Laʻau

Hydrangea mūmū mūmū mūmū lanu mūmū tele

O Hydrangea o se fuga laau na aumai i le konetineta o Europa i le amataga o le 14 seneturi. I le taimi muamua, o nei fugalaau manaia mūmū ma paʻepaʻe sa faʻaaogaina e tagata mauʻoa Farani ma Peretania. O le taimi nei ua ola lelei le hydrangea i le toetoe lava o togalaau uma po o paka.

Ituaiga ma ituaiga o meli fou

O laʻititi laʻititi laʻitiiti e le mautonu i tulaga ola, ia lelei le vaʻaia lelei o le tau. O le aiga e sili atu ma le 70 ituaiga o meaola, e ese mai le foliga ma le tele o vao. O togalaau o loʻo teuteuina i pulou matagofie, o loʻo faʻafeiloaʻi lelei i le taulaga i le taulaga.

Hydrangea mumu - o se teuteuga matagofie o le fanua

E ala i taumafaiga a le au faifaatoʻaga i le ogatotonu, e mafai ona totoina ituaiga o ituaiga eseese ma ituaiga eseese, e pei o le vevela, pala, paka ma togalaau e talafeagai mo le faʻaogaina o fanua. O se uiga masani o ituaiga eseese e aofia ai le faauigaina o lenei laau e pei o se ogalaau lapopoa lapopoa ma fugalaau e taua tele i foliga o pala, faapea foi ma paʻu o loo i luga o le laau.

Mo faʻamatalaga! O le laau hydrangeas e eseese i le tulaga o mea e le maua. O ituaiga uma lava e faʻaalia i se suiga i le lanu. O lanu o se foliga o le elliptical poʻo ovovo e faʻamaonia i le eseesega o tikeri o le inisiua ma se fesuiaiga faapitoa (laʻititi i luga, malosi i lalo). O ituaiga uma lava o loʻo i ai se vaʻaiga umi.

Hydrangea lapoʻa fiafia tele

O le igoa o le ituaiga o loʻo faʻaalia ai le matagofie o se faʻalauiloa. O pulou lanu mumu lanu mumu e masani ona faʻaaogaina e avea ma tagata teuteu i nofoaga faʻafefete.

O le Hydrangea e lapopoa le matagofie o Fiary e faʻaalia i se vaʻaiga umi (Iulai-Novema). Ua totoina lelei le fale i totonu o pusa.

Faʻamatalaga o hydrangeas Hot Red

O le matagofie o le teuteuga o le togalaau o le togalaau o le a avea o se mea manaia o le gasegase ma mea leaga e pei o se fanafana i totonu o laulaau o se lanumeamata lanu meamata. Totoina, tausiga e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa ma tomai i le faʻatoʻaga. O le tapenaga o le eleele, tulafono o le gafa e le ese mai manaoga masani i le fuaina o fua. O le faʻapenaina o le hydrangea i le togalaau e mafai ona faia i le tele o auala:

  • toso;
  • lafoaʻi;
  • vaevaeina o le vao;
  • lūlū fatu.

E mafai ona avea lenei laau ma mea teuteu sili o le togalaau.

O Hydrangea e lauiloa mo ona ituaiga eseese

Hydrangea Alpengluchen

O se laupepa lapopoa tele e lanu mumu. O le lanu eseese o le tele o le laʻau, faʻalelei le tuputupu aʻe i itu uma o le togalaau ma i le fale, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se fagu po o se fagu telē i luga o se vevela vevela. O lea ituaiga masini e aumaia ai le fiafia mo le taumafanafana atoa.

Faʻalogo lelei! Ina ia faʻamalamalamaina ia mea, o le a lava lea e faʻamamafa ai le eleele.

O le laau e iai i le vasega o ituaiga o vevela, o le mea lea, mo le taumalulu, e tatau ona ufiufi vao.

Hydrangea Red Baron

O se laau lalelei matagofie ma lau lanu lanumeamata lanumeamata lanu lanu meamata ma fugalaau matagofie e fausia ai se pale paleni. O le ituaiga e vave ona ola, faʻafefe, faʻafefe i eleele mama, e fiafia tele e faʻamafa. I le afa lona lua o le taumafanafana, e fiafia i ai fugalaau fugalaau. E le faʻaauau i luga ole laʻau eleele.

O Hydrangea o lenei ituaiga mea e sili ona talafeagai i tulaga tuputupu ae i se atigipusa poʻo se fagu.

