Laʻau

Clerodendrum creeper - ituaiga ma ituaiga

O le isi igoa mo lenei laau o le laau o le a tupu. E tele taimi umi na olaola ai Clerodendrum ma tele. E mafua ona o le tulaga e le masani ai o le fugalaau e taua o se koluse toto. O tagata e totoina vine totogo e fiafia e taʻua o le volcamery. Ona o ona foliga vaaia e le masani ai, e masani ona faʻaaogaina i mamanu mo le faaleleia o greenhouses, lotoa ma luma o togalaau. E le gata i lea, o aʻa laau e maua aʻa i totonu o tulaga i totonu.

Carrodendrum Tagata

I tulaga masani, e mafai ona maua i vaovao o Asia, Ausetalia, faapea foi i luga o le talafatai o motu o le Vasa Initia. Filifiliga e mafai ona matua ese lava: o loʻo i ai vao ma vine e sili atu i le 4 mita le umi.

Pagoda

E tusa ai ma le faʻavasegaga o le alalaʻau, o ituaiga ma ituaiga o laau totino o le aiga Yasnotkovye. O ituaiga o laau e masani ona masani ai, ae e mafai ona maua laau fugalaau fugalaau.

O le foliga o le upega e eseese. I totonu o potu ma greenhouses, e sili atu vine mo vine toto. O lau laau e alu i lalo, ma le totō lelei ma teuteuina, e mafai ona e ola e pei o se laau lalelei.

O laulaau e lamolemole, e iai foliga masani o le tetrahedral. E faʻatulagaina taitoalua, faʻafeagai. E ese le fomu.

Clodendrum e mafai ona fuga mo se taimi umi, ae naʻo le tausiga lelei. O nisi taimi o lenei vaitau e amata mai ia Aperila ia Oketopa seia oʻo i le amataga o le tau malulu. O faʻaaliga o loʻo i ai foliga vaaia.

Mo faʻamatalaga! E le o se mea na tupu ai na taua o ia o se toto toto. I taimi anamua, na faʻaaogaina e teuteu ai malumalu, aua o paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, e pei o le lanu mumu mūmū sesega, e foliga tutusa lava ma se koluse oona.

I le tulaga e le mafai ai e ia lava ona i ai ni ipu e pei o le logo. O le lanu o petals e le gata e paʻepaʻe, ae e feteenai lava ma sima.

O le laau e faʻaalia se manogi manogi lelei. O ituaiga eseese ma mea eseese ei ai a latou lava, faapitoa.

Faʻafefea ona tausi

O ituaiga sili ona lelei o violets - eseese ma igoa

O le laau e le lelei i tulaga o le totoina. E lagona le lelei i le la susulu ma le paolo. O le taumalulu o Volkameria e faʻatagaina e aunoa ma ni faʻafitauli. O le mea taua o le matauina o le puleaina o le vevela ma se tulaga lelei o le susū. O le vevela i lenei vaitau o le taimi e tatau ona i totonu o le 15 ° C. E malolo mai le fuga.

Ina ia mafai ona ola le tupu o le malo mo se taimi umi ma faamolemole mata o ona tagata fai laau, e tatau ona faia ni tuutuuga latalata i ona natura. E pei ona e iloa, o ituaiga vao olaola e tutupu i totonu o le vaomatua. O le mea lea, e taua tele le tausisia o le maualuga o le maualalo. O le masani ona inu susu atonu e le saofaga i lenei mea, o lea e tatau ai ona e sosolo laulaau i le tele e mafai ai i vai mama i le vevela o le potu.

Clerodendrum: ituaiga ma ituaiga

Eseesega i le va o ituaiga meaola e mafai ona taua. E i ai i latou i foliga o laʻau, lau. O faʻamalologa ma o latou fomu o se isi uiga faʻaalia.

Thuja - o se laau, pei o foliga, ituaiga ma ituaiga

E tele ituaiga meaola: mai le masani a Clerodendrum Paniculatum i se mea e seasea maua, e pei o Clodendrum Glabrum poʻo le Clodendrum Shark.

Pagoda (Clerodendrum Paniculatum)

A le o lea e le taʻua le fugalaau fugalaau. O se laau na aumai mai Asia Tutotonu. E maua atoa lona igoa. O le faʻaogaina o loʻo i ai se foliga manino. O fugalaau o loʻo iai i tulaga eseese, lea e faʻaalia ai se foliga tutusa i se malumalu Buddhist - o se pagoda.

O fugalaau e laiti, ae tele. E i ai foliga o se faʻaoga. E masani lava, o Clerodendrum Paniculatum inflorescences o moli pe samasama samasama, e le masani ona mumu.

