Ole suāsusu taua

Oregano manu: aoga aoga ma le faʻaaogaina

I se auala Europa e foliga mai e matagofie ma e tusa lava pe i ai se leo faaIapani - oregano, ma i le matou manatu - oregano, ma sili ona masani. E oo lava i Eleni anamua na o mai ma le manatu e tafe le suauu mai fatu o lenei laau, lea sa faaaoga lautele ma faamanuiaina i le olaga i aso faisoo ma i taua. I le aso, ina ua mavae le fa afe tausaga, o le suauu o oregano o loʻo i ai pea, e pei ona latou fai mai ai, i se tulaga masani, maua atili ma sili atu ona aulelei, aua o se mea e sili ona lelei, e ofoofogia i le tele o itu.

Vailaau faʻamaʻi

O le suauʻu, lea e leʻi faʻanofoina lona talaaga mo le fa afe tausaga, ae, i se isi itu, na o le faʻamalosiina o le ata o se meafaigaluega taua i le pusa fesoasoani muamua a le tagata, ioe, e le mafai ona natia na o ia lava mea aoga.

Ma o le mea moni, o lenei mea mai fafo mai le oregano, e faaopoopo atu i se seti o vitamin vitio A, C ma E, o se tuufaatasiga lelei o minerale i le tino o le calcium, magnesium, potassium, boron, zinc, manganese, uʻamea ma le kopa.

E te iloa? I Eleni anamua, i le taimi o le faaipoipoga, o le faato'āfaiava ma le tamaʻitaʻi na tuʻuina i luga o ulu ulu, lalagaina mai fuga o le oregano, lea o loʻo taʻu mai ai le lauiloa tele o lenei laau i totonu o Eleni anamua.
E matua taua lava, o le suauʻu oregano e tumu i ni meaola, o loʻo i ai le malosi tele o le antioxidant. Faatasi ai ma nei vailaʻau oona, carvacrol ma thymol e sili ona lelei. O le muamua oi latou e puipuia lelei le tino mai maʻi eseese, ma o le lona lua e faʻaosofia le faʻaogaina o le tino, e faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga o toxins ma faʻamalosia lelei le faʻamalolo o manuʻa.

O le faʻamaloloina o manua e mafua ai foi i le suauʻu mai le uʻu, prickly pears, citronella, cumin cine, lavender.

E iai foʻi le rosmarinic acid i totonu o lenei vailaʻau oona, lea e tetee malosi i faʻamalosi saoloto, ma le naringin, lea e fesoasoani i le gaioioiga faʻamalosi ma, e le gata i lea, e tusa ai ma saienitisi, faʻasalalau le atinaʻe o faʻafitauli o le kanesa.

Faʻaaoga: mea tau vailaau

O le saturation ma mea taua e masani ona faʻataunuʻuina ai uiga maualuga o togafitiga o le extractga o le oregano, lea e sili atu i le tolusefulu tausaga le au atamamai.

O lenei meafaigaluega e mafai ona foia faafitauli ia e tupu i luga o le paʻu o se tagata. Faasalaga O mea faʻasamaʻi o le suauu e fesoasoani e osofaʻi ai aʻa. E faʻamaonia ai foʻi le tulaga o pores i luga o le paʻu ma e mafai ona puipuia le amataina o le tino.

O le suauʻu manogi e faʻaaogaina foi e togafitia ai siama.

O le gafatia o meaʻai e aofia ai i le oloa, e faʻaaogaina ai galuega a le cholagogue ma le gaosia o enzymes digestive, faʻamautuina o le faʻamautuina o le gastrointestinal tract, e faʻataga ai oe e faʻamautinoa le gataifale atoa i le tino. O lenei, i le itu, e taofia ai le tele o le gaʻo o gaʻo ma faʻaleleia ai le mamafa o le mamafa. O le isi meatotino maloloina o le oloa mai le oregano o loo taoto i lona mafai ona togafitia faʻamaʻi ma pusa i le tino o le tagata. Ae e le gata o anufe i totonu, ae o fafo atu foi o parasites i le ituaiga o lice, flears, bedbugs ma namu e fefefe i lenei meafaigaluega.

O Oregano e taʻua foi o le tamaʻitaʻi mo lona gafatia e faʻamalieina le tafe o aso taua i le matagofie matagofie o le va o tagata. Na ia faatulagaina le toto totoga i totonu o le matua ma le tamai pelvis i tamaitai. Vaʻaia fesoasoani le suauu mai lenei fale e foia ai faafitauli i le taimi o le misa. O lenei vaifofo e mafai ona faafaigofie ai le tupu mai o nei tiga matuia ma le ono aafia ai o ni gasegase. Ua uma ona taʻua le penekolomiuma o le carvacrol e fesoasoani e faʻaitiitia ai le leaga o aʻafiaga o ituaiga uma e tolu.