Tausiga o mūmū mūmū i le togalaau

Hydrangea Bouquet Rose (Bouquet Rose) laʻau tele

O Hydrangea o se togalaau ma le kiona mo fetu o Europa i aso nei. I le tele o tausaga talu ai, ina ua faatoa aumaia le ogaumu vevela mai Iapani, sa tatau ai ona faapelepele ma faafaileleina. Faʻafetai i le gaosia o le gaosiga, hydrangea faʻapitoa i le malulu, mauaina ni lanu fou o petals, ma na faigofie le tausiga. O le aafiaga o le totoina o laau ua faatamaoaigaina i tagata, i luga o le faavae e ono mafai ai ona suia, ina ia ausia ai le faafouina o le lanu o inflorescences.

Faʻalogo lelei! E le o se lagona e faapea, o le elemene o le palapala ma le lanu o petals e faalagolago tuusao.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le hydrangea o lanu lanu uliuli, faʻapipiʻiina mai le eleele malōlū i se siosiomaga faʻapitoa, e avea ma piniki. I fugalaau ola i le fale, suia le lanu o fugalaau e faigofie ma faigofie. I totonu o le suavai ua faʻafeinuina ai le laau, ua lava lea e faʻaopoopo ai se faʻapalapala faʻapipiʻi e acidify pe faʻaleagaina le eletise ma e mafai ona e maua le mea e manaʻomia. O lenei meatotino e faʻaaogaina pe a fatuina le mamanu o le laufanua.

Hydrangea e tupu i luga o le eleele

Tulaga faʻatau

E iai uiga masani o ituaiga uma o hydrangea. O mea muamua nei, o mea e manaʻomia mo le faʻainu vai masani. O laau e ola i luga o oneone oneone mai le itu i sasae e manaʻomia tele le faʻaleleia. Ina ia faʻafefe vai mai aʻa, e fautuaina e faʻaaoga le mulch. Ae eseese ituaiga e le fefefe i le tau vevela.

Laʻei pito sili

E matua mauoa le lalolagi. O Hydrangea o loʻo iai totonu o le fale ma togalaau. O afaina inflorescence o loo taoto i lalo o le la ua afaina ai le agaga o soo se tagata. I totonu o se lalolagi mauoa o ituaiga ma lanu lanu e mafai ona e maua lau fugalaau, pei o le agaga. Ae a aunoa ma le tausiga moni o le tausiga o meaai ma meaʻai, e faigata tele i se laau ona ola.

O le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le pale lanumeamata e manaʻomia ai se tele tele o faʻamaʻi faʻamaʻi. Urea faatasi ma le sulfate sulfate e maua ai le kulimi e manaʻomia, lea e faʻamaʻapeʻa ile vai ile fuainumera. I luga o se pakete vai 10 l, toe faaopoopo 2 tbsp. punetini o le faʻafefiloi (tasi o vaega taitasi). I lalo o togalaau taʻitasi, e faʻaaogaina ai le 5 l o le mea faʻaaogaina o minerale.

Faʻalogo lelei! E manaʻomia e le suka ia mea faʻalaʻau. Mo lenei mafuaʻaga, faʻaaogaina le paʻu vai i le fua faatatau o le 1:10. O laau taʻitasi e fafagaina taʻitasi. Malosiaga ma fetuutuunai o gaʻo e maua ai se vaivaiga vaifofo ole potassium.

I vaega taʻitasi o le atinaʻe, e tatau ona maua e hydrangea ni ituaiga o mea taumafa eseese. O le faʻavaeina o pulupulu ma le taimi e amata ai le laulauina o ni vaega eseese. I le afiafi o le fuga, fugalaau ma le potassium e sili ona manaʻomia. O nei elemene o loʻo i superphosphate, lea e ave 1 tbsp. sipuni ma tatala i totonu o le 10 lita o vai. O le pale lanumeamata e faʻapipiʻiina i le tali lava e tasi. I le vaitau o le vavao, o le gaioiga e faʻatolu ona faia.

O Hydrangea e faʻaalia e ituaiga eseese

Vaega o le tausiga i le vaitaimi o le vavao

Iuni o le taimi lea o le fauina o fugalaau, o lona aofaiga e faalagolago i luga o laei. A o faagasolo lenei vaitau, e fautuaina le faia o ni mineral fertilizers i le ituaiga o nitrophoska ma le faatoaga (1 tbsp sipuni o mea taitasi i le 10 lita o le vai). I le masina o Iulai, e manaʻomia e hydrangea ni manulele lanu meamata i le tulaga o le gaogao. 1 le pakete ua faalauiloaina i lalo o togavao taitasi ma se tasi 1 pakete vai mama.