Lalaga tetrahedral, susulu, fatu. O le laau lava ia o loʻo lūlūina, e fai ai ni nai paʻi laiti.

Faʻalogo lelei! I aso anamua, na faʻaaogaina e avea ma se malosi tele.

Bunge

O se mea uiga ese, e ese mai le matagofie o le liana. E matua tupu vave lava, o nisi taimi e matuitui: e oo lava ina malepelepe i vaega ole eletise. E tele ni laʻau e mafai ona maua i se mamao e 3-4 m mai le matua matua. Clodendrum Bunge i le malae vaʻaia e lagona le toʻa e pei ona mafai ai. E pei o le isi vaega o le aiga, e manaomia e le fale le tausisia o le maualuga o le suamalie.

Inflorescences ei ai le foliga masani o se polo volumetric. O fugalaau e lanumoana uliuli, e faʻaalia ai se faʻafeiloaiga mai mamao.

O le sogisogi o le telerodendrum e manaia ma tumau. O fua e le mafaamatalaina. O le faʻapaʻaga e tupu faʻapitoa faʻatasi ma le fesoasoani o le vavaeina o laʻau e faigofie ona aʻafia. E tatau ona faia lenei mea ia Me, i le tautotogo o le tautotogo.

Filipino (Clerodendrum Philippinum)

O le alofa tunoa o lenei laau tafe ma fai togalaau ma a latou malo. O le laau e lauiloa i Iapani, ma mai iina na oo ai i Rusia.

Filipino

Chlerodendrum Phillipinum e faʻamalosia uma le tele o feʻau ma le tele o ofisa. E fiafia o ia i le susulu o le la, o lona tulaga i le faamalama sisifo e lelei. Faatasi ai ma se faʻaititia o le maualuga o le vevela o le ea, o le mea e manaʻomia ai le itiiti o le malamalama

O le fasi laau e manifinifi, e oʻo ile 2 mita le maualuga. O lau o le lanumeamata lanumeamata, o le nifo e mafai ona iloa i autafa. E tele ni tipu ua faia. O pito i luga e manaʻomia ona vavaeina ina ia iai le foliga o le fugalaau, ma o le tele o mea e fai.

E manaʻomia e le tausiga o Clerodendrum Philippine le faʻapitoa, aua e fuga i le tausaga atoa, ae faʻalavelave faʻafuaseʻi. O le umi ma taimi o le a faʻalagolago i le manaia o laau.

Fugalaau o lanu eseese: mai le lanu paʻepaʻe sinasina i le lanumoana. Inflorescences e lautele. Corollas e lapopoʻa, faʻafefe i le paʻi. O le manogi manogi e mafai ai e oe ona valaʻau mai le volcamery siliva o le Philippine.

Taua! O le faʻasao e faʻalelei, aemaise i le maualalo o le vevela. E manaʻomia pea le faʻaleleia. Ae le tatau i le vai ona paʻi atu i faʻalavelave.

Clerodendrum e faʻapipiʻiina e fatuga po o tipi. Laasaga taʻitasi i le laasaga muamua e matua faigata lava ona fai, aua e tatau ona e fatuina ni tulaga mo le laau, e tutusa lelei ma le fale koli. O faʻamalosi e sili atu ona aoga ma vave.

Fafagaina mautinoa e manaʻomia. E fautuaina e filifili se faʻatalaga vai.

O faʻamaʻi pipisi e mafai ona mafua ai faʻamaʻi, faʻamaʻaloga ma le apogaleveleve mite ua lauiloa. O le mea pito sili ona faigofie e mafai ona e faia o le fufuluina lea o le laau i lalo o le vai vevela (pe a oʻo i le 40 ° C). Insecticides e tatau ona faʻaaoga lelei.

Mrs. Thompson's Clerodendrum

O Clerodendrum Thomsoniae ua lauiloa ona o ona faʻalavelave mataʻutia. E i ai le talitonuga o lenei fugalaau o se faailoga o le alofa mama. O le mea lea, mo teineiti i Asia i Saute latou te leʻi faaipoipo, e le fautuaina lenei togalaau mo le galueaina, talu ai o loʻo i ai le avanoa e le faʻavae ma leai se alofa faʻafefe.

O le maaleale a Cleveendrum o Mrs. Thompson

O le fugalaau a Mrs. Thompson e fiafia i le mata i ni lanu mumu sesega o loʻo i luga o paʻepaʻe paʻepaʻe e umi, o le kulimi mumu malu. O le vaitau vavalalata e amata mai le amataga o le tautotogo ma faaiʻu ia Iuni. I lalo o tulaga lelei, e mafai ona fuga mulimuli, seia oʻo ia Setema.

