Laʻau

Hyacinth - tausi fale, faʻaleleia le kuka

O le tausia o le hyacinth i le fale i totonu o se ulo e foliga mai e le o se faiga faigata, e oo lava i se tagata amata e mafai ona taulimaina lenei mea. E faʻapefea ona saunia lelei le pusa mo le faʻasiliina, ma pe a uma ona faʻaalia le fugalaau e tausia, o loʻo i lalo i le tusiga.

Hyacinth: tausiga ile i totonu o se fagu

O le Hyacinth o se laʻau faʻapitoa, o le fuga lauulu e tali atu i tulaga lelei o le tausiga ma se lanu vaivai. Ae a oʻo ina tupu, e manaʻomia e le fale le filemu pe a oʻo i le lumanaʻi o le lumanaʻi ma le pulou lava ia.

E mafai ona ola le pala i le eleele ma totonu o se ulo

Faʻamalosia polotini i le fale

I le fale, e mafai ona totoina le pulou mo le faʻasiliina i soo se taimi, e tusa lava po o le pao o le laau, maua fugalaau matagofie mo se aso atofaina. O le faʻamalosia o le pulufana e faia uma i le palapala ma le vai.

O le faʻamalosi i le eleele e mulimuli i lenei algorithm:

  1. O se fagu poo se atigipusa ua tumu i le eleele ma ua toto ai i luga se pulu fatu. E tatau ona faia lenei mea ina ia faatofuina le ¾ o le pulu i le eleele, ma ¼ e alu i luga o le eleele.
  2. E taua le taofi o le va i le va o pusa. O le mamao i totonu o le pusa i le va oi latou e le tatau ona itiiti ifo i le 25 cm.

E sili atu ona faigofie le faʻasaina o le vai nai lo palapala ma e aofia ai laasaga nei:

  1. Mo le faʻasalaga, e te manaʻomia le vai malulu - faʻafefe o le kiona pe faʻaputuina foi le timu, lea e faʻapipiʻiina ai le mineral fertilizing ma le tuputupu ae tuputupu aʻe.
  2. E sasaa le suavai i totonu o le atigipusa ma tuu i ai le pulu. O lona pito i lalo e tatau ona paʻu i le susu.
  3. O le koneteina o loʻo tuʻuina i se nofoaga malulu ma malulu.

Taua! O vaiaso uma e lua e aoga ai le suia o le vai i luga o laʻei mo luga fou.

Filifilia o se ulo ma le eleele mo le totoina o bulbs

O faʻamalosi, togavao ma le tausiga o loʻo faia i le fale, o le a faʻamalieina i le tele ma le umi o le fugalaau, pe a faʻapea o le eleele ma fugalaau ua saʻo ona filifilia. O se fugalaau pe a tupu aʻe le hyacinth o se mea taua, ma afai e le talafeagai ona filifilia, o le a le mauaa le aʻa.

O le fugalaau e tatau ona maualuga le 2-4 cm le lautele nai lo le pulufana, ia lava le loloto e fetaui lelei ma le alavai ma se alavai faʻavaivai i le palapala. A filifilia ni koneteina, e tatau ona siakiina pe afai ei ai ni alavai faʻavaivai i totonu, pe a leai, fai.

Mo se fugalaau o le fale, o le eleele o le hyacinth ma lona tuufaatasiga e le taua tele, sili ona taua, e le tatau ona gaosia. E mafai ona e saunia se mea faʻafefiloi mo le fausiaina o se fale oe lava, faʻafefiloi peʻa ma oneone lapoʻa i vaega tutusa, pe mafai foi ona e faʻatau se mea e faʻapipiʻiina i totonu o se faleoloa poʻo se supamaketi.

O le tausiga lelei o le taunuuga lea o se fugalaau manaia matagofie

Fugalaau tausi

O le fuga o le fuga o le fugalaau e le lelei i le tausiga, e manaʻomia ai le itiiti o le gauai. E mafai e tagata uma ona ola i luga o se faamalama, i totonu o se fagu potu, sili ona taua, mulimuli i faatonuga o le tausiga.

Malamalama

Dracaena - tausiga o le fale ma le kukaina o le ola

O loʻo maua i totonu o le fale mea e maua ai le tele o aso. E taua le tuʻuina o aniani i le 12 i le la. Afai i le taumafanafana e lava le malamalama masani, ona oʻo lea i le taumalulu e taua tele le toe faʻapipiʻi i se aso faʻapitoa.

