Laʻau

8 mafuaaga mo le fausia o fugalaau leai ni kukama ma auala e taulimaina ai

Kukama o se tasi o fua autu i totonu o le togalaau. O faʻatoʻaga e masani ona faʻaleleia ituaiga fou o lenei fualaau faisua, ma i totonu ia i latou o loʻo i ai uma lava le pollinating ma i latou o loʻo i ai uma fugalaau fafine ma tama i luga o le mea e tasi. O nei mea mulimuli e taua foi o "fugalaau e leai ni mea", ma e tele ni faafitauli i le au faifaatoaga pe a faia i latou e sili atu i le masani.

Fua o le fatu

O fua o fualaau aina e matua aʻafia lava i le tele o fatu fou e te faʻaaogaina. O fuavaʻau ma le tele o fugalaau tane o le a ola mai meafaitino o le tausaga talu ai, ma o le a foliga mai tamaitai pe a mavae sina taimi. Afai e te totoina fatu 2-3 tausaga ua mavae, ona totogo ai lea ma isi i le taimi e tasi.

Laʻei pito sili

E oo lava i faifaatoaga e masani ona faia se sese sese - latou te fafagaina pea le aganuu ma le fua o le suauu, mo se faataitaiga, o mullein e matuai suavai toetoe o isi aso uma. O se taunuuga, o loʻo i ai se tuputupu ae malosi o laʻau, lau ma fugalaau e leai ni mea. Mo kukama e lelei le fua lelei, ia faʻaaoga fugalatini faʻamalolo vave. O le filifiliga sili ona faigofie ma sili ona taugofie o se faʻasalaga o le ash ash. E na o le 4 laʻei pito i luga e lava i le vaitau.

Faʻasa

O vai malulu e le talafeagai mo le fafagaina o kukama. O lona vevela e tatau ona i ai i le 25 ° C ma ia sili atu i luga o le vevela o le eleele.

Laʻu

O le isi faʻalavelave i le faʻavaeina o fugalaau fafine e faʻafefe ai. O le mafuaʻaga lea na fautuaina ai e le au fautua le faʻamamaina o le palapala i totonu o le togalaau mo ni nai aso. Aua e te fefe o lau laititi e pipiʻi: o se "lulu" o le a taʻitaʻia ai fua. O le vave lava e amataina ai le amata, e tatau ona taofi le vai, ma faatasi ai ma foliga o ovaries, e mafai ona e toe foi i le tulaga muamua.

Faʻasalaga

Talu ai o fugalaau tane e paʻuina e le fafine, ma na o le pau lava le auala na faia ai le ovary, e le mafai ona aveese fugalaau leai ni mea. O nisi o le au fai togalaau mo nisi mafuaaga latou te o atu i lenei laasaga ma faatele ai le tulaga. E le gata i lea, mo le lelei atoatoa, o le auai o bees e tatau ai, o le mea lea, pe afai e totogo kukama i totonu o se fale koli, e tatau ona e tatalaina. E sili atu le lelei pe a iai vaomatua latalata ane i nei iniseti e taua mo le togalaau.

Feavega o le ea

Komepete e tali atu i le faateleina o le vevela o le ea i le sili atu i le 27 ° C ina ia avea le fugalaau o fugalaau male fomaʻi e leai se aoga ma leai ni ovaries. Ina ia faʻavaivaia lenei mea le lelei, ia faʻasaina ia laau ile faalua i le aso - taeao ma le afiafi, ae na o le taimi e laʻititi ai le la. I le malulu o le tau ma le vevela i lalo ifo o le 15 ° C, e tatau ona taofi uma le suāvai.

Malamalama

I lalo o kukama, e tatau ona faamamafa se nofoaga lelei i le itu i sautesasae o le togalaau. Pe a totoina se fualaau aina i totonu o le paolo, o le gaosiga o galuega e faaitiitia tele pe leai foi le aoga o le ovary.

Mea faʻatau fua

E le lelei le atinaʻeina o laau totō, tupu lemu ma, e tusa ai ma lea mea, e fua tele fua pe'ā totoina faʻasoa. O le fuafuaga masani mo le totoina o kukama o se vaega o le 25 × 25 cm mo fatu.