Fua o le gaosiga

Paʻu ma fuaitau: fualaau suamalie, meaʻai po o fualaau faisua

O le 'elekinisi lelei ma maloloina e lauiloa e tagata uma. E tele filifiliga mo lona faʻaaoga i le olaga i aso faisoo: mai mea taumafa i ata matagofie o le Halloween. Mai ia Aokuso ia Tesema, lanu paʻepaʻe, lanu samasama ma lanu meamata e aumai ai a tatou meaʻai i ituaiga o paluga, pata, soupisi, pies ma meaʻai.

O le talafaasolopito o le uka

E talitonuina o le pauka mai Amerika i Matu. O ona fatu e maua i taimi o le tafega o aai a Initia, ma o ata e mafai ona vaaia i le tele o mea i luga o 'oga ma meaʻai. O fua lanu samasama lapoa sa lauiloa lautele i tagata o Amerika. Sa faaaoga e Initia uma e pei o ipu ma meaai.

Tagata fou o Amerika, na oʻo foi ina tofo. Sa 'aina e le kolone e pei o se falaoa laʻau, soupisi poʻo le' aisa, mago ma falai. I le amataga o le pulega, o le elekiniki na faʻaaogaina e avea o se mea e gaosi mo le paʻu o pies, ae leʻi faʻaaogaina mo le faʻatumu.

Aoao e uiga i tulafono o le totoina o kulimi i le malae vaʻaia, e uiga i mea aoga o kulimi, e uiga i ituaiga lauiloa o pumpkins, e uiga i le tele o pamu fuʻa.

Ma e na o se taimi mulimuli ane na maua ai e tagata Amerika fou le matagofie o le tofo o le pumpkin pulp. O le au Irist colonists latou te maua fualaʻau lanu enaena latou te faaaogaina: o le elekiniki na faʻaaogaina moli susulu Jack-moliuila.

I Amerika, o ona fua na matua tele naua ma e taugofie tele na suia i latou e tagata Irish i fuifui, ma mai lena lava taimi, o le pumpkin o se faailoga o le faamanatuina o Halloween.

E te iloa? Siaki - uiga o le Irish Legend of Miserful Jack. O le matapeʻapeʻa ma le faitogafiti poto, na ia faaseseina ai le Tiapolo i le lafoaiina o tagi i lona agaga. Ae na le faatagaina o ia e alu i le lagi ona o uiga taufaasese ma le valea. O le fai togafiti poto na toe foi atu i le lalolagi o tagata ola. O Jack o se mea e faamalamalama ai lona ala, na tuu atu ai e le Tiapolo ia te ia le tusi. O Siaki na tuʻuina se koala i le kilipa, lea e faʻamalamalamaina ai lona ala i po uumi umi.

Aisea e le mautonu ai?

Afai o se tasi mea e faʻamatalaina e ala i faʻamatalaga o mataupu eseese faasaienisi ma gaoioiga, ona tulai mai lea o le fenumiai. E le o lona uiga o soʻo se faʻamatalaga e sese, na o ni nai mea.

Eseese uiga atonu e faasino i vaitau eseese poʻo isi atunuu. Ae o le pauka, e manatu se tasi o se fualaau aina suamalie, ma o se tasi e teu.

Faʻamatalaina i fuaitau o laʻau

O se laau laʻau o le aiga o le pumpkin e tusa ai ma fomaʻi o loʻo i ai le meaʻai.

O le aiga o le pumpkin e aofia ai zucini, luffa, lagenaria, momordiku, angurias, tladiant, beninkazu, felines.
I le mafaufauga o le aiga, o le meaʻai o se mea suamalie, fua o le laau o le vao ma le vao: currants, gooseberries, ma isi.

O le fatu o le fatu o se tasi lea o ituaiga o fua o le laau, lea ei ai se pipi suamalie ma le tele o fatu laiti. O se fualaau faisua o se laau e faʻaaoga fualaʻau aʻa mo meaai. Ae o le vaaiga o meaola e le naʻo le tasi.

Faʻamatalaga i fuaitau o le kuka

O aganuu masani e masani ai fualaau faisua laau uma e faaaoga i le sauniuniga o uluai vasega ma itu ipu, mea suamalie pe suamalie i le tofo.

E tusa ai ma le I.V. Dalu, fualaau faisua - fualaau aina nei.

O le fuaitau fuālaʻau na amata mai i se taimi ua leva - i le vaitau o Slav anamua, ma o lona uiga o ituaiga vao uma o meaʻai. Ae o le upu "fua" na oo mai i le matou lomiga i le 1705 mai le gagana Polani. Mai lena lava taimi, o mea uma e tutupu i luga o le eleele na manatu o se fualaau aina suamalie, ma o fua o laau o fua ia.

O le a le mea e tupu mai: fualaau 'aina, pi poʻo fualaau faisua?

I faaupuga faʻapitoa, o se fualaau aina o se okeni e gaosia, e faia mai le fugalaau, lea e maua ai se fatu fou.

E tele ituaiga o fua, mo se faataitaiga:

  • se atigipusa o poppy;
  • pea pod;
  • tolo;
  • se apu;
  • togi;
  • paka;
  • moli;
  • malie malie.

E te iloa? I aso anamua, o paluka fatu o vaega ia o le alofa potions, e pei ona talitonuina ei ai a latou aafiaga aoga i le feusuaiga tama.
O le mea lea, o le faʻamalamalamaga saʻo o le a faʻalagolago i mea o loʻo tatou talanoa i ai.

O fea e faʻaaogaina ai lekuka?

I lona talafaasolopito atoa, o ona fua sa i ai i ipu ma se fala, meaai ma teuteuga teuteu, o se mea faifaaili ma vailaau faafomai. O lona pulupulu e faʻaaoga i meaai, ma o le suauu e faia mai fatu.

I vailaau

O le kulimi o loʻo mauoa i le koko, suauu, vitamini C, B1, B2, PP. O lona tino o se vailaʻau lelei ma e fautuaina mo le tumau o le faʻamalosi.

Mo le faʻasolosolo faifai pea, o le karite pela, o le aspen bark, viburnum, piroti, persimmon, sloe, laulu, quince ua fautuaina foi.
O le potassium o loʻo i totonu o le elekeni e faʻaleleia ai le fatu, faʻamalosia ai toto toto ma faʻaitiitia ai le fetogi. O fua e maua ai le igoa anthelmintic. O le suamalie suamalie e aoga mo faʻamaʻi ate. O le suāuʻu suauu e faʻaogaina e faʻamalolo ai manua ma mumu, faʻapea foʻi ma leona o le mucous membranes.

Vitamini A, E, o iai i totonu, faʻagesegese le faasologa o le matua i le tino.

E taua!E tatau ona ave le tausiga i meaʻai pamu mo tagata e maua i gasegase o le gastrointestinal tract and diabetes. O le suamalie o le suamalie e mafai ona mafua ai le ita o le mucosa gastric ma faʻaosoina ai se faʻalavelave tele o faʻamaʻi masani o le manava ma le paʻu.

O mea lelei

O le suauʻu suauu i le cosmetology e faʻaogaina mo le tausiga o le paʻu: faʻamaluluina, faʻamaina ma toe faʻafouina le paʻu, faʻapea foʻi ma le puipuiga mai mea faʻaleagaina. I le aromatherapy o le elemene autu lea mo le suauʻu manogi autu. Mo le leiloa o lauulu, e fautuaina e uu le suauu popo i totonu o aʻa i le 30 minute aʻo leʻi fufulu 2-3 taimi i le vaiaso.

Mo le leiloa o lauulu, e fautuaina e faʻaaoga le zizifus, aloe vera, nasturtium, riki mumu, paʻu pine, bergamot, willow.

Fale teuteu

I le faʻaopopo atu i le masani ma aga masani masani o le uka, o loʻo i ai foʻi fua laititi o ituaiga eseese:

  • tutusa ma oranoa;
  • foliga fatu;
  • paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe;
  • faʻalavelave faʻalavelave.

O le matagofie o ituaiga o laau e tosina atu i ai fualaau matagofie, e faigofie ona ola ma tupu vave. O lona faʻatusatusaga e fausia ai se vaomatua e lagona lelei i totonu o se atigipusa ma o le a avea o se mea teuteu mo se taumafa vevela. Fua o fualaau 'eseʻese e tele lava ina le mafai ona faʻaaogaina, ae o loʻo faʻaaogaina ma le manuia mo le gaosiga o vela teuteu poʻo vailaʻau.

O le oloa maeʻa e mafai ona teuteuina i le vali ma varnished. O fulufulu mafiafia, vailaau vailaau poʻo isi mea faʻalelei matagofie o le a e sogisogi ai ma le mafanafana o le sun vevela mo se taimi umi.

E taua! O fua o lenei laau e maualalo ai mea e maua ai le allergenic. Ae o totoga taʻitasi o le tagata lava ia, ma o pene o loʻo i totonu o le uka e mafai ona faʻaosoosoina ai se faʻafefe o le tino. Afai o faʻamafanafanaina pe fulafula, faʻafesoʻotaʻi se tagata maʻi maʻi.

E matua tele lava le tamaoaiga i elemene o loʻo maua ai le tele o auala e faʻaaoga ai le paukini i le kuka, vailaʻau ma le cosmetology. O le foliga ma lanu e musuia ai le foafoaina o mea teuteu teuteu, ma o le tele o le a avea pea ma punavai mo le faatinoina o le mafaufauga le mafaatusalia o le tagata.