E taua! O le suauu taua o Oregano i le taua faasaga i le tiga e le sili atu ona itiiti i le gaioiga a le morphine lauiloa, ae e leai sona taunuuga le lelei mo le tino.
O le a mafai ona faʻafetaia lenei mea faigaluega, e fesoasoani i le faateleina o le numera o leukocytes i totonu o le toto, faatasi ai ma le fefete ma le faʻamaʻi pipisi, ae e le o se mea e le mafai ona faʻamalosia i viral infections i le tino o le paʻu paʻu, measula, mumps, malulu ma e oʻo lava i herpes, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi pipisi e pei o le kolala, maʻi pipili, faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi i le urinary tract ma totonu o le kolone. O le thymol tutusa, lea na vaʻaia e le au gaosi oloa o nifo, i le tele o aofaiga o loʻo i ai i le oloa mai oregano. O lenei mea e aoga e fesoasoani i faafitauli ma fomaʻi ma nifo, e tau faʻafefe ai le mumu ma le faʻavauvau tiga.

Ma e oo lava i allergies o lenei fofo matagofie e mafai ona tau, o se antihistamine moni lava.

O le malosi o le antioxidant properties of the oregano, lea ua uma ona taʻua, taofia le gaioiga matautia o radical free, e taofiofia ai suiga laiti i le tino, ma, e pei ona molimauina e suʻesuʻega faasaienisi lata mai, tetee i le tuputupu ae o sela o le kanesa.

Faitau e uiga i mea aoga o oregano mo le tino.

Faʻaaogaina i le cosmetology

O lenei suauu ia lava ma i le galulue faatasi ma isi mea teuteu ua leva ona manumalo i se nofoaga mausali i totonu o le matagofie o faletaalo ma i totonu o mea teuteu o le tele o fafine. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei mea faigaluega e lelei e faʻafefe ai le tupu o dermatitis, meaʻai ma puipuia ai le mamafa o le lauulu. Na faʻaalia lelei lava i le taua e faasaga i fomaʻi ma tagata faʻapitoa, faʻapea foʻi ma psoriasis, herpes, faʻavave ma le faʻamaʻapeʻa. O le olive o Oregano e faʻaaogaina foi e tau ai le cellulite, faʻaaogaina se meafaigaluega mo le faʻafefeina o vaega faʻafitauli i le tino.

E te iloa? E ui lava o nisi siama e maua ai le teteʻe ma fetaui lelei i le gaioiga o mea faʻamaʻi e faia e tagata, i vailaau faʻamaʻi masani e pei o le oregano, mo le fa afe tausaga e le mafai e siama ona fetuunai i latou lava.

Faaaoga i le kuka

E ui lava i le kuka, kuka ma le gaosia o le oregano e pei o se taumafataga e masani ona faʻaaogaina nai lo le pata, ae o lenei oloa e faʻaaogaina i sauniuniga o ituaiga uma o sau, soup, pickles, salads, pastries, lea e faaopoopo i ai i ni vaega se lua e tuʻuina atu ai se meaʻai. - tolu mataʻu.

Ma, mo se faʻataʻitaʻiga, o chefs italien e faʻapipiʻi le gaosiga o le oregano i toetoe lava o soʻo se ipu - o lenei vaitau e sili ona lauiloa i latou.

O meaʻai e fesoasoani ia te oe e faʻaopoopoina ai se manaia lelei ma le manogi i soʻo se ipu. Aʻoaʻo pe faapefea ona faʻaogaina le lapisi, sage, thyme, pasisa, fennel, tarragon, coriander i le kuka, cosmetology ma vailaʻau.

Auala e ave ma faʻaaoga

O le olive o Oregano e masani ona faʻaaogaina i le foliga o le suauu, fufulu, ma e tele lava ina faʻatau atu i kapula ma ipu.

I le ituaiga o suauu

O le suauu ma le faʻaopoopoga o lenei mea faigaluega e masani lava ona faʻaaoga mo soʻo se faafitauli i luga o le paʻu o se tagata, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi tiga.

Ina ia saunia le suauu, e tatau ona e aveina se sipuni sipuni o le faavae i le tulaga o le olive, popo ma fuālaʻau manogi ma faaopoopo i ai ni mataua o oregano oloa. Faʻalagolago i le maualuga o le maʻi, o le suauʻu e tatau ona faʻaaogaina i vaega faʻafitauli o le paʻu mai le tasi i le tolu taimi i le aso.

