia o lenei maʻi, e manaʻomia ai le tausisia o le malulu o le ea e le maualuga atu nai lo le 60%.

Cleopatra Begonia - o mea teuteu matagofie, lea mo le tuputupu ae ma le atinae e manaomia ai le usitaia o tulafono mo le tausiga.

O nei vao vavalaʻau ma lau laʻau e le masani ai e ofoofogia. teuteu totonu ma faia se siosiomaga malulu i totonu o le fale.

Ata

Le isi e mafai ona e vaʻai i le ata: