Incubator

E faʻapefea ona filifili le mea sao mo le fale

O i latou uma o loʻo mafaufau i le tele o le tupuga o moa, muamua ona gauai atu i le "masini". Lafoaʻi e lelei, ae i le tele o voluma o sea ituaiga auala e le faʻamaonia, ae le o moa uma o le a nofo filemu i totonu o le faamoega. I ia tulaga, o vaega faapitoa e sili atu ona talafeagai. Matou te iloa le auala e filifili ai se tagata faʻapipiʻi faatuatuaina, faʻavae i ona uiga.

Le fuainumera o fuamoa o loʻo tuʻuina

O ia meafaigaluega ua fuafuaina mo se numera ese o fuamoa mo se faailoga tusi. O i latou uma e mafai ona vaevaeina i vaega nei:

  • Fale (fuafua mo le 40 - 120 fuamoa, e ui lava e ofoina ma 200-nofoa). E aupito sili ona fetaui mo se tamai faatoaga.
  • Taitaiheads (masani lava i latou mai le 500 i le 1000 sene);
  • Pisinisi maualuluga (mai le 1,000 i le 3000 "nofoaga").

Mo le "amataga" oa latou lava pisinisi, o le a "lava" atigipusa "atigipusa" mo le 60 - 80 fuamoa. Ole lapoa lenei e sili ona lauiloa, faʻaopopo mo le faʻataʻitaʻiga muamua ma le manaʻomia, o le a faʻamaonia ai soʻo se faifaatoʻaga.

E taua! Aʻo leʻi tuʻuina fuamoa, e manaʻomia le faʻamalamalamaina: i totonu ia i latou e ono vaivai. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga moliuila faapitoa poʻo le fomaʻi faʻapitoa.

Ae e te leʻi filifilia se fale lelei mo lou aiga, ia manatua o tagata gaosiga taʻu mai le gafatia, taulai i fuamoa moa. E manino lava, mo isi manulele (kusi poʻo salu) o le a eseese lenei fuainumera, i se faaopoopoga, o le a tatau foi ona teuina i luga ni fata faaopoopo.

Aua le tuliloa mo taugofie. Faʻasaoina i luga o le faʻatauina o tupe e mafai ona liua i tupe faʻaalu ao faagasolo le taotoga. Ina ia aloese mai lenei mea, ia gauai atu i le tele o nuances o ia tekinolosi.

Fuamoa faʻamalosi i luma o le faʻatinoga ma i le taimi o le faʻavelaina o se mea e sili ona taua. O le masini mo ovoskopirovaniya e le o le faʻatau, e mafai ona e faia oe lava ia.

Le mea e faia ai le incubator

O mea aupito sili ona lelei mo le gaosia o mea e faʻaaogaina e aofia ai folasiki filati. E le aʻafia ai le susu, ma ona o le maualalo o le faʻamalosia o le afi e mafai ona taofia le vevela mo se taimi umi. E moni lenei mea i faʻaoga masani faʻaletonu: i ia tulaga vevela o le a tumau 4 i le 5 itula.

Atonu o le mea sili ona lelei (o le mea moni lava, pe a fai o le gaosiga na tetee i le tekinolosi). Ae o le totonugalemu o le "mea teuteu" o mea faapena e le leaga foi. E moni, o loʻo i ai nisi o tafega: o loʻo manogi vave le manogi, ma e faigofie lava ona faaleagaina.

E te iloa? I totonu o le USSR, na amata ai ona gaosia le au fana i le 1928. O nei mea tetele na fausia mo le 16 afe masonry. Igoa na latou fetaui ma le taimi: "Spartak" ma le "Laupapa."
Fiafia palasitika masini e faigofie ile fufuluina ma le faʻapalapala. Aʻo leʻi tuʻuina le fagu, e toʻatele o loʻo tuʻuina i se vaega o le faʻamafanafana: O palasitika i lenei fuafuaga e maualalo ifo i le filo filo. E le afaina ai le uiga o le tuʻuina atu: o le tino e tatau ona lamolemole. O paʻu, mea meataalo, ma le tele o talipupuni lautele o loʻo fautua mai ai o sea oloa e le mafai ona tatalia tulaga vevela vevela.

Atunuu na afua mai

Kamupani mai le tele o atunuu o loʻo galulue i le gaosiga o mea faʻavevela, o lea ei ai se mea e filifili mai ai. O iunite ua faʻaulufaleina mai e taufaʻailogaina o latou foliga matagofie ma le maualuga o le faʻapotopotoga (sei vagana ai o le "Sina" lauiloa.). Ae o loʻo i ai foi se tulaga taua tele i le tulaga o tau. Faatasi ai ma le le faʻafuaseʻi o le taotoga i totonu o le fale latou te totogi mo se taimi umi.

Faitau e uiga i mea faʻalavelave o moa faʻavevela, goslings, turkey poults, pato, turkey, salu.

O le mea lea, e sili atu le lelei o le faʻaaogaina o fale. Ioe, latou te leiloa atu i tagata ese i tulaga o mea tau meaola, o le lelei o le fetaui ma isi taimi "limps". Ae leai ni faafitauli ma le toe faaleleia o le tusi saisai. Faʻaopoopo i lenei mea faigofie o le masini - afai e tatau ai, e mafai ona suia se vaega le manuia i ou lava lima (e masani foi ona faʻaaogaina vaega o le tagata lava ia).

Faʻaaogā le masini

Mo le faʻavasegaina o le vevela, o le suiga o taimi o fuamoa e taua tele. I mea faʻaonapo nei faʻaonapo nei, ua faia lenei mea i se tasi o auala nei:

  • Tusi lesona. E le fetaui lelei mo tagata uma, e tele taimi e manaʻomia ai le tele o taimi (e tatau ona e seti fuamoa eseese).
E taua! I totonu o le tusi tusi, o le mama o lima e taua tele. A fai se suʻesuʻega, e mafai e microbes ona faigofie ona ulu i totonu o pores o le fuamoa ma faʻagesegese ai le atinaʻeina o le pepe.
  • Mechanical. Ua sili atu ona faigofie iinei - ua lava lea e sui ai le au i le taimi, lea e fesuiaʻi ai fata ma le manaʻoga talafeagai e ala i se levela poʻo se leve. O se filifiliga sili mo tagata amata.
O loʻo i ai se isi auala e tosina atu ai i latou e mafaufau i le auala e filifili ai mo i latou lava se mea fou faʻaonaponei faʻaonaponei ma taugofie. Ua i ai mai le igoa ua manino le auala o le a sui ai le faapipii. E foliga faigofie lava mea uma - latou te paʻu i le faamau, ma le kesi po o le tulei vave tuʻuina le fata po o fuamoa latou lava. "Faʻaalia" faʻaalia auala nei o le suiga:

  • Lili i se vaalele vaalele (ei ai se tulaga lamatia o le faaleagaina).
  • Siʻitia fua o fua i totonu o sela uila.
  • "Atinaʻeina" alalaʻau e 45 ° i luga.
O le mea moni, o le auala sili lea ona faigofie, ae e tasi le faʻaaliga. O le masini e mafai ona "natia" le avanoa i totonu o le incubator, o le mea lea e toatele e sili atu le faigofie o "masini."

E te iloa? O pou e le valea, e masani ona talitonuina - e mafai ona latou miti, ma o vaega o sea malologa e tutusa ma tagata soifua. E le gata i lea, i le faagasologa o le evolusione, o le "hens" na aoao e moe "lemu": ae o le tasi afa o le faiʻai ua moe, o lona lua o galuega, o le lapataiga o foliga mai o tagata faomea.
Manatua e leai se masini e sui ai lima o le matai - o le faʻamaumau e tatau ona faʻamalosi i aso uma ma faʻamafanafana i lalo. Ae ui i lea, na manatu le au gaosi i lenei taimi.

Tuanaʻi

O le isi fesili muamua e faʻatau ai, o le a le mea e sili ona fetaui lelei mo se masini. E manino le tali: e sili atu le faʻamaonia. E i ai tulaga lelei:

  • Taumafai tonu o le vevela e fesoasoani e aloese mai le faʻavaivai poʻo le faʻafefe. Faʻamatala le vasega saʻo (o le "pitch" e mafai ona ese - i le tele o mataupu e 0.1-0.5 °, e ui lava e iai ni nai masini e iai le paʻu o le 0.01 °).
  • E faʻatatau i tau maualalo. E le sili atu le taugata nai lo masini.
  • Faʻamatalaga faigofie.
E tatau foi ona tatou taʻua le "vevela" o le pule faatonu. Afai ua mamanuina le masini mo le faauuga o le 0.1 °, ona e fesili lea po o le a le mea e tali atu ai mo le fuliina o le elemene o le afi (cordal cord): o se triac module poʻo se taʻaloga masani. Muamua e sili atu ona faʻatuatuaina, ae e matua nofouta lava i suiga i le fesoʻotaʻiga, ae o fesoʻotaʻiga e faigofie lava i le susunuina.

