Meafaigaluega

Faʻafefea ona faʻaaoga ma tausi se siuʻu lima

O le toʻatele o tagata o loʻo galulue i mea taufaatoaga e faʻaaogaina se lima o le lima. E faʻaaogaina mo le mowing grass for hay, fafaga meaʻai, faʻasaʻo le mutia.

Mo le saogalemu ma le umi o le tautua, e tatau ona e iloa le auala e moa ma tausi ai le lima i se lima o le lima.

Vaega ma mea autu

O le lima lima e aofia ai: se naifi, se kosovishche, se auʻau, se tina ma se mama.

E te iloa? O le naifi e mafai ona faia se leo e pei o se logo.

Kanoa

O le mata o se lauulu umi, punou ile pito i lalo. Faʻaiʻuina o meafaigaluega (silasila V8, V7). E i ai le faʻavasegaga e fuafua i le umi o le naifi: 50 cm - 5, 60 cm - 6 cm ma oʻo atu i le 9. O le numera taatele 5. E aofia ai: ie, togi, tipiga, totoa, mulivae ma le paʻu. E mafai ona e vaʻaia se lau o le maualuga mai le feanu i vaega nei:

  • leai se faʻaleagaina ma faʻaleagaina;
  • tutusa le lau o le lau;
  • leo loloto pe a taia;
  • lelei tele elasticity.

E i ai le isi igoa - Lithuanian poʻo le lino.

E tele taimi e tatau ai i faifaatoaga ma faifaatoaga ona taulimaina vao. E tele masini mo le faʻaaogaina o masini o fili o laau totō. Faatasi ai ma i latou - Fokina flat cutter. Ploskorezom e mafai ona tipi ma toso vao vao. E tatau ona maitauina e mafai e lenei tagata faufautua o le tusi lesona ona faia e oe lava ia ma ou lava lima.

Kosovishche

O le kosovishche, poʻo le kosiye, o le aʻa, o le faʻavae laupapa umi lea o le lima faʻamalosi. Length - 1.7 po o le 2 m. E tatau ona aunoa ma se mea e faaleagaina, e faigofie, lamolemole. O se mea lelei o le ogalaau o le spruce i le maualuga o le 2 m. Mo le gaosiga: aveese elemene sili (knots, bark), tuʻuina le foliga manaʻomia, faʻagogo i se tulaga i luga o le itu, e mafai ona faʻauluina i se mea faʻafefe. Ina ia amata ona faia se uʻu lima mo le mutia, e tatau ona e iloa pe faapefea ona tuu le uʻu i le siʻusiʻu, fai se mimiti i le pito ma se tamai pu mo le tui o le mulivae o le lau. Mo le moa i luga ole laufanua vavalalata, o le tipi e 35 mm, i luga o le 10 mm.

Tuʻu

Mo se mowing talafeagai, o loʻo i ai se au poʻo se aufana. Mo le faʻapipiʻi: tipi se sikuea i le pito i tua, o le hama i le ogatotonu o le au, momoe ai, e mafai ona faʻamalosi i sikilima poʻo fafie. Eseese leai se mea ma fetuʻunaʻi. O mea muamua e mausali ma faʻatuatuaina, o le mea lona lua e sili atu ona faigofie pe'ā faʻaaogaina e le tele o tagata.

Wedge

O le tina o se mea laupapa mo le faʻapipiʻiina o le lau i le pito i lalo. Faʻataina i laupapa mamago. E taua le faʻamoemoeina o le mauga, aua o le amio saʻo ma le saogalemu e faalagolago i ai.

Faʻailoga

Faʻailoga - o le elemene lona lua o loʻo faʻapipiʻi le naifi i le au i le ituaiga o faʻamalosi. Faʻaaoga faatasi ma se tina. Faʻasolo mamao ma lautele, ma se ki ma leai se ki. O atigilima e iai ni fusi e mafai ona fetuunai e taua o "pupuʻu."

Twine

Twine o se ituaiga faapitoa o filo malosi. Manaomia mo se mea e mafai ona fetuunai. Pe a faʻapipiʻi ia i latou poʻo le uaea, latou te faʻafesoʻotaʻi pito e lua o le riki mai se ituaiga faʻalaʻau faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi ma le fesoasoani o le vaʻaiga na tipiina i luga.

Ituaiga o mea faʻamalosi

Faʻalagolago i nisi o auiliiliga eseese, o ituaiga ituaiga o faʻamalosi e iloagofie: Lithuanian, lanu piniki ma le pipili.

Litovka

Lithuanian - o le tusi taatele e tafe mo le mutia. E i ai sona lima umi, saʻo, saʻo, kosier, tapoleni, se tina ma mama.

Pink salmon

Pink salmon - o loʻo i ai se manoa faʻapipiʻi. Ua faamoemoe mo le mutia o le mutia i vaega e matua le mafaamatalaina ma nofoaga faigata, mo se faataitaiga, faataamilo, ma isi. Le faʻafitauli - e tatau ona e faʻaogaina se tulaga paʻu.

O se moa vao e sili ona lelei mo le faʻaleleia o le mutia. E i ai sitaili eletise ma le gaosiga, ma i le laʻau moa nei o loʻo i ai foi le galuega mulching.