Lulu

O se laasaga taʻitasi i le laasaga mo le tausiga o le pulufana o loʻo faʻamaonia ai e le tatau ona i ai ni faʻataʻitaʻiga ma ni faʻalauiloa lata ane o le vevela, suiga faʻafuaseʻi i le vevela. Laʻau aupito sili ona lelei mo fugalaau fugalaau o le hyacinth e taʻua 20-22 ° C. Ae, talu ai ona o le hyacinth e pei o se togalaau togalaau, o le teuina i le taumafanafana i luga o le faapaologa po o le togalaau o le a manuia ai o ia. I le taumalulu, naʻo le faaleleia o potu.

Faʻasalaina ma faʻaleleia

Laasaga taʻitasi i le laasaga e maua ai le faʻamautu lelei, ma sili atu ona taua, masani. E taua le manatuaina o le vai ua muaʻi faʻapala, ma e sasaa faʻapitoa i le pito o le pesini, e puipuia ai le susu mai le ulu o le laʻau.

Faʻalogo lelei! E sili ona lelei le faʻaaogaina o le vai malulu - faʻafefe o le kiona po o le timu, faʻasaʻo i le vevela vevela.

O le tausiga o le Hyacinth e le aofia ai le faʻaleleia. O le maualuga o le paʻuina lea o laʻau ma se susu, ie mama.

Laʻei pito sili

O le tausiga o le Hyacinth e maua ai le fafagaina masani. E mafai ona avea ma fomaʻi faʻasaina mo le teuina o laʻau mo le totoina o laau totō, faʻataʻitaʻiga, faʻataʻitaʻiga, paʻu moa.

Taua! O tagata fugalaau fugalaau faʻapitoa e faia ni ofu e 1 le taimi ma se vaeluaga o le 2 vaiaso.

O le laei muamua e faia pe a uma ona tuʻu le hyacinth i totonu o le moli pe a uma le malologa, pe afai e tau i totonu o se fugalaau (e ui lava e sese, ae o nisi fugalaau fugalaau e masani ona faia). Mo le laei pito i luga, ua filifilia ai le faʻamalosia o le phosphorus.

O le laei lona lua pito i luga e faia i le lua vaiaso mulimuli ane ma faʻafefiloi ai le phosphate ma le potassium maniua i le palapala. Mo le taimi lona tolu latou te fafaga ai i le pito o laau totō, ae leʻi saunia mo le taumalulu. I lenei tulaga, e talafeagai lelei le tamaoaiga o le pasela ma le superphosphate.

O le fafagaina vave e faʻamautinoa ai le tele o le fugalaau

Aʻo leʻi faʻaaogaina le faʻamaina o le vai, e tatau ona faʻamaʻaina le laau, ona tatau ai lea ona tatala le eleele. O le susu i totonu o le eleele o le a le mafai ai e le aʻa ona "mu", ma le tatalaina o le a le faatagaina ai le aoga o mea e faʻaaoga.

Tausia pe a uma le fuga

E faʻapefea ona tausia le hyacinth pe a uma ona tupu? E mafai lava ona eliina se pulufana ma faʻapipiʻi i totonu o le togalaau pe teu ai, i le isi taimi e te toto ai se laau totoa. A maeʻa ona vaʻa, ona vaeluaina lea o le pou. Ona faʻaauau pea lea ona faʻafeinu le pusa i totonu o le fagu, ae i le faʻamautuina, faʻaitiitia le faʻaitiitia. O le a le umi Seia oʻo ina maeʻa laʻau ma faʻagogo.

Eichornia vai vavalo: totoina ma tausi

I le isi itu, o le pupufana e aveese mai le ulo, fufulu o laulaʻau mamago, afai ei ai tamaiti, e tatau ona vavaeeseina. Ona saunia lea o le pulou mo le teuina o fale seia oo i le isi togalaau. E tatau ona maitauina o le vaeluaina o vaovao vao e 8-10 tausaga, ma o le a latou fugalaau i le 1-2 tausaga.

Pulu teu i le fale

Pe a fuga le fugalaau, e oʻo mai le taimi e saunia ai mo le teuina o fale. I le amataga lava, ua faamamaina aʻa mai le eleele, ona vevela ai lea o le sipi, togafitia i se vaifofo o le potassium ma e mafai ona malolo mo sina taimi i totonu o se potu malulu pe fafo i le vevela o le 20 ° C.

Taua! E faʻamago le pulu i totonu o le paolo, a leai o le sun tuusaʻo e mafai ona faʻaleagaina lona aʻa, ma o le tausaga e sosoo ai o le a le "tuʻituʻi" e le hyacinth le ponuncle.