Fanua ma le vaalele

O lona faatasi mai e manaomia, ae le talafeagai. O le mea moni o le i ai i mamanu sili ona faigofie ea e ulufale atu i totonu o pu e faia i totonu o le pusama, i se aotelega, faatasi ai ma se mea e sili ona galue e maua ai le "siosiomaga" manaomia.

E taua! I le aso muamua 3 - 4 aso o le faʻavaveina o masini e le o faʻatinoina. Pe a faʻamafanafanaina le pueata i luga o le aso lona 4, o le matagi aupito i maualalo o le ea e faia i le humidity o le 50%, ma a maeʻa le 5, e faasolosolo malie ona faʻalauteleina, ma aumaia i le maualuga o le 18 aso.
Ua iloa e le au faifaatoaga faifaatoaga poto e le o se mea e manaʻomia faapitoa mo se tamaʻi masini laʻititi. Ae mo poloka mananaia ma se gafatia e 60 fuamoa, ua uma ona latou manaʻomia. E taua ma lona nofoaga. Afai e tu i le ogatotonu o le tapuni, ona lelei lea o mea uma: o le ea o le a oʻo atu ma le toʻa i itu uma.

Soifua ola

O ia "gafatia" o le a na o se faʻaopoopoga. O le mea moni, o maʻa o loʻo fusia faatasi ma taugata e ala ia latou lava tau e tele. A maeʻa le moli, latou te galulue e aunoa ma ni faʻafitauli ma faʻaagaga vaega ole eletise ole malosiaga maualalo.

O le fafaga lelei o moa, goslings, broilers, quails, musk chicks mai aso muamua o le olaga o le faavae lea o lo latou faamanuiaina lelei.

Afai e te mafaufau i ai ma faia faʻatusatusaga, e aliali mai o le e ona se tamai fale e le o manaʻomia tele - mo 2-3 itula e aunoa ma ni eletise eletise e tumau ai le vevela. Ae le o mea uma lava o galuega o fesoʻotaʻiga (ma tagata e faʻaleleia) e tumau. Ona e tatau lea ona fausiaina, poʻo le tuʻufaʻatasia o se masini o le taavale ma se mea e faʻaaogaina poʻo se meafaigaluega 12-volt. Ma o lenei mea e manaʻomia ai foʻi tau ma tomai.

O ē umia mea tetele, faigaluega "mo le teteʻa", e le tatau ona filifili: latou te le afaina, e le mafai ona e faia e aunoa ma se pati.

Talosaga faʻamaonia ma le maeʻa ona faʻatau atu

Siaki faʻatasi ma le faʻatau le faʻamatalaga o le tusi faʻamaonia ma le toe faaleleia - matua mautinoa le tekinolosi e le tupu. I le isi itu, e sili atu le aoga o la matou masini e faʻaalia: i nisi tulaga, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi saʻo atu i tagata gaosiga.

E te iloa? Mo tagata uma e nofo i le paneta e tolu hens.
Ia mautinoa e faitau faʻasalalauga, ma faʻaeteete faapitoa i le faʻatinoga mo le uluai taʻavale ma le faiga o le taʻavale i lenei taimi. E le gata i lea, aua nei galo o le tagata faʻatau e le gata i aia tatau, ae o loʻo iai foi ni matafaioi. Aemaise lava, aua e te faanatinati e faia so o se suiga i le masini (o se "rationalization" e mafua mai i le faʻailoaina o le faʻamaoniga).

O le taimi nei ua iloa e le au faitau le mea e tatau ona e sailia pe a filifilia. Matou te faʻamoemoe o le taimi nei o le a faigofie ai ona e maua se fale faʻatautaia fale e galue e aunoa ma ni toilalo mo le tele o tausaga. Le manuia i le fanua!