Fua o le gaosiga

Totoina, totoina ma le tausiga o gerberas: faatonuga ma tuutuuga

O Gerbera o se laufanua matagofie tele o lau laau toto. E aofia i le aiga aster. Homeland o Aferika i Saute, o nisi o meaola e ola na o Asia lava. O fugalaau e tutusa lava ma le chamomile, o le mafuaʻaga lea ua taua ai foi o le Transylvanian poʻo le chamomile Aferika. O le lanu o fugalaau e fesuisuiai, na o le lanumoana e misi.

I le natura, e toetoe lava 90 ituaiga. I totonu o le fale ua tupu tele ituaiga eseese. E faigofie ona ia tausia ma e sili ona fiafia i ai tagata fai togalaau e le mananao e vaeluaina i le taumafanafana, e oʻo lava i masina malulu malulu. O lenei fugalaau o le a avea ma se mea teuteu matagofie o le fale.

E faapefea ona toto i le fale?

Gerbera - malamalama-manaʻomiaae le o le susulu lelei o le la. Mo le faʻaleleia o vai, faʻaaoga vai lea na fofo mo le itiiti ifo i le 24 itula. Suavai lemu ina ia le pa'ū le vai i luga o le lanu meamata. E mafai ona faʻafeinu i totonu o se pani. O aso uma lava e 14-17, faʻaaoga le fugalaau i le palapala. E le fetaui le totoga o le tino i le chamomile Transylvania, o le mea lea e tatau ai ona faatauina mai fugalaau faʻapitoa i se faleoloa fugalaau ma faʻaaogaina i le eleele e tusa ai ma faatonuga.

Laʻau talafeagai (eleele)

Lisi o fanua mo le totoina e faʻatauina i se faleoloa fugalaau.

E taua le iloa o le laau e le taliaina le humus poʻo le faapalaga. E talafeagai mo le totoina o le eletise eleele 5.5-6.0.

    O le sauniuniga a le eleele ile fua ole 2: 1: 1: 1 ua ave:

  • lau lau lauʻeleʻele
  • peat,
  • oneone
  • perlite.

Le taofia o le vai mai i le eleele faaopoopo le uila paʻu paʻu. O le pito i lalo o le ulo o loʻo faʻataʻavaleina i se laulau o le uamea lautele poʻo le piliki mumu mumu.

Manaomia e mulimuli i ai pe a tulaʻi Afami aferika i totonu o le ulo, i luga ae o le eleele, e tusa ma le 2 cm, tumau pea le solofanua. Ia mautinoa e faʻafefe le fugalaau, o le a fesoa- soani e faatumu uma vaalele i le va o aʻa.

Naʻo totoina laau toto i totonu o se potu pogisa. O lenei mea o le a fesoasoani e vave ona aloese mai maʻi ina ua maeʻa. Fafaga muamua le chamomile Transylvania pe a uma ona totoina e le tatau ona muamua nai lo le 25-30 aso. E faʻapipiʻiina foi faʻamaʻi i le vaitaimi o le faʻaleleia atili o le tuputupu ae, i le taimi o le fuga ma le vaʻalele. I masina taumalulu e le fafagaina.

Pulu (meafaitino, lautele)

Mo le totoina o le Chamomile Transylvania, e manaʻomia ona faʻaaoga ipu uʻamea - O se mea masani lea o le a mafai ai e le aʻa ona "manava." Afai e le mafai ona faʻapala i totonu o se ipu, ona mafai lea ona e faʻaaogaina pusa palasiti. E sili atu le lelei o le faʻaleleia o le gataifale e le faʻaaogaina. Talu ai o aʻa e le o auai i le gaosiga o se laau, o le malamalama o le a na ona taofia ai i latou mai le atiina ae.

Aferika aferika e fiafia i ipu loloto i luga o luga, le sili ona lelei o lona aofaiga - 12 l. O le maualuga e tusa ma le 30 cm, ma le lautele o le pito i luga - 25 cm.

I totonu o se fagu alavai e tatau ona faia pu e taofia ai le suavai. Faatasi ai ma le tele o le susu o le eleele e mafai ona mafua ai le pala o le aʻa, lea e mafua mai i le oti o le laau. Ua faapipii le ulo i totonu o le apa.

Mo le tulaʻi mai o le taimi talafeagai mai ia Me ia Iulai. Totoina i le taimi lenei, o fatu poo laau e seleseleina o le a tupu ma vave ona aʻa.

E faʻapefea ona faʻatulagaina?

Ina ia mafai e se fuga ona tupu lelei ma ola lelei, e tatau ona tausisi i tulafono patino.

A maeʻa le faʻatau

I le taimi lava e maua ai se laau, e le mafai ona toe totoina. Ina ia maua le fugalaau i le mea e taʻua o le farantine, e tatau ona faʻaaoga i se fale fou. O le gaioiga Transylvania e tatau ona tuu i se nofoaga tumau o le tuputupu ae. E tatau ona malamalama lelei, ae aunoa ma le susulu o le la. Ua faapena foi ona usitaia tulaga vevela - 21-24 tikeri. I le taimi o le faʻafefe o le faʻamaʻi e tatau ona laʻititi.

I le maeʻa 10-14 aso e mafai ona toe totoina i se tulaga fou. O se fugalaau ei ai se eleele tuai, lea e tu latalata i le aʻa, ua totoina lelei i se eleele fou.

Afai e tatau ona e faʻatulagaina le chamomile Transylvania i le taimi o le fuga, e vavae ese fugalaau. O lea la o le a totogo vave le laau ma o le a le pine ae maua ai ni fugalaau fou.

A maeʻa le totoina o le suavai, e tatau ona faia faʻatasi i le 10-14 aso.

O le a le taimi o le tausaga sili atu ona lelei i le toe totoina o le fugalaau?

O se laau talavou e totoina i tausaga uma, o se matua - 1 taimi i le 2-3 tausaga. O tane tulaʻi mulimuli ane e tatau ona 2 cm le lautele nai lo le pito i luma.

Suia mea e manaʻomia i le vaitaimi o le malologa. O masina sili ona lelei mo lenei mea Mati poʻo Aperila. I le vaitau o le fuga, e le aoga lenei faiga. O le faʻalavelaveina o daisiana Aferika i le gasologa o lenei vaitau e mafai ona faʻalavelaveina ai le paʻu ola.

Faʻaleleia togafitiga i se nofoaga fou

Ina ia mafai ona vave vave ona faʻaitiitia le faʻamalologa o Aferika, e maua ai tulaga lelei mo le taofia. O nei aiaiga e aofia ai:

  • tulaga vevela - 21-24 tikeri,
  • le malamalama - e tusa o le 10-12 itula,
  • masani ma faʻafeinu faʻamalosi - 1 taimi i le 10-14 aso,
  • laʻei pito i luga - leai muamua nai lo le 25 aso.

O Gerbera e le mautonu i le tausiga. E taua tele le mulimuli i tulafono faigofie o le tausiga pe a maeʻa le faʻatauina ma le totoina o mea totō. Ma talu ai ona tuʻuina atu le tausiga tatau, o le a ia faʻafetai atu i tagata o loʻo i ai se laulu umi ma susulu.

Ata

  1. Ituaiga o Gerberas
  2. Fugalaau gerberas
  3. Garden Gerbera
  4. O faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi o Gerbera ma a latou togafitiga
  5. Gerbera fausiaina