Laʻau

Orange lau laau i le fale - washington aumai le moli

E mafai ona tupu se moli i se fale mautotogi. Afai e te faia ni tulaga lelei mo ia, o le a amata ona fua mai. Ae ui i lea, i le tele lava o tulaga, o le lanu moli i totonu e fafagaina ona o laʻau matagofie.

O le tala mea tutupu i uiga lelei o le fale o laau

O Orange ua manatu o se sui o le aiga o Rutov, o lona lauʻeleʻele o le itu i sasae o Asia. O lenei ituaiga o lapisi e lauiloa tele. O lona talafaasolopito e amata i le 4 afe tausaga BC i Southeast Asia.

Orange i le fale

Talu ai ona o le moli ua tupu ae le lelei i eleele puipuia, ua saunia ai greenhouses mo le tausiga. Ona amata lea ona latou totoina se laau moli i le fale.

Taatele ituaiga eseese

Laʻau: tausiga ile ma metotia o le toe gaosia

O se tasi o ituaiga laʻau mananaia lauiloa o le Washington Navel Orange. E faamatalaina i se tofo lelei. O se laau tele-tele ma le paleni paleni ma lau lanu lanumeamata. Fugalaau paʻepaʻe, faʻaputuina i nai mea laiti ma se manogi manaia. O fua o loʻo i ai se lanu lapotopoto ma se piko i luga, e lapoa tele. O le mamafa o le mamafa o le 0.5 kilokalama. O le paʻu o le fomaʻi e tele lava le lamolemole poʻo le vevela, e vavae ese mai le fusi. O fua na aina i le faaiuga o le tausaga. Ua vaevaeina le pulupulu i ni vaega se 13 e ala i ni vaega o le vaeluagalemu ma e aofia ai le pasene tele o le sua. O se aganuu o lenei ituaiga o loʻo faʻaleleia e ala i le faʻaaogaina o le tipi, aemaise lava pe a susu ile mea e faʻaosofia ai le alualu i luma.

Pavlovsky. O le faʻamatalaga o laulaau eseese i le mea o loʻo taua i lalo: e lelei mo le tuputupu ae i tulaga o fale. O le laau e ola e oo i le 100 cm le maualuga ma lau lanu lanu meamata matagofie. O fugalaau o lenei ituaiga e paʻepaʻe, e aoina i fuga, ma se manogi manaia. O le fua o ia lava e lapotopoto, moli lanumeamata. Aganuʻu o loʻo faʻaleleia e faʻaaoga ai le taina i le taumalulu, amataga o le tau totogo

Fomaʻi meatotino

Auala e faʻafefe ai se tupe i le fale

O le tele o mea aoga e iai lanu moli, lea e aofia ai le tele o fiber ma antioxidants. O ipu uma lauti e tosoina mai laulaau e aofia ai le uʻamea ma le manganese. O se fusi o lanu moli e faʻaaogaina e avea o se fofo mo le mumū e faʻasalalau ai le gaioiga o le cardiovascular system.

Faʻapitoa tausiga mo moli

Tangerine laau - tausi fale

O lenei tagata nofomau o vaʻalele e fiafia i le ea mafanafana, o lea e sili ai ona teuina i potu o loʻo i le itu i saute o le fale. O le moli a le fale e matua faigata tele i fualaʻau lata ane.

Taua! E le talia e le Citrus i le taimi lata ane o le monstera, hibiscus, e iai ni lau lapopoa, o ni kukama.

Malamalama

Orange i le fale e fiafia i moli lelei. O le mea lea, o se ipu e tatau ona tuʻuina i le mea e leai se malamalama, ma faia ai faʻamalamalamaga faaopoopo.

Taua! Aua nei teuina le laau i lalo o le aveva o le ultraviolet, e mafai ona e susunuina le laʻau.

Lulu

O le vevela e sili ona taliaina e manatu mai le +24 i le +26 ° C i le taumafanafana ma e le laʻititi ifo i le +12 ° C i le taumalulu. I le vevela o le tau, o le fugalaau e amata faʻagogo ma paʻu, ma o le laau lava ia e taofi le tupu.

Taua! O se moli e faʻamaonia i le mea moni e faapea, pe a tausia ile fale e leai se taimi e malolo ai. Afai i le taumalulu e tuʻuina i luga o se faletusi poʻo totonu o se fale kiliki faapitoa, ona alu loa lea i le moe, ma o tuutuuga mo le tausiga i lenei taimi e manaʻomia i se mea maualalo.