I fafo atu, o se laupepa e pei o se laau toto. E manaʻomia e ia le teuteuina o le tino. E matuā puipuia lava i tauʻaʻe mataga. O le tulaga o le vevela e maofa foi, o le laau e lagona le lelei i le 15 ° C.

Le sili ona matagofie Clerodendrum (Clerodendrum Speiosissimum)

O le sui o le ituaiga o meaola o le vaomatua o se vao vao, o lona maualuga aupito maualuga e 3 m. O le Clerodendrum pito sili ona matagofie o se ituaiga o laau. O matua matua o ni matai lauiloa ma Clerodendrum Thomsoni. Mo lenei mafuaʻaga, e le mafai ona faʻaulu fatu. Na o seleni e faʻaaogaina.

Clerodendrum

O le aʻa e piniki pe mumu. O laulaau e laiti foliga e pei o se fatu. I luga o le fogaeleele e laitiiti lava le paʻu.

Inflorescences i foliga o panicles. O ipu e mamago mumu, ma mumu mumu mumu e tu i fafo atu i lenei talaaga. Stamens e manaia ma e faʻaloloa.

Faʻalogo lelei! O le vaitau fugalaau e umi. E mafai ona faapuupuuina i tulaga faigata.

Clerodendrum variegate

O le igoa o le ituaiga ua faaliliuina o le "leai se togafiti". O le laau e matagofie lava laulaau, o loʻo i ai la latou lanu paʻepaʻe matagofie, e faʻasaga i le pito i tua o lanu lanu meamata, e manatua ai le maamora.

O ituaiga meaola e laiti, fugalaau paʻepaʻe, ma sima e lanu viole.

Clerodendrum Schmidt

O lenei vailaʻau vaʻavaʻai e ese lona igoa - filifili o le mamalu. Faʻasaga i tua o laʻau lanumeamata lanumeamata lanumeamata, o paʻu paepae ma uumi uumi e foliga manaia. O mea leaga o Clerodendrum Schmidt, e tusa lava pe o le a alu i le fale, e foliga mai o se kiona e paʻepaʻe paʻepaʻe.

O le fuga e le o vaeluaina, ae umi. Ma le tausiga lelei, e mafai i le taumalulu.

Clerodendrum Valichi (Prospero, Wallicha)

Ua valaau e le au faifaatoaga a Clerodendrum Wallichii le faletalimalo o se veli. O laʻau paʻepaʻe papaʻe e matua tutusa lava i le tuufaatasiga e pei o se fugafale faʻataʻitaʻi.

Faʻalogo lelei! O se laʻau faʻamalosi e laʻititi le maualuga. O laulaau e umi, lanu meamata.

Cleradendrum Champagne Spray

Clerodendrum Sahelangii o se mea e seasea ma faigata tele. E fafaga i totonu o le togalaau, faapea foi i totonu. O fugalaau e papaʻe, o loʻo i luga o vae uumi, o lea na latou maua ai lenei igoa.

Clerodendrum Sahelangii

O le viliina o le vine e le o faʻamalosi e tusa ai ma le moli, ae manaʻomia se maualuga maualuga o le susu.

Clerodendrum Splendans (susulu)

O le umi o le Clerodendrum Splendens creever e tumau lava. O le au o se mea e gaoioi, o mea leaga e le mumu.

Briliant Clerodendrum

I lalo o tulaga talafeagai, o le eseese e avea ma se vine matagofie tele.

Clerodendrum Trichotom

O le tala o le tala o le tala o le Taletila Trichotomum e faatatau i le palota. O se laau maualalo. Fugalaau e pei o le Star ma se manogi manaia masani.

Taua! A le o lena, o le laau e taua o le clerodendrum toe-tinned. O lenei mea e mafua ona o le faʻapitoa ma le foliga o laulaau.

Le manogi

O le Clerodendrum Fragrans o se laau vao. Toa Terry, e foliga mai o le susu. O le manogi na faʻailoa mai e le laau o loʻo i ai faʻamatalaga o le gala. E fuga mai i le tausaga atoa e aunoa ma le faalavelave.

O le mea lea, o le faila i soo se ituaiga e matagofie ma tulaga ese i lona lava ala. O tagata fugalaau taʻitasi e filifilia mo ia lava le mea na te manaʻo ai: o se togavao, vine, poʻo se laau laititi. A maeʻa ona faʻatau le taamilosaga, o le mea autu o le faʻamautinoa o le faʻamalosia lelei o le vai ma le manaʻomia o le susu.