A maeʻa le mago, e gaugau ma teuina i pusa i sawdust poʻo taga pepa. E le gata i lea, o le teuina o polotini mamago ma faʻamaʻi pipisi e faia i ni vaega.

  1. O le laasaga muamua e faia i totonu i le vevela o le 24-26 ° C mo le itiiti ifo i le lua masina.
  2. O le vaitau lona lua ao lei totoina o ia lava, pe a oʻo mai Mati, ma e tatau ona ave ese le fugalaau i le afiafi o aso malolo. I lenei tulaga, o le pusa e teuina i le vevela o le 16-18 ° C. E le tatau ona mamago le potu ina ia le malogo le pulu.

Afai e manaʻomia le faʻaitiitia o le taimi muamua, o le vevela i totonu o le potu e faʻateleina i le 30 ° C.

Faʻatauga auala

Freesia faʻatoʻaga ma tausi i le fale ma totonu o le togalaau

I lalo o le natura masani, o le vavao o le vaovao e tupu i bulb bulbs-children. Ae i le fale, e mafai ona e faʻaleleia i isi auala - fatu ma tamaiti, tipi ma tipi le pito i lalo, faʻasese.

Faʻalogo lelei! O le tele o le taimi e faʻaaoga ma e le o taimi uma e aoga ai le faʻalauteleina o le hyacinth o fatu. E faʻaaogaina e ona tagata pe afai latou te mananao e atiaʻe ituaiga fou, lanu e le masani ai.

O le lūlūina o fatu mo se tagata fusi failaʻau masani o se auala e le lelei, aua e manaʻomia ai le tele o taimi ma taumafaiga, ma e le o se mea moni o le a totogo le fatu.

O fea e maua ai fatu mai? A maeʻa le pusa, faʻagogo, e matala ma fatu le fatu. E lūlūina i latou ile eleele elemene ma le pala, e le o fufuluina i le eleele, e sosolo mai le fana fana. Ua ufiufi le atigipusa i se ata tifaga ma fufulu i se nofoaga mafanafana i le vevela o le 24-26 ° C, e sii i luga i luga o le fale le fale ma le totoina. A maeʻa ona tutupu mai le fuʻa muamua, ona tulimatai lea seia oʻo i le 2-3 lau lau, ona totoina ai lea i totonu o le lauʻeleʻele poʻo totonu o se fugalaau.

E faʻafefea ona faʻaleleia le hyacinth i le fale

O le totōina o tamaiti o se auala faigofie e faʻaleleia ai hyacinths. O lenei metotia e faigofie ma tele le lelei:

  • o le fugalaau muamua e fuga mai i fafo i le tolu tausaga talu ona totoina;
  • o faʻailoga uma o le faʻatoʻaga tina e faʻasaoina;
  • maualuga pasene o le ola.

O le faʻamalosia o le faʻavae i luga o le pusa o le tina o tamaiti e mafai ona faʻaalia:

Paʻu pito i lalo

O lenei auala e sili ona faʻaaogaina e le au fai togalaau. E na o ogalaau tetele e talafeagai mo lenei mea. Faʻafefea ona fai saʻo:

  1. Se lapisi tele, faasaoloto mai le eleele, mago mo le vaiaso i le paolo.
  2. Faatasi ai ma se manoa malosi, o le pito i lalo o le hyacinth ua vavae ese ma le faaeteete. O le taunuuga e tatau ona avea ma se puʻu papaʻu.
  3. O le nofoaga na tipiina e togafitia i se malala poʻo se faʻasolosolo malie.

O lea ituaiga pulufana e totoina i totonu o se ulo e iai se meaʻai ma ufitia i le polyethylene i luga. O tamaiti muamua e mafai ona faʻamoemoe pe a uma le 2-4 masina.

E faigofie le toe gaosia o le fatu

Onion dissection

O le isi auala e faaosofia ai le fausiaina o tamaiti i luga o le vavao. Mo galuega e faʻaaoga ai se naifi malosi. E vaevaeina le pulu i 5-6 vaega, mulimuli ane o le fasi pepa e vaeluaina i ni fua. O vaega e tatau ona togafitia i le malala poʻo se vaivaiga vaivai o le fungicide. O mea e maua ai o loʻo teuina i taga pepa i le masina muamua i le vevela o le 20-25 ° C, ile lua - 17-19 ° C.

Laʻau

Mea totō - mea e seleseleina - e seleseleina i le taimi o le faʻavaeina o pulupulu. O se lau o loʻo i ai le au i luga o le pulufana e filifilia ma tipi i se manoa malosi i lalo o le aʻa, o loʻo tipi faʻasolosolo faʻamaʻi ma le faʻamaʻi pipisi. A uma ona totoina i totonu o se meaʻai ma le ufiufi i se ata. O le taofiga e fai i totonu ole 3-4 vaiaso.