Mo le ola umi i le ogatotonu o le taumafanafana, e aoga le faʻalauiloaina o se fugalaau faʻalavelave ma le igoa Kemira fugalaau ma se fua o le 1 tbsp. sipuni i luga o se pakete o le 10 lita o vai. E oʻo mai i le amataga o Aukuso, e faʻamuta le gaosiga o le nitrogenous ina ia le mamafa tele ia laau i le lanumeamata lanumeamata ma fufulu saogalemu. E tatau ona fesuisuiai mineral fertilizing i le faʻavalaʻau faʻafefe (faʻafefeteina o manulele, paʻu).

Faʻalogo lelei! O Hydrangea e tali atu i fua o susu susu. E tasi le vaega o le kefir, yogurt poʻo le uila ua ave, ua faʻamaluina i le 3 vaega o le vai ma faʻaaoga mo le totoina. E faʻaaogaina e faaopoopo ai le falaoa vela i totonu o le pusa i totonu o le eleele. I le vaitau o le fuga, o loʻo faia uma lavalava uma i vaiaso uma.

E le manaʻomia se tausiga faʻapitoa i ituaiga o hydrangea

Vaega o le tausiga ile malologa

A maeʻa le vavao vave ona oʻo mai lea o se taimi umi o le taotoga. I le taimi lea, o le faamamaina o le nofoaga ma le sauniuniga malie mo le taumalulu amata.

Sauniga o le taumalulu

O le vaitau taumalulu mo soʻo se sui o le fugalaau e maua ai le avanoa e maua ai le malosi mo le isi vaovao e tupu mai i se taimi umi. I le tau mafanafana, e faʻafetai atu ai hydrangea i le susulu, fugalaau matagofie mo le tausia o ia i le taumalulu. O le mea lea, o le tausiga o le taumalulu e aofia ai le faia o nisi galuega faʻatulafonoina. Mo le potu e faʻaleleia, o mea nei:

  • teuteuina
  • totoina.
Panicle ma laau hydrangea - eseesega

Mo togafitiga hydrangea, o nisi o mea e aofia ai. E taua le saunia o le saite i le taimi muamua, e mafaufau ai i faʻaaliga uma. E tusa ai ma le palapala, e tatau ona e filifilia se nofoaga e lava ai le susu, e faʻalagolago i le eseese (photophilous, shade-tolerant). O le penumbra o le nofoaga sili lea e tupu ai le hydrangea, o lea e toʻafilemu ai vao. O tulaga tuputupu aʻe e tatau ona fetaui ma meatotino masani a le vao.

Faamamā mama o vao

O se mea faapena e faia pe a uma le fugalaau e tumau ai le teuteuina o le apili. Pe a faʻapipiʻiina, e aveesea uma pupuʻu vaivai, o mea malolosi e totoe, e tatau ona faapuupuuina e le afa o latou uumi. Laʻau lafoaʻi laʻau i le maeʻa o le taumafanafana, o le sauniuniga masani lea o le fale mo le umi o le taumalulu. Ina ia faateleina le malosi o le malulu i lalo o le vao, e tatau ona e aoina uma laʻau mamago ma faʻaumatia. O lenei mea e saofaga i le faʻamaina o vailaau laiti. A o lei amataina le kiona, ona aveese lea o laulaau mulimuli mai le vao. O laʻau pito i luga o le a puipuia ai le fugalaau e totoe.

Taua! O le faʻamautuina o le hydrangeas i le taumalulu e fesoasoani i le malulu o vao ma soʻo se mea, e oʻo lava i lau vevela. E mafai ona e faasaoina fatugaʻo e ala i le punou o pito o le vao i le eleele. I le taimi lava lea e tasi, e le mafatia paranesi ona o lo latou gafatia.

Faʻafeiloaʻiga o le faʻaleleia o fanua

<

Suiga

O se lua ua saunia ma le tele o le 40 × 40 cm I le faatupulaia o vaega, o le totoina o laau e faia i se mamao o vao mai le tasi i le isi e oo i le 1 m. Ua faatofuina i le pito i lalo o le lua se tuufaatasiga lelei o le eleele ma le oneone ma fugalaau. O se tamai fasi paʻu ma se alavai e sasaaina i le pito i luga e faʻaaoga ai le uamea lautele poʻo le maama.

E maua lelei se aafiaga lelei e ala i le faaputuina o le pito i lalo o le vao ma se palapala malogo o le eleele, faapea foi ma le mulching, lea e faaaoga ai lau laau malogo e pei o le mulch.

O le mea lea, e leai se mea faigata i le tupuina o mūmū mūmū. O le mea autu o le filifilia lea o se ituaiga e talafeagai mo le tau, totoina sao, ia maua i le suavai ma luga o laʻei, ma ufiufi mo le taumalulu. Ona faʻafetai lea o le togavao i lona fua tele.