Laʻau

Tideya - tuputupu ae ma tausi i fale, ata o ituaiga ma ituaiga

Tideya (Tydaea) - faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le aiga Gesneriev, o lona natura natura o le vaomatua o vaomatua o Amerika i Saute (o le nofoaga na fanau ai le teidea o Pasila). I le natura, o le laau o loʻo i ai i ni mea se lua: mutia ma le lau-ogaumu, ma oʻo i le maualuga pe a ma le afa mita. I totonu o le potu, o le vao o le teidea e masani lava ona i ai se maualuga e le sili atu i le 30 cm.

O le aʻa o le laau e vevela, o loʻo ola faʻamalosi pe paʻu, e ufiufi i laʻau tele o le "nofo" i luga o petioles umi. Pepa laupepa e valiina i luga o le lanumeamata ma sina mea itiiti. Thidea fugalaau i fugalaau e pei o le logo e pei o le lanu ma le lanu piniki.

Ia mautinoa ia gauai atu i nei laau matagofie e pei o Achimenes ma Smitianta.

Tau maualalo maualalo.
E fuga mai le tautotogo o le tautotogo i le amataga o le tautoulu.
E faigofie ona toto le laau. E talafeagai mo se amataga.
Laʻau tele.

Tidey Facts

Tetelea e masani ona fenumiai ma gloxinia ma Koleriya. O le mea moni, o nei mea e 3 totino tutoʻatasi e ese mai le tasi i le isi i foliga ma lanu o fugalaau. Na o leidea e iai fugalaau e pei o le violiki poʻo le lanu piniki. E leai ni lanu i totonu o le faʻapotopotoga o lanu, ma gloxinia e iai fugalaau e pei o le ipu.

Tidea: Faailoga ma Faiga Faʻavae

E talitonuina o leidea e malosi lona malosi: e faʻatagaina i se "meaalofa" e faʻateleina ai le soifua maloloina lelei o lē e ona ma aumai suiga mo le lelei. E mafai ona tuu le laau i totonu o potu o tamaiti - e fesoasoani e faʻafilemu ai tamaiti ma taulimaina o latou manaʻoga.

Tidea: tausi fale. Faʻapuupuu

Tulaga o le vevelaI le mafana mafanafana, pe a + 23 °, i le taumalulu - + 15- + 18 ° С.
Faʻamamaga o le eaFaʻaalia pe laʻititi maualuga.
MalamalamaFaʻaaloalo, leai se mafaufau. Faatasi ai ma le tele o lau lanu samasama, ma le le lava o le tea i le fale e le toto.
FaʻasaAotelega i le vaitau o le alualu i luma tuputupu ae (2-3 taimi i le vaiaso), e matua le lava i le malolo (1 taimi i le vaiaso pe itiiti ifo).
Laʻau mo teideaMalamalama sina vaega o le gaosiga o le gaosiga o le gaosiga o le gaosiga o le eleele mai eleele laʻau, humus, peat ma oneone i le ratio 2: 1: 1: 1.
Fertilizer ma le faʻamaloloI le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu ae, 1 taimi i le masina ma se vaivaiga vaivai o fugalaau fugalaau.
SuigaA o tupu le fatu.
TofigaFatu, vavae, vaevaega o fatu.
Tulaga TutupuI le tau malulu, e manaomia e le laau se vaitau malolo, e mafai ona tupu le teidea i le taumalulu, ae i lenei tulaga o ona lau laau e matua lautele, o laulaau e laiti, ma e le o faia ni pulupulu.

Tausia le teidea i le fale. Auiliiliga

Fugalaau toto

O le teidea i le fale e fuga mai i le tautotogo o le tautotogo seia oʻo i le tautotogo. I le taimi lea, o fugalaau lanu moana-lanu po o lanu piniki e fuga mai ai fugalaau.

Tulaga o le vevela

O le teidea i le taimi o le tuputupu aʻe ola e sili atu le mafanafana ile vevela o le ea + 22- + 25 ° C.

O le laau e fiafia e faʻaalu sina taimi malolo i le malulu - i le + 15 ° C.

Lafoaia

Ina ia mautinoa le lelei o le susu, o le laau e mafai ona faasolosolo malie le vevela i le taimi mafanafana, ae e taua le mautinoa o le susu e le tupu i luga o le laʻau ma fugalaau, o le a aliali mai i luga o latou lanu enaena enaena. E mafai ona faʻaleleia le suavai i se ala sili atu le agamalu - e ala i le tuʻuina o se fagu fugalaau i luga o se paʻu ma le susu susu.

Malamalama

Tideya i le fale e le manaomia se malamalama malosi malamalama. E sili atu le tuʻuina i luga o le faamalama sasaʻe poʻo sisifo, pe a faʻamalamalama ma faʻasalalau le moli. Mai i le susulu o le la, e tatau ona ufiufi le laau ina ia le iloa ai i luga o ona lau o le paʻu o mu.

Faʻasaina le teidea

I le taimi o le tuputupu aʻe ola, o le teidea e fafagaina tele i aso uma e 3-4, e mafai ai e le pito i luga o le eleele ona faʻagogo sina mea itiiti i le va o vaʻai. I le autumn ma le taumalulu, o le meaʻai e faʻamaluluina lelei lava, e tusa lava pe itiiti, ina ia le fesuiaʻi le tubers ona o le tele o le susu.

O vai mo le faʻavaivai e tatau ona mafanafana ma vaivai.

Pot

Mo se teidea, e toetoe lava o se ipu e mafai ona fetaui lelei i ai fatu e aunoa ma le faatuai.