Taua! Faatasi ai ma lenei metotia o le toe gaosia, e le toe eliina le pulu mo le lua tausaga muamua.

Teuteu

O le teuteuina o le fugalaau e faia e aunoa ma se toilalo, ae pe a uma le fugalaau. O le fugalaau lava ia na muai seleseleina, o le mea autu e le o le togiina i lalo o le aʻa, e tatau ona alu le 10-20 cm. Ona latou faʻatali seia oʻo ina vego lau. Ina ia faatelevaveina le faagasologa, e itiiti le suavai o le laau. A maeʻa uma laʻau, e tipiina i latou i se manoa po o seleulu.

Maʻi ma meaʻai

Faʻafeiloaʻi, e pei o soʻo se laau totō, e ono aʻafia e faʻaleagaina e faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le tele o taimi, e tatau ona togafitia le fugalaau i sauniuniga faʻapitoa mo maʻi nei:

  • samasama siama siama afaina ai laulaau o le fugalaau, e faʻaalia ai o ia o ni lanu paʻepaʻe luga o laʻau ma pulu. O le faagasologa lava ia e o faatasi ma le manogi o le pala;
  • apical rot. E mafua ai le microflora pathogenic. E foliga mai i foliga o le lanu enaena i luga o fugalaau ma laʻau, o le lanu lanumeamata e ufitia i le mycelium hina, o le aʻa ua pala;
  • mosaic. O laulaau o le muamua lea e felafoaʻi, pe a uma fugalaau ma le pulufana, e aliali mai lanu lanumeamata lanu i luga o le laau, lea e faasolosolo malie ona lanu samasama ma malogo;
  • lanu paʻu e mafai ona faʻaleagaina ma oti ai le pulu. O le laau e tele lava ina maʻi i le amataga o le tuputupu ae malosi ma le atinaʻe, o le faʻasolosolo o le ponuncle ma faʻaalia ai ia lava i foliga o lanu lanu samasama, lea e faateleina le lapopoa ma maua ai se lanu enaena.

I nisi o meaola faalafua, o le hyacinth e masani ona aʻafia ai:

  • tapaa tapaa ma aphids, lea e ave ai le sua mai se laau maloloina, ma mafua ai le oti o le hyacinth. Mo le puipuiga ma le togafitiga, ua togafitia le togafitiga i se vaifofo o meaola: phytoverm, acarin, talo;
  • nematodes o faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai le aʻa ma le gall. I le tele o tulaga, e faʻatautaia e le tagata fugalaau faiʻai mea muamua e faʻaleleiina ai le laau atoa, e lua o ona terrestrial ma eleele lalo. O le pulufana o le a faamaluluina, o le tuputupu ae o laulaau ma le tapulo e taofi. Ina ia foia ma puipuia parasite, e faʻaogaina ai phytoverms.

O le a se isi mea e mafai ona avea ma faʻafitauli pe a tutupu aʻe le vavao

O le tele lava o taimi, e matauina e le au faifaatoaga fugalaau suiga nei:

  • o le pulufana e le tuituiina ai se fugalaau. E foliga mai, o le mafuaaga o loʻo i ai i tulaga le lelei o le vevela na faʻatuina i le taimi o le faʻamalosia o le puipui. Hyacinth e le fiafia i le vevela maualuga;
  • laʻau lanu samasama. O lenei faafitauli e mafai ona faaosofia e ala i le le talafeagai o le suavaia, sili atu le lolovaia o se laau i le vai, po o ata. O le faʻaaogaina o vaivaiga ma le faʻaleleia lelei o le laau, e mafai ona e toe faaolaola;

O le puipuia o le faamaʻi o le ki lea i se fale maloloina

<
  • o le a pauu le tumutumu. O le mafuaʻaga e le talafeagai le faʻasaina. E taua le fafagaina o le hyacinth ina ia le pa'ū le vai i luga o le puipui. Ma le isi, e puipuia muamua e ala i le vevela i le vevela o le potu;
  • fuga fugalaau. O le faʻateleina o vaiinu e taʻitaʻia ai foliga o se faʻafitauli i le tausiga o le hyacinth. E taua le tuʻuina atu o le laau i ni nai aso e "malolo", o lea ua mamago ai le eleele, ma faʻaitiitia ai le faʻava.

O le Hyacinth o se laau e le lelei, ma afai e tausi lelei, o le a leai ni mafuaaga faapitoa mo popolega ma faafitauli i lona faamalosia.