Fufulu i le suauu

Afai e i ai i se tagata ni faʻafitauli i se faʻamaʻi pipisi o le mucous membrane o le gutu, faʻapena foi ma faʻamaʻi viral ma catarrhal, o le gutu e fufulu ma le fesoasoani a se sui na saunia mai se ipu vai moli ma tolu mataua o le oregano oloa o le a fesoasoani ia te ia. E fautuaina e fai lenei mea faalua i le aso.

I capsules

Pe a faʻafitauli i le fualaau oona e aoga tele e ave ai lenei meafaigaluega i totonu. E sili ona talafeagai le faia o lenei mea ma le fesoasoani o se osofaʻiga o loʻo ufiufi i totonu o capsules. I lenei pepa, e mafai ona ave le vailaʻau i le 200 mg i le aso, fufuluina i le sua, sua susu poo le vai.

E taua! Pe a feagai ma faʻamaʻi gasegase ma le fesoasoani a lenei meafaigaluega, e ese mai i togafitiga faafomaʻi, e leai se afaina e mafua mai i le microflora o le intestinal ma le manava.

Auala e filifili ma teu ai

E pei ona taʻua muamua, o le oregano o loʻo faʻatau atu i foliga o le tino ma totonu o pusa tioata. E fautuaina e teu i soo se ituaiga i se mea malulu ma le pouliuli, lea e sili atu nai lo le pusaaisa, e le maua.

Ma afai e faʻatau i le mea muamua e tatau ona totogi atu i le lua itu. Muamua, e le tatau i le oloa ona aofia ai ni mea le mama i se ituaiga o se upusii mai, mo se faataitaiga, o se marjoram e fesootai. Ma, lona lua, carvacrol e tatau ona aofia ai le itiiti ifo i le 70%. O iinei, o le mataupu faavae o le "sili atu ona lelei", talu ai o le carvacrol o le elemene autu autu lea i le tele o togafitiga faafomaʻi lea e aofia ai lenei oloa matagofie.

E faʻafefea ona kuka le oregano i le fale

I le gaosiga o oloa gaosiga o le oloa, o loʻo faʻaaogaina ai gaioiga galue malosi o faʻasalaga ma faʻasalalauga, e le mafai ona toe faia i le fale. Ae e mafai lava i le fale ona faia se oloa i luga o le faavae o oregano, lea, pe afai e itiiti ifo i ona vailaau faʻaleagaina i le suauu masani, e le o se mea leai se faamoemoe.

Aoao pe faapefea ona tupu le oregano i lau fuafuaga poʻo le fale i luga o se windowsill.

O le mea moni, i lenei tulaga, e le o le suauʻu o le oregano, ae o se mea e maua mai ai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faatumuina lau o le laau i totonu o se fagu ma soʻo se suāuu fuamoa. Ae e sili atu le avea ma olive. Ona tuu lea o le fagu i le vai vevela, uu mo le tusa ma le sefulu minute, ona tuu lea i totonu o se nofoaga manaia mo vaiaso e lua. A maeʻa ona faʻamamāina le oloa, tuu i totonu o se pusa faʻamaʻi ma tuu i totonu o le pusaaisa. Mo le umi o le faʻasaoina i le oloa e le faʻalavelave ai i le faʻaofiina o nai mataua ole suauʻu.

Contraindications ma aʻafiaga itu

O lenei meafaigaluega aoga e itiiti lava le faʻasaʻo ma e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o tagata pe a faʻaaogaina le talafeagai. I isi tulaga uma lava, e leai se mea vagana ai aoga o lona faʻaaogaina o le a le.

Ae peitai, e le mafai ona e tuuina atu le fualaau faasaina i tamaiti ei lalo o le lua tausaga.

E taua! O fafine maʻitaga e le tatau ona faʻaaogaina le suauʻu oregano.
E pei o isi oloa, i lenei tulaga, o le le mautonu ma le faʻafefe o le tino o se faʻamaoniga manino lea e musu ai e faʻaaoga lenei mea faigaluega. E tatau ona faʻaaogā le suāuʻu ua faʻafefeteina i le paʻu ma mucous membranes e aloese ai mai le mu. E le fautuaina e ave le vailaʻau faʻatasi ma supa faaopoopo., aua i lenei tulaga, o le faʻaaogaina o minerale e le tino ua faʻasaina.

O lenei mutia, faatasi ai ma le alofa tunoa, tauaveina ma le faaaloalo Europa igoa, ma o tatou faamaoni, i taimi uma ma soo se mea e faamaonia ai lona talaaga, mauaina e oo lava i le fasefulu seneturi ua mavae. O le a le oregano, o oregano o taimi uma lava o se faʻalagolago i le tauiviga mo le soifua maloloina i totonu o le tagata ma lona matagofie i fafo.