Faʻasa

O le faʻaleleia lelei o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o le moli, o lea e le tatau ai ona e faatagaina le palapala ina ia matua mago. Ole taimi ole tau ole faʻamoemoe e pei ona taua i lalo: e tatau ona e piki se fasi eleele i le loloto o le 4-9 cm ma taumafai e fuli i totonu o le polo, afai e le lelei, e tatau ona e inu.

I le taumafanafana, e faʻafeinu le aganuu i aso uma, i le taumalulu i le vaiaso. Faʻamamaina ma le toʻa, vai mafanafana.

Lafoaia ma faʻafiafiaina

O le lanumoana e maua ai se falemalama lelei. O le maualuga o le suamalie e talia mo ia pe a ma le 85%. O le fufuluina o meaai e tatau ona faia i ni nai taimi i le aso.

Laʻei pito sili

Aʻo faʻaaoga le tonisi, o le mea autu e le o le faʻaaogaina. E tatau ona maua se paleni i mea talafeagai. E fautuaina e faʻatau mea na saunia.

Soo

Oranges e matua faigata lava i luga o le eleele, o le mea lea o le filifilia o le mea tonu mo i latou e le faigofie. I le taimi nei, e tele ituaiga mea e mafai ona faʻatau mo ia ituaiga o fualaau aina. O sea eleele ua uma ona aofia ai mea uma e manaomia ma vitamini.

Faʻapitoa anotusi i le taumalulu i le vaitaimi filemu

I le taumalulu, o le faigamalo sili ona manaia mo le seleselega e +12 ° C, lea e mautinoa ai le fausia o se fuainumera tele o fua i le lumanaʻi. E faʻalua ona faia faʻalua i aso uma e fitu, e le manaʻomia ai faʻamaʻi. Talu ai o aso o le taumalulu e pupuu, e le tatau ona galo e uiga i moli faaopoopo. Faʻamaualalo atili le faʻaaogaina poʻo le faʻaaogaina o faʻalotomaualalo.

Pe a ma pe faapefea fuga se moli

E i ai fugalaau fisexual, tele, o le telē e oʻo i le 50 mm. O le fugalaau e aofia ai petala e lima o lanu paʻepaʻe, ae e tupu i se lanu mumu.

Meaola ma fomu o fugalaau

O fugalaau e aoina i mea e fai i luga ole fuga o ni fasipepa. E i ai fugalaau e tasi, ae e seasea.

Vaitaimi fugalaau

O fugalaau lanumoana e masani ona aliali i le tautotogo. O nisi o ituaiga fale e fuga mai i le tausaga atoa.

Faʻafefea siaki mo moli i le taimi fugalaau

Ina ia mafai e le aganuu ona fuga masani, e tatau ona faia nisi tulaga i le potu. O fua e amata i le tautotogo e tupu i le vevela o +17 i le +19 ° C tikeri.

Lulu moli

Teuteu laupapa: pe faapefea saʻo ia foliga i tuputupu ae i i totonu.

E le mafai ona teuteu le totonu o le fale, e tatau lava ona e aveeseina isi vaiti. E masani ona vavaeeseina i le amataga o le tautotogo.

Faʻafefea e faʻaleleia se moli tutoatasi

O le faʻalauteleina o le aganuʻu e masani lava ona faia i ni auala se tolu: tui, toso, tuʻuina ma fatu. I le fale, o le auala sili ona taatele o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o tipi. O lenei auala e mafai ai ona maua fua o laau i le mavae ai o le 5 tausaga.

Lueina toso

Ua seleseleina mai se laau maloloina, e tatau ona i ai le tele o mea e masani ona tupu aʻe. Lafoaia aʻa e faʻaaoga ai pusa ma palapala, ae e mafai ona e faia lenei mea i le vai. Faʻaaogaina i totonu o le pito i luga.

Laʻau

Vaʻaia

Ua faia tui i le tautotogo, i le vaitau o le tuputupu ae malosi ma le suavai. Faʻaaoga faʻamaʻi pipisi. Aua nei failaina le nofoaga o tui, ae oti ese foi. Faʻafesoʻotaʻi le rootstock ma le rootstock ina ia fetaui lelei a latou maʻalaʻau. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tutusa le lapisi o le tipi ma le lapoa. O lenei, ia faʻasalalauina lala i le vave e mafai ai ma afifi le mea. O le nofoaga o tui e tatau ona afifiina i le polyethylene e faia ai ni tuutuuga o le maualuga o le susu.

Tuʻu

O le toe faʻaleleia o loʻo faia e pei ona taʻua i lalo: mai se fualaau aina lea e iloga i fualaau aina suamalie lelei, filifili le laau sili ona lelei ma ola maloloina, o lona umi e oo atu i le 0.3 mita, o le mafiafia e 60 mm. O le alu ese mai le pito i lalo o le 100 mm, e lua ni mea e seleseleina, e tusa ma le 120 mm i le va oi latou. Ua aveeseina le paʻu ua afaina. O laʻau uma e 50 mm luga ma lalo ifo o lenei nofoaga ua aveesea.