Serpan

Serpan - i se pupuʻu puupuu (e oʻo i le 35 cm). Faʻaaogaina e aveʻesea ituaiga o laau totō (vao, vao vao). Faʻasolo i le lino, faʻaopoopoga, lima ma le tamai mamoe.

E taua! O le filifiliga o le uila e tatau ona faʻatuatuaina po o fea laau o le a e faʻaaluina. Afai e faʻaaogaina le talafeagai, o le a vave ona faʻavaivaia ma o le a le maua le taunuʻuga e manaʻomia.
O le faʻalavelave faʻapitoa e saogalemu i le felauaiga.

Sauniuniga mo galuega

E tele auala e saunia ai se tusi tusi mo le galuega: faʻamalosi, sasa ma faʻamaeʻa le matala, sei o tatou tilotilo totoa ia i latou taʻitasi.

Taofia

Ina ia iloa pe faapefea ona sasaina le tagata faʻamalosi i le fale, seʻi o tatou vaʻavaʻai pe o le a le mea e ta. O le taia o le faagasologa lea o le tipiina, tipi ese le lau ma se samala faapitoa ma se pito maamaa e tilotilo ai le naifi i lona umi atoa ma le foliga mai o fevaevaeaiga. Aʻo leʻi faʻamalo, tuʻu le lau i totonu o le vai mo le lanu enaena, ina ia mafai ai ona e vaʻaia manino le sone tipi. O le taina e faia i le mulivae o le tapoleni i le pusa. O mea fou e masani lava ona vavaeeseina i le nofoaga o gaosiga, ae e mafai ona e faia ia oe lava.

Mo le faʻaogagofie, faʻaaoga se nofoa faʻapitoa ma vae o tulaga eseese. E latalata ane i vae maualuga o le tinamatua. O se masini mo le ufiufiina o se uila e taʻua o se tinamatua - o se pusa vaiti maititi. E mafai ona e faia i le fale mai se faila po o meafaitino ma se malosi o le 57 HRC. E mafai ona e faʻaoga kosootstvu - matua matua matutua, faigofie ona faʻaaoga. E le tatau ona malosi galu, i le laina uma o le naifi.

Lafoaia o le pito i luga

O laʻau e faia i le faʻaaogaina o se paʻu mo lalo ma pulou - o se uamea faʻapitoa mo le faʻasaʻoina o le naifi. E manaʻomia naʻo le vaega o le mata e mama.

Faʻasalaga

Ua uma le faʻasalaga aʻo leʻi sasaina. Mo le faia o lenei mea, ia faʻaaoga se uili paʻu uʻamea lelei. O tulafono faavae o le auala e faʻaleleia ai se uila: faʻamalulu le lau i le vai, faʻafefete le lio. E amata mai le lalo ifo i le 1.5-2 cm.

E faʻapefea ona moa?

Faaaoga lou lima tauagavale e ave le kosier i luga aʻe o le au, le lima taumatau e uu ai le au, le vae taumatau i luma, ma le itu tauagavale. I lenei tulaga, ia faia ni suiga mai le taumatau i le agavale. Liliu vave le sulu ma fusi i luma. E tatau ona siʻitia le meaʻai ina ia vavae ese le mutia ma e le oli i totonu o le eleele.

E taua! Pe a moa, e tatau ona mulimuli i tulafono saogalemu ma ia matua faʻaeteete, aua e le saogalemu!
Pe a moa, e mafai ona faaleagaina le mata, o lea e tatau ona e faia se maatulimanu, o le uamea ua i ai oe.

Spit selection rules

O le filifiliga e faʻalagolago i le ituaiga o laau e manaʻomia ona aveeseina. Mo le vao masani - Lithuania, mo fanua mauga ma le le maoaʻe - lanu piniki, mo ituaiga laau toto - selu.

Ina ia filifili se uiga faʻalelei, e tatau ona e gauai atu i:

  1. Leai se mea e faaleagaina ai elemene (fagu, mama).
  2. Kosovische, o le naifi e tatau ona fetuunai.
  3. E tatau ona malosi le mauga.
  4. O le naifi e tatau ona faia ai se leo loloto loloto pe a taia.
O le maualuga o le Kosovische e tatau ona filifilia e faatatau i le tuputupu ae. O loʻo i ai se faʻavasegaga e tusa ai ma le tele o le naifi, Nu.5 - faʻataʻitaʻiga, "mo le fale"; o le tele o le numera, o le tele o le nofoaga e puʻea ai, ae o le mamafa ma o le tele o taumafaiga e tatau ona faʻaaogaina.

Tausia ma tausia

Taofi le lima e le mafai ona maua e tamaiti, aua o se mea matautia tele.

E te iloa? O le lima o loʻo taʻutaʻu i tala faʻasolopito o se uiga o le oti.
O le feanu mo se taimi umi, e tatau ona e:

  1. Teuina i se nofoaga matutu, e aunoa ma le susulu o le la.
  2. Faapipii ma sasa saʻo.
  3. Mataitu le saogalemu o le mauga.
Afai e te mulimuli i nei tulafono faigofie, o le meafaigaluega e tumau mo le tele o tausaga.