O le pusa mo le laau e tatau foi ona i ai se pu faʻavaivai e ave ai le tele o le susu.

Soo

O le sui mo le teidea e filifilia ai le moli eletise-ma le susu-e mafai ona faʻamalieina, ma faʻaititia. E mafai ona saunia le paluga eleele i le fale mai le palapala palapala, humus, peat ma le oneone (perlite), e tusa ma le 2: 1: 1: 1.

Fertilizer ma le faʻamalolo

Tausiga mo teidea i le fale e tatau ona aofia ai le fafagaina masani o le fale ma se vaivaiga vaivai o fugalaau fugalaau. Tidea fafagaina 1 le taimi i le masina na o le vaitaimi o le tuputupu ae malosi.

Suiga

Ua faasolosolo lemu le ola o Tidea o le mea lea, e masani lava e le tatau ona faʻavasegaina: o le faʻatinoga e faʻatinoina ile 2-3 tausaga i le tautotogo. Tidei totoina o loʻo faʻatinoina e ala i le faʻaaogaina o auala.

Teuteu

O se laau e mafai ona faʻapipiʻi faʻapipiʻiina ina ia tausisia ai se foliga matagofie, ae e le manaʻomia lenei faiga. Ma o le teidea e le leiloa lona malosi teuteu, fugalaau fugalaau, laulaau ma vine e tatau ona aveese mai i se taimi tatau.

Taimi e malolo ai

I le ogatotonu o le autumn, o le teidea e amata ai ona faʻagogo laulaʻau ma tipi - o se faailoga lea i le suiga i se tulaga malolo. O le vaega eleele o le laau ua uma ona aveeseina, ma o fatu o loʻo totoe i totonu o se fagu, lea e tuʻuina atu i se nofoaga malulu ma malulu.

O le vaitaimi, o le mea laititi e susu sina. Ia Mati, e totoina fatu i le eleele fou pe na o le ave le ipu i totonu o le moli, ma toe amata ona tupu le laau.

Tuputupu ae teidea mai fatu

Tuilea fatu e totoina i le faaiuga o le taumalulu i se mea malamalama, e aunoa ma le faʻafefete poʻo le loloto. I lalo o se tioata po o se ata i le vevela o le + 22- + 24 ° C, o mea ola e foliga mai pe a ma le vaiaso. A maea ona tatala i luga o laau 2-3 paila o laulaau moni, ua totoina i totonu o ipu taʻitasi.

Faʻapenaina o teidea e ala i le oti

O mea totō e seleseleina mai i vaega o le pusa, o le fasi pepa e tuʻuina i se aʻafiaga o le aʻa, ma tuʻuina i totonu o le vai poʻo totonu o se mea susu. E masani ona faʻaaogaina le 1-2 vaiaso, pe a maeʻa ona totoina fatu laiti i totonu o ipu tumau e tumu ile palapala.

Toe gaosia o teidea e ala ile vaevaega o le tui

E mafai ona vaevaeina fatuga matutua matutua i ni vaega i le taimi o le totoina o le tautotogo. E vaeluaina i latou i se umi pe a ma le 4 cm, o nofoaga o fasi pepa e togafitia i le koala. Na totoina e Delenki i se paluga oneone, ma togi i le 2 cm i le palapala. A oʻo mai ni aʻa fou mai le momoe, e mafai ona totoina laau i totonu o ipu e iai meaʻai.

Maʻi ma meaʻai

O faʻamaʻi ma faafitauli ma le foliga mai o se teidea o se taunuuga mai le le tausia lelei. O le fuafuaina o le laau atonu e mafua mai mafuaaga nei:

  • Brown i luga o laulaau o teidea foliga mai pe a faʻasuina le fale i le malulu i le po. E fautuaina e faʻamama le eleele i totonu o le fagu i le taeao, ma mo le faʻafeinu - faʻaaogā naʻo le mafanafana ma le faʻamamaina o le vai.
  • Tidea e alu ese pe a le lava le malamalama - e tatau ona siitia le laau i le mea e sili atu le la. I le taumalulu, afai e le o malolo le fugalaau, e manaʻomia le faʻamalamalamaina atili i faʻamatalaga malamalama.
  • Tuai lau lanu samasama ma le tele o le faʻaaogaina o mea faʻaaoga. E tatau ona faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi ma vaifofo o vaifofo vaivai, ma vaeluaina le laʻau fautuaina i le afa.
  • Lafoaʻi le paʻu ma pa'ū ona o le maualalo o le suavai. E mafai ona e faʻaleleia e ala i le faʻaleleia e le aunoa poʻo le tuʻuina o se ulo ma se teidea i luga o se paʻu ma le susu susu.
  • Thidea e le fuga i le le lelei o le malamalama poʻo le leai o ni meaʻai. E tatau ona siitia le laau i se mea e sili atu ona susulu ma, afai e tatau ai, fafaga.

Tetelea e le faapitoa le "lauiloa" ma meaola faalafua o laau i totonu, ae mafai foi ona aafia i mealybugs, thrips, aphids, or spider mites. O le auala sili ona aoga e faʻafefea ai ma i latou o le faʻaaogaina lea o iniseti.

Faitau nei:

  • Gloxinia - tuputupu aʻe ma tausi i le fale, ata o ituaiga ma ituaiga
  • Koleria - tausiga o fale, ata o meaola ma ituaiga
  • Eonium - tausia ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Petrocosma - tuputupu aʻe ma tausi i le fale, ata o meaola
  • O le fatu o le begonia - tausi fale, ata