O se pusa palasitika ua tipiina i le afa ma taofia mai le paranesi ina ia pa'ū le oti i le ogatotonu o le fagu. Faʻapipiʻi nei ni afa se lua o le fagu ma faʻatumu i le oneone poʻo le galu, na togafitia muamua i le vaʻa. O le tumu e le tatau ona matutu, o lea e faʻafeinu ai i le vai mafanafana. A maeʻa le 2-3 masina, e mafai ona e tipiina le paranesi ma totoina faatasi ma le meaʻai i totonu o se atigipusa ei ai le lapisi o le itiiti ifo ma le 13 cm. A uma ona totōina, o le afifiina ma le tuʻuina atu o loʻo tuʻuina i totonu o se potu malulu ma faʻaalu i taimi uma.

Fatu

O mea totō e sili ona lelei mai fualaau aina suamalie.

Taua! O fatu e le tatau ona laiti.

O mea totō filifilia e tatau ona saunia mo le totoina:

  • saoloto mai le mea e totoe o le palu ma fufulu ile vai vai;
  • ia taofiofia le aso i totonu o le vai lea e teteʻa ai faʻamaʻi.

Ua totoina ponaivi i totonu o se pusa eseese ma se malosi e le itiiti ifo i le 0.1 lita. E mafai ona e faʻaaoga vaʻa o yogurt., E manaʻomia ona fai ni pupu, mo le tafe o le masamu sili atu ma tuʻuina atu lelei alavai. O fatu e totoina loloto i le 10 mm. E mafai ona faʻatauina le eleele i le saunia, pe faia faʻapitoa i ni vaega o le 1 i le 1 fanua faʻatoʻaga ma le paʻu.

Fanauina o fatu

<

Suiga i fale

E manaʻomia lou suʻeina o se lanu moli i tausaga taʻitasi; tasi e sili atu i le 5 tausaga - tasi taimi i le tolu tausaga; sili atu tagata matua - tasi i le 8 tausaga.

E sili atu i le gaosi o se moli e ala i le tagofia i se atigipusa lapoa. O lenei mea e mafai ai e oe ona puipui aʻa mai le faaleagaina ae le afaina ai le aganuu.

Faʻamatalaga faʻapitoa o le faʻaleleia o moli

Faatasi ai ma le tuputupu ae o le moli i totonu o le potu, atonu e tulai mai nisi faafitauli:

  • O faʻamalosi e faʻamago i luga o laʻau. Le mafuaaga mo lenei le lava o meaʻai. Especially Fe, N. O le leai o le elemene muamua e taʻitaʻi atu ai i le samasama o veins, o le lona lua i le samasama o le pepa atoa. Ina ia foia le faafitauli, e manaʻomia ona fafagaina le aganuʻu i fugalaisa o loʻo iai le uʻamea. Nitrogen fertilizers e tatau ona fafagaina fua i le tautotogo.
  • Pests. O le lanumoana e mafai ona aʻafia i iniseti leaga e mafua ai le faaleagaina o laʻau, e masani lava anufe ma miti. E mafai ona e tauina i latou i taimi uma e fufuluina le aganuu i le vai, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o iniseti.

Laʻau matutua ma fua

<
  • Maʻi E masani ona maua i totonu ia latou chlorosis, e salalau e iniseti ma mafua ai le lanu samasama o laulaʻau i le va o veins. Ina ia foʻia lenei maʻi, e tatau lava ona e faʻaumatia ia nofoaga ua faaleagaina.
  • Faʻaalia i le maualalo o le vevela. O le maualalo o le vevela e mafai e le moli ona tu ai le +2 tikeri, o lea e tatau ai ona e puipuia le aganuu mai le aafia i le malulu.
  • O le aganuʻu e faʻavaivai ai, e mafua ona o le maualuga o le vevela, le lava le suāvai, ma le faʻaaogaina tele o le faʻaaoga. Ina ia foia le faafitauli, e tatau ona e fatuina tulaga talafeagai.
  • Laʻau e paʻu ma paʻu. O le faafitauli e ono aʻafia i le fesuiaʻi o aʻa. E tatau ona siaki le aʻa ma faʻafouina aʻa ua faaleagaina.

O le mea lea, e le faigata tele le atinaʻe o lālā; e na ona e manaʻomia le faia o tulaga talafeagai mo le tausia o fua.